vineri, 29 august 2014

Schema mea de ingrijire a tenului

Acum ceva vreme am primit un e-mail cu efectele nocive ale fumatului. Printre acestea era si imbatranirea prematura a peilii, acompaniata de urmatoarea fotografie:
Este foarte sugestiva, nu? Eu nu fumez, asa ca nu imi fac probleme din aceasta cauza. Am preferat insa sa "inmagazinez" aceasta imagine in creier pentru toata acele viitoare seri cand sunt prea obosita sa ma demachiez, cand nu am chef sa ma dau cu crema sau cand ma grabesc dimineata si zic ca nu mai am timp sa ma dau si cu crema de protectie solara. De ce? Pentru ca daca indeplinesc acesti pasi simpli de intretinere a tenului, previn aparitia ridurilor si a petelor solare, sau cel putin aman cat mai mult timp posibil momentul producerii acestora. 

De cand ma stiu am avut probleme cu tenul. Cand eram mica aveam pistrui. Nu a fost o problema grava din punct de vedere medical, dar din punct de vedere estetic a fost destul de grav pentru mine. In adolescenta am avut acnee: nu acnee vulgara, dar eruptii destul de puternice incat sa imi afecteze increderea in sine. Nici acum la 27 de ani nu am scapat complet de aceasta problema cu toate ca am incercat o mie si una de tratamente: tratamente cosmetice clasice, tratamente naturiste, tratament medicamentos. Nici unul nu a avut efect de lunga durata: acneea era vindecata pe moment, dupa care revenea in forta. Recent am descoperit produsele dermato-cosmetice si cu ajutorul lor am reusit sa tin sub control pentru cel mai mult timp aceasta problema. Probabil acum va intrebati ce sunt dermato-cosmeticele? Pe scurt, sunt produse care trateaza anumite dezechilibre ale pielii, sunt destinate unui tip special de piele si nu contin parfum, colaranti si conservanti, nu blocheaza porii si previn aparitia punctelor negre.

De ce este importanta pentru mine ingrijirea tenului? Recunosc ca pe primul loc este aspectul fizic. Cui nu ii place sa vada in oglinda o piele curata, luminoasa, fara pic de urme inestetice? Urmat indeaproape de confortul moral: nu mai sunt stresata (ca am fata plina de cosuri). Si nu in ultimul rand de sanatate. Pentru ca atata timp cat aveam fata plina de cosuri inseamna ca eram bolnava, ca ceva era in neregula cu mine. 

O combinatie de dermato-cosmetice cu un tratament medicamentos, mi-a imbunatatit vizibil aspectul tenului. Pastilele sunt pe reteta, recomandate de doctor, asa ca nu are sens sa va spun ce am luat pentru ca trebuie sa mergeti personal la un control si nu vreau sa va influentez. In schimb, mi-am ales singura dermato-cosmeticele pe baza informatiilor de pe internet si a recomandarilor unei prietene farmaciste.
In primul rand am ales o solutie de curatare a fetei si anume solutia micelara SensiBio H2O de la Bioderma
Curata fata in profunzime, nu lasa pelicula grasa, nu imi "strange" fata, il folosesc si pentru demachierea ochilor pentru ca nu are parfum, deci nu ustura. E perfect pe scurt. Am incercat si varianta pentru ten gras, dar nu m-am inteles prea bine cu ea (pentru ca are parfum si nu curata la fel de bine fata). 
Mult timp am folosit Brevoxyl: o crema minune impotriva acneei, dar care usca foarte tare pielea si   aveam nevoie de o crema super hidratanta dupa. La sfatul prietenei mele am incercat Sebium Global, tot de la Bioderma si asa am descoperit un produs 2 intr-unul, adica un produs care elimina cosurile si care hidrateaza pielea. Cu aceste 2 produse de la Bioderma, pot sa spun ca in momentul de fata am un ten curat! 
Si ca dovada va arat o poza de la mare, in care "port" pe fata doar crema de protectie solara (din aceasta cauza imi luceste fata :)) )

Pe langa acest tratament antiacneic, mai folosesc alternativ alte creme de fata, bbcream-uri, crema contur ochi si creme clasice (cosmetice) pentru gat si decolteu. Nu uitati de zona gatului si a decolteului pentru ca nu este nimic mai urat/inestetic decat sa vezi o fata ingrijita si un gat "brazdat de santuri"!

