duminică, 26 februarie 2017

Dieta personalizata de Alain Golay, Recenzie

Am ales cartea Dieta personalizata, Slabeste in functie de personalitatea ta scrisa de Alain Golay de la editura All, in speranta ca ma voi mobiliza sa ma apuc serios de slabit. Pentru ca eu mereu incep ceva, peste cateva zile citesc despre alte metode de slabit si trec de la un regim la altul, fara sa ma tin serios de treaba. Ba tin Dukan, ba ma apuc de Rina, ma intorc la Dukan, ba la regimul disociat, stai ca azi e ziua cuiva si mananc tort si tot asa. De fiecare data ma gandesc ca imi schimb stilul de viata nu ca tin o dieta si de fiecare data gresesc sau se intampla ceva care ma face sa renunt si sa iau totul de la capat. Stiu deja ca nu exista o dieta universal valabila pentru toata lumea, dar speram sa gasesc ceva special pentru mine in aceasta carte pentru ca promoveaza slabitul in functie de personalitatea ta. 
Dupa cum sustine Alain Golay nu orice regim se potriveste oricui, pentru ca oricum ne ingrasam din varii motive, ba unul mananca prea mult, ba dulce, ba prea sarat, mese neregulate,  pentru ca avem stiluri de viata diferite sau o mie si una de alte motive, asa ca mi se pare logic si normal ca nu orice dieta/regim sa se potriveasca oricui, tot din motivele de mai sus. 
Am o prietena care a slabit mancand doar fructe si legume. Am incercat si eu, dar fara rezultate pentru ca pur si simplu eu nu ma satur doar din legume si fructele imi fac foame. Si nu orice fel de foame, ci foame din aia grava, in care ma roade stomacul.  Deci am mai confirmat inca o data teoria ca poate ce iti merge tie, pe mine nu ma ajuta cu nimic. 

Din primul capitolul al cartii nu am invatat nimic nou, stiam deja ca regimurile drastice nu sunt benefice pe termen lung, pe termen scurt poate slabesti, dar efectul yoyo e groaznic, ca sa nu mai zic ce probleme de sanatate poti capata. Stiam deja ca trebuie sa mananc suficiente proteine si ca nu trebuie sa imi interzic nimic, totul cu moderatie. Stiam ca trebuie sa am o limita de calorii si ca depinde doar de mine de cum construiesc aceste calorii. Adica pot sa mananc ceva dulce de 500 de calorii sau pot alege o masa intreaga de 500 de calorii, ca oricum slabesti ( daca respecti totalul zilnic de calorii), adica nu si mancare si desert. 

In urmatoarele pagini sunt niste teste care te ajuta sa iti descoperi personalitatea. Sunt  4 tipuri de personalitate: promovant, facilitant, controlant si analizant. Pe baza raspunsurilor mele la cateva simple a rezultat ca eu sunt analizanta! Iar apoi la descrierea acestuia am vazut ca se potriveste la fix cu personalitatea mea. Tot ce scrie acolo e adevarat. Recunosc ca am citit pe sarite paginile cu descrierea celorlalte personalitati. In mare pentru ca am vazut ca nu mi se aplica mie nimic de acolo. Adica cartea astea chiar e pe bune, cel putin la descrierea personalitatilor. In schimb am citit regimurile pentru fiecare personalitate in parte pentru ca am fost curioasa sa vad diferentele intre ele. Si m-am lamurit inca o data ca in cazul meu moderatia este raspunsul. Una din indicatiile regimului pentru personalitatea mea este cantaritul alimentelor. M-a cam dat pe spate putin regula asta, nu am cantarit niciodata mancarea, dar se pare ca daca vreau sa slabesc trebuie sa fac si lucrul acesta. In rest nu am aflat mare lucru, pentru ca stiam deja indicatiile propuse. E posibil totusi sa aflati informatii noi si utile. Eu stiu atatea pentru ca de ani de zile ma chinui sa slabesc, am citit zeci de articole, am fost la vreo 5 nutritionisti. Teorie stiu multa, cu practica e mai greu. Daca nu sunteti la fel de bine informati ca mine, in aceasta carte gasiti toate informatiile necesare pentru a slabi, structurate frumos si pe intelesul oricui. Asa ca va recomand din suflet cartea Dieta personalizata, slabeste in functie de personalitatea ta de Alain Golay daca incerci sa slabesti simti ca nu stii ce sa mai faci. O puteti gasi acum pe editura All aici cu 75% reducere, adica la un pret de doar 6 lei. In mod normal cartea costa 25 de lei.

joi, 23 februarie 2017

Reteta: spirale de cartofi cu branza

De cand sunt abonata la diverse canale de gatit , pe facebook sau youtube, de preferat cu clipuri scurte sa nu ma plictisesc, incerc tot mai multe retete. Asa se face ca am incercat  sa fac "cartofi tornado", sau mai pe romaneste spus spirale de cartofi cu branza.

Reteta in sine nu e grea, problema e la taiatul cartofului in spirala. Pe vremuri tin minte ca aveam un fel de instrument care taia direct spirale din cartof, nu stiu cum se numea, dar acum am infipt cartoful pe un bat de frigaruie si am inceput sa tai in spirala. In clip parea foarte usor, dar cand te apuci de treaba realizezi ca e greu. Pana si infiptul cartofului pe bat cere ceva forta. Pentru exemplificarea puteti urmari clipul urmator: 
Dupa ce reusiti sa taiati cartoful spirala, se unge cu unt topit dupa care se presara pe el un amestec de parmezan ras amestecat cu piper, praf de usturoi, paprika si sare. Dupa care se da la cuptor pentru jumatate de ora la 160 de grade.

