joi, 26 mai 2016

Sampon si masca de par Elgon , review

Acum ceva vreme am castigat un premiu pe pagina Cameliei de la BeautyStory si am fost foarte nerabdatoare sa il folosesc. Am primit samponul si masca pentru toate tipurile par din gama Sublimia de la Elgon. 
Mai incercasem un sampon marca Elgon la o prietena si mi-a priit, asa ca a fost tare surprinsa cand am realizat ca nu ma impac deloc bine cu acesta. Primul hop a fost mirosul, ceva asemanator cu iarba verde, avocado si morcov. Asta percep eu, in realitate probabil e un miros fresh. Dar ca de obicei am zis ca trec peste daca are efecte bune. In timpul spalarii am obervat ca nu face multa spuma, lucru care nu m-a ingrijorat, calitatea unui sampon nu e data de cantitatea de spuma pe care o face. Am simtit cum mi se aspreste parul si m-am bucurat pentru ca parul meu e foarte fin si subtire. Problema a aparut cand mi s-a uscat parul si am observat ca e super mega incurcat. Niciodata nu mi se incurca parul mie ( cu exceptia cazului in care am folosit un sampon de la Farmec ). Iar problema este ca se incurca mereu, nu doar la primul pieptenat dupa spalare. Dau cu pieptenul prin par, schimb suvita, iar daca vreau sa revin din nou pe o suvita deja pieptena, este deja incurcata la varfuri. Are vreun sens ce zic? Pentru mine da. Trec si peste acest aspect. La 2-3 zile de la spalare a inceput sa ma manance capul. Problema noua pentru mine, nu am mai patit asa ceva de la vreun sampon. Ma gandesc ca e un semn ca trebuie sa ma spal iar pe cap. Zis si facut. Aceeasi procedura, acelseasi senzatii, dar de data asta ma trezesc a doua zi cu niste bubite rosii in cap. Dureroase cand le ating cu peria si care imi provoaca mancarimi. Initial nu am realizat ca este problema de la sampon. M-am gandit ca am mancat ceva prost, ca am o alergie. Ulterior am incercat si masca de par, primele dati am folosit doar samponul sa vad cum este. Acelasi miros intepator, dar cu mentiunea ca nu mi s-a mai incurcat parul dupa folosirea acesteia. 

Masca se aplica pe parul spalat, umed, 2-3 minute, iar apoi se clateste din plin cu apa.  Masca se vrea a fi un tratament de restructurare intensiva a firului de par: hraneste, repara si da luminozitate parului degradat. Mie mi-a lins indreptat parul, in conditiile in care il am ondulat si mi-a luat din volum, ceea ce nu imi convine. In schimb mi-am dat seama ca aceste 2 produse trebuie folosite simultan pentru a trata efectul de par incalcit al samponului. 
Pe scurt nu mi-au placut aceste produse si am renuntat sa le mai folosesc. Am revenit la mult iubitul meu Johnson Baby. Bubitele rosii s-auu vindecat, dar am ramas cu senzatia de mancarime. Nu asa de grav ca pe vremea cand foloseam Sublimia Elgon. Dupa ce am tot vazut ca se promoveaza intens pe facebook aceste produse Elgon m-au influentat sa le mai dau o sansa si am inceput sa le folosesc din nou si asa mi-am dat seama ca am un fel de alergie la acest produs pentru ca imediat mi s-a umplut capul de bubite rosii si mancarimi. M-am speriat si am fost la doctor unde am primit tratament pentru scalp sensibil si iritat si in aproximativ 2 saptamani am scapat de probleme.

Eu am avut o experienta urata cu aceste produse de la Elgon, dar ele sunt folosite in saloane, sunt considerate produse profesionala si nu am mai auzit lumea sa se planga de ele. Presupun ca sunt bune la ceva. Eu inclin sa spun ca nu le-as recomanda, dar pana nu incerci, nu stii cum reactionezi. 

Samponul costa 65  si masca 75 de lei. In acest moment au preturi reduse pe siteul oficial aici

Voi ati incercat aceste produse? Cum v-ati inteles? 



marți, 24 mai 2016

Tricouri scurte de pe Shein

De cand analizez site-urile chinezesti de haine am tot observat de la o vreme incoace ca apar tot mai multe modele de tricouri scurte! 
Unele imi plac maxim, dar nu sunt stilul meu deloc. Sunt mult deasupra buricului si chiar daca as purta blugi cu talie inalta, se vede prea multa piele pentru gustul meu. Probabil cineva slab nu are problema asta :))) Am vazut fete in blugi cu talie joasa si cu toata burta goala. Se vede frumos la unele. dar imi par mai mult poze pentru net, nu haine sa le porti asa zi de zi. Fiecare cu gusturile lui! Eu ma multumesc sa ma uit in poze la astfel de modele"de tricouri scurte. 

