vineri, 26 septembrie 2014

246 Cream silk de la Flormar

Caut oja crem de foarte mult timp. Am incercat de la mai multe firme, dar niciodata nu am nimerit nuanta care imi place mie. De obicei imi place cum arata in sticla, dar pe unghie culoarea difera. 

De aceasta data am fost la un stand Flormar si am cerut sa vad paletele de unghii false pentru a vedea mai intai cum arata culoarea pe unghie si abia apoi am vazut sticluta:
Am ales nuanta 246 = Cream Silk. Este exact ceea ce imi doream. Cred ca am dat 9 lei, nu mai stiu sigur, dar sub 10 lei oricum. 
Din pacate, singurul lucru bun pe care pot sa il spun despre aceasta oja este ca are culoarea care imi place. In rest ma enerveaza maxim: culoarea se strange pe unghie, alteori nu se distribuie uniform si lasa goluri de culoare, adica e ca si cum pe aceeasi unghie as avea 2 culori, iar cand nimeresc sa o aplic uniform, chiar daca stau nemiscata minute in sir, tot se strica si imi apar amprente, urme. Mai pe scurt se usuca greu. 
In poza de mai sus nu am sters conturul unghiei pentru ca nu am ramas cu aceasta oja pe unghie, le-am sters imediat. Am incercat de mai multe ori aceasta oja, dar niciodata nu am ramas cu ea pe unghii. Dupa cum se vede si in colaj, pozele sunt facute in perioade diferite ( in prima poza aveam unghiile egale, in a doua sunt mai lungi, dar unghia de la degetul mare este accidentata). 

Amprentele se pot vedea usor pe degetul aratator:
Nu am facut poze in cazurile celelalte, pentru ca nu am avut rabdare si am sters pe loc. 

Am crezut initial ca e vina mea, poate ating fara sa imi dau seama, poate nu ma pricep sa aplic oja, dar nu, am fost cu sticluta in oras la manichiurista si am avut aceleasi probleme: consistenta ei lasa de dorit.  In schimb, culoarea e mortala. V-am mai spus asta odata, nu? Ador culoarea asta. Stiti vreo oja crem buna? 

Este prima oja de la Flormar care ma dezamageste :( 



joi, 25 septembrie 2014

Crema de corp Botanis , Argan Ol , Review

De cateva luni de zile folosesc crema de corp de la Botanis cu ulei de argan si simt ca nu se mai termina! Probabil pentru ca in tot acest timp am folosit si alte creme de corp.
Am cumparat aceasta crema la nimereala pentru ca vroiam sa incerc ceva nou si cuvantul argan mi-a atras atentia. Pe un tub de 500 ml am dat 15 lei la farmacia Tei. Pe eticheta nu scrie procentul de ulei de argan, dar imi imaginez ca este foarte mic pentru ca este o crema foarte ieftina. 
Mi-a placut ambalajul cu pompita pentru ca este foarte usor de folosit. Acum o saptamana, pompita mea s-a blocat. Am taiat tubul si mai avea crema in el  pana la nivelul etichetei de unde incepe desenul cu copacul de argan. Am mutat crema intr-un borcanas vechi de crema de fata. 

Crema se intinde foarte greu pe corp. Cam 2-3 minute de la aplicare sunt alba toata pana intra in piele. Nu o simt ca fiind o crema foarte hidratanta, dar macar nu lasa pelicula grasa. Mirosul este discret si placut, nu persista. Nu am vazut imbunatatiri majore de la aceasta crema. 

Nu este o crema pe care o voi recumpara. O sa o folosesc pana se termina, dar pe viitor voi incerca altceva.

Ati incercat aceasta crema? Ce crema de corp folositi? 




miercuri, 24 septembrie 2014

Toamna asta eu port alb!

