vineri, 29 ianuarie 2016

Apa micelara pentru demachiere Provegol de la SVR

Primul produs cosmetic cumparat in acest an a fost apa micelara pentru demachiere Provegol de la SVR. Am vrut ceva special pentru zona ochilor ca sa nu mai consum atat de multa apa micelara Sensibio H2O  pentru ca e totusi destul de scumpa, dar nu vreau sa renunt la ea pentru ca imi face bine la ten. Ca sa va faceti o idee mai buna eu consum o sticla de apa micelara Sensibio de 250 ml intr-o luna si jumatate, folosita zilnic de 2 ori pe zi. Destul de mult in comparatie cu ce am citit pe net la alte fete. Asa ca am intrat pe site-ul farmaciei Tei, pentru ca are cele mai convenabile preturi de pe piata din ce mi-am dat eu seama si am inceput sa caut. Nu stiu prea multe despre aceasta marca SVR, dar am mai vazut pe facebook diverse produse de ale lor, ba am primit si o spuma de curatare a fetei la un eveniment si m-am hotarat repede sa cumpar apa micelara pentru demachierea Provegol SVR. Am citit ca este destinata pentru machiajul waterproof al ochilor si al buzelor, adica fix ce imi trebuie mie si gata am dat comanda. 40 de lei pentru 500 ml. Convenabil, avand in vedere ca la alte farmacii costa peste 55 de lei. 
Imi place mult ambalajul cu pompa de dozare. Super util. Nu mai iau produsul in mana, nu il intorc cu capul in jos, nu strang de el, nu se iroseste produs, apas si gata.
La capitolul curatare, nu sunt prea multumita. Alte demachiante, clasice, pe baza de ulei sau ape micelare dizolva mai mult machiajul la simpla atingere. Pentru exemplificare am pus pe mana un ruj, un rimel, un eyeliner, fond de ten si un fard mov si am lasat discheta imbibata in produs 20 de secunde pe mana. Dupa cum se vede nu s-a luat cine stie ce. Trecem la faza a doua a procesului de demachiere. Dupa ce s-a inmuiat putin machiajul, aplicam si ceva presiune pe discheta demachianta.
Si nici acum nu am scapat complet. Trebuie insistat, frecat mai bine spus. Iar pentru zona ochilor nu imi convine acest lucru. Vreau ceva care sa actioneze delicat si care sa nu inroseasca zona. Nu stiu daca se vede prea bine pe mana ca m-am inrosit. Dar va dati seama ca in zona ochilor se vede mai clar pentru ca e o zona mai sensibila. 
Nu este un produs rau, dar nici bun pentru mine. Iar comparativ cu Sensibio H2O sau cu demachiantul bifazic de la Flormar e chiar slabut. Dupa mai multe dischete demachiante dispare orice urma de murdarie, dar cu efort, cu frecat Si inca un aspect negativ: ma ustura ochii de la el. Nu tot timpul, dar in procent de 80%. Senzatie dispare repede si nu e la fel de dureroasa ca in cazul altor demachiante, dar nu imi prieste. Nu stiu de ce uneori ma ustura, nu contine alcool, alteori nu am probleme cu el pentru ca folosesc zilnic aceleasi produse cosmetice, aceleasi farduri. 
Nu miroase foarte puternic, dr nu pot sa spun ca ma atrage parfumul. Il tolerez. 
Se gaseste si in varianta de 200 ml, dar in sticla fara pompita. Daca va doriti sa incercati aces produs eu va recomand sa cumparati varianta mica, nu direct sticla mare cum am facut eu. Pentru ca va pot spune cu siguranta ca eu nu voi mai recumpara acest produs.  


miercuri, 27 ianuarie 2016

White Long Sleeve With Lace Romwe Dress

Nu stiu la ce ma gandeam cand mi-am comandat aceasta rochie din dantela alba de pe Romwe, dar cred ca eram dusa rau cu pluta :)) In loc sa aleg marimea M, am luat L, iar dupa ce am primit rochia am realizat ca puteam sa iau S lejer. 
Modelul imi place la nebunie, dar ca sa arate cat de cat normal pe mine, am prins-o la spate cu cateva ace de siguranta si am legat o curea in talie, ca altfel statea ca pe gard. 
E prea complicata faza cu returul in strainate, nu atat ca procedura, ci ca timp. 2-3 saptamani pana ajunge rochia mea inapoi la ei, inca o zi-doua pana mi-ar pregati comanda cu masura buna, iar apoi inca 2-3 saptamani pana sa ajunga la mine. Mai bine ma las pagubasa. Cred ca e usor de stramtat pe laterale ,o  sa merg la o croitorie sa intreb.
Materialul e placut la atingere, dar din pacate pentru mine trebuie calcat! Se inchide pe lateral cu fermoar ascuns si pe spate cu nasturei. Nu am putut sa fac poza cu spatele pentru ca era prinsa intr-un anume fel de nefel cu acele de siguranta :)))) Dar puteti vedea toate detaliile rochiei aici. Ca sa va dati seama cat de mare este de fapt aceasta rochie va spun ca o imbracam cu fermoarul tras si cu nasturii inchisi pana sus.
Este usor transparenta, probabil o voi purta cu ceva pe dedesubt; am o dublura de la alta rochie pe care o trag pe mine ca pe un maieu mai lung. Nu e absolut nevoie, dar ma simt eu mai bine daca stiu ca nu se vede nimic, nimic. 

