miercuri, 25 noiembrie 2015

Haine fericite cu SteamCare

Ce au in comun hainele cu paiete, dantela, cele impletite din lana sau combinatiile dintre acestea trei? Din instinct as spune ca se spala de mana, apoi ca sunt aproape imposibil de calcat! In gluma as zice ca au o eticheta de genul acesta
dar de fapt raspunsul meu "pe bune" este spalare si calcare cu abur! Din punctul meu de vedere curatatul hainelor cu abur este ultima inovatie in domeniu. Combinatia dintre aer cald si apa, adica aburul, revitalizeaza si reimprospateaza hainele "delicate" rapid si eficient, fara substante chimice si fara sa le sifoneze prea tare! Mai putine cute inseamna mai putin timp de calcat, iar daca folosesti un sistem de calcat cu abur chiar ca scapi de grijile domestice. 
In plus aburul este cea mai sigura metoda de a scoate cutele de pe tesaturi. Talpa fierului de calcat nu trebuie niciodata sa atinga lana, catifeaua, matasea, paietele sau dantela. Poate sa arda materialul, sa lase urme si sa topeasca paietele si margelele. 
Un exemplu de astfel de sistem de spalare cu abur este incorporat si in functiile masinii de spalat Electrolux, modelul EWF1487HDW2.  Sistemul profesional cu abur incorporat în maşinile Electrolux SteamCare netezeste şi împrospătează hainele, lăsându-le moi şi plăcut mirositoare, iar certificarea WoolmarkBlue garantează cel mai delicat tratament inclusiv pentru articolele din lană cu recomandare de spălare manuală.

Mai toate hainele mele au nevoie de atentie speciala, dar azi am ales pentru exemplificare 2 tinute :
  •  o bluza din fir de lana cu insertii de bumbac si nasturi cu o pereche de blugi verde din velur. 
  • un tricou din matase cu paiete, un sacou din bumbac cu o pereche de blugi.  
Pentru siguranta lor si a buzunarului meu,   eu intorc mereu hainele pe dos  si aleg programe de spalat pentru fiecare in parte, in functie de material si cantitate. Nu uit de viteza de rotatie sau ciclul de uscare. Daca nu vreau sa le ususc complet in masina de spalat, le pun la uscat pe umerase din lemn sau direct pe o suprafata plana pentru a evita largirea si deformarea acestora.




   
Daca hainele mele se mentin in forma atunci eu sunt fericita si asta se simte si se vede. 




Lip Balm Flormar, Orange

De la nebunia mea cu rujuri mov am trecut la cele portocalii. Ultima mea descoperire portocalie este balsamul de buze de la Flormar: Orange Balm.
Flormar Lip Bal asigura o hidratare intensa imediata, mentine buzele moi, ingrijite si sanatoase. Datorita extractelor de cacao, orhidee şi unt de shea, mentine nivelul hidrolitic al buzelor, le hraneste si le previne uscarea. Aceasta gama de produse, disponibila in 6 arome fructate, confera vitalitate buzelor si de asemenea, toate variantele, mai putin cea cu aroma de mar, asigura o colorare usoara. Previne deteriorarea buzelor, avand factor de protectie impotriva radiatiei solare SPF 15
Am vazut in magazin toate culorile, dar pe moment cel mai mult m-a atras aceasta culoare portocalie. Mai mult ca sigur la urmatoarea vizita intr-un magazin Flormar o sa pun mana pe alta nuanta. 
Orange Balm coloreaza buzele intr-o nuanta placuta de portocaliu translucid, hidrateaza si catifeleaza buzele. Daca vi se pare putin roz pe buzele mele asta se datoreaza faptului ca asa sunt buzele mele naturale: roz.  Culoarea poate fi construita si mai puternic daca aplicati mai multe straturi. Este foarte placut pe buze si nu necesita o reaplicare continua ca in cazul altor balsame de buze.
Pentru ca are factor de protectie SPF 15 l-am folosit cu incredere pe timpul verii, chiar si la mare, doar ca acolo l-am reaplicat ceva mai des decat intr-o zi normala. De obicei il aplic dimineata, dupa pranz si inainte sa plec de la birou si am buzele colorate toata ziua. La mare il aplicam de fiecare data dupa ce beam apa, dupa ce ieseam din mare sau pur si simplu cand aveam eu chef. De multe ori pe scurt si nu mi-am ars buzele deloc. Se comporta bine si la frig, relativ spus avand in vedere ce toamna usoara am avut pana acum. Daca o sa fie la fel de eficient si pe timp de iarna o sa intre categoric in topul meu preferat de ingrijire a buzelor. 
Balsamul costa 23 de lei si il puteti gasi in magazinele Flormar sau online aici
Nuanta cu aroma de mar este incolora, deci poate fi folosita si de baieti, dar nu ma tenteaza. Urmatoarea pe lista mea este  Mulberry. Pe voi ce va atrage mai mult? Sau ce aveti deja?

