duminică, 30 noiembrie 2014

Myrtille BlueBerry Hand Cream Sephora

Rasfat de seara:
biscuiti cu aroma de cocos si crema de maini Myrtille BlueBerry pe post de crema de corp. Nu, nu am ramas fara crema de corp ( am vreo 4 deschise), dar imi place atat de mult mirosul acesteia incat nu ma pot abtine sa nu o folosesc pe tot corpul. Nu stiu a ce miroase, nu a blueberry(afine) in orice caz, dar imi place.
Am primit aceasta crema de maini la un concurs pe facebook si spre rusinea mea nu mai am idee pe ce pagina l-am castigat. Am cautat produsul in Sephora pentru ca vroiam sa il fac cadou unei prietene, dar nu l-am gasit. Il vroiam si pentru mine pentru ca mai am foarte putin in tub. Nu apare nici pe site. Oare a disparut din gama lor de produse?
Pe langa miros, imi place ca intra repede in piele, nu o lasa grasa si nu simt nevoia sa ma spal pe maini dupa folosire. Nu simt senzatia de catifelare instanta pe care mi-o ofera alte creme, dar scopul ei principal este hidratarea, dupa cum scrie si pe eticheta. Are acelasi efect de hidratare si pentru restul corpului, nu doar pentru maini.
Recunosc ca de cele mai multe ori am folosit-o pe post de crema de corp :) Mirosul e placut, usor, discret si il simt si dimineata cand ma trezesc. Pe maini nu stiu sigur cat dureaza, probabil la fel, dar de fiecare data cand ma gandesc sa il cronometrez, ba ma duc la baie, ba spal ceva in bucatari.
Daca vedeti acest produs in Sephora sa ma anuntati si pe mine! Eu nu mai intru acolo decat daca imi trebuie ceva, ca altfel vad prea multe produse pe care mi le doresc si nu vreau sa-mi dau bugetul peste cap :)))


sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Portfard de vacanta , 2

Plec la Paris!  [ cand citesti tu asta eu sunt deja acolo :) ] Am cumparat de ceva vreme o oferta turistica cu cazare si transport inclus. In pretul biletului de avion ( Blue Air) avem voie un bagajel de 10 kg, de 55x40x20 cm. Am zis ca nu are sens sa platesc bagaj de cala 40 de euro dus-intors pentru 4 zile. Ma duc in vacanta, nu la parada modei pe strazile Parisului! Si nu vreau nici shopping ( de fapt vreau, dar nu am cu ce). Asa ca nu imi trebuie prea multe dupa mine si nici nu o sa fiu tentata sa cumpar, pentru simplu motiv ca nu am cu ce sa le aduc acasa! Nu mai am loc in valiza sa pun un ac! M-am urcat pe ea ca sa o pot inchide :))) Daca ma pun aia la aeroport sa o deschid pentru verificare sa vezi show acolo cu mine cocotata pe valiza.
Deci si prin urmare, portfardul meu de vacanta, mai bine zis punguta ( ca asa e regula la bagaj de mana, toate cosmeticele sa fie intr-o punga incolora, care sa se poate deschide usor) arata cam asa:
Strictul necesar e mult spus. Pentru ca mai lipsesc unele lucrusoare. Pana la urma am scos o bluzita din bagaj ca sa mai fac loc la ceva cosmeticale si suveniruri. Pe langa ce e in pungata, am mai adaugat periuta de dinti, servetele demachiante si umede, o perie de par si un sampon uscat Batiste ( pentru ca sunt destul de racita si nu vreau sa fac baie acolo pe cap, ca nu stiu sigur daca am feohn sau nu la dispozitie in hotel).
Sa va arat pe rand produsele:
Crema contur de ochi de la Vichy, crema Idealia Vichy si fond de ten DermaBlend nuanta 25 tot de la Vichy. Toate produsele cosmetice din bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca 100 ml individual si 1 L pe total. Crema mea Vichy are 50 ml, ma incadram in limite, dar ocupa spatiu pretios in bagaj. Mai bine mostre. Doar trebuie folosite si acestea, nu?
 Fard L'Oreal, nuanta 101, un gri de care m-am indragostit. Pensula mea preferata, nu scrie nimic pe ea, cred ca am dat 6-7 lei, dar e mai buna decat altele pe care am dat o groaza de bani.

