miercuri, 31 decembrie 2014

Bilant la sfarsitul anului

A mai trecut un an, aproape. Mai sunt doar cateva ore pana intram in 2015 si ca de obicei ma gandesc la dorintele si planurile mele de la inceputul anului... Absolut nimic din ce mi-am dorit nu s-a indeplinit! Bineinteles ca in mare masura eu sunt vinovata de acest lucru! Dau vina si pe soarta :))) pentru ca am vrut anumite chestii care nu tin de mine. Nu mi-am dorit marea cu sarea, majoritatea au fost lucruri si obiective realizabile, daca aveam putin mai multa ambitie. Asa ca anul asta ma las de traditia asta prosteasca de a-ti pune o dorinta la miezul noptii si o sa incerc sa lucrez cu mine insumi pe partea de motivare. Daca o sa am succes, va spun la anul! 
Si ca sa nu mai am motive de enervare la sfarsitul anului viitor - cum am acum - o sa fac un mic experiment pe care l-am primit pe email, de la un coleg:
Nu stiu cui ii apartine ideea, dar mi se pare tare buna. Pe moment poate te emotioneaza un lucru, o fapta  marunt/a, pe care la sfarsitul anului nici nu o bagi in seama, nu ii dai importanta, dar daca il /o notezi undeva devine deja istorie. Vreau sa am o istorie, nu un registru nescris de dorinte neimplinite! 

Borcanul meu nu e gata inca, mai are Nutella in el, dar nu mai dureaza mult si o sa fie :))) Ma mai gandesc daca o sa il decorez sau il las asa simplu. Dar nu e nici o graba, important e continutul! 

Daca va place ideea si o puneti in practica, sa-mi aratati si mie borcanul vostru. So, let's write history! 

La multi ani si Un An Nou mai bun si mai fericit! 



marți, 30 decembrie 2014

Pasta de dinti Vectorident , review

Nu experimentez des cu pasta de dinti, de cativa ani de zile folosesc aceeasi marca, doar cand merg acasa la parinti am de obicei vreo 3-4  variante la dispozitie de incercat. Una din ele garantat este e Colgate, pentru ca ne place gustul, restul sunt pentru dinti sensibili sau prevenirea parodontozei, gen Lacalut, Sensodyne, Glister. Recent am primit 3 tubulete de pasta de dinti: o mostra de la dentist, una la iesirea de la metrou  si una la intalnirea bloggerilor organizata de Ani de la BeautyBarometer. De la dentist am primit Colgate, stiu cum e, nu sunt curioasa, o pastrez pentru urmatoarea vacanta. De la promoterul de pe strada am primit Himalaya Herbal, urmeaza sa o incerc. Iar ultima primita este si prima incercata: pasta de dinti Vectorident
Nu stiu de ce am pus prima data mana pe ea. Poate pentru ca am 3 tuburi si am zis sa le termin. Eu am tuburi mostra, de 10 ml, care nu se gasesc la vanzare. Tubul original are marimea obisnuita, de 75 ml si costa in jur de 18-20 de lei in functie de unde o cumparati. 
Vectorident este o pasta de dinti cu fluor si extracte din plante. Ingredientele sale lupta impotriva cariilor, tartrului, placii dentare si protejeaza gingiile.
In descrierea oficiala nu se spune nimic despre albirea dintilor si ma bucur sa vad ca nu isi fac reclama mincinoasa pentru ca intr-o luna de zile de la folosire nu am observat nici un efect de albire, nici macar unul temporar. In schimb pot sa ma laud ca timp de 3 saptamani nu am avut probleme cu sangerarea gingiilor. Probabil datorita alantoinei din continut care protejeaza si accelereaza regenerarea mucoasei gingivale. Chiar ma gandeam ca o sa pot scrie pe blog ca este prima pasta de dinti de la care nu sangerez, dar m-am inselat. Insa un incident pe luna fata de un incident pe saptamana cu pasta mea obisnuita tot este ceva. 
Pasta are o consistenta mai moale decat ce am incercat eu pana acum. Este foarte mentolata si la inceput mi s-a parut ca are un gust ciudat. Nici acum nu imi place gustul ei, eu care sunt obisnuita cu gustul amar al pastei Parodontax :)) Este asa de mentolata incat la inceput imi amortea toata gura de la ea, apoi doar jumatate de limba, iar acum la o luna de utilizare doar varful limbii. 
Face mai putina spuma decat Colgate, dar mai mult decat Parodontax, iar daca imi scapa putina spuma imprejurul buzelor simt cum imi "arde" pielea. Dupa ce dau cu apa trece efectul imediat. Daca simt ca imi apare un cos, pun imediat pasta si pana dimineata se retrage. 
Imi place ca Vectorident lasa dintii curati si respiratia proaspata. Nu m-am obisnuit inca cu gustul ei, dar pentru ca m-a ajutat cu problema mea cu gingii sensibile , o sa o folosesc in continuare. dar in paralel cu pasta mea obisnuita pentru ca vreau totusi si un efect de albire al dintilor. 

