miercuri, 20 iulie 2016

Lentilele de Contact TopVue Air Monthly

Cred ca am peste 3 ani de zile de cand folosesc acelasi tip de lentile de contact Softlens 59 de la Bausch & Lomb . Mi-au fost recomandate de doctorita la care merg de obicei, m-am inteles bine cu ele si au un pret destul de convenabil, intre 75 si 90 de lei in functie de unde le cumpar. Nu am simtit nevoia sa incerc altceva. Dar cand am primit o propunere de la Videt sa incerc noile lentile TopVue Air Plus am acceptat de curiozitate. 
La prima vedere lentilele TopVue Air sunt identice cu cele folosite de mine Softlens 59. Arata identic. Sunt confectionate dintr-un amestec de silicon hidrogel cu apa, in procente diferite. Prima deosebire observata a fost ca lentila TopVue este mai tare, mai rigida, nu se intoarce de pe o parte pe alta la fel de usor ca Softlens pentru ca nu sunt la fel de flexibile. Probabil din cauza continutului de apa mai mic 45% fata de 59%. Am avut impresia ca o sa fie mai greu de folosit din acest motiv, dar nu a fost asa. Ba chiar ma bucur ca nu se mai lipesc peretii lentilelor  intre ei cand le spal. 

In ochi se introduc la fel de usor. Dupa 8-9 ore simt ca mi se usuca ochii si trebuie sa folosesc lacrimi artificiale daca vreau sa le mai port in continuare cateva ore, daca nu le scot si imi revin. Cu Soflens nu simt atat de des ca mi se usuca ochii. Ori m-am obisnuit eu cu ele, ori nu le simt eu uscate prea des pentru ca au un continut mai mare de apa. 

Singura diferenta majora pe care am simtit-o a fost ca dupa o perioada de cateva zile in care nu am mai purtat lentile ( pentru ca am fost zilnic la piscina si acolo nu este indicat sa porti lentile) cand am inceput sa le port din nou nu am simtit un disconfort in primele minute de purtare. Iar de obicei cand port Softlens dupa cateva zile de pauza simt o senzatie de corp strain in ochi si dureaza putin pana ma acomodez cu ele. Ca timp ma refer la minute aici, apoi nici nu imi dau seama ca am lentile. Dar cu TopVue Air Plus nu am intampinat aceasta senzatie. Le-am pus in ochi dupa o saptamana de pauza si nu am simtit nimic ciudat. 

Lentile acestea se schimba lunar si se poarta zilnic intre 8 si10 ore dupa care trebuie hidratate cu o solutie speciala. De obicei folosesc solutia pentru intretinere si spalare RenuMultiplus, dar acum am testat solutia Laim Care.  

Eu le-am purtat si 14 ore, dar dupa 8-9 ore am fost nevoita sa folosesc lacrimi artificiale. Nu trebuie sa adormiti cu ele! Nu stiu exact care sunt efectele adverse pe termen lung, dar va spun ca eu am adormit cu ele in ochi fara sa vreau - pe tren - si m-am trezit cu ochii umflati si foarte uscati. Banuiesc ca este ceva legat de permeabilitatea oxigenului in cornee.  Ideea principala este ca aceste lentile se pun dimineata in ochi si se scot seara. Stiu ca exista si lentile care se pot purta non-stop pentru o anumita perioada de timp, dar eu le prefer pe acestea care se poarta doar ziua si sunt valabile o luna de zile. 

Nu am avut absolut nici o problema de cand am inceput sa testez aceste lentile. Nu ma dor ochii, nu s-au inrosit, nu am senzatia de corp strain on ochi. Singurul incovenient este ca uneori mi se usuca ochii, dar remediez problema cu diverse solutii pentru ochi. Acest lucru este universal valabil pentru orice lentila de contact ( cel putin in cazul meu) .

