joi, 30 aprilie 2015

Produse terminate, 15

Maine plec intr-o mini vacanta de 1 Mai, asa ca aseara am facut ordine prin casa si am zis ca e momentul sa scap de ambalajele goale adunate pentru produsele terminate in luna Aprilie! Nu cred ca mai termin eu ceva azi :) 
Mi-am dat seama ca daca contorizez produsele consumate, imi dau seama mai usor de valoarea banilor si nu mai cumpar produse in nestire, desi mai am momente cand ma las furata de un ambalaj dragut sau de reduceri. 
1) Johnson's Baby Shampoo: samponul preferat! Imi lasa parul frumos, starlucitor, cu volum, nu se incurca, se increteste cum imi place mie , nu ma ustura ochii de la el. Ce mai face de toate!
2) Gel de dus Avon, Planet Spa Himalaya Goji: ma bucur ca am scapat in sfarsit de el! Initial mi-a placut, apoi a inceput sa imi usuce grav pielea. Am incercat sa il folosesc pe post de sapun, dar imi strangea pielea si lasa mainile foarte uscate. Ca sa nu arunc mai mult de jumatate din sticla, l-am folosit la spalat de ... sosete si pensule de machiaj! 
3) Pasta de dinti Himalaya Complet Care: nu mi-a placut prea mult, probabil pentru ca este o pasta de dinti neagra! Nu avea un gust rau, dar nu ma simteam bine sa duc la gura o chestie neagra! In timp probabil ca te obisnuiesti cu ea, mai ales ca in timpul periajului isi schimba culoare in gri.  
4) Balsam de par Perfect Mousse: este balsamul care vine la pachet cu vopseaua de par Perfect Mousse. Lasa parul moale si uneori am impresia ca reimprospateaza culoarea parului vopsit. 
 5) Sapun Dove Purelu PamperingShea Butter and Warm Vanilla: cremos si cu un miros subtil de vanilie. Imi place!
6) Sapun OnLine  cu lavanda: nu stiu ce a fost in capul meu cand am ales acesta rezerva pentru ca eu nu suport mirosul de lavanda, de la florile adevarat mi se face fizic rau. Cred ca mi-a placut ambalajul. Noroc ca nu se simte mirosul foarte puternic si dupa spalare dispare complet! Nu este asa de cremos precum Dove, dar merge. Pe viitor o sa incerc alte arome.  
7) Apa de gura Aquafresh Extreme Clear: usor mentolata.
8) 2 cremute antivergeturi Xheken de la Vectem: o crema fina, cu un miros placut, se intinde usor, intra repede in piele si care sper eu sa atenueze aspectul neplacut al vergeturilor. Stiu ca nu vor disparea niciodata,decat cu laserul, dar pana atunci eu imi incerc norocul cu tot felul de creme. 
9) Oja Charm Limit: culoare placuta, rezistenta mare pe unghii, dar din pacate s-s uscat prea repede in sticla. 
10) Mostra  crema antiimbatranire si matifianta de la Cosmetic Plant: nu am observat efectul matifiant, dar in rest mi-a placut. Intra repede in piele si nu o lasa grasa.
11) Baton corector de la Avon: mi-am dat seama ca il tin degeaba si ca nu l-am mai folosit de multa vreme. Nu are sens sa il mai tin, mai ales ca nu se mai intelege scrisul de pe eticheta. Probabil este si expirat?! 
12) Betisoare cu cap de bumbac Family Care: v-am mai povestit despre ele.
13) Dischete demachiante Iseree: cred ca stiti deja povestea lor!  Daca nu cautati alte articole cu produse terminate pe blog si veti afla :P
14) Crema anti-acnee Brevoxyl: am momente cand am eruptii de cosuri pe fata si aceasta crema ajuta la vindecarea lor. Inainte isi facea efectul mai repede, acum vad ca a inceput sa leneveasca.
15) Ivatherm lotiune micelara pentru ochi si fata sensibila, despre care am scris review aici
16) Lentila de ochi si suportul, ambele de la SoftLens. 