Baton fard roz ( Avon sau Oriflame, nu vreau sa deschid bagajul acum sa ma uit, o sa vi-l prezint in alt articol) si un ruj mov de la NYX ( am ceva cu rujurile mov toamna asta).
 Eyeliner negru de la Melkior.
Creion ruj de la Burjois si rimel Twist Up the Volum de la Burjois.
 Deodorant si gel de dus de la Dove. Pasta de dinti VectoriDent de la Vectem. 

In afara de mostrele de la Vichy, batonul fard roz, pensula, rujurile si rimelul de la Burjois, toate celelalte produse le-am primit la #beautybloggersmeetingbybeautybarometer. Sunt foarte utile aceste produse mini-size: incap usor in orice bagaj si daca din greseala se intampla ceva cu vre-un recipient, macar nu e produsul intreg.

As fi vrut sa iau mai multe haine si farduri la mine, dar daca m-am zgarcit si nu am platit bagaj la cala, nu am de ales! Voi ce ati lua dupa voi daca ati fi in locul meu? Nu am uitat de parfum, doar ca eu nu folosesc!


vineri, 28 noiembrie 2014

Produse terminate , 10

Inainte sa plec in vacanta am obiceiul sa fac curat. Nu pentru ca imi place prea mult activitatea asta, ci pentru ca imi place sa gasesc curat cand ma intorc. Si cum nu am nici o zana buna care sa ma surprinda, pe mine pica povara asta :))) Si cu ocazia asta a venit timpul sa golesc plasuta cu produse terminate.
In ordine aleatorie, produsele terminate de mine de la ultimul articol de acest gen, sunt:
1) Sampon Johnsons's Baby: preferatul meu de cativa ani buni. 
2) Balsam de par din cutia de vopsea Casting Creme GLoss: nu il folosesc mereu, doar cand imi aduc aminte. Lasa parul extrem de moale si fin, dar mie nu imi place asta pentru ca deja am parul moale. Pentru cineva cu parul aspru, uscat, banuiesc ca i-ar placea.Totusi imi place cum luceste parul a doua zi de la el.
3) O floare si un burete de baie, subiect despre care am scris mai multe aici.
4) Exfoliant pentru corp, bio, de la Qi Cosmetics: un exfoliant bland, care nu zgarie pielea. Mi-a placut mirosul de lamaie si daca nu ma insel contine zahar. Aceasta mostra am primit-o la #beautybloggersmeetingbybeautybarometer, dar nu apare in poza generala pentru ca produsul era deja in baie si lenea e mare! :))
5) Balsam de buze, Avon sau Oriflame, nu am idee, nu se mai poate citi ceva pe el. Are o culoare rozalie foarte draguta, dar nu l-am putut folosi din cauza mirosului si al gustului care mi-l lasa pe buze. De un an de zile se pune praful pe el si cand am avut intentia sa il folosesc am simtit un miros ciudat. Probabil a expirat demult. 
6) Crema Oxyance, despre care am scris aici . Sunt foarte fericita ca am terminat acest produs. Cred ca va e super cunoscut acest ambalaj pentru ca dupa ce am terminat crema, am folosit cutia pentru amestecarea altor creme cu ulei de argan.
7) Mostra crema anti-transpiratire ProteSud de la Vectem: o sa fac un articol separat cu parerea mea despre ea.
8) Ulei de migdale: faceti un search pe blog ( casuta sus in dreapta) despre el si o sa vedeti ce am scris despre el pana acum.
9) Serum Vichy Idealia si fond de ten Normaderm.
10) Periute intradentare, desprre care am scris mai multe aici.
11) Am schimbat lentila ( iar a trecut o luna de zile) si suportul de lentile. Suportul il schimb o data la cateva luni.
12) Supliment alimentar Crom Forte de la Walmark: cumparat si folosit in ideea ca o sa-mi scada pofta de dulce. Nimic mai neadevarat. Ba inca, am mancat si mai multe dulciuri decat de obicei. Nu stiu daca a fost de la el, sau daca am avut eu o perioada mai proasta. Ideea e ca nu a facut ce scrie pe prospect.
13) Nu am prea mai folosit lumanari parfumate in ultimul timp. Acestea sunt din Lidl. In ambalaj miros super. Cand le arzi nu emana un miros puternic. Trebuie sa stai foarte aproape de ele ca sa simtit ceva.

