vineri, 30 decembrie 2016

Prima mea comanda Bonprix de Craciun

Craciunul a trecut, dar pentru mine inca e sarbatoare. Probabil pentru ca sunt inca in vacanta. Zilele acestea nu am prea stat pe net, nu am intrat pe blog, lenevesc toata ziua, ma uit la filme si mananc dulciuri. Stau toata ziua in pijamale si uneori ma gandesc cu groaza la ce imi va arata cantarul la sfarsitul concediului! Din cand in cand mai probez ceva hainute sa vad daca mai incap in ele iar primele pe lista sunt cele pe care le-am primit cadou :) 
Blugii skinny cu talie inalta de la Bonprix sunt marimea 38 si corespund marimii clasice de jeans numarul 30. Din poza de pe site ma asteptam la un material de blug "normal", dar sunt mai degraba colanti decat jeans. Sunt foarte subtiri si materialul nu este denim clasic, desi la prima vedere seamana. Materialul nu este elastic, nu se lasa la purtat. Nu pot fi purtati iarna, dar par perfecti pentru primavara - vara, chiar o toamna temperata. 
Imi plac, imi vin bine, dar atentie mare la marimi. Dupa tabelul de pe site eu trebuia sa comand marimea 42, dar stiam eu ca ma incadrez intre 38 si 40, asa ca am riscat putin si am ales 38. Recunosc totusi ca probabil 40 ar fi fost perfect pentru mine. M-am chinuit putin sa inchid nasturul, dar pe picior imi vin bine. 
 Probabil 40 ar fi fost loose, larg pe picior. Eu una ma simt bine in 38, chiar daca ma strange putin la burta si numai gandul ca am pantaloni marimea 40 m-ar fi scos din minti :)) 
Bluza cu paiete e tot de pe Bonprix si face parte din colectia noua: cand am ales-o eu nu avea nici o recenzie pe site! Am ales tot marimea 38, dar am cam dat-o in bara aici. Trebuia sa fi ales o marime mai mica. De obicei nu ma deranjeaza bluzele largute, dar in acest caz imi doream ceva mai mulat. Imi place mult modelul, culoarea, paietele, combinatia de materiale. 
Dupa tabelul lor trebuia sa fi ales marimea 42. Cred ca innotam in ea! Marimea 38 este mare in spate, la umeri, se strange material sub brate si este putin incomoda. Lungimea bratelor este de asemenea mare de mine, ajunge cam la jumatatea palmei daca nu o suflec. Totusi i-am venit eu de hac: am aplicat tratamentul minune cu apa fierbinte, a intrat la apa, iar acum se poate purta cu usurinta!  Din cauza paietelor trebuie folosit ceva mai mult balsam de haine ca de obicei, altfel materialul tinde sa zgarie... pana te obisnuiesti cu el.
Varianta alba sau ecru cum au ei scris pe site mi se pare cea mai draguta, desi nu arata rau nici pe rosu. Negru nu are acelasi farmec in acest caz. Desi mi-am comandat un model asemanator pe negru, pe care o sa vi-l arat mai tarziu :)) 

Eu sunt multumita de aceste 2 produse de pe Bonprix si inainte sa comandati ceva nu uitati sa cititi recenziile produselor de pe site pentru ca nu intotdeauna se potrivesc marimile din tabel cu realitatea. In cel mai rau caz produsele pot fi schimbate/returnate.

miercuri, 21 decembrie 2016

15 modele de manichiuri de Craciun

Dupa cum imi este obiceiul de-alungul anului, de fapt de prin octombrie,  am strans de pe net o mica colectie de manichiuri cu tematica de Craciun si am ales sa va arat cateva dintre ele care imi plac cel mai mult, un fel de top 15 manichiuri de Craciun 2016.
Nici anul acesta nu am noroc de unghii lungi, fix ieri mi s-au rupt doua din carne ( bine macar ca nu am simtit )  si am fost nevoita sa le scurtez pe toate. Dar macar ma uit la poze si imi imaginez ca daca as avea talent mi-as desena astfel de minunatii pe unghii. Stiu ca unele sunt manichiuri cu gel, dar banuiesc ca se pot picta si din oja normala.
Anul acesta nu le mai sortez dupa motiv sau tematica, doar dupa preferintele mele personale. Este foarte greu de ales un singur model preferat, toate imi plac. Primele 6 sunt un fel de locul 1 :))

 
 
Fata de anul trecut, noutatea sezonului ca sa zic asa este manichiura cu floarea de Craciunita, cea cu pinguini si cele cu reni. 