Nu stiu daca o sa inlocuiesc lentilele mele Softlens cu TopVue Air Plus in viitor, mai ales ca am deja lentile Soflens pentru urmatoarele 6 luni, dar daca va doriti sa treceti de la ochelari la lentile de contact va recomand cu incredere oricare din aceste doua variante. Bineinteles daca se incadreaza in parametrii prescrisi de opticianul vostru.  




joi, 7 iulie 2016

Ziaja Olive Leaf Duo Phase Make Up Remover, Rleview

Cand am plecat de acasa aveam de gand sa cumpar demachiantul bifazic de la Nivea pentru ca m-am inteles bine cu el si mi-a placut, dar cand am ajuns la magazin am pus ochii pe demachiantul bifazic de la Ziaja si chiar daca am avut ceva experiente neplacute cu doua din apele lor micelare, am vrut sa il incerc. Iar pentru 13 lei chiar daca nu ar fi fost bun de nimic, ma bucur ca am incercat ceva nou.
Am facut o alegere buna: Ziaja Olive Leaf Duo Phase este un demachiant bifazic care nu imi irita deloc ochii, curata foarte bine si care se poate folosi si pe restul fetei fara a lasa senzatia de ulei pe ten. Imi place ca nu are miros/parfum, coloranti ( este incolor) si parabeni. 
De obicei persoanelor care poarta lentile de contact li se recomanda sa evite demachiantele pe baza de ulei, dar acesta chiar le este recomandat. Probabil pentru ca are o formula light in care nu se simte uleiul mai deloc. De vreo 2 ori am uitat sa imi dau lentilele jos inainte de demachiere si nici nu mi-am dat seama ca le am in ochi si nu am avut nici o problema. Inlatura machiajul rezistent la apa si cel mai incapatanat rimel. Am observat ca folosesc mai mult produs decat de obicei, dar nu ma deranjeaza acest lucru pentru ca deja il am de 3 saptamani si am mai mult de jumatate din el ( pe cand sticluta de Nivea am terminat-o in mai putin de o luna si au cantitati aproape egale: Nivea are 125 ml si Ziaja 120 ml). 
Singura neplacere pe care o am la acest produs este capacul filetant pentru ca il pierd sau il scap din mana mai tot timpul. Imi plac mai mult produsele care au capacul rabatabil. Sunt mult mai practice. In rest nu am ce ii reprosa. Nota 10.
Eu l-am cumparat de la Farmacia Tei cu 10 lei, dar se gaseste in mai multe farmacii si magazinele care comercializeaza produse Ziaja. Daca nu aveti in oras, il puteti comanda direct pe pagina de facebook a importatorului oficial Face Bucharest.

miercuri, 6 iulie 2016

Produse terminate, 27

Am ramas din nou in urma cu prezentarea produselor consumate, asa ca azi  avem promotie 2 in 1 :) 
Adica doua luni, mai si iunie, dintr-un singur foc.