marți, 17 noiembrie 2015

Produse terminate, 21

Desi suntem la jumatatea lunii Noiembrie, am ramas datoare sa va arat produsele consumate in Octombrie. Am realizat la timp fotografiile, dar din varii motive nu am apucat sa scriu despre ele. Asa ca daca sunteti curioase sa vedeti ce am mai terminat eu luna trecuta, ramaneti cu mine :)
Sunt vizibil mult mai putine produse decat cele din Septembrie
1) Vopsea de par fara amoniac Nectra Color de la Schwarzkopf, nuanta 1000. Inainte foloseam vopseaua spuma fara amoniac tot de la Schwarzkopf  si fix numarul 1000, dar de vreo 3 luni de zile o caut prin magazine si nu  mai dau de ea. Si aceasta vopsea crema se aplica relativ usor, e insa lesne inteles de ce prefer eu vopseaua spuma. Am observat o mica diferenta intre nuante, chiar daca au acelasi numar si sunt de la aceeasi firma producatoare. Imi place mai mult 1000 de la vopseaua spuma. Nectra Color 1000 are  ceva reflexii portocalii. Dupa prima saptamana de la vopsire, daca ma apropiam foarte mult de oglinda vedeam radacinile crescute si dupa doua saptamani se vedeau bine cu ochiul liber.  
2) Sampon uscat Pantene Rro V Volume Booster, despre care am scris mai multe aici
3) Apa florala de tei despre care v-am povestit cum o folosesc eu aici
4) Servetele umede Toujours, cumparate din Lidl. 
5) Mostra gel de dus de portocale de la Ziaja. Arata ca o pasta blenduita de portocale si miroase ca atare. Mi-a placut, dar nu la fel de mult ca gelul de dus cu Coca Cola de la aceeasi firma.
6) Mostra crio gel anticelulitic de la Collistar. Prima data cand l-am folosit nu am simtit efectul de crio gel, ba chiar aveam impresia ca ma arde pielea de la el. De la a doua utilizare insa am simtit cum imi ingheata pielea, dar intr-un mod placut. E un paradox! Lasa pielea fina si catifelata. Nu aveam cum sa imi dau seama de efectul acestuia impotriva celulitei, dar pe total mi-a placut. Nu lasa mainile unsuroase dupa aplicare si intra repejor in piele. 
7) Mostra apa micelara de la Golden Rose. Nu mi-a placut aroma de trandafir, dar de obicei mie nu imi place trandafirul ca miros cosmetic (mirosul de trandafirul adevarat imi place). Curata binisor fata, dar nu la fel de bine si machiajul ochilor, iar un mare minus pentru mine este faptul ca ma ustura ochii de la ea. A fost suficient sa imi dau seama ca nu o cumpar vreodata varianta full size a acestui produs.
8) Buretelul cosmetic din cutia de pudra de la Oriflame din gama The One. Prefer sa folosesc pensula si mai mereu ma incurca acest buretel cand deschid cutiuta, asa ca l-am aruncat. 
9) Apa micelara cu ulei de masline de la Ziaja, review aici.
10) Mostra crema de zi Manuka Tree Purifying de la Ziaja. Nu mai tin minte nimic despre ea, sorry. 
11) Crema de noapte Skin Geometry de la Flormar. Am gasit scris pe un carnetel ca nu mi-a placut mirosul si cam atat. 
12) Dischete demachiante Cleanic: super moi si super pufoase. Le-am cumparat la oferta, 2 + 1 gratis, cred ca au fost in jur de 10 lei in Cora. Saptamana trecuta mi-am facut rezerve: am mai cumparat un pachet pentru ca inca mai era valabila  oferta. 
13) Trusa de farduri de la Ruby Rose. Are pe putin 5-6 ani. A depasit cu mult termenul de valabilitate si de vreo 2 ani de zile nu am mai pus mana pe ea, dar ma simteam eu bine sa stiu ca o am de rezerva! Rezerva pentru ce nu stiu, la cate farduri si truse am, dar nu m-a lasat inima sa o arunc ... pana acum! 
14) Sapun L'Angelica cu vanilie: am mai descoperit un favorit! Miroase super, e cremos, lasa mainile catifelate. Am folosit si varianta cu aloe vera, dar nu mi-a placut la fel de mult si am si uitat sa pastrez ambalajul pentru poza. Dintre cele doua optiuni, doar varianta cu vanilie o sa fie recumparata.
15) Intensificator de gene Revita.EPS despre care v-am explicat aici  de ce nu imi place sa il folosesc. 
Si inca 3 produse, necosmetice, dar care sunt folosite pentru imbunatatirea imaginii fizice :)))
16) Capsule cu cafea verde: se presupune a fi un supliment alimentar care ajuta la scaderea in greutate. Sau apa de ploaie! Recunosc ca nu am tinut un regim strict, insa am renuntat la dulciuri si nu am avut nici un rezultat notabil. Recunosc insa ca am continuat sa beau Cola Zero. Totusi macar acolo o senzatie de micsorare a apetitului sau sa simt un plus de energie, ceva, nu stiu. Nimic insa. Niciun efect. In prospect scrie ca trebuie luate pentru minim 3 luni, eu am luat 2, dar nu mai cumpar. Mai am ceva pastilute cetona de zmeura si ceai verde. Uneori am impresia ca nu am pe ce da bani, daca tot cred si cumpar astfel de povesti. 
17) Lentile de contact cu dioptrii.
18) Solutie pentru ochi uscati Lubristil. 