Acum ca am scapat de acnee, e important sa continui tratamentul, altfel risc sa recidivez. Eu cred ca e mai important sa previn, decat sa tratez, deci fiti atente cu ce va dati pe fata, cititi etichetele produselor si incercati sa folositi cat mai multe produse fara alcool, fara parabeni, conservanti, parfum si alte minuni, pe scurt mai multe dermato-cosmetice. Stiu ca la pret sunt putin mai scumpe decat restul cosmeticelor, dar ganditi-va la ele ca la o investitie: o investitie in viitorul vostru, pentru o piele si o minte sanatoasa

Sunt curioasa sa stiu daca voi ati avut sau inca mai aveti probleme cu acneea; daca ati avut vreau sa stiu cum ati scapat de ea si in cel mai rau caz cum o tratati momentan.

Acest articol a fost scris pentru a participa la Workshop-ul BeautyBarometer & Bioderma Romania.

joi, 28 august 2014

Beauty Tips and Tricks , 1

Nu beau cafea, nu suport mirosul acesteia, dar recunosc ca e un ingredient minune, este un exfoliant natural. Nu te vindeca de celulita, dar macar amelioreaza aspectul pielii de coaja de portocala si o lasa catifelata si ferma. 
Exista nenumarata creme si scrub-uri in comert cu cafeina, dar nimic nu se compara efectiv cu zatul de cafea. Eu folosesc o masca simpla, usor de facut, dar cu efect maxim. 
Ai nevoie de:
  • 1 pliculet de zahar brun (~1 lingurita)
  • zat de cafea (eu folosesc 2 capsule, dar cred ca 3-4 lingurite de zat sunt suficiente)
  • 1 lingura de ulei de masline

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol/cana.
Cu pasta obtinuta iti faci un masaj pe tot corpul, insistand pe zonele cu probleme: coapse, sold, fund.  Masca trebuie lasata sa actioneze 10-15 minute, dar din propria experienta va spun ca are efect pur si simplu daca o folositi la dus si o lasati sa actioneze cat timp va spalati pe par, adica 2-3 minute. Este recomandat sa folositi acest tratament de 2-3 ori pe saptamana. Eu il folosesc zilnic cu o saptamana inainte sa merg la mare si rezultatul este o piele tonifiata, fina si fara pic de celulita (in conditiile in care am o celulita de grad 2).
Deoarece inlatura celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule, zatul de cafea tonifieaza pielea. Zaharul brun are efecte revigorante si vasodilatatoare, exfolieaza delicat pielea si nu o zgarie, iar in cazul meu schimba putin aroma cafelei pe care nu o suport. Uleiul de masline are proprietati fortifiante si emoliente si asigura o hidratare profunda a pielii. Dupa folosirea acestei masti cu zat de cafea, orice crema de corp sau crema anticelulita intra mai bine in piele si isi dubleaza efectul. 

Pentru cine nu stie, gradele celulitei sunt:

Gradul I - este sesizabil doar la stangerea puternica a partii interioare sau a aripioarelor intre cele 2 degete. Acest grad de celulita se elimina relativ usor, printr-o alimentatie echilibrata si prin masaj anticelulitic profesional.
Gradul II - se observa cand stai picior peste picior si la incodarea feselor, cand se observa mici gaurele in centrul acestora; de asemenea se observa fasii orizontale pe spatele piciorului sau in zona genunchilor fara a fi necesara strangerea
Gradul III - este deja un grad avansat, iar aspectul de coaja de portocala este foarte vizibil la nivelulul abdomenului, partii interioare a bratelor, pe fese se observa gaurele fara a fi necesara incordarea lor, pe partea exterioara si interioara a piciorului numai prin simpla palpare se observa nodulii celulitci ca niste mici denivelari, iar prin strangere mai puternica a zonei genunchilor se simte o durere destul de mare.
Gradul IV - este cel mai avansat ducand la o senzatie dureroasa a carnii de pe picioare si gambe, nodulii celulitci fiid foarte evidenti, iar vasele de sange se sparg cu trecerea timpului, ducand la un aspect de piele degerata. In acest grad se poate doar estompa evolutia celulitei, insa procesul de eliminare poate dura pana la 2 ani de dieta si tratamente anticelulitice intensive pentru a ajunge in gradul 2 sau 3 de celulita.

Ati folosit vreodata zatul de cafea in razboiul contra celulitei? Ce rezultate ati avut? 

marți, 26 august 2014

Marti = 3 ceasuri rele!