Ati incercat ceva din lista mea de produse consumate in luna Aprilie? Voi ce ati mai terminat luna aceasta? 

miercuri, 29 aprilie 2015

Flormar Jelly Look Nail Enamel, JL09 Sky Blue

Am aceasta oja de cateva luni bune, dar am tot amanat momentul folosirii ei, desi ma atrage culoarea. 
Flormar Jelly Look Nail Enamel, JL09 Sky Blue este o oja cu finish lucios. Formula consistenta a ojei este usor de intins pe unghii,  dar din pacate lasa urme inestetice ( ca un fel de striatii) si trebuie 2 straturi pentru a obtine o aplicare uniforma. Mi s-a parut destul de uscata oja in sticla, nu stiu daca e normal asa sau daca s-a invechit exemplarul meu. Se usuca mai greu decat alte sortimente de oja de la Flormar si daca nu stai cuminte cat timp se usuca risti sa iti apara urme/amprente/dungi pe unghii. 
Rezista cam 4-5 zile pe unghii fara sa se ciobeasca, iar la picioare am observat ca incepe sa se cojeasca dupa 9-10 zile. 

Costa in jur de 12-13 lei. 


luni, 27 aprilie 2015

Beauty News, Lansare Max Factor

Max Factor lanseaza o noua mascara 3 in 1 ce ajuta la obtinerea unor gene impresionante printr-o imbinare isteata intre tehnologia de fabricare a periei si formula produsului. 
Pentru a obtine aspectul ideal pentru gene, un singur produs trebuie sa ofere toate beneficiile posbile: volum, alungire, culoare intensa, curbare. Pentru primele 3 caracteristici din aceasta lista a fost creata  Mascara Masterpiece Glamour Extensions 3-in-1, iar daca va doriti si ultima trebuie doar sa va curbati genele cu un cleste de gene inainte de aplicarea rimelului. 

Multe femei cred ca pentru a obtine un aspect intens al genelor este nevoie de o perie mare insa adevarul stiut de make-up artisti este ca situatie este tocmai inversa. Aspectul cel mai incantator al genelor se obtine cu ajutorul unei perii suple care, nu numai ca asigura volum si alungire, dar permite aplicarea formulei cu precizie conferind un aspect impresionant de la baza la varf.  Peria cu “impact instant” a mascarei Masterpiece Glamour Extensions 3-in-1 a fost creata sa exceleze in obtinerea unor gene impresionante prin depunerea unei cantitati mai mari de formula pe gene in comparatie cu periile mai groase.  Calitatea sa unica este ca peria incarca cu formula baza genelor ceea ce le face sa se ridice. Acest fapt combinat cu fibrele de alungire din formula duc catre un aspect intr-adevar incredibil al genelor.

Acest tip de aplicator maximizeaza contactul dintre formula si gene obtinandu-se astfel un volum instant. Cand este scoasa din tub, peria este incarcata cu o cantitae mare de formula distribuita egal pe suprafata periei asigurand o transformare majora a genelor inca de la prima aplicare. La contactul cu genele, perii piaptana genele dinspre interior si le separa. 

Cum functioneaza aceasta formula unica pentru volum si alungire?

  • VOLUM: formula contine mici particule sferice de ceara care actioneaza ca distantiere intre gene ceea ce le face sa para mai pline.
  • ALUNGIRE: formula permite ca fiecare tub sa contina peste 30,000 de fibre negre de carbon. Cand este aplicata, aceste fibre se “tes” intr-o formula maleabila care rezulta intr-un aspect de gene mai lungi
  • NEGRU INTENS: negrul intens este rezultat din fibrele negre de carbon.

Creme Puff Blush permite femeilor sa isi completeze machiajul cu un fard de obraz rezistent si care ofera acoperirea dorita in functie de cate straturi sunt aplicate. 

Cercetarile arata ca femeile care poarta fard de obraz sunt percepute ca fiind mai tinere, astfel fardul de obraz devine un produs obligatoriu pentru un aspect tanar si radiant. Cu toate acestea se poate obtine efectul invers daca produsul nu este de calitate sau este aplicat gresit. Max Factor ofera solutia pentru a evita orice greseala in aplicarea fardului de obraz prin noul Crème Puff Blush care are o formula usoara obtinuta prin coacere in cuptor si care contine pigmenti extrem de fini si cu multe tonalitati. Acestia se combina uniform, scotand in evidenta tonurile naturale ale pielii, pentru un aspect intr-adevar natural si fara cusur.  