Daca va tenteaza, va las link-urile pentru modelele de mai sus: 1 ,  2 , 3 , 4, 5 , 6 .

luni, 23 mai 2016

Cumparaturi din Jumbo, 2

Nu merg prea des in Jumbo, dar si cand ajung acolo ma pierd cu orele printre rafturi pentru ca imi place sa analizez fiecare obiect in parte, chiar daca nu cumpar prea multe. De data asta am plecat din magazin cu ditamai plasa:
Am legat marginile ca sa imi fie mai usor sa o tin. Am mers in Jumbo cu un scop clar si precis de data aceasta: recuzita foto pentru o nunta. Adica tot felul de masti, palarii si ochelari haiosi. Preturile incep de la 2-3 leila 12 lei perechea de ochelari, 2-4 lei mastile din plastic pana pe la 15-20 pe palarie. Au preturi pentru toate buzunarele. M-am oprit pe la 250 de lei. Mi-ar fi placut sa cumpar mai multe, dar mi-am setat totusi o limita si am ales fix ce mi-a placut cel mai mult. Am depasit plafonul bineinteles, plecasem de acasa cu ideea ca nu cheltui mai mult de 200 de lei.
Toata lumea, de la copii la batranei s-au distrat cu ele. Ba unii chiar le-au "confiscat", nu le-au mai dat jos pe toata durata petrecerii si au plecat si acasa cu ele. Din toate produsele cumparate am mai ramas cu o pereche de ochelari, un baston rosu de plastic si o cravata colorata. Eu le-am incercat pe toate acasa,  dar la petrecere abia am avut timp sa fac o poza cu o palarioara.
Ma asteptam sa le folosesc si la nunta viitoare la care voi participa, dar de unde'. Trebuie cumparate altele. Nu ma gandeam ca o sa fie asa hit, incat sa plece lumea cu ele acasa. Pe unele obiecte a fost chiar "bataie". Multi au plecat dezamagiti ca nu au apucat si ei ceva. Printre care si eu pentru ca vroiam sa pastrez o pereche de ochelari in forma de inima. Nu  e bai, ca doar stiu unde ii gasesc! 
Pe langa recuzita foto s-au mai strecurat si cateva produse care nu erau pe lista de cumparaturi. Aveam in cap de ceva vreme sa imi schimb papucii de casa, iar cand am vazut bilutele pentru masaj in talpa, am stiut ca trebuie sa fie ai mei. Cred ca au fost 15 lei. Posibil si 10. Nu mai stiu exact. Nu sunt pe marimi clasice. Am gasit doar S si M. Eu i-am probat si am ales M: sunt putini mari, dar S ma strangea. Am ales si niste pernute de silicon pentru calcai si una pentru pantofii cu toc, in speranta ca ma voi simti mai confortabil. Suportul pentru bijuterii in forma de fluturas l-ati mai vazut in ultima mea sesiunea de cumparaturi din Jumbo aici si pe acesta l-am luat sa il dau cadou. Pretul a ramas identic: 10 lei. Am mai cumparat si niste dulciuri din care nu a mai ramas nici ambalajul pana am ajuns acasa. Si uite asa mi-am usurat buzunarul cu vreo 300 de lei. Am ochit cateva decoratiuni pe care mi le doresc, dar le tin minte pentru data viitoare :)



duminică, 22 mai 2016

Women Casual V-Neck Short Sleeve Solid Vintage Style Swing Dresslink Dress

Daca zilele trecute ma plangeam ca am comandat o rochie marimea L care are toate sansele sa imi fie mica, azi ma plang ca este mare! 
Va pare cunoscut modelul? Este aproape identic cu cel de aici. Am comandat rochiile de pe doua siteuri diferite. In poze arata fix la fel, in realitate una este mai lunga decat cealalta, una are fermoar si cealalte este petrecuta, ca un halat, se leaga doar cu cordon. Rochia aceasta verde este comandata de pe Dresslink si este mai ieftina decat cealalta cu vreo 3 dolari si ceva, are in acest moment un pret de 14,42 $. 
 Imi place mult culoarea, ma cam enerveaza materialul pentru ca se sifoneaza usor ( eu am calcat rochia inainte sa fac pozele, dar degeaba) si ma oftic maxim ca este prea mare, dar macar se poate repara usor la croitor. V-am mai spus ca vreau si una rosie, iar acum tind sa cred ca o voi comanda de pe dresslink pentru ca imi place mai mult lungimea acesteia si pretul mai mic. Desi nu arata rau nici cea neagra de pe shein. Voua care va place mai mult, cea verde sau cea neagra? 