Culorile mele preferate au ramas la fel: predominant rosu, alb, argintiu, albastru, verde, putin auriu si negru. 

La cat de mic am patul unghial, nu am loc  sa fac nici macar un fulg, dar visez ... Voi ce modele de unghii alegeti pentru Craciun?

Daca prin absurd nu va multumeste nici un model din acestea, mai am cateva sugestii cu modele de unghii de Craciun:
- top 15 manichiuri de Craciun 2015 aici.  
- inca 6 modele tot din 2015 aici 
- model cu brad din 2014 aici



duminică, 18 decembrie 2016

Crema hidratanta de maini Honey & Milk Gold de la Oriflame, review

Unul din produsele mele preferate de la Oriflame este crema de corp din gama Honey & Milk Gold. Cred ca am ani de zile de cand nu am mai folosit-o, dar cand am deschis crema de maini din aceeasi gama m-au napadit amintirile. Miroase identic, dar nu asa de intens. Oricum, imi place mult.
Nu tin minte sa fi cumparat acest produs, mai mult ca sigur l-am primit la un schimb de cosmetice. I-am cautat pretul pe net si vad ca este 14 lei in catalogul Oriflame. 
Are o textura densa, crema isi pastreaza forma din tub pana incepi sa o masezi in piele, fata de altele care incep sa "curga", contine proteine din lapte si extract din miere din surse organice
Se presupune ca ofera hidratare, ingrijire si protectie pielii uscate timp de 24 de ore. Eu simt ca imi netezeste piele pe moment, dar la prima spalare pe maini imediat dispare efectul de catifelare al pielii. Un plus este faptul ca intra repede in piele si nu o lasa pelicula grasa, chiar daca uneori simt ceva ulei in palme. Am aceasta problema cu mai multe produse de acest fel: pe pielea mainilor nu lasa pelicula grasa, in schimb pe palme da. Tebuie sa imi frec palmele de brate, abdomen sau pe picioare ca sa scap de senzatia asta de palme uleioase. 
In mod normal m-ar enerva foarte tare chestia asta, dar pentru ca eu probleme grave cu mirosurile, in sensul ca nu suport multe parfumuri, trec cu vederea pentru ca imi place mult parfumul acestei creme de maini din gama Honey & Milk Gold Oriflame. 

Daca ati folosit aceasta crema, mi-ar placea sa citesc parerea voastra despre ea.

vineri, 16 decembrie 2016

Cum poti salva un telefon cazut in apa

Un moment de neantentie si platesti scump daca ti-a picat telefonul in apa, chiar daca are sau nu husa / carcasa de protectie. Apa intra super rapid in telefon , nici nu iti dai seama. Si zic picat cateva secunde, nu scufundat total. Zilele astea am scapat telefonul in apa. Un Samsung Galaxy S4, cu tot cu husa magnetica. 
Primul lucru pe care trebuie sa il faci cand iti cade telefonul in apa este sa il inchizi! Apoi scoti bateria, cartela si cardul de memorie si stergi cu o carpa uscata, un servetele de hartie, orice ai la indemana. Daca esti acasa, baga aspiratorul in functiune si incearca sa aspiri apa. Eu am indreptat teava aspiratorului spre mufa de incarcare, spre orificiul de intrare al castilor, pe spate, peste tot pana la urma.  Eu am uscat cateve minute si cu foehn-ul. Cineva mi-a zis ca nu e indicat sa folosesti foehn-ul, dar pe mine m-a ajutat. 

Tentatia sa il aprinzi sa vezi daca merge e mare. Stiu. Dar nu face asta!!! Eu recunosc sa nu m-am putut abtine si l-am aprins. Am avut mare noroc ca nu s-a ars, dar nici nu mi s-a aprins ecranul. Am auzit vibratiile cum ca s-ar deschide, dar atat, in rest nici o reactie. Ecranul negru, mort complet. L-am lasat cateva minute bune pe calorifer, asa dezmembrat cum era. 