Sper ca nu v-ati plictisit dupa toata povestea asta cu produsele terminate in Octombrie. Nu de alta, dar nu mai este mult si vin produsele terminate pe Noiembrie! 

joi, 12 noiembrie 2015

Produse de par Seward Mediter Hydra

Acum o luna sau doua  am auzit prima data despre produsele de par de la Seward Mediter pe blogul Elenei. Este vorba de un brand italian de produse profesionale pentru ingrijirea parului aduse in Romania de Mondo Kosmetik. Eu am primit pentru testare un mini set din gama Hydra: sampon, masca si fluid.

Samponul hidratant Hydra miroase demential. Daca imi spal parul seara, il simt parfumat cam pana la pranz ziua urmatoare. Samponul nu face multa spuma, dar curata delicat, fara sa agreseze scalpul. Tubul de 75 de ml mi-a ajuns fix pentru 3 saptamani, in conditiile in care fac baie pe cap de 2 ori pe saptamana si la fiecare spalare imi samponez parul de doua ori. 
Masca hidratanta Hydra se aplica pe parul umed curat si se lasa sa actioneze 5-10 minute. Eu o aplic de la jumatatea firului de par in jos si o las maxim 5 minute pentru ca am parul destul de matasos si nu imi place sa il simt si mai fin dupa. Se foloseste mai ales pentru tratamentul parului foarte deteriorat, colorat/tratat. Masca reda aspectul matasos si stralucire parului colorat. Se presupune ca are si efect antistatic, dar eu nu am observat acest lucru: tot mi se electrizeaza parul. De obicei nu imi place sa folosesc balsam sau masti de par pentru ca imi lasa parul fara volum pur si imi "omoara" buclele, insa de la aceasta masca nu am avut probleme nici cu volumul nici cu disparitia buclelor.
Fluidul hidratant Hydra se aplica zilnic pe par pentru protejarea culorii parului vopsit, redarea stralucirii si hidratarea acestuia. Este un balsam bifazic recomandat persoanelor cu par subtire si vopsit. Miroase super, a portocale rosii si se foloseste de obicei inaintea coafarii. 
Am observat o imbunatatire vizibila a parului meu: nu se mai rupe la pieptanat, nu mai este uscat si culoarea dupa vopsire rezista mai mult timp, nu se spalaceste. Am un par frumos si stralucitor. 

Acest set de 3 produse in varianta de 75 de ml ( pe care o am si eu) costa 29 de lei si poate fi comandata online de pe pagina de facebook Mondo Kosmetik. Pentru pretul produselor in varianta mare le puteti da un mesaj. 