Daca aveti in plan o comanda dresslink si depasiti suma de 59/99 dolari, puteti beneficia de o reducere de 5$ daca folositi cupoanele de mai jos: 
DLblog5 == Get $5 off on once purchases of $59
DLblog10 ==Get $10 off on once purchases of $99
 Spor la cumparaturi! 

vineri, 20 mai 2016

Rochii de seara de la Sherry London

Anul acesta o sa fiu domnisoara de onoare la nunta unei colege de facultate, iar cum mireasa nu are preferinte a lasat la latitudinea noastra alegerea rochiei, a culorii si a modelului. Am tot fost prin magazine, am probat diverse modele si pentru ca am vrut ceva ce nu se gaseste "peste tot" am inceput sa caut online, sa gasesc modele din afara tarii. Si uite asa am gasit site-ul SherrylondonAu tot felul de rochii de seara , evening dresses ,  de la rochii scurte la rochii lungi ,  de la rochii de dantela, lace evening dresses pana la materiale lucioase, transparente sau cu cristale aplicate. Singura cerinta a miresei a fost ca rochiile alesa sa fie lungi - long evening dresses. Nu stiu sigur daca o sa am curaj sa comand ceva de pe un site de care nu am mai auzit pana acum. dar pana atunci eu am ales cateva modele pe care o sa le arat si celorlalte domnisoare. Poate alegem un model impreuna. Si chiar daca nu o sa comandam de pe Sherrylondon, macar o sa ne inspiram dupa modele si ni le facem la un atelier de croitorie. 



rochia rosie: aici
rochia verde: aici



rochia fuchsia: aici
rochia roz: aici
 rochia albastra: aici
rochia nude-rozaliu: aici

Am ales si culori aprinse si ceva pal, neutru.  Toate imi plac. Eu inclin spre primul model, cel rosu sau ultimul nude rozaliu. Am vazut si cateva modele frumoane pe negru, black evening dresses, dar nu este o culoare potrivita pentru o asa ocazie. Simt deja ca nu mai am rabdare pana la nunta! Voua ce model va place mai mult? Ce imi recomandati?


joi, 19 mai 2016

Black Short Sleeve Bow Shirtwaist Shein Dress

Dupa cateva vizite cu peripetii la posta, am reusit intr-un final sa primesc acasa coletul de la Shein cu rochia neagra pe care am comandat-o acum mai bine de 3 saptamani. Daca stiam ca vine acasa, nici nu ma mai deplasam la posta, dar eu am verificat coletul dupa tracking number, scria ca e avizat si am mers la posta dupa el. Nu inteleg de ce nu mi l-au dat la fata locului, dar eventual a ajuns la destinatie. 

Rochia este mai decoltata decat in pozele de pe site si cordonul nu este atat de lung incat sa imi permita sa fac acea funda frumoasa si l-am legat la spate cu nod. Probabil pentru ca si eu sunt mai plinuta, pe cineva mai slab probabil se poate. Oricum nu este atat de lung cum apare in imaginile oficiale, au facut economie de material smecherii astia.
Eu am ales marimea XL, ma tine putin la spate, trebuia sa comand o marime mai mare. Iar am dat gres cu marimea si cand ma gandesc ca am comandat fix aceeasi rochie de pe alt site, dar verde si o marime mai mica imi vine sa imi dau palme. Aceea sigur nu o sa ma cuprinda. Materialul pare bun, e tare, batos, se calca usor. Imi place. Costa 18 dolari, redusa de la 28. Eu zic ca merita. Sunt disponibile mai multe culori, pe care le puteti vedea aici. Data viitoare vreau rosie! :)) 