Cum functioneaza formula?
Crème Puff Blush permite “construirea” culorilor oferind astfel controlul femeilor in aplicarea sa corecta. Indiferent daca se doreste un aspect natural sau o conturare intensa, culoarea se obtine aplicand strat dupa strat:
  • Formula coapta in cuptor – ofera o senzatie fina, ca de catifea si permite obtinerea unui aspect neincarcat.
  • Pigmenti extrem de fini si cu multe tonalitati - se combina uniform scotand in evidenta tonurile naturale ale pielii.
Eu am inceput deja sa folosesc Creme Puff Blush, nuanta Lovely Pink  si mi se potriveste perfect. Inca nu am folosit mascara, dar o sa va povestesc alta data pe larg despre ele. 






vineri, 24 aprilie 2015

Pila Electronica Velvet Smooth Diamond Crystals Scholl, Review

Am avut sansa sa ma numar printre cei 500 de participanti la campania de testare de la BuzzStore a pilei electronice Velvet Smooth diamonds Crystals Scholl.
Am fost tare nerabdatoare sa desfac coletul, am si filmat momentul, dar nu mi-a placut rezultatul ( am filmat prea de aproape si aratam prea grasa) , asa ca nu am publicat clipul! Va arat insa niste cadre din film:
Pregatita sa deschid pachetul!

Prima data am vazut cele 5 brosuri, urmate de ghidul de buzz si la final produsul mult dorit: pila electrica. Stiam ca o sa primesc si un produs de ingrijire a picioarelor din gama Scholl, dar nu stiam ce anume. Am nimerit crema hidratanta de seara Scholl Velvet Smooth.
Pila electrica Scholl se foloseste pe pielea curata si uscata! Pentru a porni pila se roteste inelul argintiu spre stanga si se inchide rotind in sens invers. Nu exista risc de ranire pentru ca daca apasati cu pila prea tare pe piele, aceasta se opreste automat. 
Se recomanda utilizarea capului rotativ ( pe romaneste piatra neagra) pentru 12 sedinte sau pana se uzeaza, iar apoi se poate inlocui. Se gasesc de cumparat rezerve in farmacii si supermarketuri: un set din 2 bucati la aproximativ 50 de lei. 
Rezultatele sunt vizibile de la prima utilizare. Am obtinut in cateva minute calcaie frumoase si netede, fara crapaturi,  dar am avut ceva de insistat pe o portiune din talpa, de sub degete, unde aveam pielea ingrosata si dureroasa pe alocuri. Am avut nevoie de 3 zile consecutive in care am folosit pila si am aplicat crema Velvet Smooth Intensive pentru a scapa definitiv - sper eu - de probleme. 
Am folosit pila si pe picioarele mamei:
De fapt eu pe un picior, ea pe celalalt, ca sa se convinga cat de usoara este utilizarea acestei pile fata de o pila clasica sau piatra ponce, unde trebuie sa insisti cu putere. A spus ca este economie de forta fizica si timp! 

La aceasta campanie au fost selectate sa participe doar femei, dar uite ca se poate folosi si pe talpa de barbat!
Nu mi-am dat seama ca am schimbat unghiul fotografiilor, dar cred ca se poate observa cu usurinta ca este vorba despre acelasi picior. Parerea tatalui meu: zboara praf din ea, bazaie, gadila, dar face treaba buna! I-am spus ca praful este de fapt pielea moarta inlaturata si a inceput sa rada :)))

La final de program , dupa vreo 30 de minute de munca in total, avem 3 oameni multumiti 3 perechi de picioare "fericite". Nu trebuie sa va mai spun ca am spalat pila, am folosit dezinfectant si am uscat instrumentul de munca dupa fiecare dintre noi, nu? Mai mult timp a trecut pana am uscat piatra, decat cand l-am folosit :) Asta inseamna ca e foarte bun, nu? 
Acum suntem ( toti 3) pregatiti de vara si de purtat sandale! 

Voi ce folositi pentru calcaie crapate si piele ingrosata? Ce remedii si/sau trucuri aveti? 

