luni, 31 martie 2014

Ascutitoare cosmetica

Acum cateva luni de zile, de Black Friday daca nu ma insel, mi-am comandat 4 creioane de la NYX, dupa ce le-am vazut prin videoclipurile Valentinei. Dupa ce mi-au venit, din pacate, am constatat ca nu sunt creioane retractabile cum credeam eu, ci ca trebuie ascutite. O mica dezamagire, dar asta e, am ascutitoare dubla, nu-mi fac probleme gandesc eu in sinea mea! Dar....surpriza! Ascutitoarea mea metalica, care pana acum se potrivea la orice creion cu diametru mai mare nu a mers. 


Am fost la prima librarie ce mi-a iesit in cale si-am cumparat alta: mov albastrui, ca mi-a placut culoarea. Ce credeti? A functionat? ........................  NU!


Ajung in supermarket la cumparaturi. Imi incerc norocul si aici. Aleg una mov rozaliu de data asta si are si spatiu pentru depozitarea cojitelor. Pare ok la prima vedere. Ajung acasa si fac testul! Fail !!! Again!


Deja eram cu nervii la pamant. Nu de alta, dar de cateva luni numai creioanele astea le folosesc, am uitat de farduri complet. Le-am folosit pana la tocirea varfului complet. Hai sa vi le si arat, sa vedeti despre ce e vorba:


Dintr-o data m-am desteptat si mi-am dat seama ca trebuie sa existe ascutitori special pentru creioanele cosmetice si ca trebuie sa merg la un magazin specializat, nu sa cumpar ascutitoare pentru creioane de colorat. Better late, than never! Zis si facut! Am mers la un magazin Flormar. Si am luat si unul din creioane dupa mine, sa ma asigur de data asta. O fata foarte draguta de acolo m-a lasat sa o si incerc desi m-a asigurat din prima ca o sa mearga, dar eu ca Toma necredinciosul am vrut sa o probez, ca doar platisem vreo 25 de lei pe celelalte, nu mai vroiam sa dau banii degeaba si pe asta.
Victorie!!!! Am gasit una care s-a potrivit! De fapt, era singurul model de ascutitoare din magazin :))  A costat doar 12 lei. Nu imi cumparam eu mai bine altceva de 25 de lei, daca veneam aici din prima? 


Imi place pana si punguta in care e ambalata, are un fel de fermoar. Asa o pastrez, ca nu vreau sa se puna praful pe ea :)
Are si "cos de gunoi". Am ascutit toate cele 4 creioane fara sa-l golesc. 

Daca aveti nevoie de o ascutitoare pentru uz cosmetic, v-o recomand cu increderea pe aceasta. Dupa atatea incercari esuate chiar imi pierdusem speranta. Sa va arat si o comparatie intre ele.

La prima vedere nu vad mare diferenta, ba inca cea movulie pare ca are diametrul mai mare. Dar nu e asa in realitate. Creionul intra in toate, doar ca nu "se invarte". Doar in cea neagra poate fi ascutit.


Voi ati intampinat probleme de acest gen? Aveti ascutitoare cosmetica sau una "normala", cumparata din librarie/magazin? 


Beauty focus grup

Zilele trecute citeam despre intalnirea mai multor bloggarite la un Atelier de Frumusete, organizat de BeautyBarometer si parca ma vedeam si eu acolo :) Totusi, Ana Maria ne-a dat si noua o sansa: daca nu am putut fi acolo in persoana, avem acum ocazia sa raspundem la 7 intrebari pe care le-au primit fetele prezente la intalnire.

1.       Ce inseamna pentru voi industria de beauty, cosmeticele? Fiind atat de pregatite si documentate, cum cumparati voi acum un produs cosmetic? 