miercuri, 11 mai 2016

Produse terminate, 26

In martie am chiulit de la apel cu produsele terminate si acum e deja tarziu pentru aprilie, dar le-am pastrat pe toate, si cum nu mai am loc in plasuta sa pun altele si am fost nevoita sa ma urnesc din loc
asa ca azi va arat produsele pe care le-am terminat in ultimele 2 luni de zile:
1) Uleiul de corp cu mandarine si grepfruit de la Jovis, despre care imi mentin parerea buna si despre care am scris un cu review aici.
2) Gel de dus Creme Smooth de la Nivea, un gel de dus cremos, care lasa pielea fina, dar care din pacate nu este pe gustul meu datorita mirosului. Seamana cu mirosul clasic Nivea, dar are totusi ceva diferit. Nu ma inteleg deloc bine cu el. Am trisat putin si am donat mai mult de 3 sferturi din sticla.
3) Gel de dus Greek Yoghurt Almond Fa, unul din gelurile de dus pe care le tot recumpar pentru ca ma binedispune aroma dulce de migdale si am eu impresia vanilie. Imi place maxim.
4) Sampon de par Johnson's Baby
5) Uleiul de dus Atoderm de la Bioderma. cu review aici
6) Sapun Palmolive Hygiene Plus: nu este exact pe placul meu, dar nici nu imi displace. L-am cumparat pentru culoarea portocalie pentru ca mi s-a parut vesela :)) Pe viitor nu cred ca il voi recumpara, am altele care imi plac mai mult. 
7)  Rezerva de sapun lichid Nivea Creme Soft: clasic Nivea, bun si ieftin, nu am ce comenta. L-am cumparat si tot recumparat desi nu ma omor dupa parfumul lui. In ultimul timp parca nimic nu imi mai place de la Nivea in materie de parfum, dar vad ca la sapun  si creme de fata inca mai suport si cumpar, dar la gel de dus nu.
8) Pasta de dinti Parodontax
9) Periute intradentare G.U.M. Trav-Ler Despre acest subiect am vorbit mai multe aici. Aceste periute au capul foarte flexibil si mai "moale" decat alte sortimente pe care le-am incercat. si se indoaie prea repede. Prefer periutele mai tari. 
10) Demachiant bifazic de la Sephora, cu review aici
11) Servetele umede Toujours, marca care se gaseste in Lidl. 
12) Dischete demachiante Ops, cumparate pentru ca sunt la oferta in Kaufland 2-1 gratis. Sunt destul de grosute, nu sunt aspre, dar nici destul de catifelate pentru gustul meu. Mi se par cumva seci.
13) Dischete demachiante Cleanic. Momentan sunt multumita de ele, am cumparat dischetele Ops pentru ca nu le-am gasit pe acestea de la Cleanic. 
 15) Crema revitalizanta de noapte Cosmetic Plant  pentru ten normal spre uscat pe am primit-o cand s-a lansat intreaga gama de produse cu miere si laptisor de matca: este o crema destul de densa care se absoarbe rapid, lasa tenul lipicios cam 10 minute dupa aplicare, cu un parfum prea puternic pentru gustul meu ( pentru o crema de fata). Nu am vazut o imbunatatire a tenului, dar nici nu mi-a cauzat neplaceri. O crema bunicica. Un sfert din borcanas l-am folosit pe post de crema de corp pentru ca are parfumul destul de rezistent , dar in acelasi timp nu imi place sa il simt pe fata. 
16) Bioderma Sebium Global este o crema antiacneica care reduce inflamatiile si previne acneea. Este foarte eficienta in cazul meu si o recumpar mereu. Am mai scris eu pe blog despre ea daca cautati rutina tenului meu in casuta de search din dreapta sus a blogului. 
17) Mostre crema pentru piele sensibila cu tendinta de inrosire Sensidiane Lejere de la Noreva, primite la #beautyswap. Nu m-am ineteles prea bine cu ea in sensul ca nu intra repede in piele si o simt grea, cel mai probabil pentru ca nu este potrivita tipului meu de ten. In schimb mi-a placut sa o folosesc in jurul ochilor pentru ca am observat ca se abdoarbe rapid in acea zona. 
18) Mostra crema contur ochi Isofill de la Uriage : ultima din cutiuta cu mostre. O sa o am in vedere data viitoare cand o sa imi cumpar o crema contur ochi. 
19) Mostra crema cu aloe si propolis de la Forever: am observat ca reduce peste noapte cosurile si roseata cauzata de acestea. Mi-a placut. Vreau varianta full size a acestui produs! Din cate stiu eu aceste produse se comanda doar online si au preturi cam piperate, dar mi-a placut efectul acestei creme dupa ce am folosit-o prima data si cred ca mi se potriveste.
20) Mostra crema de noapte Sensitive de la Ziaja : sincer nu imi aduc aminte nimic despre acest produs. A trecut ceva vreme de cand l-am incercat si ma gandesc ca a fost ok, altfel tineam eu minte daca mi-ar fi placut maxim sau daca nu ar fi fost potrivita intr-un fel.
21) Mostra unt de corp cu cacao de la Palmer's: mi s-a facut rau de cand am desfacut plicul pentru ca nu suport mirosul de cacao in general, iar in creme nu mai zic. Aveam impresia ca o sa imi placa, ca o sa fie ceva parfum de ciocolata, dar este miros de cacao pura. L-am incercat pe o portiune mica de piele pe picior, dar l-am aruncat imediat. Nu mi-a placut. Habar nu am ce proprietati are, dar parfumul a fost factorul decisiv pentru mine si am renuntat la el.