1) Apa micelara pt demachiere Provegol de la SVR, cu review aici. Imi mentin parerea, nu este nici bun nici rau. L-am terminat pentru ca am dat niste banuti pe el si data viitoare il ocolesc daca il vad pe raft. 
2) Apa micelara pt ten sensibil Sensibio H2O de la Bioderma, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, cu review aici. Este produsul meu preferat din toate timpurile. Uneori am impresia ca nu mai este asa de bun ca pe vremuri, ca au diluat cumva formula, ca nu mai curata asa de bine ca inainte, dar in comparatie cu alte produse care le-am incercat, ma simt mai bine cand il folosesc.
3) Demachiant bifazic de la Nivea. Imi place mult, am vazut numai de bine pe el pe net, dar nu sunt de acord cu un singur lucru: am citit ca este foarte spornic. Eu l-am terminat in 3 saptamani. Nici nu mi-am dat seama cand l-am terminat, iar cand am vrut sa fac un review nu mai aveam produs in sticla :)) Data viitoare cand il cumpar o sa scriu mai pe larg despre el.
4) Mostre Vichy: Idealia Life Serum si Idealia Yeux/Eyes. Serumul intra repede in piele, l-am folosit si in trecut, iar crema pentru ochi ma face uneori sa lacrimez. Am produsul full size, dar nu m-am hotarat nici pana acum daca o sa il deschid eu sau daca il dau la altcineva.
5) Dischete demachiante de la Cleanic si Ops. Primele imi plac, Ops nu. Am mai scris despre ele in trecut. 
6) Sapun Soft and Gentle cu avocado si mure. L-am cumparat pentru ca mi-a placut forma sticlei si culoarea sapunului: mov. Nu imi place deloc si totul porneste de la miros. E oribil. L-am terminat combinandu-l cu alte sapunuri lichide. Pana la urma am reusit sa ii maschez mirosul acesla enervant. Altfel ar fi ajuns direct la gunoi.
7) Sapun Dettol, l-am mai folosit in trecut si il voi recumpara.
8) Rezerva sapun Fa  NutriSkin  Acai Berry Scentl-am mai folosit in trecut si il voi recumpara.
9) Rezerva sapun Nivea lemongrassl-am mai folosit in trecut si il voi recumpara.
10) Acetona Care, cumparata din Mega Image, ieftina si bunicica. Aceasta sticluta am avut-o la birou si a fost folosita de mai toate colegele mele.  
11) Dizolvant pentru lac de unghii de la Oversa, varianta cu acetona. Este mai eficient decat cel de la Care. 
12) Solutie pentru indepartat cuticulele Flormar Gentle Cuticle Remover, despre care am scris mai pe larg aici. M-a tinut peste 2 ani de zile pentru ca am folosit mai multe produse similare de-alungul timpului si imi mentin parerea: acest produs este multe mai bun decat altele mai scumpe si mai renumite pe care le-am incercat. 
13) Solutie pentru indepartat cuticulele Alessandro NailSpa Cuticle Remover, cu review aici. Este eficienta, dar mi se pare mult prea scumpa. Are un efect comparabil cu solutia de la Flormar, care costa in jur de 10 lei, daca nu s-a scumpit intre timp. Sau mai pe romaneste, chiar daca este un pic mai buna decat Flormar Gentle Cuticle Remover, diferenta de pret nu este justificata. Prefer Flormar. 
14) Fard de obraz Creme Puff Blush nuanta Lovely Pink de la Max Factor X, pe care l-am folosit in realizarea acestui look. 
15) Mostra crema pentru piele sensibila cu tendinta de inrosire Sensidiane Lejere de la Noreva, primite la #beautyswap. Nu m-am inteles prea bine cu ea in sensul ca nu intra repede in piele si o simt grea, cel mai probabil pentru ca nu este potrivita tipului meu de ten. In schimb mi-a placut sa o folosesc in jurul ochilor pentru ca am observat ca se abdoarbe rapid in acea zona. 
16) Balsam colorat pentru buze Essence Tinted Glow, nuanta 02 Glam Up! L-am primit gratuit impreuna cu o revista, la numai 3 lei. Daca nu ma insel au fost 3 nuante disponibile. Initial am vrut sa ma intorc sa caut si celelalte nuante, dar mi s-a rupt varful balsamului la prima folosire. A fost o mega dezamagire si nu am vrut sa irosesc nici macar 3 lei pentru alt balsam Essence. Cred ca pretul normal este undeva la 10-15 lei in Kaufland. Posibil sa ma insel. 
17) Mascara Hypnose Drama Waterproof de la Lancome. Nu pot sa cred ca nu i-am facut review pe blog. Aveam impresia ca am scris despre el avand in vedere ca este unul din rimelurile mele preferate, dar am tot cautat si se pare ca nu am scris. Posibil sa gasesc poze uitate prin vreun folder, dar pana atunci va spun eu ca e super. Are de toate: curbare, volum, alungire, efect de indesire, culoare intensa. Singurul aspect care ma nemultumeste este pretul. Cam 150 de lei, dar eu il vanez la reduceri si atunci e in jur de 100. La pret intreg nu l-as cumpara, dar am rabdare sa astept ofertele.
18) Solutie multifunctionala pentru curatat lentilele de contact RenuMultiPlus
19) Lentila de contact  de la Bausch&Lomb
20) Solutie Opticalm mono doza pentru ochi uscati si iritati. 
21) Servetele umede School Hankies, destul de umede si rezista multa vreme ( umede ) dar sunt cam micute pentru gustul meu. Cred ca sunt mai degraba pentru copilasi decat pentru adulti daca e sa ne luam si dupa ambalaj. 
22) Plasturi standard Pelikan, cu tot cu plasturi si tot am probleme la un picior pentru ca sunt intre marimi si nu gasesc incltaminte cu jumatati de masura. Ba cumpar prea mici, ba prea mari si mereu am probleme. 
23) Betisoare cu cap de bumbac Septona, pentru corectat machiajul. 
24) Drojdie de bere, pentru sanatatea si intarirea unghiilor. La mine functioneaza, cum ma las de ele, cum se exfolieaza. Pentru crestere rapida nu a functionat, dar la capitolul intarire da. 
25) Cetona de zmeura Adam's: se presupune ca scad pofta de mancare si ajuta la slabit. La mine nu au avut efect. Pe net gasiti numai pareri de bine, dar garatat este reclama falsa. Chiar daca nu am slabit, putea macar sa scada pofta de mancare si nu s-a intamplat asta. Nu ma astept la o slabire spectaculosa de la niste simple pastilute, dar ceva tot ar pute sa faca. Nu stiu. Sa nu imi mai fie foame tot timpul, sa nu mai poftesc la dulce, stiu ca multe pornesc si din creier. Eu m-am lamurit cu pastilele. Dar mereu le nimeresc la oferta. Si daca tot le-am cumparat, macar sa le folosesc si sa le termin. Rau u cred ca fac, desi am impresia ca sunt apa de ploaie. Altele nu mai cumpar. Cel putin pana nu vad cine stie ce reclama si am moralul la pamant :)))