Golden Rose Jolly Jewels #105

Va aduceti aminte de gama de lacuri de unghii Golden Rose Jolly Jewels Nail Laquer Collections, aparuta vara trecuta? 23 de culori magice, cu particule mici si mari de sclipici? Puteti admira intreaga colectie pe blog la Gia, aici.  Eu abia acum am capatat una din nuante, numarul 105: un lila superb cu sclipici mov si verde. 
Am folosit o baza de unghii de la Marionnaud, iar apoi am aplicat oja in 2 straturi subtiri. Nu am dat top coat. Unul nu este de ajuns, dupa cum se poate vedea in poza de mai jos:
Rezultatul final:
Imi place ca se usuca repede si uniform, fara striatii sau dare inestetice. Rezista fara probleme 5-6 zile. 
Costa in jur de 10-15 lei.
Imi place combinatia de baza lila cu particule mov si verde, dar am momente cand ma si enerveaza pentru ca am impresia ca e prea mult sclipici si imi doresc ceva mai simplu. Mi s-a pus pata pe nuanta aceasta de lila, vreau sa vad daca o gasesc ca oja independenta, fara sclipici prin ea. Nu stiu daca se gaseste si separat, dar ma voi documenta. 

joi, 23 aprilie 2015

Școala de Beauty Blogging L'Oreal Paris

Nu mi-a placut niciodata sa scriu sau sa fac compuneri la scoala. Matematica a fost si inca este pasiunea mea. Chiar daca am ales o meserie care nu are legatura cu aceasta materie, in timpul liber dau meditatii ( la mate ). Si cu toatea acestea am ajuns sa scriu aproape zilnic, sa am un blog unde imi spun parerea despre diverse produse de beauty incercate de mine sau despre esecurile mele in materie de colorat unghiute. 

Nu am un limbaj tehnic sau artistic, scriu ca si cum as vorbi cu cineva apropiat, iar daca pun la socoteala ca sunt olteanca, perfectul simplu e la el acasa.  

Citesc diverse bloguri si ma minunez de cat de frumos pot sa se exprime acele fete. Am incercat sa le copiez, dar mi-am dat seama ca nu are sens. Eu sunt EU! Am momente cand nu imi place deloc exprimarea mea, dar alta nu am. 

Incerc totusi sa evoluez si sa imi imbunatatesc stilul, asa ca am decis sa ma intorc la scoala! Vreau sa ma inscriu la  Școala de Beauty Blogging by L'Oreal Paris si daca voi fi selectata sa particip la cursuri, cu putin ajutor de la profesionisti din acest domeniu, precum Maurice Munteanu, Alex Abagiu, Julia Karr și Marta Popescu, cu siguranta voi invata ceva!  Promit!



miercuri, 22 aprilie 2015

Cat valoreaza fata mea?

Am stat mult si m-am gandit daca vreau sa stiu cat valoreaza fata mea. Nu de alta, dar cand am vazut cate produse folosesc alte fete si sume de 4 cifre, m-am intimidat putin. In primul rand pentru ca folosesc putine produse, iar apoi pentru ca sunt destul de ieftine. Dar macar pot sa ma laud ca imi place si ma simt bine in pielea mea daca nu folosesc atatea chestii, nu?
Dupa ce am pus una langa alta produsele folosite ieri dimineata mi-am dat seama ca de fapt nu sunt chiar asa de putine :)) Bine recunosc, am folosit mai multe decat de obicei. O sa va arat ce folosesc in mod normal, zi de zi, ce adaug cand am putin mai mult timp la dispozitie si nu sunt pe fuga si va spun si ce mai am prin casa si folosesc cand ma ranjez cu adevarat!