Ati folosit ceva din lista asta de produse? Daca vreti sa stiti mai multe despre ele, lasati-mi un comentariu si o sa ma conformez :)



joi, 27 noiembrie 2014

Baby, it's cold outside!

Odata cu venirea frigului incep sa port pe unghii culori mai inchise. Nu este o regula generala, dar de cele mai multe ori aleg nuante de grena, negru, albastru, recent chiar si verde, culori ce se regasesc in colectia Farmec 2014 de toamna-iarna :
Incerc mereu sa am mainile ingrijite. Nu pentru ca am citit undeva ca barbatii isi dau seama daca o femeie se ingrijeste sau nu dupa maini, ci pur si simplu pentru mine, pentru ca ma simt increzatoare si plina de farmec. Imi place sa am unghii frumoase. Imi place sa am culoare pe unghii. Sa fie rezistenta cat mai mult timp si sa nu se cioabeasca, pentru ca mai mult de o data pe saptamana nu am rabdare sa imi fac unghiile. Pentru o manichiura reusita si de durata am nevoie de oja Farmec. Au o gama variata de culori si sunt si accesibile la pret. De ce sa dau aproape de 4-5 ori mai mult pe o oja, care nu are absolut nimic in plus fata de lacurile Farmec (  in afara de renumele firmei, bineinteles). 
Cand am vazut lacurile Farmec Collection 2014 mi-au sarit in ochi 3 nuante: Tree's Rock, Santa's Here si Honey I'm Home. Prima e perfecta pentru sezonul sarbatorilor. M-a dus cu gandul la brad. Ori dau verde pe toata unghia, ori o sa ma chinui sa pictez un bradut pe inelar. As purta Santa's Here dupa sarbatori :)) cand sunt deja satula de motivele de Craciun, dar e o culoare tare, de iarna si la cat de intunecate o sa fie zilele, o sa am nevoie de o culoare vesela, rosie pe unghii sa ma mai trezesc la viata. Si am ales Honey I'm home sa o fac cadou unei prietene pentru ca merge la fix cu bijuteria pe care am de gand sa i-o cumpar cadou:
Am obiceiul sa asortez culoarea unghiilor la bijuterii si nu la haine, cum fac majoritatea fetelor, insa de cele mai multe ori aleg oja in functie de sezon, eveniment ( daca merg undeva anume) sau pur si simplu de moment: port ce am chef.  Tin minte ca la un examen de matematica am desenat radicali si integrale pe unghie. Imi pare rau ca nu am poze sa va arat.

Am fost in cateva magazine sa caut aceste lacuri Farmec si ce credeti? Nu am avut noroc de niciuna. Absolut nici o oja din colectia de iarna-toamna 2014, 2013 nici vorba, in schimb am gasit clasicul rosu si grena din colectia Farmec UltraRezistent.Nu inteleg de ce  lacurile Farmec Collection 2014 se gasesc asa de greu. Pana la urma o sa le comand on-line, de pe site-ul oficial si scap de chinul colindatului prin magazine. Pana o sa le primesc, va las insa cu cateva poze cu ojele mele preferate de la Farmec:

Acest articol a fost scris pentru Superblog.

XXL Double Pencil number 06

Ultimul meu moft in materie de ruj este culoarea mov. Cred ca am 3 nuante de ruj mov, cumparate recent si un creion multifunctional, pe post de eyeliner, fard, lip liner si ruj.
Azi vreau sa va povestesc despre creion. Face parte din produsele alese pentru experimentul meu Finish 6  by Christmas
Ce culoare credeti ca ma avantajeaza pe buze din cele doua? Ghiceste cineva? .... raspunsul corect e nuanta mai inchisa la culoare. Nu imi sta bine deloc cu mov deschis pe buze :( Imi place sa vad la alte fete, dar pe mine nu ma prinde. In schimb, cel inchis, e super. 
 Am cumparat creionul XXL Double Pencil nuanta 06 de la un magazin de cartier si am dat 11 lei pe el. Aveau mai multe nuante disponibile, dar cum nu mai auzisem de aceasta firma am zis sa iau unul sa vad cum e. Pana m-am trezit eu ca imi place si mai vreau si altele, nu l-am mai gasit la magazin si nici nu l-am mai vazut de atunci in alta parte.
Se aplica usor, nu curge peste conturul buzelor, este o culoare mata, care rezista 5-6 ore, chiar daca mananci. La sfarsitul zilei, (daca nu folosesc altceva intre timp) ramane doar conturul buzelor. Usuca usor buzele, dar m-am invatat sa folosesc un balsam de buze incolor inainte cu cateva minute de aplicare pentru a le hidrata putin. 
Am folosit acest creion si pe post de eyeliner si fard, rezista pe pleoape 6-8 ore, fara sa piarda din intensitate culoarea, dar prefer varianta ruj si las culoarea mov deschis pentru ochi. In pozele acestea am folosit ambele culori pentru machiajul ochilor, dar din pacate nu se observa.