Cine e superstitios? Pe vremuri eu eram, dar de cand am crescut, nu mai cred in asa prostioare. Cu toate acestea , uneori soarta se incapataneaza si imi pune bete in roata :)) 

Aveam unele fixuri ca sa le spun asa si nu superstitii:
  • gurile de canal: nu calcam pe ele de nici o culoare, ba le ocoleam, ba saream peste ele, dar de trecut peste nici nu se punea problema! Nu de alta, dar eu am patit sa imi pice cainele de 3 luni in canalul acoperit. Nu stiu cum s-a rasturnat capacul, noroc ca aveam zgarda si lesa si am reusit sa il trag afara. Am sugrumat putin cainele, dar macar cainele era micut si am avut forta sa il trag. Daca era cainele mai mare, ori ii dadeam drumul, ori ma tragea dupa el. De retinut: nu calcati pe gurile de canal: nu va aduc ghinion, dar nu se stie niciodata cat de fix e capacul! Eu sunt patita: nici acum nu calc peste!
  • pisica neagra ce iti taie calea: cine nu se sperie cand vede o pisica neagra? Eu scuipam in san si ma intorceam 3 pasi inapoi. Acum ma gandesc ca pisica aia nu imi taie mie calea si se duce undeva! dar tot mai scuip imaginar de 3 ori :)))
  • data de 13 si mai ales daca se nimerea vineri 13 era jale: stiam ca trebuie sa se intampla ceva rau, gen ascultat la romana sau certuri cu parintii! Acum stiu ca nu avea nici o legatura cu data de 13, ci mai degraba cu faptul ca exact in aceasta zi nu eram eu pregatita si cu lectiile la zi. Iar de cand ziua mamei, adica 13, a picat intr-o vineri am scapat de acest fix. Nu s-a intamplat nimic urat in acea zi!
  • sa nu cumperi haine si jucarii inainte sa se naste copilul pentru ca risti sa pateasca ceva: nu am eu copil, dar din experienta prietenilor am invatat ca nu trebuie cumparate hainute atata timp cat nu stii cat de mare e copilul. E posibil sa aibe 51 de cm, in loc de 48 cat e media si atunci de faci cu hainutele? ca le-ai luat prea mici. Sau poate sunt prea mari si atunci degeaba te gandesti ca o sa creasca bebele, tot trebuie sa cumperi hainute potrivite pentru el acum. Asa ca mai bine astepti. 
  • marti tine ghinion si sunt 3 ceasuri rele. Asta e singura care se mai potriveste si acum. Nu stiu daca cred in ea sau nu, dar uneori chiar e marti si mi se intampla lucruri nasoale si de obicei vin in cate 3 patanii. Ca de exemlu ziua de azi.
Am inceput ziua cu o unghie rupta, din vina unui imbecil in tramvai. Am povestit aici mai multe, nu vreau sa reiau povestea. 
La nici 5 minute dupa ce am plecat de la munca, mi s-a dezlipit sandaua pe strada. Din senin, fara nici un advertisment. Era a patra oara cand le port, deci nu pot sa zic ca erau uzate.
 Aveam in plan sa merg la cumparaturi ca altfel muream de foame si imi era rusine sa merg asa pe strada, asa ca m-am oprit la primul magazin ce mi-a iesit in cale sa imi cumpar o pereche de incaltaminte. Zis si facut! Modelul care mi-l doream, o pereche de balerini imitatie de piele intoarsa nu aveau marimea mea. Nici o problema, aleg altceva:
( pe unghiute am oja farmec 2841 )

Dragute, nu? Am plecat incaltata cu ele si cu vechile sandale in geanta. Bun.
 La nici 5 minute dupa ce am plecat din magazin am simtit cum se desface fermoarul la piciorul drept. M-a apucat rasul pe strada. Se uita lumea la mine. Noroc ca aveam castile in urechi si m-am prefacut ca vorbesc la telefon :))) La cat de putin am dat pe ele, mi-a fost rusine sa ma intorc inapoi la magazin. Sa imi fie invatatura de minte sa nu mai cumpar incaltaminte ieftina! De 15 lei macar odata trebuia sa le port fara grija.
Ghinion de 3 ori! Pana la urma tot accidentata am mers la cumparaturi, dar macar aveam siguranta ca sunt la acelasi nivel: daca se desfacea complet talpa la sandaua roz atunci era  grav, ca erau vreo 6-8 cm diferenta intre ele. Maine le duc la reparat, ca sunt dragute si inca mai e cald afara. 

Ziua nu s-a terminat inca! Dar ce poate sa se mai intample? Sa-mi taie netul, sa se ia curentul? :)))

Voi in ce superstitii credeti sau ati crezut?