- Cosmeticele sunt produse care ajuta la intretinerea, mentinerea si infrumusetarea corpului uman. Industria de beauty e umbrela sub care se strang toate aceste produse, create de diferite comanii, legate prin concurenta si nevoia de a fi mereu primul in atentia consumatorilor, fie ei barbati sau femei.
Am momente cand ma documentez inainte sa cumpar ceva ( caut pareri ale persoanelor care au folosit acel produs). dar am si momente cand cumpar din impuls, de exemplu daca imi place ambalajul, sau mirosul, sau  e primul produs care mi-a picat in mana sau pur si simplu daca am nevoie de un produs si nu am nimic preferat caut sa cumpar ceva nou, pe care nu am folosit si mai departe ma descurc eu: daca imi place bine, daca nu alta data nu mai cumpar! 


2.       Care considerati ca au fost brandurile cu cea mai buna evolutie in ultimii 3 ani pentru piata romaneasca?

- Primul care imi vine in minte este Bioderma, poate si pentru ca eu am auzit prima data de ei pe Facebook iar in aceeasi zi am si plecat spre farmacie sa-mi cumpar lotiunea pentru piele sensibila, al carei fan am devenit instant. Urmat indeaproape de Dove (sa nu uitam de clubul Dove, de reclamele lui Jojo si pentru cei din Bucuresti campania din vara in care cumparai un bilet Ratb si primeai un stick deo gratis), Farmec si BioIntimo.

3.       Haideti sa facem niste previziuni pentru 2014 – care credeti ca vor fi cele mai interesante produse cosmetice care vor veni pe piata romaneasca? 

- Prima data cand am citit intrebarea am fost tentata sa zic pas, nu stiu. Dupa ce am mai reflectat mi-am dat seama ca acum la moda sunt produsele cat mai naturale, bio, organice, fara parabeni si toate cele. Pentru mine ar fi interesant sa vad o campanie pentru rujuri fara plumb, sa fie specificat lucrul asta clar si raspicat. 

4.       Veti primi fiecare cate o foaie de hartie, va rog sa treceti pe ea cele 10 produse cosmetice pe care le-ati cumpara in acest moment, indiferent de context J - financiar sau geografic.

-  Fondul de ten Ester Lauder Double Wear (desi nu folosesc zilnic fond de ten, mi-l doresc de cand am vazut un clip cu o fata care a reusit sa-si ascunda perfect acneea, petele rosii si diverse cicatrici)
- Paleta Naked I
- Paleta Naked III
- un kit sprancene (din simplu motiv ca nu am avut unul pana acum)
- solutia pentru piele sensibila H2O de la Bioderma
- Un ruj roz/corai
- crema anti-vergeturi de la Vichy
- crema antiacnee Brevoxyl
- crema hidratanta Sephora
- un creion negru de ochi


5.       Vreau sa atingem centrul discutiei – Ultimate beauty choice – sa luam acel exemplu comic cu evadarea pe o  insula pustie J si care ar fi cele 7 produse pe care le-ati lua cu voi acolo. 7 este o cifra magica
  
Primul lucru ar fi o crema cu protectie solara, cu factor peste 30, urmat de emulsia dupa plaja pentru ca indiferent de crema, tot ma ard si trebuie sa-mi calmez pielea. Apa chioara (cum ii spun eu) adica lotiunea micelara pt. piele sensibila de la Bioderma pentru ca imi place sa-mi curat fata mereu la plaja (am impresia ca am nisip mereu pe fata) si implicit dischete demachiante, orice firma, nu am preferinte. Nu plec din casa fara a folosi macar un creion negru la ochi, asa ca il punem si pe el in bagaj! Un balsam care da si culoare buzelor sau un ruj super hidratant. Iar ultimul produs: ochelarii de soare, lentile cu protectie solara bineinteles.
Mi-ar mai trebui un gel de dus si un sampon, dar sa presupunem ca primesc un cosulet cu produse din partea casei, chiar daca e o insula pustie :)))

6.       Sunteti pe fuga catre un eveniment de beauty si  trebuie sa va faceti un machiaj in exact 4 minute, nu 5 minute, ci 4. Ce produse folositi si cum faceti machiajul? 