Acestea au fost produsele terminate de mine in iunie si mai. Voi ce ati mai consumat? 


marți, 5 iulie 2016

Print Shein Romper,Jumpsuite Wishlist

Am vazut cateva fete prin oras imbracate in astfel de salopete scurte si mi-au atras atentia. Imi plac si mie, dar trebuie sa ai cat de cat picioare subtirele ca sa porti asa ceva. Am vazut si ceva persoane mai plinute decat mine imbracate asa, dar mai scunde. Eu nu ma vad imbracata asa, dar v-am mai zis ca imi plac? Nu mi-as comanda asa ceva, dar nu ma pot abtine si tot caut modele, ma uit la dimensiuni, poate poate gasesc ceva mai lungut. Pana acum nu am avut noroc. Am gasit cateva modele care imi plac pe Shein, dar nu ma risc. Le pun pe wishlist si astept ...
ri de2. alb cu roz
.

3. bleu
Au preturi de la 10 la 30 de dolari din ce am vazut eu pe Shein, mai ales acum cand au reduceri. Probabil difera materialul si modelul, tip maieu sau cu manecuta, pentru ca lungimea este asemanatoare. Cred ca anul trecut sau acum 2 ani mi-am luat si eu un costumas din acesta si am mai probat zilele trecute ceva de genul dar nu s-a schimbat nimic, abia acopera fundul.  

vineri, 1 iulie 2016

Zipper Flare Blue Shein Skirt

In comanda Shein de ieri am primit si aceasta fusta albastru roial. Cred ca am deja 5 fuste de acest gen. Difera doar materialul si imprimeul, dar nu ma satur de ele!
Materialul este putin elastic, lejer, placut la atingere, nu se sifoneaza usor, dar trebuie totusi calcat putin. Eu am ales marimea cea mai mare, adica L. As fi preferat sa fie putin deasupra genunchiului pentru ca nu port tocuri mereu, dar merge. Imi place!
In mod normal o gasiti la 30 de dolari, dar acum este la reducere, in jur de 17 dolari. O gasiti aici daca va place. 

Pe site gasiti multe alte produse la reducere, din pacate trebuie platit transport daca nu depasiti o anumita suma, dar uneori se merita. Spor la cumparaturi!