miercuri, 11 noiembrie 2015

Sampon uscat Pantene Pro-V Volume Booster

Au trecut ani de zile de cand nu am mai folosit produse Pantene. Tin minte ca de la ultimul sampon Pantene pe care l-am folosit am facut matreata si de atunci nu m-am mai uitat la aceasta marca vreodata, dar cand am vazut sampon uscat nu am mai tinut cont de prejudecatile mele si l-am luat cumparat fara sa stau pe ganduri.
Se aplica la fel ca orice sampon uscat, la radacina parului, de la o distanta de 20-30 cm de par. Se lasa sa actioneze 1-2 minute, se maseaza usor, dupa care se indeparteaza cu un pieptene/perie surplusul de praf alb daca exista. Lasa parul curat si improspatat. Are un miros de gref amar sau cel putin asa il percep eu: prima data il simt ca ceva amar, dupa care miroase a gref roz :) Ofera volum parului pentru 5-6  ore. Efectul acestui sampon uscat Pantene Pro V Volume Booster e comparabil cu cel al samponului Batiste Original, varianta clasica. 
Am aruncat ambalajul si nu mai stiu ce gramaj avea, dar era un tub mic, numai bun de luat in geanta, pana in 120 ml ( tubul mare de Batiste are 200 ml) si am dat in jur de 7-8 lei la magazinul Hello Free Z One Discount. Stiu insa ca l-am folosit fix de 4 ori, in decurs de 3 saptamani: o data pe saptamana pentru un plus de volum in a treia zi de la ultima spalare a parului si inca o data inainte de a-mi aranja parul pentru o petrecere. Mi se pare foarte putin in comparatie cu Batiste. Ori am nimerit eu un tub mai vechi, ori chiar asa de "uscat" e compozitia acestui sampon.
Am observat o usoara tendinta de uscare a parului in ziua urmatoare folosirii acestui sampon  uscat si sunt 80% sigura ca este din cauza acestuia. Restul se datoreaza probabil faptului ca nu mai beau asa de multa apa ca pe timpul verii. 

Ca o concluzie eu zic ca acest produs are un pret bun, isi face treaba de sampon uscat, dar are 2 minusuri din punctul meu de vedere: se termina prea repede si usuca parul. Daca voi aveti rezultate mai bune cu el, astept pareri in sectiunea de comentarii :)

marți, 10 noiembrie 2015

Dip Hem Hollow Red Romwe Sweater

Duminica a fost zi de probat haine prin casa. V-am aratat initial cateva combinatii cu un element comun o rochie rosie aici si nu am mai avut rabdare sa creez mai multe tinute cu bluza roz primita tot de pe Romwe, dar va puteti da seama de cum arata si din cateva poze simple.
Este o bluza roz, roz fraguta cum imi place mie sa zic, desi pe site culoarea e descrisa ca fiind rosie ( asa ca am scris si eu tot rosu in titlu), marime universala. De fapt aceasta marime a lor corespunde masurii 42-44 de la noi. Prima data cand am probat aceasta bluza am fost foarte dezamagita pentru ca era super larga de mine, dar dupa ce am vorbit cu un coleg de birou am aflat ca pot sa o micsorez daca o spal cu apa fierbinte, asa ca am rezolvat partial problema: am ajuns la marimea 40. Putin mare si cam larguta, dar totusi purtabila.   
In rest nu am de ce ma plange: bluza are un model interesant pe maneci, spate si pe laterale, partea din spate e putin mai lunga decat cea din fata, materialul e pufos si tine de cald. Abia astept sa o port la iarna. 

Pe Romwe mai sunt disponibile inca alte 3 culori: albastru, alb si gri. Pe mine ma tenteaza si varianta albastru bleu. Voua care va place mai mult? Si inca un detaliu important: in acest moment aceasta bluza este redusa de la 30 la 16 dolari. Happy shopping :)

duminică, 8 noiembrie 2015

Heart Shape Collar Sleeveless Romwe Red Dress

Nu stiu cum se nimereste ca de fiecare data dupa ce comand eu ceva de pe Romwe, acel produs intra la reducere :))) Asa am patit si cu o rochie midi  Nu am avut bafta de reducere, dar poate profitati voi de ocazie!
 Dupa ce am citit masuratorile de pe site am ales marimea L, dar acum imi dau seama ca puteam sa iau si masura M fara probleme pentru ca materialul este destul de elastic. Rochia are 103 cm lungime si la inaltimea mea de 166 cm imi acopera genunchii. Nu am mai purtat aceasta lungime vreodata si adevarul este ca ma simt putin ciudat. 
Prefer rochiile deasupra genunchiului, asa ca am ridicat materialul sa vad cum ar arata. Pare mai eleganta varianta originala, dar eu ma simt mai confortabil cu rochia mai scurta.
Nu vreau sa astept pana la vara pentru a putea purta aceasta rochie, asa ca am gasit 2 variante pentru a o imbraca in aceasta toamna. Si de aceasta data imi place mai mult varianta scurta.
De la o rochie midi eleganta am ajuns la o varianta numai buna de purtat la birou :)) Mai e nevoie sa va spun ca imi place mai mult varianta scurta?! Nu arata rau nici varianta midi, dar ... 
Rochia e din poliester. Se sifoneaza repede, dar se calca usor.
Este o rochie simpla, cu fermoar pe mijlocul spatelui, cu talie definita si un mic detaliu in zona sanilor.
Pe Romwe puteti vedea si varianta neagra a acestei rochii. Ambele sunt dragute, dar pe rosu se vede mai bine in viziunea mea.