- "Ma spal" pe fata cu o lotiune micelara. Crema hidratanta. Creion negru pe waterline. Creion alb in coltul interior al ochiului , creion roz pe pleopla, creion nuanta fire pe zona "crease" toate blenduite cu degetul :))) Rimel. O crema bb. Optional blush. Ruj. Si sunt gata. Asta e ritualul meu in fiecare dimineata si mereu sunt pe fuga. Imi ajung chiar si 3 minute. 

7.       Ganditi-va ca pregatim o scrisoare capsula pentru viitor, pe care o vor citi bloggeritele de beauty care vor exista peste 10 ani, va rog sa notati pe aceasta coala mare de hartie fiecare un sfat, o recomandare, ceva despre un produs sau o marca, orice doriti voi. 
 
   - Cumpara pentru tine, ceea ce ti se potriveste, nu doar pentru ca un produs e la moda si aici ma refer inclusiv la produsele cosmetice, nu doar la haine. Fa ce iti place. Stay true to yourself and Be Happy! 

Cu aceste raspunsuri particip la concursul organizat de BeautyBarometer. Daca doriti va puteti inscrie si voi aici, indiferent daca aveti blog sau nu, lasati pur si simplu un comentariu cu raspunsurile voastre la aceste 7 intrebari. Succes!  

vineri, 28 martie 2014

Crema Soft Hidratanta cu Aloe Vera de la Farmec Review

Am aceasta crema de cateva luni, dar am inceput recent sa o folosesc pe post de crema de corp, desi ea poate fi folosita pentru ingrijirea tenului.


 Cine cunoaste farmacia Tei din Bucuresti stie ca trebuie sa te inarmezi cu muuulta rabdare cand vii aici pentru ca stai la coada minim jumatate de ora (de cand si-au deschis sediu nou, s-a inbunatatit situatia) si cum stateam eu la coada, ma uitam practic pe pereti -a se citi rafturi- iar aceasta crema mi-a atras atentia. De ce? Pentru ca am vazut scris pe ea Aloe Vera. Chiar ma gandeam in acea perioada sa-mi cumpar un ghiveci cu aceasta planta, sa am la indemana mereu gel proaspat de aloe, dar nu am gasit sa cumpar asa ceva. Si mi s-a parut o idee buna sa incerc aceasta crema, asa ca pe langa lista lunga pe care o aveam de cumparat, am adaugat si aceasta crema. 
Nu a costat mult, doar 12 lei. Am vazut pe net cateva fete pe care le deranjeaza ambalajul pentru ca arata "nefinisat". Sincer pe mine nu ma deranjeaza. Pana la urma de asta are si un pret mai mic fata de restul cremelor de pe piata, pentru ca in acest fel compania Farmec isi reduce costul de productie si isi permite sa ceara un pret mai mic pentru produsul finit.  


Crema este fara parabeni si parfum hipoalergenic. Nu inteleg exact la ce se refera termenul de parfum hipoalergenic, dar in cazul meu sigur nu functioneaza! Spun asta pentru ca ma irita parfumul mereu. Nu il suport. Mi se face fizic rau de fiecare data cand deschid recipientul cu crema. Din acest motiv nu o pot folosi pe fata, pentru ca mirosul persista chiar si 2-3 ore de la aplicarea cremei. 
Cu greu o folosesc si pe corp, dar daca tot am dat banii pe ea, vreau sa o termin. Daca nu te deranjeaza mirosul, banuiesc ca e un lucru bun faptul ca persista. Si mie imi place sa simt crema de fata, de corp mai mult timp, dar asta doar daca imi incanta simturile :)


 Crema are o consistenta usor apoasa. Se absoarbe foarte repede in piele si nu raman urme grase. Imi simt pielea hidratata, dar nu si catifelata.

Am vazut ca aceasta crema este recomandata persoanelor peste 16 ani cu ten mixt. Merita incercata si daca nu va deranjeaza mirosul, chiar este o crema hidratanta. Eu sunt putin dezamagita, nu am mai avut probleme cu parfumul produselor de la Farmec, dar asta e, nu am ce face!