Vreau o pasta de dinti care sa imi albeasca dintii, sa ma protejeze de carii si de sangerari gingivale. Pana acum nu am gasit o pasta care sa le faca pe toate in acelasi timp. Voi ati avut mai mult noroc decat mine? Ce folositi? 






luni, 29 decembrie 2014

Produse terminate, 11

V-am spus acum cateva zile ca am golit plasuta cu produse terminate, dar nu a stat mult timp goala: deja am 2 produse in ea. Ma prinde Anul Nou cu ambalaje goale :)))
In ordine aleatorie si fara o preferinta anume:
1) Capsule de Salvie - au mai multe intrebuintari, dar eu le folosesc pentru tratarea transpiratiei. Momentan nu am vazut nici o imbunatatire, dar poate in timp vor functiona.
2) Spumant de baie cu aroma de trandafir de la Avon: imi place mirosul, spuma rezista cam 15 minute, dupa care incepe sa se dizolve; de obicei   eu folosesc 2 ''degete'' ( dupa cum vedeti sticla e sectionata in 12 portiuni, eu le spun degete). 
3) Floare de baie, despre care am scris mai multe aici
4) Luciu de buze de la Oriflame: Red Apple & Oat: imi place foarte mult culoarea, dar nu ma atrage modul de aplicare. Nu cred ca o sa il mai cumpar. 
5) Acetona Doina, capsunica: un miros acceptabil cat de cat, fata de acetona clasica care simt ca ma sufoca. De fapt nu am terminat aceste 2 sticluta, le-am varsat in alt recipient la care imi place sistemul de dozare. 
6) Pasta de dinti Parodontax: in cazul meu nu e adevarat faptul ca opreste sangerarile gingivale. E adevarat ca nu mi se intampla asta zilnic, dar minim o data pe saptamana tot "scuip" sange in timpul periajului. 
7) Periuta de dinti de la birou, acasa am varianta electronica. 
8) Crema depilatoare de la Veet: nu stiu cum mi-a scapat pana acum ne-aruncata, dar cred ca o am prin baie de minim 2 ani si nu am pus mana pe ea. Am vrut sa vad cum e, dar nu m-a incantat prea tare. E usor de folosit, dar la 3-4 zile a inceput sa creasca parul, asa ca nu ii vad rostul. 
 9) Servetele demachiante Bella, despre care puteti citi mai multe aici
10) Dischete demachiante Softino: ieftine si bune, cumparate din Lidl. Sunt doua pentru ca unul din ele l-am terminat la birou.
11) Aparat de ras de unica folosinta de la Bic, Pure Lady: le folosesc inainte de epilarea cu laser. V-am tot promis ca o sa scriu despre epilarea cu laser, poate o sa ma tin de cuvant zilele astea. 
12) Produsul meu preferat de demachiere si apa tonica in acelasi timp: apa micelara de la Bioderma, SensiBio H2O. 
13) Betisoare de ureche, folosite in cazul meu pentru corectarea machiajului. Nu am apucat sa ajung in Cora sa cumpar marca mea preferata, dar sunt bune si astea de la Ipek. 
14) Crema de maini de la Sephora, Myrtille BlueBerry, parerea mea despre ea aici
15) Gel de dus de la Dove, varianta mini-size.
16) Crema contur de ochi de la Oxyance, despre care am scris mai multe aici
17) Oja verde, nu am idee firma, este o sticluta foarte mica, culoare super frumoasa, dar care a fost folosita o singura data pentru ca nu am mai reusit sa deschid capacul. Se si vede pe ea cat m-am chinuit sa o desfac, am incercat si cu un cutit si sub apa fierbinte, dar degeaba.
18)  Oja mov, cred ca este Golden Rose: culoare frumoasa, folosita destul de mult. 
19) Carmin, aproape plin. Cumparat pe vremea cand imi taiam pielitele si imi trebuia dezinfectant. Acum folosesc solutii pentru indepartat cuticula, am scris despre acest subiect aici
20) Demachiantul Eye Make-Up Remover Express de la Flormar, review-ul aici