Daca va place aceasta rochie o gasiti acum la reducere pe Romwe, de la 65 la 30 de dolari. 

marți, 26 ianuarie 2016

Contrast Lace Knit Romwe Sweater

Prima data cand am vazut aceasta bluza pe site la Romwe nu m-a atras prea tare, dar la sugestia sorelei mele l-am comandat. Acum trebuie sa recunosc ca a avut dreptate: imi sta bine cu el si chiar a inceput sa imi placa :))
E interesanta combinatia dintre bumbac si dantela, dintre gri si alb. 
Spre deosebire de multe bluze de la Romwe care sunt universalae acesta este pe marimi si eu am ales M. Se potriveste la fix. 
Materialul bluzei nu este transparent, dar se vede putin de tot culoarea sutienului prin el sau poate e de la flashul aparatului, nu stiu, ar fi trebuit sa port ceva alb sau bej. Bine de stiut pt viitor. 
Initial a fost 40 de dolari, iar acum o gasiti la reducere la doar 19 dolarei. Nu as fi platit pretul intreg, dar cu reducere e mai mult decat acceptabil. Pentru mai multe detalii despre acest produs puteti intra pe acest link

Inainte sa primesc comanda ma gandeam ca daca nu imi place dantela o pot da jos, dar nu se poate pentru ca ramane destul de scurta bluza. Daca nu va deranjeaza sa va expuneti buricul atunci banuiesc ca nu va impiedica nimic sa o dati jos, dar acum chiar imi place cum se vede dantela. Eu sunt multumita de acest produs!  

luni, 25 ianuarie 2016

Detergent bio lichid pentru rufe super concentrat cu magnolie ECOS

Dupa ce am tot incercat produse cosmetice bio si mancare bio, a venit vremea sa testez si un detergent bio pentru spalatul hainelor.
Recunosc ca pana acum nu m-am gandit prea mult la detergenti si produse ecologice pentru curatat. Nu m-a interesat efectul lor asupra  mediului sau asupra mea. Ma ustura uneori ochii de la produsele de curatat casa, dar cu detergentul de haine nu am avut niciodata probleme majore, s-a nimerit doar sa nu imi placa parfumul acestuia. Am prieteni cu copii care au folosit dero special pentru bebulusi, dar care au revenit la detergentul "normal" dupa ce a mai crescut copilul. Probabil din comoditate. Daca s-ar gasi detergent bio pe toate rafturile, in orice magazin probabil mai multa lume l-ar cumpara. Sau daca ar avea parte de mai multa reclama. Sa fim sinceri, omul cumpara ce vede si ce aude la tv/radio.

Am primit o sticla de detergen lichid Ecos cu lacramioare si magnolie de la Shoporganic si asa am ajuns sa folosesc acest detergent din gama Earth Friendly pe baza de plante, care nu a afost testat pe animale si nu contine formaldehida, dioxina, ingrediente petrochimice, clor, fosfati, parfumuri sintetice sau organisme modificate genetic.

Detergentul lichid Ecos este foarte concentrat, iar pe eticheta dozajul recomandat este de 30 ml la un ciclu de spalare. Dar nu este mentionata cantitatea de rufe a ciclului de spalare, de 4/5/6 kg, iar pentru masina mea, care are o cuva mai mare decat standardul, a fost prea putin, hainele nu mi s-au parut curate. Data viitoare am incercat cu 40 ml si a fost de ajuns pentru a obtine hainele curate. Totusi am observat ca nu se simte deloc parfumul detergentului pe haine si am marit doza inca o data. Am folosit 50 ml si asa am avut si haine curate si parfumate. Dar nici acum nu am fost pe deplin multumita pentru ca se simtea parfumul prea tare :))) Mi-am dat seama ca e prea mult, aproape dublu decat cantitatea recomandata si pana la urma am descoperit ca pentru masina mea de spalat doza optima este 45 ml.
Nu am incercat sa scot cine stie ce pete, doar ceva urme de supa si ciocolata si au disparut de pe haine, in schimb cu sosul de rosii si urmele de pix nu am avut rezultate prea bune. Am fost nevoita sa folosesc o pudra pentru indepartarea petelor. 

Pe total ca eficienta impotriva petelor nu se compara cu Ariel sau Persil, este mai slabut, dar avand in vedere ca nu am copii care murdaresc grav tot ce poarta si sunt totusi atenta cand mananc, imi spala hainele dupa 1-2 purtari, deci pentru mine acest detergent bio este satisfacator. Iar pentru accidente am mereu in casa o pudra impotriva petelor. Am vazut ca exista si pudra bio pentru albirea petelor si acesta este urmatorul pe lista mea de incercat.