China Glaze 947 Ahoy , review

Daca am inceput saptamana pe buze cu un ruj fuchsia am zis sa aleg si pentru unghii aceeasi culoare: numarul 947 Ahoy de la China Glaze, pret 23 de lei.
Dupa cum se vede si in sticluta, are particule fine de sclipici prin ea, ncare chiar se vad si pe unghii.
Oja este data intr-un singur strat, dar mai gros, adica daca stergeam pensula de gura sticlutei probabil atunci foloseam 2 straturi. 
Poza de mai sus e cu blitz, cea de jos fara.
Culoarea e super, rezista 6-7 zile pe unghii fara reparatii. Aici am folosit o baza si un top coat de la alta firma, dar asta nu influenteaza rezistenta ojei ( prima data am testat-o fara nimic pe unghii, doar oja). 

Si acum o veste proasta: azi dimineata am reusit sa-mi rup o unghie din carne :(((( 
 Dupa ce m-am chinuit o iarna intreaga si jumatate de vara sa ajung si eu la performanta asta, acum imi iau adio de la aceste unghiute. Un imbecil in tramvai  m-a lovit din mers cu mana, fara intentie, dar nu ma intereseaza asta. Nu suport oamenii care isi flutura mainile pe langa ei cand merg. Ce naiba, doar mergi pe strada, in acest caz in tramvai, nu iti faci avant sa alergi la maraton :)))) 
Nu aveam cum sa salvez unghia pentru ca era rupta pana la jumatate si nici nu am vrut sa ma complic cu lipici sau pliculet de ceai si lac de unghii. Am rezolvat problema cu o forfecuta. Acum trebuie sa imi fac curaj sa le tai si pe celelalte sau sa imi pun o unghie falsa? Nu stiu ce sa fac. Ma mai gandesc. Voi ce ziceti? 

luni, 25 august 2014

Vine toamna! Sheinside.com Wishlist!

De 2 zile nu ies din casa fara sa am un pulover pe mine sau mai pe romaneste spus o bluza cu nasturi. De obicei o dau jos in cateva ore pentru ca se incalzeste, dar dimineata e prea frig. Se vede ca vine toamna. Nici nu simt bine ca a inceput vara si uite deja toamna e pe drum :( 
Am vreo 3 bluzite de acest gen, cu nasturi adica, dar deja m-am plictisit de ele, plus ca materialul a inceput sa se subtieze si e cam scamaosat pe alocuri. Mi-am cumparat un aparat pentru scame din Carfour, gen razatoare electrica, dar e apa de ploaie, nu are nici un rezultat. Am dat banii pe el de pomana. 
Nu am avut chef sa merg prin magazine, dar m-am documentat pe net si am gasit cateva modele dragute:
1) Prima varianta aleasa de mine nu are nasturi, dar imi place culoarea si modelul, il gasiti aici
2) Sper ca buzunarele sunt functionale si nu doar de forma pentru ca m-am saturat sa merg toata vara cu telefonul in mana (ascult muzica si firul nu e destul de lung ca sa il tin in geanta). Alte culori puteti vedea aici .
  3) M-am saturat de bluzitele scurte, care se ridica si lasa spatele si abdomenul gol, asa ca m-am orientat pe variante lungi, gen paltonas, dar partea buna e ca sunt usoare si pufoase, cel putin asa par in imagine
4) Ceva mai clasic, cu motiv floral si maneca 3 sferturi: loose kimono

Nu puteam sa nu ma uit si la sectiunea de rochii... M-am limitat la 2 modele:
5) Rochie in 3 culori, perfecta pentru munca de birou.
6) Si o rochie mai feminina, cu un detaliu super frumos in dantela. 

Toate variantele alese se incadreaza sub 100 de lei. Eu inclin spre  varianta 1 si 6. Voua ce va place mai mult din lista mea? Daca ati vazut alt model de pullover, cardigan sau orice tip de bluza care se desface si va place, indiferent de site, va rog sa-mi lasati link. Inca ma mai documentez si as vrea sa vad mai multe modele. 

sâmbătă, 23 august 2014

Produse cosmetice bio, naturale sau clasice?

De ceva vreme am vazut ca tot mai multe fete sunt preocupate de produsele bio sau de produsele fara parabeni si conservanti. Ma intreb daca aceasta nebunie cu produse bio, fie ele cosmetice sau alimentare, este un trend, un moft sau o necesitate? Tind sa cred ca este un trend, ca este la moda. Nu stiu cum sa explic asta, dar parca toate raspunsurile par trase la xerox. Probabil e influenta publicitatii. Recunosc ca e o necesitate in cazul anumitor produse de alimentatie, gen seminte nemodificate genetic si fructe/legume crescute fara tot felul de chimicale. Sunt mai scumpe, dar merita sa nu ne otravim corpul. Nu imi permit tot timpul sa mananc bio, nici macar 50% din alimentatia mea nu e bio, dar ori de cate ori am ocazia aleg bio.