In fiecare dimineata dupa ce ma spal pe fata cu apa micelara SensiBio H2O ( 45 lei), folosesc crema anti-acnee Brevoxyl ( 17 lei). Dupa 5-10 minute, aplic un gel racoritor hidratant pentru ten mixt de la Naturissimo ( 85 lei) cu factor de protectie SPF15 , care ar fi trebuit sa imi tina sub control transpiratia, dar nu are nici un efect in acest sens. De obicei foloseam si un bb cream, dar in ultima luna am sarit peste acest pas. Dupa incep machiajul ochilor:
  • rimel Sumptuous Extreme Estee Lauder ( 110 lei) cel mai scump produs folosit. Ca sa fiu sincera va spun ca nu am dat eu banii pe acest produs, l-am primit in cadrul unui eveniment beauty blogger. De obicei nu depasesc suma de 50 de lei pentru un rimel. 
  • creion negru Melkior ( 20 lei )
  • Jumbo Eye Pencil de la NYX, in nuanta Strawberry Milk ( 27 lei, cumparat la reducere cu 22) 
  • Rujul meu preferat de la NYX : Matte Lipstick Sweet Pink. Intrati aici sa vedeti nuanta. ( 27 de lei, dar eu l-am prins la reducere cu 22). 
  • Baton fard de la Avon sau Oriflame,  niciodata nu tin minte exact, dar este printre preferatele mele de mult timp si daca aveti rabdare sa cautati sigur il mai gasiti pe blog prin articolele cu produse preferate. Nici nu mai stiu cati bani am dat pe el, dar ma gandesc ca este undeva in jur de 20 de lei.
  • Fard roz de la Sephora, nu il folosesc zilnic, doar cand vreau mai multa culoare pe pleoapa. Costa in jur de 50 de lei, daca il prindeti la reducere este 15 lei. Problema este ca nu toate nuantele sunt la reducere :( 
  • Ruj rosu de la Bourjois ( 34 lei).  Plec de acasa cu buze mov si ma intorc cu ele rosii :)) Am boala sa imi schimb nuanta rujului in timpul zilei. Uneori am 2-3 rujuri in geanta si le schimb in functie de ce stare am. 
Pana acum am un total de 425 de lei, dar pentru ca nu folosesc zilnic fardul de la Sephora, fata mea valoreaza in medie doar 375 de lei. Si ca sa ma simt eu bine o sa scad si pretul rimelului pentru ca nu am dat eu banii pe el si il inlocuiesc cu ultimul rimel folosit mai des, adica un rimel de la Melkior ( 30 lei) si ajung la 305 lei! 

Am adaugat in poza de grup inca 3 produse pe care le folosesc doar cand nu sunt pe fuga sau cand am ceva cosuri vizibile pe fata:
  • fondul de ten de laVichy Normaderm ( 60-70 lei) 
  • pudra minerala de la Joko Cosmetics ( 75 lei) o folosesc pe post de bronzer sau fard iluminator in functie de restul produselor folosite.
  • blush de la Farmasi ( 15 lei)  
Si asa ajungem la fabuloasa suma de 585 de lei ( daca folosesc toate produsele din lista, inclusiv rimelul de la Estee Lauder). 

Pentru un machiaj efectuat ca la carte, am o multime de alte produse: baza de pleoape, corector, anticearcan, palete de farduri, pudra, creion de buze, etc, etc, etc. Dar pentru ca nu le folosesc intr-o zi normala, nu avea sens sa le trec aici. 

Eu am inclus in acest calcul si produsele pt demachiere si ingrijire a tenului pentru ca nu sar niciodata peste acesti pasi. Mai degraba ies nemachiata din casa, dar nu trece zi fara sa folosesc apa micelara, Brevoxyl-ul si crema hidratanta! 

305, 425 sau 585 de lei este valoarea mea. Putin in comparatie cu ce am citit la alte fete :)) Fata voastra cat valoreaza?




luni, 20 aprilie 2015

Ski Teal We Drop Opi Nail Polish

Cand cumperi o oja "scumpa" ai ceva asteptari de la ea, in special sa reziste pe unghii cateva zile bune!  Dar ce faci cand nu rezista nici macar o zi?! O oja de 3 lei tine mai mult decat aceasta la 52 de lei.
Inca o dezamagire de la OPI este aceasta sticluta de oja Ski Teal We Drop. 
Culoare imi place foarte mult, o combinatie de verde cu albastru, dar care bate mai mult spre albastru si uneori spre gri inchis: teal.
Oja este destul de densa, dar nu merge aplicata intr-un singur strat pentru ca se vede destul de urat. Are nevoie de 2 straturi pentru a obtine o culoare uniforma. Primul strat se usuca repede, al doilea mai greu. Pateaza unghiile daca nu folositi o baza de unghii sau un loc incolor in avans. 