Detergentul Ecos e disponibil in 4 variante: una pentru bebelusi,  una fara miros, una cu lavanda si cea cu magnolie pe care o am eu.
O sticla de 1,5 l costa 52 de lei. Dupa recomandarile producatorului este de ajuns pentru 50 de spalari ( 30 ml pentru o tura de haine spalate). Destul de economic, nu? Posibil sa fie adevarat. In cazul meu nu s-a potrivit, dar totusi 30 si ceva de spalari dintr-o sticla e destul de acceptabil. La prima vedere detergentul bio e mai scump, dar daca tinem seama de beneficiile acestuia asupra noastra si a mediului inconjurator se justifica diferenta de pret.
Nu pot sa spun ca sunt convinsa 100% sa folosesc de acum inainte detergent bio. In principiu pentru ca nu se gaseste oriunde, doar online si posibil in magazinele cu profil bio. Nu monotorizez de regula detergentul, iar daca vreau sau am nevoie sa spal si nu am dero in casa, cobor pana la colt si cumpar ce este disponibil. Probabil as putea corecta aceasta problema daca as comanda mereu in avans dero, o teorie buna pe hartie, dar mai greu de pus in practica. Ramane de vazut daca o sa imi schimb eu mentalitatea si obiceiurile sau daca pe viitor acest detergent bio ( nu neaparat aceasta marca) va fi disponibil la orice pas.


miercuri, 20 ianuarie 2016

Suport tematic de iarna diy pentru lumanari

M-a apucat dorul de oameni de zapada cand nu era inca totul alb afara si mi-am facut eu unul!
Omul meu de zapada este de fapt un suport pentru lumanari.
Ziua e pe post de bibelou, iar seara se vede si mai frumos:
Acest proiect este super usor de realizat, aveti nevoie doar de un borcan gol, lipici, sare, snur de ata sau ata groasa, panglica decorativa si culori acrilice sau marker-e colorate. O prima parte a procedeului este descrisa mai pe larg in proiectul meu de anul trecut,  in care am invatat cum se acopera un borcan cu sare, pe care il puteti citi aici
Aici am folosit doar sare fina si o cantitate mult mai mica fata de ce am utilizat anul trecut. Pentru inceput am acoperit partea de jos a borcanului cu banda decorativa si am marcat locul unde se termina ca sa stiu ce portiune de sticla pot sa acopar cu sare. Nu are sens sa acoperim si partea de sticla de sub panglica cu sare. Apoi am dat jos banda, am dat cu lipici sticla, am acoperit cu sare si am asteptat putin sa se usuce. Dupa am dat cu lipici pe gura borcanului si am acoperit-o cu snur/ata. Dupa cateva ore am lipit si banda decorativa, peste care am lipit si un nasturel. A doua zi am desenat ochii, nasul si gura. Si gata! Aveti un suport  tematic de iarna diy pentru lumanari. 
Cand m-am apucat de treaba nu m-am gandit sa fac poze, dar rezultatul final este prea frumos ca sa nu il impartasesc cu voi :) Daca nu am explicat destul de clar si aveti nevoie de lamuriri suplimentare va astept intrebarile in comentarii. 



miercuri, 13 ianuarie 2016

Suportul de tableta Tellur

Suportul auto Tellur pentru tableta, telefon sau gps este un accesoriu ce nu trebuie sa iti lipseasca din orice autoturism, indiferent daca esti sofer si ai nevoie de indicatii rutiere 
sau esti pasager si vrei sa treaca timpul intr-un mod mai placut. Suportul este compatibil cu orice tip de tableta/,ebook reader, GPS cu ecran intre 7"-10"

Suportul Tellur are 2 componenta: una  cu ventuze pentru suprafete plane si una cu clapete pentru tetiere. Eu nu am tetiere la masina, dar folosesc suportul auto cu ventuze pe consola centrala ( intre scaunele din fata) si in acest fel pasagerii din spate pot urmari lejer un film in acelasi timp. 

Pe acest suport se poate monta si telefonul dupa cum vedeti in aceste poze pentru ca nu am reusit sa scot tableta din mainile nepotilor cand am realizat aceste poze. Telefonul/ tableta sta fix pentru ca odata ce ai gasit unghiul potrivit cu ajutorul conectorului rotativ de 360 grade se blocheaza pozitia dorita si gata. 