Pentru mine cumpararea produselor cosmetice bio e un moft. De ce? Pentru ca pur si simplu nu imi permit sa dau atatia bani pe ele. Recunosc ca mi-as dori sa folosesc mai multe produse cosmetice bio. Stiu avantajele lor in teorie. Dar cum sa beneficiez eu de avantajele acestor produse daca nu am oportunitatea sa le folosesc? Inteleg si faptul ca sunt mai scumpe datorita procesului mai greoi de productie. Totul se rezuma la bani. Bani pentru ingredientele naturale din aceste cosmetice. Cum sa produci bio daca nu dai bani pe ingredientele naturale? Cum sa cumperi produse bio daca nu ai banii necesari? E un cerc vicios. Ceva de genul de ce nu te angajeaza nimeni la inceput de cariera. Toti vor pe cineva cu experienta. Dar cum sa capeti experienta daca nimeni nu te vrea la inceput de drum? Get my drift?

Am incercat doar cateva produse cosmetice bio, unele cumparate, unele facute de mine.
Prima data am cumparat o crema de corp bio pentru ca am citit undeva ca aproximativ 60% din substantele care vin in contact cu pielea noastra sunt absorbite in sange. Crema a intrat rapid in piele, in schimb nu mi-a placut deloc mirosul de iarba proaspat taiata. Nu imi place acest miros nici in realitate: daca trec pe langa un spatiu verde in curs de intretinere pur si simplu imi tin respiratia pana trec de zona respectiva. Si culmea ca era o crema cu aroma de iasomie. De unde si pana unde mirosul de iarba verde taiata nu am idee. Trecem peste acest aspect, eu sunt mai pretentioasa la parfumuri si miresme ( si da, stiu ca multora le place aroma de iarba).
Pe viitor vreau sa incerc un balsam de buze bio pentru ca de-alungul vietii ingeram intre 1,3 si 4,5 Kg de ruj , iar daca tot "mancam" atata, macar sa fie ceva bio, nu?

Un produs bio preparat direct de mine a fost o crema de protectie solara. Nu stiu cat de bio erau florile de galbenele folosite, dar macar erau ingrediente naturale, culese de mine de pe camp.

Reteta este foarte simpla si usoara:
  • 4-5 pumni de flori de galbenele
  • 1 jumatate de kg de untura (de la un porc crescut la tara, fara hormoni si alte tratamente) / se poate folosi si unt bio
  • 2 linguri de ulei de masline
  • cateva picaturi de ulei de lamaie (se poate alege orice aroma, pentru miros)
  • 2 linguri de ulei de catina ( protejeaza pielea impotriva razelor solare si a vantului, iar iarna impotriva frigului)
Se topeste untura/untul si cand e pe punctul de a fierbe se adauga florile maruntite si uleiurile. Se lasa sa fiarba 2 minute. Daca este nevoie se poate amesteca continutul cu o lingura de lemn. Se lasa la macerat peste noapte. A doua zi se pune din nou la topit, se strecoara (de preferat un tifon si nu sita metalica) si se pastreaza la frigider in borcanase de sticla sau ambalaje vechi de crema de corp daca aveti. Reteta este usoara, dar nu 100% bio, deci as vrea totusi sa vad cum arata o adevarata crema protectie solara bio.

Am folosit si 2 deodorante antiperspirante bio: unul gen baton sapun solid si altul crema. Din pacate actiunea lor dureaza maxim 4-5 ore si mie nu imi place sa merg cu deodorantul in geanta dupa mine, asa ca pana nu descopar unul cu un timp de actiune mai mare, prefer variantele clasice.

Cam asta a fost experienta mea cu produse cosmetice bio. Voi ce ati incercat pana acum?

vineri, 22 august 2014

Cum ameliorez eu transpiratia in exces : Odaban, Perspirex, Vichy, Gerovital H3 - review

De aproape un an si ceva am inceput sa am probleme grave cu transpiratia, o transpiratie rece fara miros. Diagnosticul? Hiperhidroza, cauze necunoscute inca, posibil pe fond nervos si consum crescut de cofeina, cofeina din coca cola pentru ca eu nu ma ating de cafea. Zonele afectate: fata, spatele, abdomenul, axila.  Tratament nu exista. Pot sa am aceasta problema toata viata sau pot scapa de ea fara nici o explicatie, depinde de noroc dupa cum mi-a spus doctorul. 