Urmatorul pas a fost sa pun orez si niste pliculete cu silica gel ( din acelea care se gasesc in cutiile de incaltaminte) pe care le aveam in casa intr-o caserola cu capac si am cufundat telefonul si bateria in acest amestec. Merge si intr-o punga din aceea care se inchide ermetic. Orice ai la indemana. Si il lasi acolo. Mult si bine. De la 2 la 4-5 zile am auzit eu ca e bine, fara sa unbli la el, fara sa il asamblezi la loc si sa il deschizi.

Diavolul din mine m-a impins sa il deschid de cateva ori in noaptea cu pricina pentru ca nu mai aveam somn si deja imi faceam planuri ce telefon o sa imi cumpar, dar fara noroc.  Nu se deschidea si pace. Cineva m-a si sunat in timpul asta, dar logic ca nu am putut raspunde pentru ca ecranul meu era complet negru. Dar macar m-am linistit ca ceva merge. 

Eu am avut mare noroc ca s-a deschis a doua zi. Pe la 11 seara a avut loc incidentul, l-am lasat in orez pana a trebuit sa plec la munca, adica pe la 8 dimineata si l-am luat la mine cu intentia sa il duc in service. Pe la pranz am auzit alarma mea de trezire si surpriza maxima: am scos telefonul din geanta si i s-a aprins ecranul!!! Yuuuhuuuuu! Cand am vazut ca i s-a aprins ecranul si ca pot umbla in el m-am bucurat, dar tot eram reticenta. am zis sa il mai las putin la uscat pe calorifer. Iar dupa vreo 2 ore am inceput sa vorbesc la telefon si m-am linistit.

Am impresia ca merge mai lent si parca touch-ul merge mai greu, sau se activeaza programele din senin, dar totusi nu am fost nevoita sa imi cumpar altul acum, cand cheltuiele sunt si asa ridicate cu cadourile de Craciun.

Sper sa mai trag cateva luni bune de el si prin vara sa imi iau altul!

Sper sa nu aveti nevoie de sfaturile astea, dar macar tineti minte primul ajutor in caz urgenta cand va intra apa in telefon: inchis rapid, scos bateria si toate cele din interior, sters cu carpa, uscat cat mai bine cu putinta, bagat in orez si apoi direct la service cu el, daca nu aveti norocul meu de a se aprinde singur. Bafta!  




miercuri, 14 decembrie 2016

Crima mumiei de Christian Jacq, recenzie

De cateva zile am terminat de citit Crima Mumiei de Christian Jacq si inca ma mai gandesc la final. Total neasteptat, deloc previzibil.

„Pasionat de enigmele arheologice, Christian Jacq construiește în Crima mumiei o anchetă polițistă clasică, în stilul Agathei Christie.“ ( Le Soir ) 

Frances este o femeie tanara, frumoasa, casatorita cu un tip mult mai in varsta decat ea: renumitul director al departamentului de egiptologie al Muzeului Britanice, un vaduv cu un copil de 16 ani. Daca in majoritatea cazurilor copii isi "urasc" mamele vitrege,  in acest caz baiatul profesorului este indragostit la maxim de ea. Pentru ca am vazut prea multe telenovele la viata mea, prima mea impresie a fost ca tipa s-a maritat pentru bani. Ca sa citesc putin mai tarziu ca situatia este exact pe invers: Frances este o tipa bogata, care chiar isi iubeste sotul, in schimb acesta este cel care s-a casatorit pentru bani cu ea pentru ca si-a irosit averea. 

Crima lui Frances din biroul sotului ei declanseaza o ancheta politieneasca care duce la demascarea unei gasti de hoti in care sunt implicate mai multe personaje, printre care si angajati din casa acesteia. Datorita misterului in care este infaptuit omorul, seful politiei cere ajutorul unui detectiv pensionat anticipat. Un fel de "Sherlock" din trecut, meticulos, perfectionist, dar total contra tehnologiei. Intre timp, lumina reflectorului care pe fiecare personaj in parte, toti sunt tratati si analizati ca posibili suspecti de crima, vina este pasata de la unul la altul, pana la reconstituirea crimei cand aflam adevaratul criminal! 