Nu renunt la vara inca! Cat mai tine vremea cu mine port camasi si bluzite subtirele. Inca nu am scapat de obsesia mea pentru haine albe  care a inceput anul trecut. Daca pana acum nu purtam bluze/tricouri/camasi albe pentru ca aveam impresia ca imi dubleaza greutatea, acum numai alb vezi in sifonierul meu :) Pana si mobila in camera o am alba!

Am cautat pe net si am gasit cateva variante de bluzite care imi plac.


1) Am ales aceasta camasa pentru ca e larguta si are niste detalii dragute pe lateral. Mai multe poze si informatii gasiti aici.
2) Bluzita cu manecile din dantela. Mai multe poze si informatii gasiti  aici

3) Camasa alba, simpla, cu buzunar in fata si spatele dantelat: sexy! Mai multe poze si informatii gasiti aici
4) Camasa cu insertii de dantela. Mai multe poze si informatii gasiti aici
5) Bluza cu colier: nu mai ai nevoie de nici un accesoriu pentru ea.  Am vazut ceva asemanator la Zara, dar nu costa decat vreo 300 de lei. Aceasta este in jur de 80 de lei. Mai multe poze si informatii gasiti aici
6)Bluza cu decolteu in V. Nu stiu cat de decoltata este cand o pui pe tine, dar ma gandesc ca merge purtata cu un maieu, tricou pe dedesubt. Mai multe poze si informatii gasiti aici

Care va place mai mult? 

Hurry up to start your new purchase on Sheinside!!!







Manicure Fail , 3

Zilele trecute am vazut acest clip pe facebook:

                                                                       Mi-a placut modelul, dar si mai important a fost faptul ca parea destul de simplu de executat. Da, este usor sa mazgalesti, doar ca rezultatul nu e garantat ca in clip :)))
Eu am ales alte culori, tot cu contrast puternic: alb si roz, fata de alb si negru, dar nu imi place deloc cum se vede.
Seamana, dar nu aduce?!
Din greseala am si atins o unghie si s-a sters putin oja. Am dat cu lac la final si am asteptat sa se usuce. Dar nu mi-a placut rezultatul. Mi-am sters unghiile imediat: un alt experiment nereusit!

Voua va place modelul din clip? L-ati incerca, l-ati incercat? Daca aveti poze sa imi aratati si mie rezultatul vostru :)



luni, 22 septembrie 2014

Ser pentru varfuri deteriorate : Gerovital Plant Tratament , Review

Am avut o prietena care avea un par lung, bogat, cu fir gros si care refuza sa se tunda indiferent de situatie. A ajuns la performanta de a trece de 5 ani de zile fara a-si taia macar o singura data varfurile. In timp, parul i s-a tocit si normal ca arata neingrijit. A scapat in proportie de 60-70 % de varfurile despicate folosind tratamentul de la Gerovital Plant: serul pentru varfuri deteriorate (pana la urma s-a tuns).
 La recomandarea ei, am inceput si eu sa folosesc acest tratament. Il folosesc insa mai mult pentru a preveni despicarea varfurilor, decat pentru a trata. Ma tund cam la 3-4 luni si in combinatie cu acest ser nu am probleme. Nu pot sa mint sa zic ca nu am deloc fire despicate, dar daca stai sa cauti nu gasesti prea multe :) 
 Serul se pulverizeaza foarte usor, pe parul umed, doar pe varfuri (am parul tuns "in scari" asa ca il folosesc cam de la jumatatea lungimii firului) si nu se clateste! Serul contine Provitamina B5 pentru hidratare si Keratina pentru repararea firului de par. Nu contine alcool! Mirosul nici nu imi place, nici nu imi displace: oricum dispare in cateva minute, nu se mai simte ( un lucru bun pentru mine pentru ca nu suport mirosul de parfum in par).
Eu am parul normal, ondulat si moale. Dupa folosirea serului, parul meu de intaraste si buclele sunt mai definite. 

Daca am de gand sa folosesc placa sau ondulatorul, atunci folosesc prima data serul pentru varfuri si la 5-10 minute, aplic  si serul termoprotector Gerovital

Acest tratament impotriva firelor despicate, se gaseste in aproape orice magazin de profil, in super-marketuri si pe site-ul oficial, la un pret de 10-12 lei. Raportul calitate-pret este excelent.