Nu cred sa mai termin ceva pana la sfarsitul anului. Nu de alta, dar sunt acasa la Tg-Jiu, nu la Bucuresti unde am majoritatea produselor. Poate doar sa gasesc produse pe care nu vreau sa le mai folosesc sau pe care sa le etichetez expirate. Voi ce ati mai terminat? 

Ati folosit vre-un produs din acestea terminate de mine? 



duminică, 28 decembrie 2014

Idei tinute de Revelion

Nu a trecut bine Craciunul ca eu ma si gandesc cum ma imbrac de Revelion. Intotdeauna ma orientez spre rochii scurte, chiar de club as putea spune, desi mi-am dorit de cateva ori sa port o rochie lunga, eleganta. Dar sa fim seriosi, nu merg eu la acest gen de petrecere :) 
Anul acesta am ales sa port o rochie pe care o am de ceva vreme pentru ca pun deja in aplicare rezolutia mea de Anul Nou, dar daca as fi vrut sa cumpar ceva, as fi ales sigur una din variantele de mai jos: 





Toate aceste rochite le-am gasit pe OASAP.com si au preturi cuprinse intre 20 si 40 de dolari. Daca vreti sa vedeti mai multe informatii despre oricare din ele trebuie doar sa dati click pe poza respectiva. Va plac optiunile mele? 

miercuri, 24 decembrie 2014

Dulciuri de Craciun

Am o colectie intreaga de poze de pe internet cu dulciuri. Am selectat cateva din ele, cu tematica de Craciun. Nu am incercat sa fac niciuna , dar poate va incumetati voi.
Preferata mea este:
Nu trebuie gatit nimic, doar asamblat, totul este cumparat. Renii acestia mi se par cel mai usor de realizat.
Pentru aceste saniute se munceste putin mai mult, dar macar nu trebuie gatit, se gasesc toate gata preparate.
Avem si con de brad comestibili. Imi place foarte mult cum arata pudrati cu zahar. Iarna direct in farfurie! :) Pentru o pasionata de gatit, cred ca e foarte usor de gatit o crema de ciocolata din unt, zahar, ciocolata topita si crema de alune ( banuiesc, nu stiu sigur ce e in poza). "Petalele" sunt cereale sau pernute de ciocolata. 
Budinca sau jeleu, nu imi dau seama ce este acest dulce, dar arata delicios. Eu inclin sa cred ca e budinca, jeleul nu imi place.
Trecem la artileria grea! Aici deja vorbim de framantat, de copt... doar gospodinele pricepute se incumeta sa incerce asta. Eu doar admir.
Nu mi-a placut niciodata turta dulce la gust, dar aspectul ma incanta. Am vazut multe casute din turta dulce si toate mi-au placut! Se gasesc si la noi de cumparat, am vazut recent in Ikea. La americani e o traditie de sarbatori sa decoreze casute din turta dulce, in familie. E o activitate placuta, mai ales pentru cine are copii. Cred ca o sa apara si la noi acest obicei cat de curand, ca tot am imprumutat Halloween'u si Valentine's Day de la ei.

Oricare din aceste variante de dulce ar da bine pe o masa festiva de Craciun. Dar sa nu uitam de cozonacul nostru traditional:

Si daca ne-am delectat privirea pana acum cu dulciuri, sa bem ceva sa ne treaca pofta! :)))

Voi ce retete de dulce preferati de Craciun?