Cutia contine: suportul pentru tetiera, ventuza pentru parbriz si dispozitivul de prindere pentru tableta sau orice gadget cu dimensiunile intre  7-10 inch si grosime intre 15 mm si 22 mm.‪ #‎buzztellur‬

vineri, 8 ianuarie 2016

Dresslink Winter Wishlist

An de an, in luna Ianuarie apar reducerile, iar eu vanez ofertele mai ceva decat de Black Friday, asa ca am compilat o mica listuta cu hainute care imi plac de pe dresslink.com , dintre care doua au o reducere semnificativa. 
sursa: aici
Franjurii nu sunt pe stilul meu, dar imi place detaliul dantelat de la gat atat de mult incat trec cu vederea ca nu am mai purtat franjuri de cand eram mica, mica. Are o reducere de 70% si in urmatoarele 52 de zile o puteti cumpara la un pret de 5,8 dolari, sau aproximativ 28 de lei
sursa: aici
Nu sunt obisnuita sa port cardigane pe sub geaca de iarna, le port de obicei primavara cu tricou, dar am vazut obiceiul asta la prea multe fete si vreau si eu uneori sa fiu umbracata mai lejer la munca. Sa il port cu nasturii desfacuti sau sa pot da cardiganul jos imediat sa raman intr-o bluza subtire fara sa imi fie frig pe drum. Are o reducere de doar 40%, dar la 4 dolari, sau maxim 20 de lei, e un chilipir. 
sursa: aici
Am o gramada de bluzite de acest gen: subtirele su nasturi pe mijloc, dar niciodata nu ma satur de ele. Sunt super usor de asortat si foarte versatile: pot fi purtate si cu blugi si cu fuste. Acesta nu are reducere si la prima vedere 16 dolari mi se pare cam mult pentru acest model, dar imi place si asta e! Am vazut ceva modele asemanatoare la mai toate magazinele de prin mall, dar acesta ma atrage mai mult. 
sursa: aici
Am ales aceasta bluza in speranta ca o sa fie destul de lunga pentru a fi purtata ca o rochita. Este putin evazata, dungile din fata par ca se ingusteaza de jos in sus si evidentieaza talia, iar in partea de sus are un guler detasabil, care poate fi purtat si la alte tinute. Nici acest model nu are reducere, dar merita 8 dolari cred eu. 

Daca vreti mai multe detalii sau sa vedeti cum arata aceste articole pe alte culori, intrati pe linkurile de sub fiecare poza. 