22) Antiperspirant Perspirex despre care am numai cuvinte de lauda pentru ca efectiv nu mai transpiri deloc dupa aplicare. Este recomandat persoanelor care suufera de hiperhidroza, nu persoanelor care transpira "normal". Am scris mai multe aici. Este un produs scumpicel, dar de care am tras 2 ani de zile pentru ca l-am folosit in combinatie cu Odaban si pe langa asta se foloseste o data pe saptamana, nu zilnic. 
23) Lentile de contact de la Bausch&Lomb
24)  Plasturi Alinta. Daca mai tineti minte timp de cateva zile vremea a tinut cu noi si am trecut din cizme direct la balerini si am avut nevoie de plasturi, dupa care am revenit iar la cizme si am scapat de bataturi :)) Chiar cu plasturi in avans tot am avut probleme si mi-au aparut bataturi, dar macar nu au fost asa de dureroase ca in cazul in care nu as fi avut nimic aplicat pe piele. Se lipesc bine, sunt destul de ieftini si au mai multe culori si forme. 
25) Complexul 3-6-9 Omega pentru sanatate si stare de bine. Dupa ce am terminat capsulele am luat o pauza de 2 saptamani, timp in care m-am simtit ametita zilnic si uneori prea obosita, deci pe mine chiar ma ajuta. Uneori am impresia ca sunt dependenta de vitamine si minerale pentru ca daca nu iau ceva simt ca ma molesesc rapid. 

 Mica prada fata de alte luni, dar asa se intampla cand deschizi prea multe produse din aceleasi categorii si le alternezi: simti ca nu se mai termina niciodata :))

marți, 10 mai 2016

7 Pacate de Stil in Prag de Vara

Azi vreau sa va povestesc despre 7 ( sapte) pacate de stil la inceput de vara de care am fost vinovata , pe care uneori inca le fac, dar macar sunt constienta de asta si incerc sa ma corectez. Pana la urma fiecare e liber sa faca ce vrea, dar tot noi tragem ponoasele.


Va prezint lista de pacate in ordinea celor care ma fac pe mine sa ma simt cea mai vinovata de alegerea lor, dar cred ca toate sunt importante si nu conteaza de cate ori gresesti daca reusesti sa vii sau sa revii la calea cea buna.

1) Dietele drastice, urmate de rasfatul in vacanta

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu deja incep sa ma panichez odata cu trecerea Pastelui pentru ca iar am pus 1-2 kilograme pe mine, nu am inceput sala, mai e putin pana la vara si eu nu sunt pregatita deloc de plaja. Am incercat nenumarate diete, chiar si infometarea, dar nimic care sa aibe rezultate pe termen lung. Raspunsul sta intr-un meniu si o minte echilibrata. Nu rezolvi nimic daca bei doar lichide cu 2-3 saptamani inainte de a merge la mare. Poate slabesti 2-3 kilograme, dar se pun repede la loc, poate chiar si mai mult  cand dai de aerul de mare sau te gandesti ca meriti o rasplata, ca de, doar esti in vacanta! 