PS: pozele de mai sus nu imi apartin, le-am salvat de-alungul timpului de pe facebook, pinterest sau diverse siteuri pe care le frecventez. 
 

luni, 22 decembrie 2014

Manichiura de Craciun

Am vazut pe net multe idei de manichiuri pe tema Craciunului, care mai de care mai frumoase si mai greu sau usor de realizat. Cand esti cu capul in nori ca mine si nu ai timp nici sa bei apa, de mers la salon nici nu se pune problema, asa ca trebuie sa ma bazez pe minimul meu de talent. Si e greu, foarte greu :)) In primul rand e greu sa alegi ce vrei, iar apoi incepe lupta.

Eu am salvate in calculator diverse modele de unghii, dar nu mai stiu sa va spun exact sursa, posibil sa fie facebook, pinterest, lookbook sau chain e-mail.

De aceasta data am avut de ales intre urmatoarele:


Initial am incercat prima varianta, dar nu vreti sa vedeti ce a iesit! Am renuntat la bradutul cu ramuri si am ales sa fac versiunea cea mai simpla, adica bradutul din 2 laturi, tip triunghi si l-am impodobit cu globuri aurii. Acceptabil pentru prima incercare, nu?
Poza de mai sus e la lumina artificiala, fara blitz. Culoarea adevarata a ojei rosii arata asa:
Am folosit rosul meu preferat de la Farmec, nuanta 351, despre care am scris un review aici.
Oja verde este de la Flormar, colectia Sorbet, numarul S02.
Steluta si globuletele le-am pescuit din acest lac de la Color Cosmetics, numarul 147. Este un lac incolor, dar se vede negru in sticla (de asta l-am si cumparat initial, am crezut ca e negru cu particule prin el, dar m-am inselat).
Mie imi place  rezultatul final. Am vrut sa adaug si putin argintiu la baza pe post de zapada, dar decat sa stric ceva, m-am lasat pagubasa.
Simplu, elegant si de sezon! Si pe deasupra usor de realizat si de cea mai nepriceputa "manichiurista", adica moi! Ce parere aveti? 

Voi cum va faceti unghiile de Craciun? 

Idei cadouri de Craciun

Cine lasa cumparaturile de Craciun pe ultima suta de metrii, mana sus! Eu ridic prima.Nu toate bineinteles, am cumparat cadouri si de Black Friday si in mijlocul verii cand am gasit  reduceri subtantiale la anumite produse, dar cadourile pentru matusi, unchi, vecine, prietene cu care nu prea tin legatura, dar nu vreau sa ma rup complet de ele, sunt lasate mereu la urma.

Am scormonit internetul si m-am oprit asupra catorva variante:

1) Q10 Plus, un pachet ce conține NIVEA Q10 Plus antirid Cremă de zi FPS 15 și NIVEA Q10 Plus antirid Cremă de ochi. Preţ: 59,06 lei 
Sa va spun ca l-am ales pentru ca imi place gentuta? Si continutul conteaza bineinteles.
2)  NIVEA Gel de duş Creme Care și NIVEA Lapte de corp hrănitor sub duş. Preţ: 23,26 lei
Cand nu stii ce sa cumperi, niciodata nu dai gres cu Nivea :) 
3) Nivea Men Sensitive: Gel pentru ras Sensitive ten sensibil, NIVEA MEN After Shave Balsam Sensitive ten sensibil, Deodorant roll-on Invisible for Black&White Power. Pret: 50,36 Lei.
4) Din cele 3 game de produse de sarbatori Gingerbread, Vanilla, Cranberry Joy de la The Body Shop mie imi place cel mai mult Cramberry Joy. Din cele 11 produse din fiecare gama, eu m-am orientat spre untul de corp si balsamul de buze. Imi place si lotiunea cu sclipici pentru corp, dar a trebuit sa ma limitez. Preturile varieaza intre 17 si 63 de lei.

5) Pachetele acestea de sarbatori de la Rimmel London care se gasesc in supermarketuri si magazine mari, pret intre 25 si 35 de lei. Mie imi place varianta cu oja si rimel, mi se pare mai util.
6) Orice combinatie intre acest produse Yves Rocher, de preferat toate pentru ca nu sunt asa de scumpe si ai face pe oricine fericit. Exista cineva caruia sa nu ii placa zmeura? Nu cred.

Voi cum stati cu cadourile pentru cei dragi, ati terminat cumparaturile?