Va place culoarea? Ce nuanta de ruj folositi cel mai mult in aceasta perioada? 



miercuri, 26 noiembrie 2014

Sapun lichid crema de la Farmec

Pana acum 2 saptamani habar nu aveam ca Farmec are si sapun lichid in gama lor de produse. Parca imi e si rusine sa recunosc, dar asta e adevarul. Am dat de el la raft, intr-un supermarket, cand ma uitam dupa diverse arome ca m-am saturat de ce folosesc eu de obicei si am simtit nevoia de o schimbare. Nu stiu daca e un produs nou pe piata, dar as putea sa jur ca nu l-am vazut in magazine pana acum. Chiar asa de oarba sa fi fost eu? Chiar daca sunt setata pe o anumita marca de sapun, de obicei ma uit si la celelalte, sa vad daca a mai aparut ceva nou, daca e ceva la promotie. In fne, cand l-am vazut am si cumparat pe loc 2 sticlute, sa vad cum este. Din cele 4 arome disponibile, eu am ales flori tropicale si lacramioare. Data viitoare o sa incerc sapunul lichid crema cu glicerina si cocktail de fructe.
Am dat in jur de 8 lei pe o sticla de 500 ml. Pe site-ul oficial este putin mai ieftin. Si cu ocazia asta am vazut ca mai au o gama de sapun de la Gerovital. Nici pe asta nu o stiam. Am fost special in 3 magazine sa ma uit si nu aveau in niciunul :)) deci nu aberez eu. Cum sa stim de ele daca nu se gasesc la vanzare in supermarketuri (la pariu ca de aici isi cumpara majoritatea lumii sapun)?
 Dintre cele doua preferatul meu este flori tropicale. Nu am idee daca seamana mirosul cu al unor flori, dar imi place. Nu e un miros tare, intepator, dar nici dulceag. Nu stiu sa-l descriu :)) Rezista pe maini cateva ore bune de la spalare. E un sapun mai mult spre gel decat crema ( la consistenta ma refer aici). Spala bine si nu usuca mainile. 
Sapunul crema de lacramioare miroase exact ca floarea ce-i poarta numele, dar de 10 ori mai intens. Sincer ma doare capul de la el. Imi place mirosul de lacramioara in realitate, dar in acest sapun e "prea tare".
Imaginati-va ca in loc de o picatura de esenta concentrata de rom, varsati din greseala toata sticla in prajitura. Cam asa ceva e si cu acest sapun. Eu nu il pot folosi. L-am incercat de cateva ori, dar am renuntat la el. Il foloseste colega, care nu are nici un stres, ba chiar ii place.
 Sapunul acesta lasa pielea catifelata si foarte parfumata. Pompita de dozare nu mi-a facut probleme pana acum si este nevoie de o cantatitate mica de sapun pentru a te spala pe maini, deci e spornic.
Sunt curioasa sa vad cum sunt si celelalte 2 arome( cu glicerina si cocktail de fructe), astept sa le cumpar si o sa va povestesc despre ele.

Voi stiati de sapunul lichid crema de la Farmec si Gerovital?



marți, 25 noiembrie 2014

Apa de tei bio de la Elemental

Pana acum cateva saptamani, eu nu am folosit  apa florala, de nici un fel. Stiam totusi ca apa de tei este folosita pentru calmarea pielii iritate ( am vazut la o prietena cum o foloseste pentru bebelusul ei cand face iritatii de la scutece), asa ca am incercat-o cu incredere si nu m-a dezamagit.
Dupa ce am citit prospectul, am decis sa o folosesc prima data in mastile pentru par, despre care am scris aici, pentru ca am vazut ca revitalizeaza parul de la radacina si calmeaza scalpul sensibil sau iritat. Se poate folosi si  direct pe parul curat, umed sau uscat ( dupa care se coafeaza in mod obisnuit), prin pulverizare, pentru un plus de stralucire si vitalitate.