Chiar daca de obicei primul suspect in cazuri de omor este considerat sotul, eu nu m-am gandit nici o clipa la el, asa ca a fost o surpriza totala pentru mine sfarsitul acestei carti. Eu pariam pe menajera sau pe amantul tipei. 

Crima mumiei de Christian Jacq  este o roman politist bun. Nu este previzibil, nu are descrieri prea lungi de ambient sau inflorituri de umplutura. Scurt si la obiect. 

Gasiti aceasta carte pe editura All, in categoria Strada Fictiunii, la un pret de doar 15 lei.

luni, 12 decembrie 2016

Seturi cadou de la Bottega Verde

Pe langa cadourile pe care le ofer in dar familiei si prietenilor de Craciun, trebuie sa cumpar ceva si pentru colaboratorii mei, care de fapt sunt colaboratorii firmei, dar pentru ca am un patron super mega zgarcit, ma simt obligata eu sa le iau ceva. Obligat e mult spus. Nu ma forteaza nimeni, doar bunul simt. Pe langa faptul ca pe unii ii vad zilnic, cum sunt fetele de la trezoreria publica si cele de la banca, ma simt aiurea sa intru intr-o institutie publica, chiar intr-un sediu de firma privat, cu mana goala cand toti in jurul meu aduc cadouri. Si credeti-ma ca mi s-a intamplat de multe ori, dar macar acum de Mos Craciun sa fiu si eu pregatita. Si am observat ca atunci cand oferi ceva in dar, indiferent de valoare, intotdeauna functionarii publici se vor purta mai frumos cu tine. Si aici ma refer la persoanele juridice, care merg des acolo si pe care au destul timp sa ii cunoasca, nu la persoanele fizice care daca merg de 2-3 ori pe an e mult. Eu am zile cand merg in acelasi loc si de 4-5 ori. Uneori ma ajuta cu sfaturi, daca uit un document la sediu, ma lasa sa il aduc a doua zi, dar primesc ce imi trebuie, lucru care in mod normal nu e corect dupa regulile institutiei. 

Pentru ca in ultima perioada nu imi place sa colind la pas marunt magazinele in cautarea cadourilor perfecte, in ajutorul meu vine BottegaVerde.ro care ne intampina cu peste 1000 de seturi cadou de cosmetice naturale pentru a indeplini toate preferintele celor dragi si ... mai putin dragi. 

Dupa ce am studiat oferta de cadouri de pe BottegaVerde.ro, in functie de nevoile si preferintele mele am impartit ofertele pe 3 categorii:
1) Cadouri pentru familie si prieteni, adica acele cadouri de pe BottegaVerde care ma atrag cel mai mult, la care nici nu ma uit la pret, doar la continut. Cum este si cazul pachetului special Craciun Magic Argan,  ce contine 6 produse cosmetice cu argan marocan ideale pentru hidratarea pielii si a buzelor. 

2) Cadouri pentru acele persoane pe care le vad zilnic, fie ele colegele mele de birou, fie cele de la locurile pe care le bantui zilnic de luni pana vineri :D  Unele din ele pot spune ca imi sunt amice, asa ca am cat de cat idee de preferintele lor, dar in majoritatea cazurilor aleg aromele care imi plac mie. Cum este si cazul pachetului special Craciun Neroli
3) Cadouri din obligatie , atat pentru femei cat si pentru barbati suna putin urat, dar asta e adevarul. Adica acele cadouri pe care le dau de exemplu tipei de la taxe si impozite pe o vizitez o data la 2-3 saptamani. Sau a celei de la fisc pe care o vad super rar, dar o sun la 2-3 saptamani cand am neclaritati cu privire la codul fiscal. Sau agentului de vanzari de la furnizorul X cu care tin legatura zilnic pe email si ne vedem o data pe saptamana. Daca pentru primele 2 categorii nu m-a interesat pretul, aici se schimba putin problema. Mi-am impus o limita de 50 de lei. Iar BottegaVerde.ro are o gama variata de seturi cadou sub 50 de lei: pachetul special Craciun ingrijire maini, pachetul special Craciun struguri rosii, setul cadou proteine cu matase si ceva seturi pentru barbati, pe care le-am ales din ochi,  iar absolut preferatul meu este pachetul ( pentru femei ) Cadou Ciocolata
Acesta din urma depaseste baremul impus, dar diferenta este foarte mica. Norocul meu este ca toate aceste seturi au reduceri considerabile, de pana 67%, altfel dadeam faliment. Si in plus au si un ambalaj frumos! 