joi, 7 ianuarie 2016

Produse terminate, 23

Azi vreau sa va arat produsele consumate de mine in ultima luna a anului 2015, chiar daca am intarziat putin cu termenul de predare al acestei "lucrari".
Pozele sunt realizate inainte sa plec in vacanta de Craciun, iar daca stateam acasa in ultima saptamana a anului sigur apareau mai multe produse in lista :)
1) Sapun L'Angellica Officinalis cu aloe vera si vanilie: sapun tip crema apoasa, a devenit rapid unul din preferatele mele datorita mirosului. Am incercat si varianta cu grau de la aceasta marca, dar nu mi-a placut deloc aroma, in rest caracteristicile tehnice sunt identice.
2) Sapun Detol cu musetel: nu mi-a lasat o impresie adanca in minte, seamana cu sapunul anterior la consistenta, dar mirosul e neutru, nici placut, nici enervant. 
3) Apa micelara SensiBio H2O de la Bioderma, review aici.
4) Sapun natural pentru tenul acneic, cumparat din Grecia de la un magazin de pe plaja... amintiri placute! Dupa cum se vede nu l-am prea folosit pentru ca dupa ce ma spalam cu el pe fata simteam cum ma strange pielea si am renuntat destul de repede la el, dar l-am tot tinut in baie pentru ca nu ma incurca unde era pus pe etajera si mai spalam sosetele uneori cu el :)))) dar il am mai bine de un an de zile si nu are sens sa il tin pentru ca oricum nu il folosesc pentru fata. 
5) Nivea Refreshing Cleansing Wipes, aqua effect: nu stiu ce efect de apa ar trebui sa aibe, dar au fost uscate de la primul servetel din pachet, de la mijlocul pachetului a trebuit sa le umezesc inainte de ale folosi. Nu mi-au placut deloc. Nu sterg bine nici macar machiajul fetei, de ochi nici nu se pune problema. Poate daca ar fi fost mai bine impregnate in solutie demachianta ar fi ceva de capul lor. Mi se par cam aspre pentru tenul meu, sau poate le-am folosit eu intr-o perioada mai sensibila a pielii mele, dar nu le recomand nici macar pe post de servetele umede. Mirosul este tipic produselor Nivea. Nu este un produs pe care l-as recumpara, doar in cazuri de urgenta maxima si doar daca nu as avea altceva de ales.  Si nu este primul pachet de servetele demachiante de la Nivea pe care la gasesc deja uscate in ambalaj, asa ca nu este un caz izolat. Probabil asa sunt confectionate. 
6) Ulei de dus cu extract de migdale L'Occitane: primul ulei de dus incercat de mine caruia i-am promis un review de ceva vreme, dar din lene si lipsa de timp am tot amanat momentul, asa ca mai bine va spun acum mai multe despre el. Acest ulei devine o spuma super fina in contact cu pielea umezita care imi da instant o senzatie de bine. Nu stiu daca e de la miros sau de la felul in care imi lasa pielea, dar nu am mai intalnit aceasta senzatie de la nici un alt gel de dus. Imi place sa folosesc acest ulei direct pe piele si se consuma destul de mult produs, sau cel putin eu folosesc mult produs. Folosit pe buretele de baie sau pe buretele tip floare se consuma mult mai putin produs, dar nu am acelasi feeling ca si cand e folosit direct pe piele. Imi simt pielea atat de hidratata incat uneori nici nu mai folosesc crema sau unt de corp dupa ce folosesc acest ulei de dus, iar efectul se simte o zi intreaga. Este un produs scumpicel, dar merita macar incercat. Am avut doar 2 probleme cu el, una din vina mea, una din vina producatorului. Am scapat accidental ulei in cada fara sa imi dau seama, am calcat pe el, am alunecat si am picat in gol. Noroc ca am avut de ce ma sprijini, altfel ma loveam rau de tot. Deci mare grija cand folositi ulei de dus, orice ulei de dus. A fost vina mea, deci nu scade din calitatea produsului. Dar ce m-a deranjat a fost capacul sticlei, este mic si destul de greu de deschis. Eu am reusit sa il deschid doar folosindu-ma de unghii si la cat de fragile am eu unghiile nu mi-a prea convenit acest lucru. Ar trebui inventat cumva un sistem mai bun de deschidere, sa aibe o adancitura mai mare sub capac, cum au de exemplu mai toate gelurile de dus. Sau in cel mai bun caz sa faca sticle cu pompita de dozare. Daca o sa recumpar acest produs, voi transfera in mod clar continutul intr-o sticla cu pompita. O sticluta de 50 de ml cum am avut eu costa 35 de lei. Varianta de 250 ml costa 78 de lei, iar cea de 500 ml este 128 de lei.Nu stiu cum arata acestea din urma, dar din ce am vazut pe site sunt in sticla cu capac normal, deci banuiesc ca se poate cumpara pompita de dozare pentru ele. 
7) Crema pentru corp cu aloe vera si colagen Xhekpon de la Vectem: o crema laptoasa, hidratanta, care se intinde usor pe piele, se absoarbe repede si se simte imediat o senzatie de piele catifelata. Vreau sa cumpar acest produs full size chiar daca nu mi-a placut mirosul atat de mult, in sensul ca nu e ceva wow sau vreo aroma care sa imi placa mult de tot, dar nici nu e ceva urat. Mai mult neutru este pentru mine.
8) Betisoare cu cap de bumbac Septona pentru retusul machiajului. Cumparate pentru ca au fost la oferta si au partea de bumbac cat de cat maricica, fata de alte specimene care sunt mai degraba bete goale si pentru ca marca mea preferata nu se gasea pe raft ina cel moment.
9) Aparat de ras de unica folosinta de la Bic Pure 3, varianta roz: cred ca este special pentru femei, nu am citit eticheta, dar banuiesc ca un barbat nu ar cumpara bic-uri roz :))) De obicei prefer varianta  verde cu aloe vera, dar acestea erau la promotie.  
10) Mostre sampon impotriva caderii parului Cystiphane: le-am folosit prea putin timp pentru a imi da seama daca ajuta la imbunatatirea acestei probleme si oricum mi-am dat seama ca l-am folosit in mod gresit dupa ce le-am terminat si am citit prospectul de pe net: eu l-am folosit ca pe un sampon normal, dar de fapt ar fi trebuit lasat in par sa actioneze timp de 3-5 minute, iar apoi clatit. Eu am samponat parul si am clatit imediat. Nu mi-a placut acest sampon pentru ca la 2 zile am fost nevoita sa imi spala parul din nou, prin comparatie cu altele in care pot sta 4-5 zile fara griji. In prima dimineata dupa spalare parul are un super volum, dar a doua zi ma trezeam cu el pleostit, lins, oribil, dar nu gras, pur si simplu fara volum. Ceva de genul ca si cum mi-as fi indreptat parul. Si acest fenomen s-a repetat de fiecare data cand am folosit acest sampon. Prima data m-am bucurat cand am vazut ce volum ofera parului, dar nu rezista deloc. Si mie una nu imi place sa imi spal parul din 2 in 2 zile. In schimb daca voua va place, atunci il recomand cu drag. Parul arata super de la el, dar doar o zi! Sau cel putin asa a fost in cazul meu. Nu am mai avut aceasta problema cu nici un alt sampon. 
11) Sampon pentru par fragil si scalp sensibil cu Argan Plus si Jojoba de la Farmec:  miroase super bine, dar din pacate imi incurca parul si mi se ingrasa parul repede de la el. Nu ma tenteaza varianta full size. 
Dupa ce am terminat aceste 2 sampoane am renuntat pentru o vreme la a mai testa produse pentru par si am revenit la rutina mea pentru ingrijirea podoabei capilare si anume clasicul meu sampon Johnson's Baby. Ma cam speriasem dupa ce am folosit Cystiphane, dar de la prima spalare cu Johnson's parul meu si-a revenit: volum acceptabil zilnic si par curat timp de 3-4 zile. 
12) Corector pentru cearcane Absolute de la Oriflame: mult prea lichid si are o acoperire slaba spre super slaba. L-am folosit mai mult in joaca cand testam diverse tehnici de face contouring pe post de fond de ten deschis.  Nu am terminat acest produs si am vazut din intamplare ca a expirat asa ca ne luam ramas bun. 
13) Creion kohl pentru ochi Super Liner Silkissime de la L'Oreal Paris: nu este pe placul meu pentru ca dupa ce s-a tocit varful am avut probleme cu ascutirea acestuia, desi am folosit o ascutitoare cosmetica, nu una pentru creioane colorate, tot i s-a rupt varful si oricat as ascuti, se rupe imediat si nu il pot folosi. 
E ca si cum ar fi uscat pe inauntru. 
14) Creion kohl Noir de la Lancome este de departe favoritul meu si asta se vede la cat de mult am tras de el. Este un creion cremos, negru intens, cu varf subtire si chiar daca se strange in coltul intern al ochiului, se strange mai putin decat altele.  
Si acum imi pare rau de el, iar daca as mai fi putut sa il ascut in continuare l-as fi folosit cu placere.
15) Lentila de contact Baush & Lomb si solutie pentru umezirea ochilor Lubristil.
16) Oja rosie 60 Sec Astor Wet Look: uscare super rapida, nuanta placuta, dar s-a ingrosat si s-a uscat destul de repede in sticla incat nu mai poate fi folosita.  
17) Gabrini Multivitamin, un negru intens, lucios, dar care nu rezista pe unghii mai mult de 1-2 zile. 
18) Gabrini Multivitamin Summer Edition, am uitat sa notez codul, dar seamana la nuanta foarte bine cu Gabrini 3D numarul 16, pe care o puteti vedea cum arata pe unghii aici. Mi-a placut nuanta, dar nu ma vad recuparand-o pentru ca desi am aplicat 3 straturi de oja tot se mai vedea albul unghiei. Adica nu e o culoare cu acoperire totala si nu imi place sa se vada unghia pe sub oja. 
19) Tablete cu drojdie de bere de la Casa Herba: inca nu am observat o imbunatatire vizibila a unghiilor, tot mi se exfolieaza unghiile si nu reusesc sa le cresc, dar nu ma las. O sa urmez in continuare tratamentul. 