Vreau pe viitor sa testez si crema hidratanta matifianta cu aloe vera de la Farmec pentru ca promite micsorarea porilor si am nevoie de un astfel de produs. Sper sa am mai mult noroc de data asta.

Voi ati folosit aceasta crema? Ce parere aveti despre ea?

Ochelari sau lentile de contact?

De la varsta de 3-4 ani am fost nevoita sa port ochelari de vedere. Am fost singurul copil cu "4 ochi" de la gradinita. La inceput pentru o perioada am avut si un ochi acoperit, dar nu am rezistat mai mult de o saptamana pentru ca radeau copii de mine. Ba chiar am renuntat la ochelari complet prin clasa a treia daca nu ma insel si mare prostie am facut. Cand esti mic, ai mari sanse sa-ti corectezi vederea daca porti ochelarii, dar eu nu i-am purtat. Acum imi dau seama ce fraiera am fost, nu trebuia sa-mi pese de parerea lor, poate ma faceam bine de tot si nu mai eram nevoita sa port si acum ochelari la 27 de ani. Cert este ca nu ma voi face bine niciodata, voi fi mereu dependenta de ochelari sau lentile de contact.

Tin minte ca pe la 16 ani am fost la doctor cu mama si am intrebat prima data despre lentilele de contact. M-a intrebat de ce vreau lentile si eu i-am raspuns "pentru ca nu-mi place sa port ochelari", el a catalogat dorinta mea drept moft, a inceput sa rada si gata s-a terminat discutia. Concluzia: cumpara ochelari ca esti copil, nu iti trebuie lentile. Bineinteles ca nu mi-a convenit, dar ce puteam sa zic la vremea aceea? Sa ma iau in gura cu "domnul doctor"? Nu se stia prea multe despre lentile la vremea aceea, nici parintii nu aveau cine stie ce bani, asa ca m-am resemnat pe moment, dar nu am uitat! 

Intr-un an m-am hotarat subit ca nu mai vreau sa port ochelari de vedere. Pe langa faptul ca erau incomozi de purtat (ma dureau urechile, uneori si capul), ma interesa si aspectul fizic. De ce sa nu recunosc ca asta a fost motivul principal?! Vanitatea. Desi multa lume imi spunea ca imi sta bine cu ochelari, mie nu-mi placea. Asa ca am mers la oftalmolog (altul decat acela cand eram copil) si am cerut o consultatie pentru determinarea masuratorilor pentru lentile de contact. Zis si facut. De data asta nu au mai aparut obiectii. Poate si pentru ca o consultatie pentru lentile de contact e mult mai scumpa decat una pentru ochelari de vedere. Sincer nu inteleg de ce nu au acelasi pret, dar asta e.

Am fost nevoita sa astept o luna de zile pentru comanda mea de lentile. Ajunsesem la limita rabdarii, dar intr-un final am fost multumita. Am scapat de ochelari!!! Sunt fericita :)

Pe langa faptul ca am scapat de ochelari (care ba imi alunecau si trebuia tot timpul sa-i imping pe nas in sus, ba se abureau, ba erau murdari si trebuia sa ii sterg ) am castigat de asemenea  mai multa incredere in mine. Nu ma mai simt complexata. Sunt libera! Ca sa nu zic ca mi-a scazut si dioptria de la 1,5 la 1. Probabil pentru ca acum chiar port lentilele tot timpul, fata de ochelari.

Un alt plus este faptul ca acum pot purta si eu ochelari de soare. Am intrat in "rand cu lumea"!

Am facut cea mai buna alegere cand am optat pentru lentile in schimbul ochelarilor. Recunosc ca pana la o anumita varsta copiilor le este indicat ochelarul, dar zic eu ca dupa 15-16 ani incolo pot sa poarte linistiti lentile. Si acum ma oftic cat timp am pierdut eu cu ochelarii din cauza unui doctor! Ma enervez si acum dupa atatia ani cand imi aduc aminte :)))

Saptamana trecuta am primit spre testare o pereche de lentile de la Videt, din gama Acuvue.