2) Plaja la ora nepotrivita 


Nici nu mai tin minte de cate ori am stat toata ziua la plaja, ca de am venit doar pentru 2 zile la mare si nu vreau sa pierd vremea tocmai acum cand soarele e sus pe cer. Gresit. Total gresit. Nu mai stati la plaja intre orele 11 si 15:30, 16 daca nu vreti sa va treziti cu arsuri solare, insolatie sau mai rau cancer de piele peste cativa ani. Nu va ganditi ca scapati de probleme daca folositi o crema cu protectie solara pentru ca in acest interval de timp razele ultraviolete sunt prea puternice pentru orice crema solara. Utilizarea produselor cu protectie solara nu permitecresterea perioadei de expunere la soare! 

3) Lipsa hidratarii pe plaja

Toata lumea isi face selfiuri cu paharele de cocktail in mana, cu paiul in gura sau cu sticla de bere cazuta langa sezlong, dar cati oare dintre noi isi comanda apa pe plaja? Inclin spre un procent foarte mic. Daca nu te lasa inima sa dai bani pe apa de la bar, atunci vino cu ea de acasa, sau dute la taraba de pe marginea plajei! Cu cat temperatura este mai mare, cu atat creste riscul de deshidratare, iar cafeaua, alcoolul sau sucurile carbo-gazoase in combinatie cu soarele nu fac bine deloc. Apa e sfanta! 

4)  Proceduri cosmetice inainte de plaja, printre care enumar epilatul, tratamentele faciale, tunderea parului, ba chiar si vopsirea

Fiecare femeie vrea sa arate cat mai bine in vacanta, dar importanta este sa faceti toate aceste operatiuni cu cateva zile inainte de a merge la plaja, nu cu o zi inainte. De la epilat pielea se poate irita si are nevoie de cateva zile sa isi revina. Daca tu te epilezi azi si maine mergi la plaja, nu cred ca Soarele te va ajuta prea mult sa ascunzi iritatiile. Sau cel mai rau lucru sa te razi fix dimineata inainte de a iesi din hotel. Iar daca te epilezi cu laserul sau cu IPL este super, mega interzisa expunerea la soare cu o saptamana inainte si una dupa tratament. Lasand la o parte iritatiile, infectiile ce pot aparea, te poti trezi cu pete solare pe piele care sunt foarte greu de indepartat.  Acelasi lucru se aplica si in cazul tratamentelor faciale. Recomand vopsirea dupa plaja pentru ca oricum soarele decoloreaza cat de cat parul. Si tunsul la fel pentru ca daca nu folosesti produse adecvate si daca nu stai cu palaria pe cap, o sa ai oricum varfurile arse si o sa fii nevoita sa te tunzi din nou. 

5) Alegerea gresita a produselor de protectie solare

La vremea mea am incercat cateva leacuri "babesti" impotriva razelor solare gen margarina, unt si cateva produse pentru grabirea bronzului ca ulei de masline si alte minuni pe care nu le mai stiu  exact, dar acum pot spune ca nu mai gresesc in alegerea cremelor solare! In primele zile de expunere la soare folosesc creme sau lotiuni cu grad mare de protectie, 50+. Nu vreau sa risc pentru ca sunt destul de alba, nu folosesc produse autobronzante si nici nu am mers vreodata la solar. In restul timpului folosesc 30 si le aplic destul de des, chiar daca sunt water proof sau nu, de obicei la jumatate de ora. Pentru accelerarea bronzului folosesc un amestec de uleiuri naturale, dar asta nu inseamna ca folosesc doar uleiurile. Niciodata nu renunt la cremele cu factor de protectie. O alta greseala frecventa este ca majoritatea dintre noi nu ne protejam fata si aplicam cremele de protectie doar pe corp. Daca nu aveti creme special concepute pentru protectia fetei puteti macar folosi crema de corp si pe fata. Nu uitati nici de apa termala si palaria cu boruri largi.


6) Alegerea gresita a costumului de baie

Stiti zicala conform careia gusturile nu se discuta, asa ca nu comentez nimic despre zorzoane, volanase, franjuri sau mai stiu eu ce bretele intortocheate pentru ca eu prefer costumele simple, dar niciodata nu am inteles de ce unele fete aleg intentionat costume de baie mai mici decat marimea lor din care se revarsa sanii peste cupa si reversul situatiei: femei care aleg sutiene cu burete, dar marime mai mare si se vede cu ochiul liber ca este umplut cu inca un set de bureti. Ambele situatii mi se par disgratioase. Daca ai sanii prea mari alege o cupa plina, iar daca nu esti multumita de ce ai alege un sutien cu volanase, cu push-up, chiar burete daca nu ai variante, dar nu cu un burete grosolon pentru ca nu faci altceva decat sa atragi atentia asupra la ce vrei sa ascunzi. 