Pentru mine cea mai afectata zona este fata. Nu mai pot folosi fond de ten/bb cream pentru ca imi curg siroaie de apa pe fata. Transpir pe fata doar daca fac efort, gen sport, mers la sala si in mijloacele de transport in comun: metrou,tramvai. Probabil pentru ca este cald si foarte aglomerat, ma mai si enervez in acelasi timp pentru ca nu imi plac spatiile inchise si aglomerate, deci de aici apare stresul si nervii. Singurul produs pe care l-am gasit pe piata noastra indicat acestei afectiuni a fetei a fost Odaban sprey. Nu am scapat total de problema, dar e mai bine.
Simt ca mi se umezeste fata, dar cand pun mana pielea e uscata. Asta nu inseamna ca eu nu mai transpir pe fata, dar pur si simplu acest spray blocheaza apa in interior. Nu stiu cat e de indicat acest lucru, dar macar ma simt mental mai bine, nu mai am impresia ca se holbeaza lumea la mine si pur si simplu e un confort fizic. Daca intrerup folosirea lui, transpiratia revine. Se aplica doar seara, se pulverizeaza direct pe fata, dar eu prefer sa pulverizez substanta pe o discheta demachianta pentru ca am tenul mai sensibil. In prospect este indicata folosirea lui de cateva ori pe saptamana. Eu l-am folosit zilnic pentru 7 zile, iar apoi o data la 2 zile. Pretul unui tub de 30 ml este de 75 de lei.

Cu ajutorul deodorantului Perspirex si Vichy/Gerovital H3 am scapat de problema axilelor.
 O data pe saptamana, seara, dupa dus, aplic Perspirex, iar dimineata aplic Gerovital sau Vichy. Efectul acestei combinatii este o piele uscata 24 de ore din 24. Daca nu as folosi si Persiperex, efectul celorlalte doua ar scadea la 6-8 ore. Folosesc Vichy cu actiune 48 de ore, varianta  fara miros, daca vreau sa simt pe parcursul zilei mirosul cremei de corp. Aplicat simplu, adica fara Perspirex , nu are efect nici macar 10 ore, dar pai 48. Cu toate acestea vreau sa mentionez faptul ca o colega mi l-a recomandat: la ea chiar are efect 2 zile. 
Alta data folosesc Gerovital H3 Natural sau Gerovital H3 Splendide. Prefer mirosul H3 Natural, este un miros fresh si placut. H3 miroase prea dulce si floral pentru mine.
Folosit singur are efect cam 6-8 ore. Si Vichy si Gerovital sunt deodorante fara alcool si parabeni, care nu irita pielea, nu lasa urme albe pe haine, se usuca repede si te poti imbraca imediat cu ele.
Cea mai mare diferenta intre cele 3 este la pret: Perspirex 25 ml costa in jur de 75 de lei, in functie de unde il achizitionati, Vichy 50 ml costa 35, iar Gerovital 40 ml este 3,5 lei, ba chiar mai putin pe site-ul oficial. Exista si varianta de Gerovital 150 ml la aproximativ 10 lei, dar eu am preferat tubul mic pentru testarea mirosului. Trebuie sa precizez ca am cumparat H3 Natural, iar H3 Spledide a fost primit gratuit de la Farmec pentru testare.

Nu am gasit nici un deodorant care sa poate fi folosit pe abdomen si spate cu succes. Aceasta zona este de netratat :( Am incercat toate variantele descrise mai sus, dar fara rezultate.

Eu sunt totusi un caz fericit pentru ca nu am probleme cu mirosul neplacut. Imi imaginez ca este de o mie de ori mai rau sa transpiri si sa mai si mirosi urat pe deasupra. Am mai citit pe net ceva remedii clasice gen spalat cu apa si bicarbonat, baut ceai de salvie sau pudra de talc, dar la mine nu au avut efect.

 Sunt constienta de faptul ca atat Perspirex cat si Odaban contin un procent mare de clorura de aluminiu, iar acum sunt la mode produsele bio sau cat mai naturale, dar acesta este singurul ingredient care tine sub control transpiratia. Am incercat si cateva variante bio, dar fara nici un rezultat. Momentan ma simt bine cu aceasta rutina.
Ati incercan vreun antiperspirant din cele prezentate aici de mine? Ce folositi voi?

miercuri, 20 august 2014

Baie de abur sau vapozon cu ozon?