O sticluta de 100 ml, imi ajunge cam 3-4 luni. Sunt deja la a doua sticluta cumparata. Stiu si simt ca acest tratament contribuie la buna-starea parului meu. 

Voi folositi acest ser? Ati auzit despre el?


miercuri, 17 septembrie 2014

Preferatele verii 2014

Nu am facut niciodata un articol gen produsele preferate ale lunii X, asa ca am zis ca e timpul sa ma apuc si eu, doar ca am ales pentru inceput o serie de produse pe care le-am folosit cel mai mult in aceasta vara.
Am ales doar produse de machiaj pentru ca am fost mai tot timpul pe fuga si nu am avut rabdare pentru un look elaborat.
Am folosit un bb-cream cu factor de protectie 15 de la Wet'n'Wild Ultimate Sheer Tinted Moisturizer nuanta Ivory.
Este o crema colorata cu acoperire usoara, nu ascunde cosurile/petele rosii, doar uniformizeaza culoarea tenului si o hidrateaza. Anterior aplicarii ei, folosesc serumul anti-acnee de la Bioderma: Sebium Global.
Pentru putina caldura in obraji, am folosit blush-ul de la Farmasi, nuanta 04 Tender Blush. Cam prafos in ambalaj, dar se intinde usor cu pensula.
Pentru machiajul ochilor am folosit nelipsitul creion negru de la Lancome pentru waterline, creioanele NYX Jumbo Eye Pencil , in nuantele Cottage Cheese, Sparkle Nude, Strawberry Milk, pentru pleoape si rimelul Twist me Up, de la Burjois. 
Eyeliner-ul de la Lancome are o culoare neagra intensa, dar problema cea mai grava este ca se lasa, curge sub pleoapa si trebuie sa fiu mai tot timpul atenta (de fiecare data cand merg la toaleta sterg putin culoarea lasata pe pielea de sub ochi). Cu toate acestea, inca il folosesc. Mai am putin din el. 
Creioanele colorate de la NYX au nuante placute, dar nu rezista pe pleoape, nici cu baza nici fara, dupa cateva ore se strang in pliul pleoapei. Fara baza, dupa 1-2 ore incep sa se stranga, cu baza cam 4 ore. Ideea e ca mereu le intind cu degetul :))) Le folosesc pentru ca se aplica super usor si cand te grabesti dimineata nu stai de blenduit farduri, sau cel putin eu nu!
Pentru buze cel mai des am folosit rujul de buze Frozen Rose de la Avon si lip-gloss-ul de la Benecos. O sa le vedeti pe ambele in viitorul articol cu produse terminate! 

Cam asa arata aceste produse pe mine (cu rujul Frosen Rose, fara gloss-ul Benecos).
Iar aici am folosit gloss-ul de la Benecos, dar am exagerat putin cu fardul de obraz (am folosit si bronzer, nu doar blush-ul roz de la Farmasi).

Acestea au fost produsele utilizate cel mai mult in aceasta vara pentru "tencuiala casei". Mai mult de 5 minute nu stau sa ma aranjez dimineata. Eu zic ca e suficient. 

Cunoasteti aceste produse, le folositi?