Am aplicat apa de tei direct pe ten, gat si decolteu, dupa demachiere, exact ca o solutie tonica, dupa care am folosit crema de zi/seara.
Deasemenea am folosit apa de tei pe zona cearcanelor, imbibata intr-o discheta demachianta si lasata 2-3 minute sa actioneze. Nu stiu daca efectul a fost doar in mintea mea, dar dupa, cearcanele s-au micsorat si nu se mai vedea oboseala pe fata mea. Plus ca imi place mirosul de tei, e foarte placut si calmant.

Aplicată în fiecare dimineaţă şi seară, apa de flori de tei tratează cuperoza (o afecțiune dermatologică care se manifestă prin înroșirea accentuată a pielii) şi impiedica aparitia ridurilor premature, datorită conţinutului ridicat de antioxidanți ce se regăsesc în floarea de tei.
 Apa de tei este recomandată tuturor tipurilor de ten, în special tenului uscat, sensibil sau fragil, iritat, dar şi copiilor, chiar a bebeluşilor. 

Apa de tei bio de la Elemental este obtinuta prin distilarea cu abur a partilor inflorite impreuna cu frunzele si fructele de tei. O sticla de 100 ml costa 14,5 lei. Mi se pare putin pentru un produs bio, certificat de Ecocert Greenlife, dar nu ma plang ;) 

Voi ati incercat apa de tei?



luni, 24 noiembrie 2014

Crema anticelulitica de la Beautiful Cosmetics

Acum cateva saptamani am primit cateva  produse cosmetice din gama Beautiful Cosmetics de la compania Phenalex: 

Chiar daca primul produs incercat a fost demachiantul, am ales sa vorbesc mai intai despre crema anticelulitica.
 Ambalajul nu e doar dragut, ci si util pentru ca are pompita de dozare : pentru ca nu imi place sa strang de un tub cu mainile deja pline de crema, acum e mult mai usor sa apas pe pompita si la sfarsit sa o sterg ( decat sa curat un tub intreg, acum sterg o portiune mica).  
Crema contine apa biotermala din zona Baile Felix, o combinatie de uleiuri vegetale (ulei de  scortisoara, ulei din sambure de struguri, ulei de masline, ulei de jojoba),  uleiuri esentiale ( flori de lotus si iris) si este imbogatita cu AntioxiVita, un puternic antioxidant, 100% natural si produs in Romania din pielita si samburi de strugure,  realizat dupa un brevet de inventie medaliat cu Aur la Salonul International de Inventica IWIS.

Mi-am dat seama inca o data ca fara sport si o dieta corespunzatoare nu ai cum sa scapi de celulita. Eu am folosit aceasta crema intr-o perioada in care nu am facut pic de sport si am mancat tot ce am vrut. Aspectul pielii mele a ramas la fel, dar si-a pierdut tonusul ( oobtinut prin sport bineinteles). Ma bucur ca odata ce am renuntat la sport nu s-a intensificat celulita si asta cred ca e efectul acestei creme. Pielea e fina si hidratata, dar nu ferma si tonifiata. 

Am folosit crema in fiecare seara, am masat prin miscari circulare pana a intrat bine in piele ( 2-3 minute adica,nu mai mult)  si de 2 ori pe saptamana m-am invelit in folie alimentara pentru un efect de sauna. Spre deosebire de celelalte creme anticelulitice incercate de mine, aceasta nu are nici efect de incalzire, nici de racire. M-am obisnuit mai greu cu mirosul pentru ca mie nu imi place scortisoara. Dupa mama miroase exact ca o placinta de mere cu scortisoara, adica foarte placut [ la noi in casa se fac mereu 2 placinte : una cu scortisoara pentru familie si una fara scortisoara, special pentru mine :)) ] 
M-as fi bucurat sa imi ramana pielea ferma, dar nu renunt la aceasta crema, poate trebuie sa mai treaca ceva timp pentru a vedea efectele, va tin la curent! Intre timp, ma incurajez singura sa ma apuc de sport!

Voi ce folositi ca remediu impotriva celulitei?