Acestea au fost produsele terminate de mine in luna Decembrie. Multe, putine, spuneti-mi voi! Daca ati folosit si voi vreunul din aceste produse si aveti o idee diferita despre ele, astept cu drag comentariile voastre. 

miercuri, 6 ianuarie 2016

Modulator FM model T844C de la Tellur

In fiecare zi de munca pierd cam 2-3 ore din viata mergand cu masina de colo-colo, uneori si mai mult. Aglomeratie, nervi, soferi indisciplinati. Daca nu as asculta muzica probabil as innebuni. Iar dupa ce trebuie sa anticipez reactiile nebunilor din jurul meu care nu stiu ce inseamna semnalizarea, mai trebuie sa ascult si reclamele de pe radio! Nu le suport. Cand aud reclame, imediat schimb canalul, dar de cand cu legile concurentei toti sunt obligati sa aibe reclame aproximativ in acelasi timp, asa ca nu am alta solutie decat sa rabd si sa astept. Nu imi plac nici emisiunile de radio, conversatiile moderatorilor, telefoanele ascultatorilor, dedicatiile. Mi se par penibile. Stiu ca sunt putin nebuna, dar mie imi place doar sa ascult muzica. Nu imi plac nici glumele sau farsele de la radio. De cand am primit insa modulatorul FM de la Tellur in cadrul campaniei de testare gratuita Buzzstore, am scapat partial de aceasta problema pentru ca pot asculta muzica in voie. 
Spun partial pentru ca circul cu mai multe masini de la birou, plus masina mea si nu am semnal bun in toate. Banuiesc ca asta e cauza, nu siu exact, ideea e ca in unele masini merge perfect, in altele se aude incet, neclar sau cu zgomote ciudate. 
Modul de utilizare e super simplu: se introduce modulatorul in suportul destinat brichetei autoturismului, se seteaza radioul si modulatorul pe aceeasi frecventa dorita cu ajutorul butoanelor de pe modulator sau de pe telecomanda, se introduce un stick sau un card de memorie in modulator si gata se poate asculta muzica preferata. Melodiile se schimba usor de pe telecomanda, iar in acest fel ai control asupra muzicii daca ai ghinionul sa stai pe bancheta din spate :) 
Acest gadget are si alte functii in afara de cea de beza, de a reda muzica: poate memora ultima frecventa, volumul si chiar ultima melodie ascultata. Asa ca daca cobori din masina sa alimentezi, la intoarcere asculti muzica din punctul in care te-ai oprit cand pornesti motorul. 

Specificații tehnice:
   Frecvența de răspuns: 87.5-108 MHZ.
   4 modele de loop și 206 canale opționale.
   ecran LCD pentru afișarea cifrelor.