luni, 15 septembrie 2014

Crema pentru ingrijirea calcaielor de la Farmec , review

Am prostul obicei de a merge "pe calcaie". Adica merg apasat pe ele. Unii oameni ating pamantul prima data cu varful, apoi se lasa pe toata talpa. Eu fac exact invers: pun calcaiul jos si apoi, restul talpii. 
Dupa o vara intreaga in care mi-am chinuit picioarele ba pe tocuri, ba pe balerini/sandale joase, picioarele mele au nevoie de o ingrijire speciala. 
La recomandarea unei prietene am cumparat crema pentru ingrijirea calcaielor de la Farmec
Recunosc ca nu acordam o ingrijire speciala talpilor/calcaielor. Dupa baie, foloseam crema de corp si pentru aceasta zona. Acum am vazut insa diferenta:
Crema este apoasa, curge printre degete daca nu esti atenta, are un miros discret, intra repede in piele si nu lasa pelicula grasa. Contine musetel si vitamina A. 
Eu am aplicat crema in 2 straturi pentru ca am vrut rezultate rapide: primul strat a intrat imediat in piele, al doilea a fost in exces, dar asa am vrut eu. Dupa, am purtat o pereche de sosetele din bumbac toata noaptea pentru un efect de sauna. Dimineata pielea mea era fina si catifelata.
La o saptamana dupa folosire:
Un tub de 100 ml costa in jur de 9-10 lei, se gaseste aproape in orice magazin de cosmetice si pe site-ul oficial Farmec

Voi ce folositi pentru ingrijirea calcaielor/talpii? 





duminică, 14 septembrie 2014

Rutina tenului meu , dimineata

La ultimul concurs organizat de mine pe pagina de facebook, v-am intrebat ce articol ati dori sa cititi pe blog si multe dintre voi ati ales rutina tenului meu. M-am conformat. Asadar azi va povestesc despre cum imi ingrijesc eu tenul dimineata.
Pentru cine nu stie am tenul mixt cu tendinte acneice: gras in zona T, pana nu demult si in zona pometilor, dar acum este uscat (pentru ca am folosit crema anti-acneica Brevoxyl) si in rest normal.
In ultimul timp am inceput sa folosesc cat mai multe dermato-cosmetice si produse naturale. (Produsele naturale si bio nu sunt acelasi lucru, pana nu demult si eu le mai incurcam). 
 Dimineata ma spal pe fata cu gelul spumant  Sebium de la Bioderma
 Este un gel fara particule abrazive, curata bland, este recomandat tenului mixt sau gras pentu ca limiteaza secretia de sebum si previne blocarea porilor. O cantitate mica de produs face foarte multa spuma. Cred ca de aici ii vine si numele de gel spumant. Pe eticheta scrie ca poate fi folosit ca si spuma de ras. Ma gandesc ca se refera aici la barbati?! Il folosesc mereu dimineata, recunosc ca seara nu il prea folosesc, desi este indicat a se folosi de 2 ori pe zi. 
Il folosesc si pe zona ochilor si curata destul de bine, insa raman urme de dermatograf si rimel. Nu ustura ochii!  Are un miros discret si din fericire pentru mine nu persista. Dupa ce clatesti cu apa nu se mai simte.
Pretul unui flacon de 200 ml este 38-40 de lei, varianta cu pompita si cantitate mai mare (500 ml) costa in jur de 50-70 de lei in functie de unde il cumparati. Eu am primit varianta aceasta de 100 ml gratuit la cumpararea cremei Sebium Global (erau lipite una de alta).
Dupa ce folosesc gelul spumant de curatare, astept sa mi se usuce fata (nu imi place sa ma sterg cu prosopul) si folosesc apa micelara Sensibio H2O, tot de la Bioderma. S-au scris multe despre acest produs. Nu stiu ce as putea eu sa mai spun in plus. Va enumar doar cateva calitati din punctul meu de vedere:
  • poate fi folosit cu incredere pentru demachierea ochilor pentru ca nu irita si nu ustura;
  • inlocuieste cu succes demachiantele clasice si lotiunile tonice, in acelasi timp;
  • nu are miros;
  • nu usuca pielea, nu am senzatia aceea de piele care "tine"
  • curata in profunzime (chiar si fondul de ten cu acoperire mare)
  • nu e uleioasa, nu lasa pelicula grasa pe piele: e ca si cum te-ai spala cu apa, dar cu o apa care curata tot. 
 De 2 ani de zile de cand am descoperit acest produs il cumpar intr-una. Uneori mai incerc si alte produse de demachiat, dar dupa folosesc imediat si apa micelara :))
Se gaseste in farmacii, in flacoane de 100 , 250 si 500 ml, cu preturi incepand de la 20 pana la 60 de lei. Eu am avut noroc sa cumpar mai tot timpul faimoasa oferta a celor de la Bioderma: 1+1 gratis. Deci am mereu in casa apa micelara, in acest moment am una inceputa, una sigilata si una la birou (varianta verde pentru ten gras).
Apa micelara pentru ten gras (cea verde) nu ma coafeza: in primul rand pentru ca simt ca ma strange pielea pe pometi dupa ce o folosesc, nu curata la fel de bine fata, imi irita ochii si nu imi place parfumul. Am terminat cu greu o sticluta, acum ma chinui sa o termin pe a doua.
 La final, aplic  un strat fin de Sebium Global, Bioderma. Aceasta crema previne aparitia cosurilor si a punctelor negre si din ce am observat eu pe pielea mea reduce vizibil cosurile inflamate. Tin minte ca atunci cand am folosit-o prima data pe un cos rosu, mare, super inflamat si m-am uitat in oglinda dupa 2 ore nu mi-a venit a crede ca s-a micsorat vizibil (parca s-a retras). Am fost putin dezamagita ca nu a disparut complet pana dimineata, dar asta e, macar nu mai era asa de mare si de inflamat (cam in 2-3 zile dispare complet). Mie imi place sa spun ca dintr-un bolovan rosu dupa ce folosesc Sebium Global raman cu un punctulet, si nu e exagerata analogia, chiar asa este. 
Din cate stiu, aceasta crema se gaseste doar in varianta de 30 ml si costa 38-40 de lei. Eu am avut noroc si am gasit promotia cu gelul spumant, de care v-am spus mai sus (gelul si crema la 38 de lei). 

