duminică, 30 octombrie 2016

Dulciuri de Halloween

Saptamana trecuta am avut aproape zilnic ceva bun, a se citi dulce, pe masa de protocol de la birou pentru ca am avut diversi invitati. A fost destul de greu sa ma duc la cofetarie pentru ca se presupune ca sunt la dieta si daca vad ceva dulce nu ma pot abtine, dar saptamana asta a fost destul de usor pentru ca o mare parte din vitrina era plina cu dulciuri de Halloween. Nu stiu cum sunteti voi, dar cand vad imitatie de sange si alte "fluide corporale" , paienjeni si dovleac in prajituri mi se intoarce stomacul pe dos. Acesta este primul an cand sunt atenta la dulciurile de Halloween, pana acum am observat doar costumele si machiajele, dar acum mai mult ca niciodata mi-au iesit in cale si nu au trecut neobservate. Pentru mine dulciurile de Halloween se impart in trei categorii: cele dezgustatoare de care nu m-as apropia in veci, cele haioase ca aspect, dar de care nu m-as atinge si unele acceptabile pe care chiar as putea sa le mananc :)) 

Prima categorie e destul de scary ca aspect, chiar daca la gust banuiesc ca sunt bunicele. Degetele insangerate le-am vazut si in cofetaria de care v-am povestit mai devreme. 
 
 Urmatoarele de pe lista nu sunt asa de dezgustatoare, dar tot nu m-as atinge de ele. 
 
Iar din ultima categorie nu fac parte prea multe, dar imi plac capsunile in ciocolata, prajiturile din orez expandat, iar biscutii cu vampirul Mickey sunt amuzanti, nu scary. 
E nevoie de multa munca si migala pentru a creea astfel de prajituri, dar daca tot te chinui, macar alege ceva atragator din punct de vedere vizual. Poti sa folosesti cele mai bune ingrediente si cea mai fina ciocolata din lume, dar daca arata horror nici nu vreau sa le vad! 
Daca  sunteti nevoite sa duceti dulciuri la gradinita pentru serbari sau  daca sarbatoriti Halloween sper ca v-am dat cateva idei bune. Eu una as alege ultimele doua categorii, chiar daca nu as manca decat din ultima :)) 


joi, 27 octombrie 2016

La pas marunt prin Dragonul Rosu

De vreo doua saptamani mi s- a pus pata ca am nevoie de o lenjerie noua de pat. Am 2 mai vechi care imi plac mult, am una noua primita anul trecut, am unele si mai vechi spalacite, dar cum m-am mutat in casa noua, am nevoie de ceva nou. Vreau ceva nou! Acum cat mai am banuti disponibili. Asa ca m-am apucat sa caut modele pe net. Mi-au placut multe, dar ce m-a atras ori nu era bumbac 100%, ori avea pretul prea mare.

Cum am prins o zi mai libera la munca, am convins soferul sa dam o raita prin Dragonul Rosu. Nu va ganditi acum ca am timp sa fac ce vreau, dar in drumurile noastre avem de rezolvat diverse chestii destul de aproape de zona asta comerciala, asa ca nu am lipsit nici macar jumatate de ora nemotivat.

Pentru cine nu stie Dragonul Rosu este un fel de mall de unde se cumpara marfa en-gross si daca ai noroc iti da si la bucata la un pret mai mic decat in magazine. Din vizitele anterioare stiam deja ca standurile cu lenjerie de pat, halate de baie si prosoape sunt in Dragonul 7 si 8. Am mers direct la sursa, nu am stat sa cautam ca bezmeticii. Sunt 9 Dragoane, plus Europa si sunt enorme, Va puteti pierde pe acolo :))

Am observat ca in ultima perioada nu vor sa mai vanda la bucata, doar en-gross. Din 7 persoane, doar una a fost de acord sa vanda la bucata. Majoritatea au si semne pe geam: Vindem doar en-gross! Nu dam la bucata! Va rugam nu mai insistati, vindem doar en-gross! si alte diverse exprimari. Ideea de baza este ca Europa si Dragonul Rosu nu mai e ce era odata. Te puteai imbraca din cap pana in picioare la jumatate de pret. Acum unii vand mai scump ddecat in magazine. Daca gasesti pe cineva dispusa sa vanda la bucata, nu iti da pretul de en-gross, pune adaos la fel ca in magazin sau chiar mai mult.