Nu rezista intacta pe unghii nici macar o zi. Am aplicat oja dimineata si dupa cateva ore m-am trezit cu ea sarita de pe cateva unghii. Fara sa fac curatenie, mancare sau munca fizica, doar tastat. A doua zi aratau ca si cum as fi avut oja  pe unghii de o saptamana.

Am sters culoarea de pe unghii si am reluat procesul: baza, oja 2 straturi si de data aceasta si top coat.  Am mai castigat o zi in acest fel, a sarit de pe unghii a doua zi. 

M-am incapatanat sa port culoarea asta pe unghii 2 saptamani incontinuu, dar am fost nevoita sa imi fac unghiile la 2 zile. Am incercat sa reaplic oja doar pe portiunile sarite, dar nu mi-a placut rezultatul, asa ca trebuia sa le sterg complet, apoi sa aplic oja. 

Nu stiu ce a fost in capul meu si cum de am avut atata rabdare. Acum ma feresc de aceasta oja. Admir culoarea, dar numai gandul ca nu rezista nici macar o zi pe unghii ma enerveaza.

  

joi, 16 aprilie 2015

Paleta True Colour Quad Berry Love de la Avon, Review

Nu am fost singura care a cazut prada cumparaturilor de impuls: cand eu mi-am luat Vintage Amnesia, prietena mea a cumparat Berry Love
iar pentru ca locuim impreuna, am avut sansa sa o testez si pe aceasta. 
La aceasta paleta se vede clar ca 3 farduri sunt mate (1,2,4) si unul sidefat (3). 
La prima vedere/atingere fardurile sunt mult mai prafoase decat cele din paleta mea, dar mai pigmentate. In aceste poze am aplicat un singur strat de culoare, fata de 2-3 pentru pozele din articolul in care v-am prezentat Vintage Amnesia. 
Folosite fara baza rezista cam 4-5 ore fara sa se stranga in pliu, culoarea ramane mai mult timp, doar ca se vede inestetic, cu baza rezista cam 9-10 ore. 

Pretul a fost tot de 25 de lei ( la reducere ). 

Mie imi plac mai mult culorile din Vintage Amnesia decat acestea din Berry Love. Calitatea si intensitatea fardurilor difera de la o paleta la alta, nu stiu cum vine asta. Cand vine vorba de Avon eu aleg doar in functie de culoare si reduceri!



marți, 14 aprilie 2015

Ivatherm lotiune micelara pentru fata si ochi, piele sensibila

Nu mai e un secret ca prefer lotiunile micelare in detrimentul produselor demachiante clasice. Ultima lotiune micelara incercata de mine este cea de la Ivatherm  pentru fata si ochi, varianta pentru piele sensibila. 
Eu am cumparat  revista Unica si am primt cadou aceasta sticla de 100 ml, dar produsul full size are 250 ml si costa in jur de 40-45 de lei. 
Nu imi place deloc aceasta lotiune micelara. Nu indeparteaza in totalitate machiajul ochilor ( nu folosesc produse rezistente la apa ) si trebuie insistat destul de mult. Cel mai greu indeparteaza creionul negru si rimelul. Nu ma ustura ochii de la ea, dar se inrosesc si sunt destul de agresati.
Poate fi folosit cu succes pentru curatarea fetei, inclusiv fondul de ten, dar trebuie folosit mai mult produs si mai multe dischete demachiante in comparatie cu alte lotiuni micelare. Este putin mai buna decat Nivea, dar mult sub Bioderma. Insa daca ma gandesc la pret si efecte, prefer sa cumpar Nivea pentru ca dferenta de pret e uriasa, aproape dubla si efectele sunt similare. 
Este un produs hipoalergenic, dar contine parfum, un parfum destul de discret, dar enervant in acelasi timp. 

