luni, 29 august 2016

Cumparaturi din DM

Aseara am intrat intr-un magazin DM. Avea nevoie de o floare de baie, dar bineinteles ca s-au mai lipit si alte produse de mine. Nu multe. Mi-am impus o limita mentala de 30 de lei si nu am depasit cu prea mult. 
Nu mi-a prea convenit ca am cumparat o floare de baie fara ambalaj, cine stie oare cine a pipait-o, dar cele care erau sigilate erau doar albe si mai micute. Nu mi-au placut deloc: pe total, inclusiv ca forma si culoare, iar in final am ales ceva mai vesel si mai voluminos. Acesta mov a fost in jur de 5 lei, cel sigilat era 7-8 lei. Daca tot eram la sectiunea de baie am ales si o pila cu 2 fete. Am pila electronica de la Scholl, dar recunosc ca e mai rapid de folosit pila de baie direct la dus.  Scholl e varianta de backup, cand vreau sa ma rasfat, cand am timp si chef de "mai mult". Pentru varianta de uz zilnic pentru mine e mai comoda o pila de acest gen.
De aseara pana acum, am uitat cat a fost, undeva la 12-15 lei. 

Cu aceste 2 produse am ajuns la casa, unde mi-am amintit subit ca am nevoie de niste servetele matifiante. Fata de la casa a fost draguta si  a plecat la raft sa imi aduca ce i-am cerut. Nu a inteles probabil ce am vrut eu exact si mi-a adus servetele demachiante Alverde, pe care scrie intr-adevar ca ajuta la eliminarea sebumului, dar i-am explicat eu apoi ca ce vreau eu nu sunt de fapt servetele, ci o hartie care absoarbe uleiul. In acest rastimp ne-a ascultat o colega care mi-a adus exact ce cautam: servetelele matifiante de la S-He Stylezone. Eu nu am mai cumparat aceste servetele din DM si din acest motiv nu stiam la ce sectiune sa ma uit dupa ele. Daca va asteptati ca aceste servetele matifiante sa fie la sectiunea clasica de servetele umede, demachiante si uscate, va inselati. Sunt in zona de makeup, langa farduri si rujuri. 
Pe Alverde am dat 5-6 lei, acestea matifiante 9 lei. In mod normal trebuia sa cumpar doar servetele de la S-He Stylezone, dar am zis sa le incerc si pe acestea demachiante.  Pana la urma am depasit cu doar 5 lei bugetul alocat. Am trecut rapid pe langa raftul cu geluri de dus, desi am ochit ceva editii limitate, dar nu am pus mana pe ele sa le miros. M-am uitat si la ceva farduri, dar mi-am amintit cate am acasa si cum de vreo 2 ani de zile am boala doar pe vreo 2 nuante de roz, asa ca nu era cazul sa cumpar ceva. Asa ca nu am avut mari probleme in a parasi magazinul. Doar cand am depasit raionul cu creme de corp am simtit o constrangere, dar trebuie sa imir epet mereu ca deja am prea multe :))) Poate sa mai termin din ele, apoi imi "permit" sa cumpar altele. Pana atunci nu!!

Voi ce ati mai cumparat in ultima perioada? 

joi, 25 august 2016

Gel-crema pentru piele sensibila, normala sau mixta Hydrabio de la Bioderma, review

La fiecare 4 produse Bioderma cumparate iti poti alege unul cadou daca inscrii bonurile in clubul Bioderma. Validarea bonurilor dureaza destul de mult ( media de asteptare este 2 saptamani din ce am observat eu), dar daca vrei un produs gratuit nu ai de ales si astepti. De obicei eu aleg produse de care am nevoie, pe care le cunosc, dar recent m-a lovit curiozitatea si am ales ceva nou: Bioderma Hydrabio Gel-Creme, adica un gel crema pentru piele sensibila, normala sau mixta.
Ca prima impresie mi-a placut ambalajul tub cu pompita. Este cel mai igienic ambalaj, dozajul e mai usor, nu consumi produs in exces. Din pacate eu am fost ghinionista si am nimerit un tub care s-a stricat dupa 3-4 folosiri. S-a blocat popita sau s-a infundat, habar nu am. am desfacut eu, am incercat sa o curat, am rezolvat pe moment, dupa 2 zile iar s-a blocat si tot asa. Destul de enervant. Sper sa nu fie asa cazul la toate sticlele si sa fi nimerit eu vreun rebut.  Am trecut peste. 