Nu auzisem anterior de aceasta marca Acuvue, dar vad ca ma simt bine cu ele. Nici macar nu le simt. Le pun dimineata in jur de ora 9 si seara pe la 7-8 le dau jos.

Nici solutia de curatat lentilele Synergi nu o stiam, eu foloseam altceva. Uneori ma ustura putin ochii cand imi pun lentilele, dar acest lucru pateam si cu vechile mele lentile, asa ca nu stiu care este cauza. Senzatia dispare in cateva secunde si nu are alte efecte negative.


Eu port lentile care se schimba la o luna. Mi-ar fi placut sa am lentile de unica folosinta, dar nu imi permit. Totusi, sunt multumita de acestea. Nu o sa revin la ochelari niciodata!

La sfarsit vreau sa va arat si 2 modele de ochelari pe care i-am avut de-alungul anilor. A trebuit sa ma uit prin sute de poze ca sa gasesc cateva deoarece mereu mi-i dadeam jos cum vedeam pe cineva cu aparatul in mana :)))


Draguti cat de cat, dar tot fara ma simteam mai bine, dupa cum se vede in poza urmatoare:

Si ultimul model de ochelari pe care i-am avut. M-au enervat asa de tare incat "m-au fortat" sa trec la lentile, asa ca trebuie sa le multumesc.
Nu stiu ce a fost in capul meu cand i-am cumparat. Imi sta horror cu ei. Ignorati culoarea parului, a fost un accident. Intre timp am remediat si problema asta.

Poze in care port lentile de contact am o gramada, nici nu stiu pe care sa aleg, asa ca o sa pun doar 2.

Si un close-up, ca sa vedeti ca nici nu se observa ca am lentile.

Apropo, eu am probleme la un singur ochi. Am nevoie doar de o lentila. Ochelarul nu il puteam imparti pe jumatate :)) Cine ghiceste la ce ochi am lentila?

Voi purtati ochelari sau lentile? Ce preferati?

joi, 27 martie 2014

Premiul meu castigat de la AnytaGyo'S Makeup

Va spuneam zilele trecute ca am castigat un concurs pe facebook pe pagina AnytaGyo'S Makeup iar acum cateva zile am primit produsele. Sunt foarte incantata de ele!


Au venit impachetate foarte frumos si ingrijit, intr-o cutie Flormar, cu bucati de hartie in interior sa nu se sparga ceva. Premiul a constat in 2 rujuri, 2 sticlute de oja si 2 testere.

Rujurile sunt marca Deluxe Cashmere, de la Flormar, nuanta DC25 si DC28.
Numarul 28 este un nude, culoare mata, foarte frumos, pe care il aveam deja, dar din pacata nu il pot folosi decat cand sunt data cu fond de ten, altfel nu imi sta bine deloc.


Poza fara blitz:
Poza cu blitz:

Nuanta 28 este un rosu fucsia aprins, foarte frumos. Fara sa ma laud, dar imi sta super cu el. Mereu am visat la o nuanta asa tare, dar nu am avut curajul sa cumpar. Am incercat cateva nuante de rosu aprins si nu mi s-au potrivit, asa ca am dat banii de pomana pe ele si nu am vrut sa mai risc. Dar acest ruj nu este rosu, nici roz, nici mov, e o combinatie super!


Poza fara blitz:

Poza cu blitz:

Si o poza cu mine, care nu e prea reusita, dar vreau sa va uitati doar la buze si la ochi :)


La ochi port rimelul MasterCurl Black de la Oriflame, despre care am scris AICI. Poza este facuta seara, de asta am fata lucioasa (urma sa ma demachiez).