Pe toata perioada cat am folosit aceasta lotiune micelara am avut ceva probleme cu acneea, care s-a imbunatatit vizibil de cand am incetat sa o mai folosesc. Poate a fost o coincidenta, poate a inceput sa dea randament tratamentul cu Brevoxyl sau poate pur si simplu am avut probleme hormonale. Nu pot sa spun cu siguranta ca acest produs a inrautatit starea mea sau ca mi-a trecut pentru ca am incetat sa il mai folosesc, dar  cu siguranta nu voi mai cumpara acest produs. Poate e doar o chestie mentala, dar asta e impresia pe care mi-a lasat-o.
Cel mai mult mi-a placut sa o folosesc dimineata, pe pielea deja curata, pentru reimprospatarea tenului si cam atat. Este mai degraba o lotiune tonica, decat o lotiune micelara. 

Mie imi este frica sa mai folosesc acest produs, dar asta nu inseamna ca nu e bun, doar ca mie nu mi-a priit sau ca l-am folosit eu intr-o perioada "proasta", dar nu mai risc. Raman la prima impresie (de fapt impresie de o luna de zile)!



joi, 9 aprilie 2015

Utilizari ale aspiratorului fara sac de la Philips PowerProExpert, model FC9723/09

Cred ca am facut curat in ultima luma mai mult decat in restul anului :))) Pana sa primesc aspiratorul fara sac de la Philips, modelul FC9723/09 , eram pur si simplu ingrozita de vechiul meu aspirator pentru ca facea un zgomot infernal si nici nu aspira bine, incat eram nevoita sa apelez si la masuri suplimentare de curatenie, gen periat covor sau rola lipicioasa de praf si scame. Acum am scapat de aceste probleme si pot sa ma laud ca termin treaba mai repede, mai usor si cel mai important fara dureri de cap si urechi de la zgomot.

Ca sa va convingeti si voi de spusele mele am filmat cateva clipulete, in care va arat cum am folosit eu aspiratorul PowerProExpert.

1) Desfacerea coletului si asamblarea aspiratorului.
Mi-au trebuit cateva secunde sa imi dau seama cum se unesc barele de metal, adica coada aspiratorului, dar in rest mi-am dat seama imediat cum se foloseste. Asta fara sa citesc instructiunile :) Desi recunosc ca dupa am citit manualul! 
2) Testul paltonului
Imi e greu uneori sa merg la curatatorie hainele groase pentru ca nu am masina si e aiurea sa urc in tramvai cu sacosa cu haine dupa mine, plus ca e aglomerat si nici mult timp liber nu am la dispozitie, asa ca prefer sa le curat eu. Peria mica este foarte utila in aceste cazuri. Aspira parul, scamele si praful. Stiu ca e mai comoda peria lipicioasa pt scame si par, dar ea nu curata in profunzime, cum face aspiratorul. 
3) Curatarea calculatorului/laptopului
Periodic calculatorul trebuie curatat de praf si pentru cine are obiceiul de a manca peste tastura trebuie si mai des curatat, iar daca mai ai si "norocul" sa versi mancare peste ea, atunci nu mai ai nimic de facut decat a scoate aspiratorul din camara ( sau de unde il depozitezi tu) !
4) Curata salteaua de pat 
La cateva luni intorc salteaua de pat de pe o parte pe alta, din motive estetice, sa nu se lase prea mult intr-o parte, din cauza greutatii noastre, dar si din motive practice, pentru a o curata de praf. Inainte o scoteam afara si o bateam cu batatorul de covoare, acum folosesc aspiratorul.
5) Curata orice de pe covoare
Testul bilutelor de polistiren si a bucatilor mari de confetti. Se vede in clip cu cata usurinta aspira bilutele albe. La confetti merge putin mai greu pentru ca eu nu am fost atenta si cupa de colectare era deja super plina ( cu mizerie ). Imi place pentru ca praful nu se mai ridica in aer, ca la aspiratorul meu vechi, cand eram nevoita sa deschid geamul pentru a putea respira! 

6) Comparatie intre Philips PowerProExpert si vechiul meu aspirator
Imaginile vorbesc de la sine. Capul de aspirare TriActiveMax face  3 lucrurui dintr-o singura miscare , asigura o curatare profunda a tesaturii covoarelor, in timp ce periile laterale curata praful in jurul mobilierului, iar orificiul mai larg situat frontal ajuta la aspirarea obiectelor de dimensiuni mai mari.