Nu stiu cat de potrivit este denumirea de gel crema, mie mi s-a parut a fi mai degraba o crema fluida, nici pe departe gel. M-am trezit destul de tarziu sa fac poze la acest produs, adica fix cand s-a terminat, dar puteti gasi in acest articol de pe blogul BeautifulBuns ceva poze mai detaliate daca vreti sa vedeti exact textura si consistenta cremei. 
Pentru tenul meu mixt, gras in zona T si cu tendinte acneice, nu este o crema tocmai potrivita pentru ca simt ca imi lasa pelicula uleioasa pe ten si pe deasupra se vede instant cum imi luceste fata de la ea, in special pe frunte si pe pometi. Simt ca hidrateaza pielea, dar acest luciu persista chiar si dupa ce folosesc un bb cream. Dupa ce aplic pudra dispare, dar dupa 3-4 ore ma trezesc cu fata bec.

Crema intra in piele cam dupa un minut de la aplicare, are un parfum destul de puternic, care nu persista, dar care bineinteles ca nu imi place. Nu ma doare capul de la el, dar pur si simplu nu ne potrivim. Nu am simtiti efectul de calmare si luminozitate intensa, probabil pentru ca nu am pielea uscata sau deshidrata, ca sa simt ca ii face ceva. Pentru mine a fost o crema destul de obisnuita, dar pe care sigur nu o voi recumpara. La Farmacia Tei are un pret de  45,5 lei la tub de 40 ml, in altele este mult mai scumpa. 

Am terminat produsul fix intr-o luna pentru ca l-am folosit si pe gat si pe decolteu special sa il termin mai repede. Daca nu aveam problema cu pompa de dozare, probabil l-as fi folosit doar pe fata, dar in aceste conditii abia am asteptat sa termin acesta crema. 



miercuri, 24 august 2016

Sampon Klorane cu extract de chinina si vitamina B si Klorane cu extract de bujor, Review

Dupa patania mea cu samponul si masca de par Elgon despre care v-am scris aici, doctorul mi-a prescris ceva pastilute si un sampon pentru scalp iritat de la Klorane cu extract de bujor chinezesc. Dupa o mica cercetare de piata, am hotarat sa il cumpar de la Farmacia Tei, unde am platit 26 de lei pentru o sticla de 200 ml. Cea de 400 ml costa 38 de lei. La alte farmacii pretul este aproape dublu.  

Eu am vrut sa incerc varianta mica, sa vad daca mi se potriveste. Si pentru ca nu ma pot abtine, am mai cumparat inca un sampon, tot Klorane, dar cu extract de chinina si vitamina B pentru revitalizarea si stimularea cresterii parului. Pretul este identic pentru ambele variante.

Samponul Klorane cu extract din bujor calmeaza iritatiile pielii si atenueaza senzatia de mancarime. Pot spune ca am simtit treptat efectul lui, dupa fiecare spalare observam o imbunatatire, in sensul ca bubitele se micsorau si nu ma mai manca pielea capului. 

Bubitele au disparut cam intr-o saptamana jumatate, iar dupa 3 saptamani a disparut complet si mancarimea. Pastilutele le-am luat doar 5 zile, samponul l-am folosit de 2 ori pe saptamana. 

Samponul are o textura fluida, ca un gel apos, nu face multa spuma si miroase frumos, a flori. In prospect scrie ca este suficienta o singura spalare, dar eu nu sunt de acord. Nu curata bine parul doar dupa o samponare. Sunt necesare minim 2 samponari, uneori chiar 3. In functie de cum imi simt eu parul de murdar. 