In alt articol o sa va prezint mai pe larg ojele primite, acum va arat doar nuantele:





Am folosit deja cele 2 testere:


  •  crema de maini&corp cu aroma de mango nu mi-a placut pentru simplul motiv ca mie nu-mi place gustul si aroma fructului de mango ( pentru cei carora le place, sunt sigura ca ar fi fost multumiti de ea)
  • scrub-ul cu aroma de piersica mi-a placut, atat aroma, cat si senzatia de piele curata si catifelata. Mai am putin din scrub-ul meu( o sa urmeze un review cat de curand), iar cand il termin daca nu o sa gasesc altceva care sa-mi placa mai mult decat acesta cu aroma de piersica, o sa-l cumpar sigur. 
Pe total, sunt foarte multumita de premiul primit si vreau cu aceasta ocazie sa ii multumesc inca o data Georgianei si sponsorului Flormar



miercuri, 26 martie 2014

Master Curl Mascara ( Oriflame ) Review

De aproape 4 luni de zile folosesc zilnic acest rimel: Master Curl Mascara de la Oriflame.


 Sunt foarte multumita de el. Eu am genele destul de lungi si caut mascara pentru volum si/sau curbare. Acesta este doar pentru arcuirea genelor, nu creaza si impresia de mai mult volum.

Periuta are o forma curbata:


Azi dimineata m-am grabit si pozele nu au iesit asa de clare cum imi doream, dar totusi se poate vedea efectul lui.

Asa aratau ochii mei inainte de rimelare:


O comparatie intre un ochi rimelat si celalalt ne-rimelat. Ghiciti pe ce ochi am folosit Master Curl?



Si in final, ambii ochi rimelati :)

Am aplicat rimelul intr-un singur strat, doar pe genele superioare (ziua nu folosesc mascara pe cele inferioare).
Efectul dureaza (testat de mine) pana la 24 ore. Spun asta pentru ca odata am adormit fara sa ma demachiez si m-am trezit dimineata "ca noua". Nu s-a lasat, ziceai ca tocmai m-am machiat :) Nu curge, nu se strange pe gene. Aplicat in 2 straturi are tendinta sa incarce genele, cel putin in cazul meu. Pe ambalaj nu scrie ca este water-proof, dar m-a prins ploaia de cateva ori nepregatita si nu am patit nimic.

Daca nu ma insel, costa aproximativ 13 lei in catalogul Oriflame, eu l-am cumparat cand a fost la promotie cu 10 lei. Isi merita banii din plin si o sa-l recumpar in mod sigur.



Voi l-ati folosit? Ce parere aveti despre el? Daca raspunsul este nu, atunci vi-l recomand cu placere si garantez ca nu o sa va para rau.

Unghiutele mele ( 1)

De azi m-am hotarat sa va arat unghiutele mele in fiecare saptamana si o sa incep seria acestor articole cu unghiile mele de acum o saptamana pentru simplul motiv ca am facut pozele la timp, dar nu vi le-am si aratat!

Dupa cum v-am mai spus, in ultimul timp am dezvoltat o obsesie pentru ojele de culoare neagra si albastra. Asa ca in ultimele 2 saptamani am purtat aceeasi manichiura, respectiv unghii negre cu sclipici argintiu.


Pentru asta am avut nevoie doar de aceste 2 sticlute (cine ma cunoaste stie deja ca eu nici nu ma mai deranjez sa dau forma unghiei pentru ca nu ma pricep si gata).



Pe unghia curata am aplicat direct oja neagra de la Farmasi, fara nici o baza.



Iar peste, am dat cu Gabrini lac cu sclipici argintiu.


Mereu depasesc conturul unghiei, uneori sterg cu un betisor muiat in acetona, alteori spal o pereche de sosete la mana si dispar urmele de pe langa unghie.

Oja neagra de la Farmasi este nuanta 83, un negru lucios, a costat 8 lei la un magazin de cartier.



Lacul cu sclipici Gabrini, nuanta 368, cumparat de la acelasi magazin, 5 lei.


Sunt foarte multumita de aceasta combinatie, a rezistat pe unghii aproximativ 8 zile fara sa se ciobeasca in conditiile in care am spalat la vase de mi-a venit rau. 2 saptamani de zile nu am retusat unghiile, in ultimele poze, se vede putin cum s-a topit la varfuri.

Voua va place combinatia asta?


Ati purta asa ceva?