Eu am facut greseala sa aleg mult timp costume intregi pentru ca aveam impresia ca ascund burta pana mi-am dat seama ca pot purta linistita si costume din 2 piese. Acum imi plac culorile vii, simple, fara prea multe imprimeuri. Vara asta inclin spre costumele in 2 culori complementare. 

7)  Machiajul la plaja

Pentru mine machiajul la plaja consta dintr-un un rimel waterproof, un balsam de buze colorat si poate un bb cream si nu suport sa vad fete cu fata tencuita pe plaja. Mi se pare destul de urat cand le vad asa prin oras, dar la mare e complet deplasat. Mai ales cand incepe sa curga de pe fata cand iesi din mare :)) Daca tot ai prost gustul de a te machia la mare, macar stai la plaja si nu intra in apa. Dar atunci stau si ma gandesc: de ce ai mai venit la mare daca nu intrii in apa? E un cerc vicios. Pe scurt, solutia mea e machiaj minimal si mult timp petrecut in apa :) 

Cred ca acestea sunt cele mai "importante" pacate de stil de care ma fac vinovata, dar din ce am vazut pe plajele de la noi mai pot enumera cateva: tocurile pe nisip, sandalele cu sosete la barbati, ochelarii pe nas si lanturile groase cat doua degete la gat. Nici eu nu suport soarele in ochi si simt nevoia sa imi ascund ochii, dar nici sa ma bronzez pe fata cu urmele de ochelari nu imi convine sau urme de lanturi si bratari la mana. 

Nu imi par decente nici pozitiile unor oameni pe sezlong/ saltea/ cearceaf. Inteleg ca vrei sa te relaxezi, dar asta nu inseamna ca poti sta cu picioarele desfacute oricum ( sau ca vrei sa te bronzezi peste TOT). Nu ai dreptul sa molfai seminte si sa le scuipi pe plaja, sa ascunzi mucuri de tigara in nisip, sa asculti manele la maxim pe telefon, sa vorbesti tare ce ai facut azi noapte, sa te dai cu spray/parfum in mijlocul plajei, sa vii la restaurant in slip si maieu si lista poate continua, dar ma opresc aici. Tu ce mai adaugi pe lista mea de pacate de stil ? Si de cate te faci vinovata?


duminică, 8 mai 2016

Set de Oja Shine & Color de la Flormar nuanta 011 Purple Magnet

Imi plac unghiile cu aspect de gel, dar de fiecare data cand am avut gel pe unghii sau tips cu gel, unghiile mele au avut de suferit si am renuntat repede la ele. Prima data am rezistat 2 saptamani, iar la vreo 2 ani distanta am avut pitici pe creier si mi-am pus iar gel pe unghii. Si de aceasta data am stat vreo luna de zile, dupa care am tras cateva luni bune sa imi revitalizez unghiile. Am incercat si oja semipermanenta care promite sa stea 2-3 saptamani intacta pe unghii, dar mai mult de 8-10 zile nu ma tine. Si intre timp am ajuns la concluzia ca nu merita banii. Daca as avea unghiile perfecte timp de 2-3 saptamani, da, as plati, dar in conditiile in care nu face ce promite, nu vad rostul, asa ca am inceput si am cautat alternative: oja care imita gelul, dar care nu are nevoie de uscare in lampa cu ultraviolete, adica se usuca normal la aer, ca o oja obisnuita. Am incercat ceva de la Essence si Orly, dar nu am fost prea multumita. Din intamplare am primit setul de oja Shine & Color de la Flormar in nuanta 011 Purple Magnet