Eu am mers la ghicit. Am vrut sa vad daca gasesc modelele vizualizate online, sa le vad live. Si am vazut o gramada de modele. Nu ce imi doream eu, dar totusi mi-am facut o idee. Pozele de pe net sunt intotdeauna mai frumoase si mai atragatoare. Stiu deja faza cu unghiul de filmare si pixelii monitorului, umbre, lumini, etc, etc, dar totusi de la un rosu pe calculator sa fie roz in realitate e cale lunga. Unele mi-au placut, unele sunt acceptabile, altele horror in realitate fata de cum sunt prezentate online. Am pipait materialul, mi-am dat seama ca vreau bumbac 100%, nu bumbac satinat , asta e doar o preferinta personala, dar nu eram convinsa complet sa cumpar ceva. Pana la urma am ales un model pe care nu l-am vazut pe net pentru ca imi era rusine de cum am cotrobait in tot magazinul prin toate cutiile cu modele :)) Desi puteam foarte frumos sa plec fara sa cumpar nimic, nu te obliga nimeni.  Insa cand am ajuns acasa si am pus lenjeria pe pat mi-am dat seama ca am facut o alegere excelenta. Imi place mult modelul ales.
Ambalajul joaca si el un rol important. Cutia este foarte eleganta si am primit si o plasa cadou pe marimea acesteia, dar nu am mai apucat sa o pozez.
 Cum deschidem cutia vedem imediat o poza cu modelul lenjeriei. In cazul meu seamana destul de bine.
Am ales fara sa imi dau seama o lenjerie cu 6 piese: cearceaf de pat, cearceaf de pilota si 4 fete de perna,de 2 marimi diferite. 
Interesant modelul cu punctulete, frunze, valuri. 
Jocul de culori ma linisteste, desi initial nu mi-au placut portiunile cu crem, bej, sand sau ce culoarea o fi aia galbuie maronie. Dar in combinatie cu albastru arata chiar placut.Sau m-am obisnuit eu :)))
Fetele de perna au culori diferite, 2 din fiecare. Toata afacerea m-a costa 148 de lei si am primit si bon fiscal, iar daca ati fost vreodata in Dragon stiti bine ca de obicei nu dau nici un act. Pe net lenjeriile de la aceasta firma Casa Classic Collection cu 6 piese costa de la 150 de lei in sus si nu sunt incluse in oferte de genul 1 plus 1 gratis, perna gratis sau mai stiu eu ce. Mi-a spus tipa ca la en-gross sunt mai ieftine, dar nu a vrut sa imi spuna cat este. Presupun ca e in jur de 80 de lei, dar nu am cum sa stiu sigur. Oricum eu sunt multumita pentru ca am vazut culorile in realitate inainte sa le cumpar si am atins materialul, sa ma conving cum sunt.

Imi place mai mult sa cumpar lenjerii de pe net, pentru ca te poti uiti in voie la modele, aici se vedea ca se cam plictisise vanzatoarea de mine, dar si cumparatul din magazin si cel online are avantaje si dezavantaje.  Fiecare cum simte acum. Sau cum poate. Cine stie cand o sa mai am posibilitatea de a merge fizic pe acolo? Online plasezi comanda imediat, iar acum ca stiu cum sunt lenjeriile de pat din colectia aceasta pot comanda fara grija.

marți, 25 octombrie 2016

5-in-1 Wonder Lash Mascara The One Oriflame, Review

De vreo 2 luni de zile folosesc 5-in-1 Wonder Lash Mascara din gama The One de la Oriflame si sunt foarte multumita de el. Nu stiu de unde am acest produs, cert este ca nu l-am cumparat eu, dar ma bucur ca l-am primit. 
I-am cautat pretul pe net si am aflat ca este in jur de 28 de lei sau mai putin cand este la promotie. Este un rimel pentru alungire si volum, cu ceva ingrediente care promit ca hranesc genele. Periuta este din silicon, cu peri mici si mari, care separa si definesc genele. 




In aceste fotografii am aplicat un singur strat. De la al doilea genele incep sa se lipeasca intre ele si nu imi place efectul de clustere, dar e purtabil. La al treilea deja e horor: se formeaza brobonele pe gene si e oribil, ca sa nu zic incomod. 
Imi place cum 5-in-1 Wonder Lash Mascara accentueaza linia naturala a genelor mele. Nu am folosit creion negru sau tus pe "banda" aceea neagra de la baza genelor superioare, e doar din rimel. 
Se demachieaza foarte usor cu demachiant bifazic si apa micelara. Este valabil 6 luni de la deschidere. Imi place ca este sigilat total in folie si tu esti prima care il deschide. Eu observ ca dupa 2 luni s-a cam uscat in tub, dar il am de ceva timp in casa, probabil mai mult de un an, asa ca nu am de ce ma plange ... prea tare :)) totusi era sigilat cand l-am deschis. O sa il inviorez putin prin metoda descrisa aici pentru ca vreau sa mai trag din el. Mai am un singur rimel in casa, dar din pacate este maro, asa ca in curand trebuie sa ma hotarasc ce imi cumpar: ceva nou de incercat sau ceva ce am incercat si imi place. Grea decizie! 

duminică, 23 octombrie 2016

Reteta: Barcute umplute cu ton si branza

Cred ca aseara am pregatit cea mai rapida cina din istorie: barcute umplute cu ton si branza. Sau cel putin din istoria mea cu gatitul. Fara foc, fara chin, fara timp mare de pregatire. Am scos ingredientele din frigider, le-am aranjat in 3-4 minute, am tras doua poze si gata, ne-am pus la masa :) 

Daca nici voua nu va place sa gatiti sau nu aveti timp la dispozitie, va recomand varianta mea de barcute din legume, nu din aluat. 