Unul din cele mai bune tratamente pentru un ten curat si luminos este baia cu abur. Tin minte si acum baile de abur pe care le faceam cand eram mica pentru tratarea racelilor: ajutau la decongestionarea cailor nazale si ca efect secundar imi lasau fata luminoasa. Acum s-a inversat efectul: folosesc baia cu abur in primul rand pentru curatarea tenului si ca efect secundar ""desfundarea nasului" :).

Procedeul este simplu, cred ca il stie toata lumea: intr-o oala se fierbe apa cu diferite plante, ceaiuri si optional uleiuri esentiale. Imi prind parul sa nu ma incurce, ma aplec deasupra vasului cu apa la o distanta de aproximativ 30 de cm si ma acopar cu un prosop (destul de mare cat sa acopere capul deasupra vasului astfel incat sa blocheze aburii in interiorul spatiului creat de prosop). Primele 3-4 minute sunt cele mai dificile pentru ca aburul este fierbinte. Daca nu rezistati puteti face o pauza de cateva secunde sau sa ridicati putin prosopul pentru a lasa aerul sa intre. Pentru cine are tenul sensibil este indicat aburul pentru 3-5 minute, pentru tenul normal 5 minute si pentru tenul gras 8-10 minute. Eu stau cam 8 minute. Imi place sa imi spal apoi fata cu lichidul caldut: ori umezesc o discheta hidratanta in ceai ori ma spal direct cu el pe fata. La final imi clatesc fata cu apa rece pentru inchiderea porilor. Eu prefer sa folosesc ceai de musetelsi cateva picaturi de ulei de lamaie. Acest tratament este bun si pentru eliminarea punctelor negre. Se face o data la doua saptamani, nu mai des pentru ca altfel riscati sa agresati tenul. Acest tratament este indicat a se folosi seara pentru a evita machiajul si praful. 

In teorie pare un procedeu usor si rapid. Pentru mine nu este, probabil pentru ca nu am rabdare deloc. De cand am mers prima data la un salon de cosmetica si am descoperit vapozonul cu ozon, baia cu abur a decazut din drepturi. Pentru mine este mult mai simplu sa pun apa in vapozon, sa ma asez pe pat si sa apas un buton. In primul rand este mai comod pentru ca stau intinsa, nu pe scaun si ma pot relaxa in voie. Daca folosesc si uleiuri esentiale atunci chiar ca ma simt ca la spa direct la mine acasa. 
Vapozonul elibereaza abur si ozonoterapie. Are efect de "inmuiere" a pielii si favorizeaza astfel extragerea comedoanelor (cosuri mai pe romaneste), elibereaza toxinele din ten, curata pielea de celulele moarte, pune circulatia in miscare si pentru ca deschide porii, cremele si tratamente aplicate ulterior intra mai repede in piele si au un efect mai bun. Tenul este vizibil mai luminos. 

Este un aparat cosmetic usor de folosit, citesti odata instructiunile si nu ai nevoie de alte informatii. Pretul varieaza intre 300 si 900 de lei, in functie de capacitatea vasului in care se pune apa, diverse functii (gen atentionare nivel apa, picior reglabil sau nu) si firma producatorului. Eu cred ca merita sa investesti intr-un astfel de aparat. Ati folosit un astfel de instrument, ce parere aveti despre el? Preferati varianta clasica a baii cu abur sau vapozonul? 

duminică, 17 august 2014

Farmec 2841 si Zoya PixieDust

Saptamana aceasta am avut chef de unghiute inchise la culoare. Am ales un mov inchis cu particule colorate.
Este prima data cand folosesc Farmec 2841. Initial am crezut ca este doar un sclipici, dar nu, este oja mata. Din 2 straturi se obtine o culoare uniforma. Eu am folosit 3 straturi pentru ca am vrut o culoare mai inchisa.
Pentru inelar am ales o culoarea contrast, un alb argintiu de la Zoya Pixie Dust.
Au trecut 5 zile de cand mi-am facut manichiura si unghiile rezista, nici o particula nu a sarit, nu s-a ciobit. Diferenta de pret intre cele doua lacuri colorate e destul de mare: pe Farmec am dat 10 lei la (dar pe site-ul oficial este mai ieftina) si pe Zoya am dat 43 de lei. Ca rezistenta nu e nici o diferenta intre ele. Se aplica la fel de usor. Game de culori e variata si la o firma si la cealalta. De unde vine diferenta asta mare la pret oare? Eu cred ca e doar renumele firmei. Altfel nu imi explic. Voi ce credeti?
De obicei nu aleg aceeasi culoare pentru mani si pedi, dar de aceasta data nu am respectat regula:
La picioare am folosit doar 2 straturi. Se observa ca este culoarea putin mai deschisa. Ce culoare va place mai mult: movul de la Farmec sau argintiul de la Zoya? Mie imi plac ambele si mai ales cum se vede contrastul intre cele doua. 