care promite unghii perfecte pana la 7 zile si am constatat cu placere ca uneori chiar am unghiile intacte pentru 7 zile, uneori mai mult ( pana la 12 zile), alteori mai putin, dar niciodata sub 5 zile. Ma gandesc ca diferenta de timp tine de modul de aplicare, de cat de atenta sunt, daca ating cuticula, de cat timp las straturile sa se usuce intre ele. Oricum eu sunt foarte multumita de acest set de oja de la Flormar si este cea mai buna descoperire cosmetica din ultimul timp pentru mine! 
Setul contine oja propriu zisa si top-coat-ul care ofera stralucirea aceasta sticloasa si rezistenta. Oja trebuie aplicata pe unghia curata, in 2 straturi, cu 2-3 minute intre ele pentru a avea timp destul sa se usuce, iar la final top coat-ul. Trebuie sa recunosc ca aceasta culoare nu este tocmai pe placul meu pentru ca m-am saturat de ea, am prea multe oje grena, burgundy in nuante asemanatoare si simt nevoia de ceva mai vesel. 
 Dar banuiesc ca pana la toamna 011 Purple Magnet o sa intre iar in gratiile mele :)) Imi place mai mult cum se vede oja intr-un singur strat, are o culoare mult mai placuta, mai vie, spre violet, dar din pacate nu este 100% opaca din primul strat, e necesara reaplicarea si astfel culoarea se inchide. Doar ma stiti deja ca sunt mofturoasa. Azi imi place o nuanta, maine nu. Asa ca sunt sigura ca voi reveni la sentimente mai bune fata de ea. Eu oricum deja am cumparat un alt set Shine&Color din cele 15 disponibile. Ghiciti care? 

Aceasta oja se indeparteaza foarte usor cu acetona normala, nu pateaza unghiile si nu am observat alte neplaceri. O curiozitate este ca nu ia mai deloc de pe varfuri, iar cand incepe sa se strice sar mici portiuni de oja de pe langa cuticula, ceea ce ma face sa cred ca este doar vina mea, ca nu o aplic bine! De obicei prima data oja sare de pe varfuri, de pe laterale si apoi de pe langa cuticule daca nu apuc sa le sterg. 

Am incercat acest top coat si cu alte oje, de la alte firme : Farmec, Gabrini, Essense, Flormar, dar alta gama, nu aceasta color&shine si sunt bucuroasa sa va spun ca ofera acelasi luciu si aceeasi rezistenta. Am reusit performanta sa maresc rezistenta unei oje Gabrini de la 1 zi la 8 zile folosing acest top coat! 

Setul de oja Shine&Color se gaseste in toate magazinele Flormar  sau online aici , la un pret de 31 de lei, iar oja se poate cumpara si separat daca doriti sa incercati si alte nuante, fara a mai fi nevoie sa cumparat tot setul, la 19 lei bucata.

sâmbătă, 7 mai 2016

Lenjerii de pat de la Cumparamisim

Cand ma plictisesc de casa mea si simt nevoia de o schimbare ma apuc si schimb mobila dintr-o camera in alta. Dar asta se intampla foarte rar... mutatul mobilei adica, ca plictiseala e la ordinea saptamanii! Am descoperit insa ca cel mai usor mod de a revigora aspectul casei, in special al dormitorului este acela de a schimba mai des lenjeriile de pat si perdelele. O lenjerie de pat noua schimba total design-ul camerei si implicit starea mea emotionala. Dintr-un om stresat, uneori cu nervii la pamant ma schimb instant intr-o persoana calma, cu chef de "joaca" si pofta de viata. Momentan am vreo 5 lenjerii pe pat pe care le tot alternez, dar s-au invechit, s-au subtiat, s-au decolorat pe alocuri, culorile nu mai sunt asa de vii ca la inceput si pe deasupra m-am si saturat de ele, asa ca a venit momentul sa imi maresc colectia. De cativa ani de zile prefer sa cumpar online anumite categorii de produse pentru ca nu imi place sa merg fizic in magazine sa caut ce vreau, este mult mai comod si mai practic (pentru mine) sa gasesc online exact ceea ce imi doresc si asa am ajuns sa descopar lenjeriile de pat din bumbac 100% de la cumparamisim la preturi reduse , unde au mai tot timpul reduceri si diverse promotii active. De exemplu saptamana aceasta primesti cadou 2 perne antialergice la orice comanda ce contine o lenjerie de pat sau o cuvertura. Iar promotia care mi-a atras mie atentia este cea in care primesti 2 lenjerii de pat la pret de una. Oferta este super variata, de la lenjerii ieftine din bumbac la lenjerii 3D de lux, de la bumbac simplu la bumbac satinat, de la lenjerii de pat mono-cromatice pana la imprimeuri care iti fura ochii. 
Eu am ales cateva modele care ma atrag, in culori calde, pastelate pentru un somn linistit si ceva mai rece, mai puternic, care imi da incredere pentru momentele cand simt ca ma pregatesc de razboi :))
 sursa aici
 sursa aici
 sursa aici
sursa aici

 Voua ce va place mai tare, ce imi recomandati ? Nu neaparat din optiunile mele, gasiti pe site nenumarate variante.