Eu una m-as bucura sa primesc oricare din aceste seturi cadou, asa ca nu am nici cea mai mica indoiala ca vor fi bine primite. Lista mea e pregatita, a voastra cum e? Ce va face cu ochiul? 

sâmbătă, 10 decembrie 2016

Ajutooooor!!! Am un soricel in casa

Aseara am gasit un musafir nepoftit in casa! Un soricel cu o fata super haioasa, dar totusi un soarece! Nu stiu cine a fost mai speriat de intalnirea noastra, eu sau el, dar cert e ca golanul s-a ascuns de mine si nu mai dau de el! Nu ca as vrea sa pun mana pe el, dar acum ma oftic ca nu stiu unde e. M-am uitat dupa mobila, pe sub cada, prin toate ungherele mai ascunse, dar nici urma de el. Banuiesc ca e dupa mobila de bucatarie. Nu stiu pe unde a intrat, am verificat si degeaba. 

Sa mentionez ca stau la etajul 4? Cum doamne o fi urcat pana aici?  Stau intr-un complex rezidential relativ nou si am ghinionul maxim de a sta in ultimul bloc din linie, adica fix dupa mine incepe campul Am intrebat vecinii ca tot avem grup de facebook si cica  vin pe geamurile deschise sau pe usa de la balcon. Acum ce e de facut? Nu mai aerisesc? Cum scap eu de problema? Si ce fac ca sa nu ii vina familia la priveghi? Am cumparat de urgenta lipici pentru soricei, un fel de clei care se pune pe un carton ca sa il prind in capcana. M-am speriat asa de tara ca m-am dus si mi-am luat si un aparat cu ultrasunete. In loc sa imi cumpar ceva frumos pentru mine, am irosit banii pe soareci :( 
 Am pus 4 capcane, acum astept ... Sper sa nu mai dau ochii cu el!  

vineri, 9 decembrie 2016

Crema anticelulitica cu extract de galbenele de la Cosmetic Plant, Review

De mai bine de un an de zile ma chinui sa termin crema anticelulitica cu extract de galbenele de la Cosmetic Plant. O tin in baie la vedere, dar mai mereu ma feresc de ea. Intra super greu in piele, la genul ca imi ramane pielea alba 4-5 minute de la aplicare.
Si daca va ganditi ca dau eu prea multa crema pe corp, gresiti. Am incercat numeroase variante, crema putina, si mai putina, pe pielea umeda, pe pielea uscata, pur si simplu se absoarbe greu in piele. Uneori am impresia ca dau cu var pe piele, asa se vede cateva minute dupa aplicare. Este recomandat masajul prin miscari circulare pana la absorbtia totala a cremei. Banuiesc eu ca poate si din acest motiv ramane atat timp pielea albicioasa, ca sa te forteze sa iti faci masaj! Pentru ca eu recunosc ca am obiceiul sa dau rapid cu crema si gata, astept sa isi faca efectele, fara pic de masaj. Si uite asa daca folosesc acest produs vreo 5 minute stau si ma "masajuiesc"! 
E adevarat ca are un efect super hidratant si a doua zi te trezesti cu pielea neteda si catifelata, dar daca transpiri cumva pe picioare iese crema din tine :)) 
Am avut o perioada in care am folosit-o constant, dar dupa ce am trecut de jumatatea tubului am cam renuntat la ea pentru ca e foarte incomoda din cauza ambalajului tip borcan. Nu are spatula si e aiurea sa bagi mana in recipient. Nu de alta, dar nu prea mai ajung.
Rezultate uimitoare asupra celulitei nu am observat. Imi place efectul de hidratare si netezire, are un miros acceptabil si cam atat. 