sâmbătă, 16 august 2014

Easy summer hair styles

 Pe vremuri purtam parul desfacut indiferent de temperatura de afara, dar de cand am inceput sa am probleme cu transpiratia excesiva am inceput sa imi strang parul, desi acest stil nu ma prinde. Lumea imi zice ca imi sta bine, poate asa e, dar mie nu imi place deloc. Imi place sa vad la altii parul strans si aranjat in difereite feluri, dar mie imi place cum imi sta cu parul desfacut. Totusi pentru ca nu am de ales, am cautat pe net cateva stiluri pe care chiar pot sa le port si imi stea cat de cat bine. 
Cel mai mult imi place : 
Chiar daca nu am breton, am reusit sa imit coafura. Problema este ca nu pot sa imi fac singura parul asa si nici nu are cine sa mi-l faca dimineata devreme cand plec eu la munca. Dar tot este preferatul meu. 
A doua varianta este acest coc, simplu sau infrumusetat cu diverse accesorii, gen papionul din imagine, sau cordelute, bentite si diverse agrafe. 
Din pacate mie nu imi sta bine cu bentite si cordelute, dar continui sa le cumpar, nu ma pot abtine, am o colectie intreaga. Nu le port, dar ma uit la ele. In schimb, port agrafe si clestisori pt. a scoate cocul din anonimat. 
O alta varianta preferata de mine este cocul fundita. E usor de realizat, e spectaculos, poate fi purtat atat la birou, cat si la o intalnire. 

Cand ma risc si imi las parul desfacut, pe langa faptul ca mor de cald, transpir mult pe fata, pe gat, pe ceafa, fie iarna, fie vara, deci nu e de la caldura. Doctorii nu au gasit inca cauza. Initial au crezut ca e lipsa de calciu, dar dupa ce am baut luni de zile la calciu de mi s-a acrit, nu s-a observat nici o imbunatatire. Alte teste, alte analize, nici un rezultat. Voi ati patit asa ceva? Ati rezolvat problema? Help!

Ca sa revin la subiectul acestui articol, vreau sa va arat acum cum imi aranjam parul vara trecuta, cand nu aveam stres si puteam sa port parul cum imi place.
Impletitura "in cascada". Eu am noroc ca am parul ondulat natural si nu trebuie sa pierd vremea cu ondulatorul, asa ca fac destul de repede aceasta coafura: in maxim 5 minute e gata. 
Aceasta impletitura se preteaza si la parul drept, dar sincer prefer varianta pe par ondulat. De asemenea se vede foarte frumos pe parul drept si ondulat doar suvitele "din cascada". 
Parul impletit a devenit "la moda" in ultimii 2 ani, dar sincer eu imi aranjaz parul asa de cand eram mica. Imi placea/imi place sa port parul desfacut, iar mama mea imi impletea parul ca sa nu imi intre in ochi si a trebuit sa ajungem la un compromis: parul impletit in fata si desfacut pe spate. Asa am ajuns la ceva in genul pozei de mai sus. Cu diferenta ca atunci cand eram mica, toata partea din fata era impletita, nu aveam suvite raslete (ca in poza de mai sus).
Stiti florilea alea mari scolaresti din material elastic, albe si rosii? Eiii cu alea imi prindeam eu coditele :)))) Poza asta mi-a adus aminte de ele. Acum cand recreez aceasta coafura din 2 codite impletite laterale unite pe mijlocul capului folosesc agrafe sau elastice micute de culoare parului. Recunosc cas floarea din imagine e draguta, dar am ramas marcata de florilea alea mari si nu vreau sa mai port ceva asemanator :))) 
Pentru cine are parul mai lung, aceasta coada dubla e foarte draguta. Eu nu o mai pot recreea pentru ca m-am tuns in scari si nu mai am parul asa de lung. 

Ce stil va place mai mult din cele postate de mine aici? M-as bucura sa imi lasati in comentarii poze cu coafurile voastre preferate. 

Nota: fotografiile nu imi apartin, le-am gasit pe google/instagram.