Singura mea problema cu acest produs este ca pe anumite masini functioneaza perfect, iar pe altele se aude incet, infundat, cu zgomote de fundal. Iar ghinionul face ca pe masina mea sa nu mearga bine. Dar pe total cred ca este un produs util la casa omului. Si mie una imi este mult mai usor sa pun muzica pe stick decat sa ard un cd-dvd. Cred ca nu am mai tras un cd de ani buni de zile si nici nu am in casa vre-un blank, pe cand stick-uri de memorie am in orice geanta. 

Camera video auto HD DVR de la Tellur

Am mai bifat o campanie de testare gratuita Buzzstore. De aceasta data am primit accesorii si gadget-uri de la Tellur: o camera auto, un suport pentru tableta, un modulator fm si un selfie stick. Produse inovatoare pentru mine in sensul ca nu le-am mai incercat anterior de la nici o alta firma.
Din cele 4 produse, cel care mi-a starnit cel mai mult interesul, initial, a fost selfie stickul, ca mai apoi sa ma razgandesc si sa aleg camera auto. Prima data nu i-am vazut rostul, nu am inteles la ce ma poate ajuta o "amarata" de camera montata pe parbriz in timp ce merg cu masina. 

Recunosc ca si acum am uneori  indoieli  la utilitatea practica a acesteia: e ca si cum as invita sa se intample un dezastru, sa filmez greseala altuia in timp ce intra in mine, sau cel putin asa mi se pare mie. Camera se monteaza pe bord sau pe parbriz, deci asta inseamna ca poti filma numarul masinii din fata ta si cam atat. Sau daca ai o masina mai mica, daca ai noroc si iti ajunge firul poti monta camera pe geamul din spate si filmezi masinile din spate, iar in caz ca intra cineva in tine si fuge, ii poti lua numarul cu usurinta. Dar in rest nu poti face nimic cu ea. Nu o poti lasa aprinsa tot timpul, sa vezi ce se intampla cu masina in parcare, nu poti vedea daca cineva iti zgarie din lateral masina sau daca cineva depaseste neregulamentar.
 Totusi ma bucur sa vizionez privelistile filmate in timp ce merg cu masina in afara orasului, Iar cand sunt pasager in dreapta soferului si vad ceva frumos pe drum si nu am telefonul la indemana imi place ca pot face rapid poze cu ea. Nu de multe ori am pierdut ocazia sa fotografiez ceva interesant pentru ca am avut telefonul in geanta.
Camera se alimenteaza din portul de aprindere al brichetei auto. Se foloseste foarte usor, are optiune de setare a orei si datei pe filmare si de filmare cu sunet sau fara sunet. Filmeaza clar in timpul zilei, dar nu se comporta prea bine in amurg sau pe intuneric, desi are 6 leduri pe timp de noapte. Datele se salveaza pe un card extern, card de memorie care nu se gaseste in pachetul de la Tellur, trebuie sa il achizitionati separat si se pot descarca pe calculator cu ajutorul cablului de date, inclus in pachet. Am incercat de cateva ori sa descarc datele de pe card in timp ce acesta era in camera auto dar nu am reusit. Nici pana acum nu stiu daca este posibila aceasta operatiune sau daca trebuie un programel instalat. Cert este ca eu am luat cardul din camera auto si l-am pus in aparatul meu de fotografiat si abia in acest fel am putut descarcat datele de pe el. 

Specificații tehnice:
 Display TFT LCD 2,5 inch.
 Memorie SD/MMC (max 32 GB).
 Interfață: USB 20.
 AV out.
4x digital zoom.
6 LED-uri pentru night vision.
Video format MJPEG (Axi) 1280*720 HD.
Built in Microphone 8 speaker.

In concluzie, camera video auto iti ofera o anumita siguranta in trafic, dar ca principal scop eu ii vad rostul in captarea memoriilor din calatoriile cu masina. 

PS: Daca sunteti curiosi, puteti vedea mai jos o scurta filmare cu aceasta camera video:

luni, 4 ianuarie 2016

Ulei esential de bergamota, utilizări si beneficii

Copacul bergamota este rezultatul incrucisarii arborelui de lamaie cu cel de portocala, ceea ce explică forma și culoarea galbenă a fructului de bergamota. Fructul de bergamota nu se consuma ca atare, dar din el se obtine un ulei special, ce dispune de multe proprietati. 
Uleiul esențial de bergamota se obtine din presarea la rece a coajei acestui fruct, are o culoare verzuie si un miros dulceag. 
Bergamota este indicata pentru ameliorarea stresului, depresiei, anxietatii, anorexiei dar si a unor infectii, inclusiv ale pielii cum ar fi psoriazisul si eczemele. Este recomandata pentru stimularea functiei ficatului, sistemului digestiv si a splinei si ofera o stare generala de bine. 