Pentru ca ma stresa consistenta prea densa a cremei, m-am apucat de experimentat intr-o seara si am turnat treptat ulei de argan in crema pana a ajuns la o consistenta mai light, fix pe  gustul meu. 
Citisem eu ca uleiul de argan e recomandat in tratarea celulitei si am zis ca nu strica sa incerc sa le combin. Crema obtinuta are o culoare ceva mai inchisa decat originalul miroase la fel, dar intra mai repede in piele! De fiecare data cand simt ca se "ingroase" crema, torn ulei de argan in ea. Nu am avut reactii adverse, nu cred ca strica, macar am impresia ca imbunatesc eu formula cremei :) 

Pe total consider ca are si plusuri si minusuri. Momentan mai multe minusuri din punctul meu de vedere. Daca ar schimba ambalajul cu unul mai practic, gen tub pipeta sau sticla cu pompa de dozare atunci as recumpara aceasta crema anticelulitica cu extract de galbenele de la Cosmetic Plant. 

Are un pret mic pentru o cantitate de 500 ml, in jur de 23 de lei si o gasiti in plafare si pe site-ul oficial Cosmetic Plant aici

Ati folosit aceasta crema? Cum v-ati inteles cu ea? 

marți, 6 decembrie 2016

Sally Hansen Instant Cuticle Remover, Review

Prin februarie ( cred! ) magazinul DM a avut ceva reduceri la produsele Sally Hansen si cum tot citisem eu pe vreo 2 bloguri despre ele ca sunt destul de bunicele, m-am hotarat sa imi cumpar solutia pentru indepartat cuticule de la Sally Hansen Instant Cuticle Remover. 
Daca nu ma insel am dat 20 de lei pe ea, nu mai retin pretul intreg. Un pret destul de acceptabil pentru 30 ml de solutie, in comparatie cu alte produse care le-am incercat ce aveau preturi intre 10-15 lei pentru 11-15 ml de produs. Asta raportat la pretul cu reducere, la pret intreg nu mai tine logica mea :))) 


 Folosesc acest produs o data pe saptamana, asa ca nu am mari probleme cu pielitele prinse de unghie sau crescute excesiv. 
Instant Cuticle Gel este un gel semi lichid care se aplica pe cuticule si se lasa sa actioneze intre 15-30 de secunde daca e sa ne luam dupa instructiunile de pe ambalaj. Mie acest interval de timp nu mi se pare suficient. Din ce am observat eu limita e undeva de la 30 de secunde la 1 minut. Daca e lasat mai mult de un minut se usuca si e ca si cum nu ati fi aplicat nimic inainte. E cam enervant. Daca stai prea putin nu isi face efectul, daca stai prea mult iar nu e bine, ca usuca si mai tare pielea. Ca sa fiu complet multumita, eu aplic solutia de 2 ori., dupa care ma spal pe maini. Adica dau cu solutie, curat cu betisorul de portocal,d au iar solutie, iar curat si apoi ma duc la baie sa ma spal cu peria de unghii si cu sapun.
Solutia inmoaie pielea moarta si cu ajutorul unui betisor de portocal sau de bambus trebuie impinsa spre baza unghiei cuticula. Imediat dupa trebuie sa va spalati bine pe maini, altfel riscati sa vi se usuce pielea din jurul unghiilor. Mie imi place sa frec bine unghia cu peria de unghii sau daca nu o am la indemana , cu partea abraziva de la buretele de spalat vase ( logic, alt burete special pentru asta pe care il tin in baie si il folosesc doar pe unghii ) pentru a indeparta orice rest de piele moarte. Poate vi se pare un gest excesiv, dar eu am boala pe cuticule. Sa nu zic ca uneori bag si forfecuta daca vad  ceva resturi inestetice pe acolo. Rar, foarte rar, dar trebuie sa recunosc asta.  

Este un produs bun, dar nu wow. Sincer vorbind prefer solutia de la Farmec, chiar Oriflame. Pe vremea cand foloseam Farmec nu am pus mana pe forfecuta deloc. Cu toate astea, nu imi pare rau ca am cumparat-o. De cand am inceput sa folosesc astfel de solutii pentru indepartat pielea moarta, am observat ca pielea din jurul unghiilor nu mai creste la fel de mult ca inainte si este mai subtire. Mai am luni bune de folosit din aceasta sticluta, dar deja ma gandesc la ce o sa cumpar data viitoare. Am pe lista solutia pentru indepartat cuticule de la Melkior sau cea de la Bottega Verde. 

duminică, 4 decembrie 2016

Fun beauty tag

Cum nu am nici un articol in prelucrare si azi am ceva timp liber la dispozitie, m-am gandit sa scriu in avans cateva articole. Problema majora e ca pe telefon am doar poze cu diverse manichiuri pe care nu am apucat sa le prezint pe blog pana acum si cum  nu vreau sa va plictisesc doar cu informatii despre rujuri si oje ( am impresia ca doar despre asta am scris in ultimul timp), am ales sa caut pe google un tag dragut. Scap si eu de plictiseala si asa mai aflati si voi lucruri noi despre mine :) 

Ceva lejer, usor de raspuns pentru mine si usor de procesat pentru voi, ca doar tot e duminica: fun beauty tag!