Dupa aceste 3 produse, uneori folosesc un bb cream sau o crema cu factor de protectie, dar nu tot timpul. Cel mai folosit bb cream in aceasta vara a fost unul de la NYX (o sa scriu in curand despre el) si crema de zi de la Oxyance. 

Ieri am participat la workshop-ul de beauty blogging organizat de Ana Maria de la BeautyBarometer in colaborare cu Bioderma
Am invatat cateva lucruri noi pe care sper sa le pun in practica cat de curand si pe langa acest fapt, arsenalul meu de produse Bioderma s-a marit: am primit crema Hydrabio Legere despre care nu stiu inca multe lucruri si deja bine cunoscuta apa micelara roz :)
 Colectia mea Bioderma in acest moment arata cam asa:
 To be continued...
 



sâmbătă, 13 septembrie 2014

Frozen Rose Avon , Review

Unul din rujurile de care am abuzat in aceasta vara a fost Frozen Rose, de la Avon.
Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa ii fac o poza cat timp a fost intreg, acum doar asta a mai ramas din el:
Culoarea este un rozaliu inchis. Nu ma pricep prea bine la nuante, tonuri, subtonuri si denumiri de culori: pentru mine este roz. Daca va pricepeti mai bine, va rog sa imi lasati numele culorii intr-un comentariu.  Culoarea adevarata a rujului se vede mai bine in pozele cu blitz.

Este un ruj cremos, dar nu foarte hidratant. In cateva ore il simt uscat pe buze si simt nevoia sa il re-aplic. Culoarea rezista cam 4-6 ore pe buze, fara retusuri (asta in cazul in care nu mancati nimic).
Vreau sa il cumpar din nou pentru ca imi place foarte mult culoarea, dar nu il mai gasesc in catalog. Daca va pricepeti mai bine la "ochit" produse (in catalog) si vedeti acest ruj, va rog sa ma anuntati si pe mine.

Nu stiu din ce colectie este sau ce pret are pentru ca l-am primit cadou, iar acum nu gasesc nici o alta informatie despre el pe net. Avand in vedere pretul rujurilor de la Avon, nu cred ca este mai mult de 20-25 de lei.