Se poate folosi in lampile de aroma terapie, ca ulei de masaj sau de baie si ca ingredient in produse cosmetice. 
  • În terapia cu vapori, uleiul de bergamota poate fi folosit pentru depresie, stres, tensiune, teama, tristete, probleme respiratorii, raceala si gripa, sindrom premenstrual. 
  • Uleiul esential de bergamota poate fi folosit într-un amestec de ulei de masaj sau diluat in apa de baie pentru a indeparta stresul, tensiunea, sindromul premenstrual, problemele pielii ( acnee, infectii ale pielii, ten gras, psoriazis, eczema, exces  de sebum), mâncatul compulsiv, depresia postnatală, raceala si gripa, anxietatea, depresia şi anorexia nervoasa. 
  • Masat pe zona abdominala, are efecte pozitive in indigestie, colici si dureri gastrice.
  • Amestecat in cosmetice sau intr-un ulei baza, uleiul esential de bergamota poate fi folosit pentru răni şi tăieturi, psoriazis, ten gras, scabie, eczeme, acnee, precum şi varicelă. Sau este folosit frecvent ca nota accent in parfumuri. 
  • Se poate inhala direct din recipient in cazuri de urgenta: anxietate sau pentru un plus de relaxare. 
  • Se poate aplica local pentru ameliorarea muscaturilor de tantari/insecte. 
Nu stiam prea multe despre acest ulei pana nu am primit o sticluta cu ulei esential de bergamota Bione de la shoporganic.ro si ma bucur ca am avut sansa sa aflu despre el si sa il folosesc. 
Prima data l-am folosit in candela de aromo-terapie, insa nu mi-a placut mirosul. Ulterior am adaugat cateva picaturi de esenta de vanilie si lamaie si am rezolvat problema. 
Am incorporat 4 -5 picaturi de ulei de bergamota in crema de noapte pentru ca ajuta la cicatrizarea urmelor de acnee sau a altor imperfectiuni. Daca este folosit in mod regulat in sampoane, geluri de dus, pielea si parul raman protejate de infecții. Incorporand cateva picaturi de ulei de bergamota in sampon, parul va capata o stralucire aparte.

Cel mai mult mi-a placut sa il folosesc in apa de baie pentru ca ajuta simultan la rezolvarea mai multor probleme: 

  • se inhaleaza aburul rezultat pentru de-stresare si relaxare si este bun in acelasi timp pentru raceala ( am simtit ca mi se desfunda nasul)
  • uleiul esential de bergamota reduce senzația de durere in organism. De fapt, stimuleaza secretia anumitor hormoni care reduce sensibilitatea nervilor la durere. Prin urmare, este foarte util in caz de dureri de cap, entorse, dureri musculare.
  • are proprietăți dezinfectante, inhibă creșterea bacteriilor pe piele care cauzează mirosuri neplacute si poate fi folosit cu incredere pe post de deodorant. 
  • proprietăţiile lui antiseptic îl recomandă ca tratament alternativ în cazul infecţiilor, precum cele urinare.
Uleiul de bergamota are multiple beneficii si intrebuintari, dar inainte de a il folosi trebui sa faceti un test de toleranta  pe o portiune mica de piele si asteptati 24 de ore pentru a vedea eventualele reactii negative ale pielii. Uleiul esential, pur, nu se foloseste niciodata direct pe piele, ci diluat in apa, in alte uleiuri vegetale sau in creme, gel de dus, sapun lichid, sampon. 
Uleiul de bergamota este fototoxic si nu este recomandata expunerea la soare dupa folosirea acestuia deoarece in contact cu lumina pot aparea unele iritatii sau chiar arsuri. Din acest motiv eu am amestecat uleiul in crema de noapre si nu in cea de zi. 
Acest ulei trebuie pastrat in sticlute inchise la culoare, in locuri intunecate, ferite de lumina directa a soarelui. 
Acest produs se gaseste in farmacii, plafare sau online, in diverse magazine, la preturi cuprinse intre 15-20 de lei/50 ml ulei pur.  




vineri, 1 ianuarie 2016

Planuri pentru 2016


La Multi Ani, 2016!

Dupa multi ani de zile in care am respectat anumite superstitii de Revelion, anul acesta am scapat de ele: nu am mai purtat lenjerie rosie, nu am mancat peste, dar am mancat pui, nu am avut bani in buzunar, nu mi-am pus o dorinta cand am baut sampanie si pentru al doilea an la rand nu am nici o rezolutie, nici un plan maret, niimic concret, doar generalitati: sa ma bucur de clipa "aici, acum", sa zâmbesc cu tot sufletul, sa iert orice, sa ascult ca sa inteleg ( nu ca sa dau o replica ), sa accept diferentele, sa caut frumosul in orice, sa pretuiesc natura, sa observ fara sa judec, sa nu forțez lucrurile, sa caut mereu sa fiu mai buna ( decat mine "ieri", nu mai buna decat altii ), sa iubesc, sa... sa... 
O sa aplic in continuare experimentul inceput anul trecut aici, doar ca nu m-am hotarat inca daca imi decorez alt borcanel sau daca o sa cumpar o agenda, un carnetel. Vreau sa pastrez aceste amintiri si nu stiu inca ce da mai bine: o polita cu borcane cu amintiri sau un raft cu niste mini carticele.
La multi Ani inca o data si Un An Nou mai bun si mai fericit!