1. Mergi la intalnire si ai la dispozitie doar 5 minute pentru a te machia. Ce produse folosesti in acest caz? 
Eyeliner, rimel, ruj, bb cream. Daca mai am timp la dispozitie as pune fard pe pleoape si blush in obraji. 

2. Alege un trend: ochi de pisica, un blush roz super hot sau gene false sub forma de pene!
Nu imi sta deloc bine cu tus de ochi care e elementul principal in realizarea ochilor de pisica si nici nu imi plac genele false cu pene, asa ca prin eliminare aleg ce mai ramane: blush-ul hot roz super pink!

3.  Daca ar trebui sa renunti la toate produsele de machiaj pentru doua luni sau ar trebui sa renunti la toate produsele tale de ingrijire a tenului pentru o saptamana, ce ai alege?
De-alungul timpului am renuntat si la una si la alta, fara repercusiuni majore, dar niciodata pentru o perioada asa de indelungata. Am stat fara machiaj 2 saptamani cat mi-am tratat o conjuctivita si am mers bine mersi la munca, dar recunosc ca am folosit ruj. Iar fara produse de ingrijire a tenului am stat in jur de o saptamana cat am fost in vacanta acasa la tara. Dar de dragul jocului, aleg sa stau 2 luni fara produse de machiaj.

4. Ce produse de machiaj nu iti lipsesc din poseta? 
Rujul. Este singurul produs de machiaj pe care il am in geanta. De vre 2 luni am descoperit servetelele pentru fata care absorb sebumul, dar le-am folosit o singura data pana acum, dar de cand le-am cumparat le am mereu in geanta. Poate la vara sa incep sa le folosesc mai mult.

5.  Care sunt acele produse la care te intorci mereu de-a lungul timpului? 
Oricat de multe ape micelara incerc, pana la urma tot la Sensibio H2O de la Bioderma ma intorc. Am perioade in care mi se pare ca nu mai e asa de buna ca la inceput, dar dupa ce folosesc ape mai proaste, Sensibio mi se pare divina. In cazul sampoanelor de par, oricate as incerca tot Johnson's Baby este ideal pentru mine. Pentru fata prefer Sebium Global, tot de la Bioderma, iar la produse de machiaj nu cred ca am recumparat de 2 ori acelasi produs, in afara de rimeluri si un balsam de la Oriflame care il luam mereu in liceu. Habar nu am numele acum. Avea un ambalaj alb complet si o culoare roz, super pala, aproape invizibila pe buze. 
6. Smokey eyes sau buze rosii? 
Fara indoiala buze rosii. Mai usor, mai rapid, nu trebuie atata indemanare ca la smokey. Daca as fi mai priceputa in tainele machiajului, poate as alege smokey. 

7. Ruj sau lip gloss?
Prefer rujul, dar nu spun pas nici la lip gloss atata timp cat nu este lipicios si nu curge de pe buze. 

8. S-a intamplat sa iubesti la nebunie niste produse care te asteptai sa nu iti placa?
Nu prea. Daca ma astept sa nu imi placa ceva, atunci nu cumpar. Mai degraba e adevarata alternativa. S-a intamplat sa nu imi placa produse care aveam impresia ca o sa mi se potriveasca. 

Daca va plac intrebarile va invit si pe voi sa raspundeti in comentarii sau direct pe blogul vostru, daca aveti. Mi-ar placea sa va citesc raspunsurile.