Am mai folosit aspiratorul pe suprafete dure, parchet si gresie, cu ajutorul periei DiamondFlex, care este o perie rotativa, 180 grade, ce intra cu usurinta sub mobila ( mobila cu picioare ). 

 Nu am avut accidente notabile, gen varsare cafea/faina/zahar, dar mi-a cazut blush colorat  pe covor... ca tot suntem pe un blog de beauty :) si am reusit sa aspir pudra inainte sa pateze covorul. Si cam atat!

Acestea au fost intrebuintarile mele pentru aspiratorul Philips PowerProExpert, dar sunt sigura ca de-alungul timpului ma voi intalni cu diverse situatii, din care voi scapa cu brio cu ajutorul lui. 



21 de metode pentru decorarea oualor de Pasti

Sunt obsedata de decorarea oualor de Paste, parca am dat in mintea copiilor! Nici cand eram mica nu am fost asa interesata de acest subiect, tin minte ca aveam oua rosii si atat! Probabil din aceasta cauza acum vreau ceva spectaculos, asa ca am cautat diverse metode pe net si vreau sa va arat si voua ce am gasit.

1) Oua invelite in servetele cu model

Am incercat personal aceasta metoda. Este destul de usoara tehnica si nu necesita prea mult talent. Am explicat pe larg aici cum am procedat eu.

2) Oua invelite in hartie lucioasa sau in staniol

3) Oua tavalite prin bombonele colorate, zahar colorat sau bilute pentru unghii
Am incercat si acest procedeu: pe langa faptul ca te murdaresti pe maini de lipici si eu nu suport senzatia de maini lipicioase, nici nu am fost multumita de rezultat. In poze se vede frumos, dar in realitate raman mici goluri intre bombonele, iar daca nu distribui lipiciul in mod egal, o sa existe diferente de nivel intre boaboane, adica unele o sa fie mai ridicate decat celelalte. Cam asa arata experimentul meu:
 Daca insistam, probabil reuseam sa fac ceva mai aspectuos, dar am renuntat dupa aceste 2 oua. Nu este de mine aceasta metoda. Probabil pentru copii este amuzanta si ii tine ocupati. Daca voi aveti mai multa rabdare, sa imi aratati si mie rezultatul vostru.

4) Oua infasurate in ata colorata
5) Oua "imbracate" in hainute crosetate:
Pentru cine nu stie sa croseteze isi poate lua adio de la aceasta metoda! Eu nu ma pricep, dar admir rezultatul!

6) Oua decorate cu seminte, paste mici, orez, boabe de fasole, porumb, linte, fulgi de ovaz, cereale micute
7) Oua vopsite in degradee.



Se adauga apa treptat peste vopsea si astfel se dilueaza culoarea.

8) Oua invelite in matase si fierte in apa cu otet. Se poate folosi orice bucata de material din matase, 100% matase, gen esarfe, cravata, haine vechi.


9) Oua decorate cu frunze si flori, invelite intr-un dress transparent si apoi fierte in vopsea.

10) Oua pictate cu acuarele, desenate cu cariori sau cu markerul permanent

11) Oua decorate cu banda colorata ( banda pentru unghii sau banda izoliera taiata fasii)

12) Oua decorate cu paiete

13) Oua invelite in dantela sau intr-o perdea veche si fierte in vopsea.
14) Oua decorate cu hartie, tehnica quilling, cu flori  sau diverse forme din plastic sau material sticlos

15) Oua decorate cu margele
16) Oua decorate cu slipici ( tavalite prin lipici: total sau partial)

17) Oua pictate cu personaje din desene animate, jocuri pc. Strict pentru cine are talent la desen :P

18) Oua tip smiley face

19) Oua colorate decorate cu diverse modele de abtipilduri
 20) Oua invelite in hartie creponata si tavalite prin otet.
21) Oua colorate decorate cu caciulite, iar daca mai tineti minte v-am aratat de Craciun cum se fac acestea aici

Eu cred ca merita incercate aceste metode de decorare a oualor, iar pentru cine are copii distractia e garantata. 
Sper ca v-au placut alegerile mele si daca aveti voi alte metode sau daca incercati ceva "special" sa imi aratati si mie. Spor la treaba!