O alta mentiune: in prospect scrie ca este indicat pt mancarimea scalpului datorata matretii. La mine nu a fost cazul. Eu nu am avut matreata. La mine a fost o problema alergica, pentru ca am folosit un sampon nepotrivit. Asa ca pot spune ca il recomand pentru orice senzatie de mancarimea, fie ea de la matreata, fie de la alta problema. 
Am cumparat samponul Klorane cu extract de chinina si vitamina B dupa ce am citit pe ambalaj ca este recomandat pentru regenerarea parului. Eu am vrut mai mult un sampon pentru cresterea parului in lungime, dar am observat o scadere semnificativa a firelor de par cazute. Daca anterior strangeam o mana de par dupa dus, dupa ce am folosit acest sampon abia am mai cules 2-3 fire din cada. Si asta dupa doar 2 spalari. Nu stiu ce efecte are in cazul perosanelor care au probleme serioase cu pierderea de par, dar o sa aflu cat de curand. I-am spus mamei sa il incerce si ea. O sa updatez articolul si cu rezultatele ei pe viitor.

Acest sampon cu chinina are si ceva dezavantaje. Pe langa faptul ca se consuma repede ( pentru ca o singura samponare nu este suficienta pentru un par curat), fura din volumul natural al podoabei mele capilare, il usuca si incalceste. Adica fix invers de ce scrie pe prospect. Nu mi-a venit sa cred cand am citit ca acest sampon are efect de descalcire a parului si de volum. Posibil sa aibe la alte persoane, nu stiu ce sa zic. 

O alta observatie este ca parul meu nu mai este asa de ondulat ca pe vremuri. Daca revin la Johnson's Baby, atunci revine si volumul si onduleurile.     

Parerea mea este ca acestea sunt sampoane de tip tratament, nu de tip frecvent. Se folosesc pana scapam de probleme, in combinatie neaparat cu balsamul de par, de preferat din aceeasi gama ( exista si balsam cu bujor si balsam cu chinina, eu am doar unul din ele), dupa care se revine la samponul clasic, fiecare cu preferintele lui.


vineri, 5 august 2016

Gel de dus si gomaj marca proprie Sephora

Acum cativa ani eram innebunita dupa gelurile de dus Sephora. Probabil pentru ca erau o noutate pentru mine. Treptat am inceput sa folosesc si altele, mai la indemana, adica ce gaseam la magazinul de la colt sau prin supermaketuri si am renuntat la ele. Dar dupa cum se invarte roata, am ajuns sa frecventez Sephora din nou si am inceput iar sa cumpar gelurile de dus marca proprie Sephora.
La prima vedere nu mai sunt ce erau. Sau poate nu mai sunt eu asa de entuziasmata de ele. Sau de cand am probleme cu parfumurile, nu mai suport eu majoritatea gelurilor de dus de la Sephora. Singurul care imi place este varianta cu afine. Il tolerez pe cel cu lamaie, dar restul sunt insuportabile. Mi se pare ca au un miros fake, sintetic, chimic, oribil. Ciocolata se aseamana cu vanilia, nu vad nici o diferenta intre ele. Cel de portocale numai a portocale nu aduce. Dar nu va luati dupa mine, am persoane in casa carora le plac aceste arome pe care eu nu mai pun mana. 

Sunt geluri de dus care fac mai putina spuma decat variantele clasice din supermarketuri, nu sunt asa cremoase si uneori imi usuca si pielea. Mie nu mi se mai potrivesc, dar il folosesc pe cel de afine pentru ca imi place maxim parfumul. Iar exfoliantul din aceeasi gama este de vis. Are multe particule abrazive prin el, destul de maricele, care dor putin pe pielea arsa de soare, dar acceptabile pentru o piele "sanatoasa".  

Parfumul gelului de dus se simte doar in baie, in schimb cel al exfoliantului folosit in combinatie cu gelul din aceeasi gama rezista ore bune. 

Daca nu ma insel gelurile de dus costa in jur de 17 lei, exfoliantul 30 de lei si laptele de corp 34 si untul de corp 60 de lei. Pastilutele de gel sunt cam 3 lei bucata. 

Sunt cateva arome pe care nu le cunosc si sunt curioasa sa vad cum sunt, dar o sa incerc pastilutele mai intai. Nu ma mai arunc la varianta normala din prima. Chiar daca nu mai sunt asa de multumita de ele, sunt dispusa sa incerc si altte variante.