NOTD, Charm Limit 25

De multe ori cumpar oja doar pentru ambalaj. Asa a fost si cazul ojei Charm Limit nuanta numarul 25: mi-a placut mult forma sticlutei de mar muscat, gen sigla Apple inversata :)
Aveau mai multe nuante, dar nu mi-au placut deloc, prea sterse pentru gustul meu, iar culoarea neagra numarul 25 a fost singura acceptabila cat de cat pentru gusturile mele.
Este un negru mat, dar eu am folosit un top coat cu efect de luciu, asa ca nu se vede finish-ul adevarat al acestei oje in aceste fotografii. 
Se aplica uniform dintr-un singur strat, dar pentru o culoare intensa recomand 2 straturi. Se sterge usor cu orice fel de acetona, dar pateaza unghiile daca nu folositi un lac de protectie inainte. Rezista 4-5 zile pe unghii. Fotografiile acestea sunt realizate in a 4-a zi de la aplicare. S-a dus foarte putin de pe varful unghiei mare, dar asta a fost vina mea pentru ca nu am sigilat unghia. Dupa le-am mai tinut 2 zile. Dar media este undeva la 5 zile.
Am cumparat aceasta sticla de oja cu 3 lei de la un magazin din interiorul statiei de metrou Eroii Revolutiei. Pe inelar am folosit Farmec nuanta numarul 2841, pe care o puteti vedea mai bine aici.

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Wink Pink FrontCover Lipstick, Review

Am primit mini rujul Wink Pink de la Front Cover Cosmetics la prima editie de #beautyswap la care am participat si de atunci a devenit unul din rujurile mele preferate. Din pacate il folosesc cu moderatie pentru ca nu stiu de unde sa il cumpar. Am cautat pe diverse site-uri de la noi, dar nu se gaseste. Am cautat si pe site-uri din afara tarii, dar degeaba, am dat de un singur ruj de la Front Cover, dar nu nuanta care ma intereseaza pe mine. Au si o pagina de facebook, dar nu mai este activa din februarie 2014. Site-ul oficial al companiei nu functioneaza.
Anul trecut stiu ca am vazut ceva truse de farduri Front Cover la Sephora, dar rujuri nu am vazut. Ba chiar am si eu una, castigata de la Dana Makeup. Sunt produse destul de bunicele. 
Rujul rezista 6-8 ore pe buze, chiar daca mananci. Isi pierde treptat din culoare si intensitate, dar la sfarsitul zilei tot ai coturul buzelor marcat. Este un ruj cremos, dar nu neaparat hidratant. Trebuie sa ai buzele destul de netede, altfel se vede fiecare crapatura prin ruj si este destul de inestetic. 
Eu am impresia ca este un ruj mov, chiar daca are Pink in nume. Indiferent de nuanta mie imi place maxim! Daca vedeti undeva la vanzare rujuri de la Front Cover Cosmetics dati-mi si mie de veste, va rog. Mi-ar placea mult sa recumpar acest ruj.

vineri, 2 decembrie 2016

3 ani de blogging , concurs aniversar

Acum 3 ani am inceput sa scriu pe blog. Nu am avut un plan bine definit, nici macar "un plan" si nici pana in ziua de azi nu am unul. Scriu cand am ceva de spus, cand am chef, cand am timp, cand ma plictisesc sau cand nu am ce face.
Ma bucur ca in acest fel am cunoscut multe fete, fie ele in realitate sau doar pe net. Ma bucur daca imi citesti blogul frecvent, chiar si ocazional, iar daca nu iti place de mine am rugamintea sa imi spui ce nu iti convine la mine sau ce as putea sa schimb astfel incat sa revii cu placere in casa mea/=pe blogul meu :) 

Pentru a marca aceasta ocazie am pregatit o mica surpriza pentru voi, un concurs aniversar, cu o parte din produse sponsorizate de Melkior, iar restul cumparate de mine. 
 Pentru a  participa la concurs trebuie sa indepliniti urmatoarele cerinte:
1) sa urmariti blogul prin GFC ( daca nu aveti cont de google, se poate folosi si contul de facebook ) sau Google Followers.
2) da like and share fotografiei de aici.
3) Lasa-mi un comentariu cu ultimul cadou primit de la cineva drag. 

Concursul incepe azi si se termina pe 10 Decembrie. Succes!

PS: Melkior m-a ajutat cu mai multe produse pentru voi, dar am pastrat cateva si pentru mai tarziu :)

//////////////////////////later edit:
Castigatoarea concursului este Andreya Loves Maryan si a fost anuntata initial pe pagina de facebook a blogului aici.