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Cumparaturi de la Hello Free Z One Discount, 3

Ieri am trecut prin dreptul magazinului Hello Free Z One Discount ( Sos. Pantelimon nr. 255 ) si mi-am amintit ca am in draft un articol cu ultimele mele cumparaturi de aici de care uitasem complet:
Ca de obicei am mers aici expres pentru samponul uscat Batiste. De aceasta data am ales pentru mine varianta pentru par blond si am mai luat vreo 5 tuburi de Batiste XXL Volume pentru colegele mele. Am gasit intr-un final si crema de corp cu aroma de ciocolata de la Vasseline pe care tot vroiam sa o incerc de ceva vreme. Am mai pus in cos un tub de vaselina cosmetica pentru ca nu am folosit niciodata, dar am tot citit despre ea. Cand am ajuns la casa am vazut samponul uscat de la Pantene si logic ca l-am luat. Ce face curiozitatea din om! Am mai incercat si ceva dulciuri, dar nu a mai ramas nici ambalajul din ele pana sa ajung la birou :)) 

 

miercuri, 4 noiembrie 2015

Beauty news, “I feel loved” Classic Christmas de la Melkior

Noua colectie de la Melkior "I feel Loved" Classic Christmas este acum disponibila in magazine si online.
Melkior iti propune acum sa faci cunostinta cu doua dintre cele mai noi rujuri din gama celor mate – Closer si Caramel. Sunt rujuri cu acoperire mare si intens pigmentate. Pret: 39,90 lei
Textura elastica inovatoare a rimelului "I feel pretty" confera un aspect uimitor genelor, curbandu-le si dandu-le volum. Peria din fibre e special conceputa pentru a separa genele, fara a le incarca si pentru a obtine un aspect sofisticat. Pret: 39,90 lei
Transforma fiecare zi in sarbatoare! Care e sloganul lunii? I feel loved!

Se poarta texturile metalice in acest sezon, de aceea Melkior iti propune sa incerci noul lac de unghii Bright Night. Pret 29,00 lei 

Eu nu am ajuns inca in magazine sa vad noua colectie, dar din aceste poze promotionale ma tenteaza in mod special rujul nuanta Closer si mascara I feel Pretty. Voua ce va place mai mult? 

marți, 3 noiembrie 2015

Beauty News, Gama Miere si Laptisor de matca de la Cosmetic Plant

Zilele trecute am primit o surpriza tare placuta de la Cosmetic Plant, dar cu toata agitatia de zilele trecute cu tragedia din clubul Colectiv nu mi-a stat mintea si inima la scris. 
In aceasta cutie de bijuterii am gasit 4 produse din noua gama  lansata de Cosmetic Plant: Gama Miere si Laptisor de matca. 
Aceasta gama a fost conceputa pentru ingrijirea tenului normal / uscat si se adreseaza femeilor de orice varsta, intre 20 - 70 de ani. 

„Mierea si laptisorul de matca sunt doua ingrediente naturale ale caror beneficii, atat asupra sanatatii cat si asupra tenului, sunt foarte bine cunoscute inca din Antichitate. Frumusețile antice, precum Cleopatra, iși aplicau cu regularitate pe fața un amestec de miere și laptișor de matca, pentru a menține aspectul tanar, radios și catifelat al tenului”, a declarat Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant.



Gama Miere si Laptisor de matca cuprinde sase produse care au in compozitie extracte ale celor doua ingrediente: Crema de zi catifelanta, Crema revitalizanta de noapte, Crema contur ochi, Lapte demachiant hidratant, Masca hidratanta pentru fața cu actiune in 5 minute și Crema intens hidratanta pentru maini.

Pe langa cele 4 produse pe care le-am primit in cutia surpriza, am gasit si ingredientul cheie al acestei game: mierea. Este delicioasa! 

Am inceput deja sa folosesc 2 produse: crema de noapte si crema contur ochi. O sa revin cu amanunte.