Barcute umplute cu ton
  •  1 ardei kapia ( sau ardei gras,mai puteti folosi si castravete daca va place) 
  •  1 cutie mica de ton (mie imi place tonul bucati in ulei, dar merge si maruntit, sau varianta in suc propriu daca vreti ceva mai dietetic) 
  •  cateva rosii cherry  
Barcute umplute cu branza


  • 1 ardei kapia (ardei gras, castravete)
  • branza sarata ( crema de branza sau orice fel de branza va place voua) 
  • cateva rosii cherry
Modul de preparare e super simplu: se spala ardeiul, se taie pe jumatate, se curata de cotor si seminte. Desfacem cutia de ton si o punem la scurs ( de ulei sau apa). Spalam rosiile cherry. Mie imi place branza sarata, asa ca am tocat-o marunt cu cutitul pentru ca nu am avut chef sa o dau pe razatoare. Crema branza e si mai usor de folosit pentru ca se pune direct in barcuta. Punem tonul in ardei cu o lingurita, branza la fel, aruncam cateva rosii in farfurie si cina e gata!
Daca aveti chef sa va complicati puteti amesteca verdeturi in branza, mie nu imi place gustul de marar, asa ca am sarit peste acest pas. 
Pentru aceasta reteta mie imi place sa folosesc ardei kapia sau ardei gras galben, dar acum depinde de gusturi. La castravete e putin mai mult de munca pentru ca trebuie sa curatati miezul ca sa faceti loc pentru ton ( branza). Orice varianta alegeti, e delicioasa.

Stiu ca cina e mult spus pentru cineva obisnuit sa manance "bine", dar ca aperitiv sau gustare merge sigur! Pofta buna! 
 

vineri, 21 octombrie 2016

Manichiura de Halloween

In ultimii ani am tot importat diverse sarbatori de la vecinii din Occident, printre care si Halloween-ul, care se sarbatoreste pe 31 Octombrie, dar in realitate in functie de cum pica data in ultimul weekend din Octombrie. Cred ca multi dintre noi habar nu au ce inseamna aceasta sarbatoare, dar e prilej de iesit in club, petreceri mascate si machiaje  fanteziste cu tenta horror. 

Un alt trend este manichiura cu tematica de Haloween: fantome, monstrii, sange, dovleac, pisici negre, schelete umane si alte lucruri infricosatoare. Eu nu sarbatoresc Halloween. Nu mai suport aglomeratia din cluburi si nici nu imi plac machiajele horror, plus ca nu as avea unde merge asa spoita pe fata, dar recunosc ca anumite modele de unghii imi plac, asa ca am strans o colectie de fotografii de pe net. Daca va loveste inspiratia poate reusiti sa recreati modelul. La neindemanarea mea nu pot sa trasez nici macar o linie dreapta, dar pot sa ma duc cu poza la cineva care se pricepe!

Culorile traditionale ale sarbatorii sunt negru si portocaliul, dar din colectia mea nu lipseste nici rosul, verdele, albul sau galbenul. Enjoy!
Preferatele mele sunt ultimele trei fotografii  si cea pe fundal negru cu fantoma zambitoare Casper, voua ce va place mai mult? Ati purta asa unghii? 

luni, 17 octombrie 2016

Ruj Clasic Mat nuanta HONEY de la Melkior

Cu ocazia zilei mele de nastere  am fost rasfatata de cei de la Melkior cu un set de produse pentru care vreau sa le multumesc pe aceasta cale pentru ca nu am apucat sa le zic asta pana acum. Multumesc!
Imi plac foarte mult si le folosesc mereu de cand le-am primit saptamana trecuta, doar creionul dermatograf e sigilat inca.

Cel mai mult imi place rujul primit din gama clasica Melkior mat nuanta 12230 Honey
In poze are o tenta rozalie dar in realitate se vede mai mult rosu pe buze. Este un ruj mat, cremos, care se simte matasos pe buze. Rezista destul de mult, 6-8 ore. Lasa urme pe pahar cand bei apa, dar se mai vede pe buze dupa ce mananci. 
Se aplica usor din tub, nu e nevoie sa stai cu pensula dupa tine. Imi place ca nu usuca buzele si are un finish satinat - matasos. 

Se gaseste in toate magazinele Melkior si pe site-ul oficial la un pret de 39.90 de lei, iar daca va grabiti sa il achizitionati zilele acestea este la oferta la doar 29,93 de lei.