Am reusit sa creez cateva spirale din cartof alb, dar cartoful dulce are alta consistenta, nu e flexibil, pur si simplu s-a rupt. 

Eu nu am avut parmezan si am folosit mozarella. Si nu am mai pus nici un alt condiment pentru ca mi s-a parut destul de sarata branza si nu mai e nevoie de altceva. Ar fi trebuit sa folosesc razatoarea mica in loc de cea mare, dar lenea e cucoana mare. In cazul meu aspectul nu e cine stie ce, dar la gust a fost super. 
Branza se topeste si creeaza o crusta delicioasa. Mi-as fi dorit sa fie crocanti ca in clipul original, dar avand in vedere ca am schimbat toata reteta nu pot sa ma plang. Data viitoare cumpar parmezan!

Retrospectiv pot spune ca ar fi trebuit sa pun si ceva sare pe cartofi, chiar daca branza a fost sarata. Iar ca o preferinta personala prefer cartoful dulce, dar orice varianta alegeti sunt sigura ca va fi pe gustul vostru. Pofta buna!


luni, 20 februarie 2017

Lotiune antiacneica purificatoare cu ulei de tea tree Vivanatura, Review

De cand folosesc apa micelara pentru curatarea tenului, am renuntat fara sa stau prea mult pe ganduri la lotiunile tonice. Si tot fara sa dau prea mare importanta am inceput din nou sa cumpar acest produs. Eram la farmacie sa imi refac stocul de creme antiacneice cand am pus mana pe o lotiune purificatoare cu ulei de tea tree de la Vivanatura, am citit putin eticheta si m-am hotarat sa o cumpar. 


" Are efect astringent, tonifiant şi purificator. Îndepărtează împurităţile şi celulele moarte, eliberând porii.

Conţine ingrediente active cum ar fi aloe vera, superox, uleiurile esenţiale de grapefruit, tea tree, şi extracte din plante cu puternice propietăţi antimicrobiene, antioxidante şi regenerante.

Calmează tenul şi reglează secreţia glandelor sebacee. "

Primul lucru de pe eticheta care m-a atras a fost procentul de 99.2% substante naturale si de origine naturala presate la rece. Nu stiu eu prea multe despre procesul de fabricatie al produselor cosmetice, dar banuiesc ca prin presare la rece nu se modifica proprietatile ingredientelor folosite. Ca si la sucul de fructe, e indicat sa bei suc presat la rece, nu la storcatoarele clasice din comert. 

Am folosit aceasta lotiune dupa demachierea tenului, seara si dimineata, aproape 4 luni de zile. Nu pot sa spun ca a avut cine stie ce efecte impotriva acneei sau punctelor negre, tot la fel s-au manifestat aparitiile mele ... adica o data pe luna si cand exageram cu ciocolata. Si nici impotriva secretiei de sebum, fata proaspata pentru cateva ore, dupa care luceste ca un bec. Pe deasupra are un miros de plante, care bineinteles ca nu imi place si cu toate astea pe total am fost multumita de acest produs. Dar daca ma intrebati de ce nu stiu sa va zic :))

Poate pentru ca refolosesc deja ambalajul pentru alta lotiune la care ma enerveaza maxim recipientul. In schimb acesta de la Vivanatura imi place la nebunie. Usor de luat in mana, capacul se deschide rapid fara sa imi stric unghiile, se dozeaza perfect si nu curge.

Lotiunea antiacneica purificatoare cu ulei de tea tree de la Vivanatura cu un gramaj de 150 ml costa 11.5 lei pe site-ul oficial si la Farmacia Tei. Banuiesc ca in alte farmacii are un pret mai mare.  Momentan am alta lotiune de acest gen, dar pe viitor daca nu ma documentez despre altceva, o sa recumpar acest produs.

Voi ce lotiuni antiacneice sau lotiuni tonice folositi?

joi, 16 februarie 2017

Un alt fel de joc de societate: Pizza Roulette

Mai tineti minte cand eram mici si ne jucam invarte sticla, iar "norocosul" era nevoit sa accepte o pedeapsa, sa sarute pe cineva sau sa raspunda la o intrebare gen adevarar sau provocare? Ei bine, zilele astea am descoperit  varianta "adulta" a acestui joc: doar ca in loc de invartit sticla, invarti una bucata de pizza si te alegi cu felia din dreptul tau. De data asta  pacaliciul nostru o sa se aleaga cu o bucata de pizza super mega picanta. Si daca filmati  toata povestea si reusiti sa surprindeti reactia celui care nimereste felia buclucasa, o urcati pe Facebook sau Instagram cu hashtag-ul  #PizzaPartyOliviera, aveti toate sansele sa castigati premii iuti si interesante. Daca urmariti clipul urmator, o sa intelegeti mai bine despre ce e vorba in jocul Pizza Roulette :

Nu mi-ar pica bine sa nimeresc eu felia picanta, dar as fi curioasa sa vad reactia lui Wayne Goss, a Lisei Elridge si a fetelor de la SketchShe. Primele doua personaje sunt make-up artistii mei preferati, pe care ii urmaresc pe youtube de ani de zile, iar cele 3 fete de la SketchShe sunt cele mai expresive persoane pe care le-am vazut in viata mea, tot pe youtube. Sunt fetele care fac playback pe diferite melodii intr-o masina, clipurile lor sunt virale.


Tu cu cine ai vrea sa joci Pizza Roulette?  

sâmbătă, 11 februarie 2017

Ghid de Inmatriculare auto 2017

Ieri am fost iar la Politie pentru inmatricularea altei masini, datorie de serviciu. Doua saptamani am incercat sa fac programare online, dar singurele ore disponibile erau dupa 19:30, asa ca mi-am luat inima in dinti si am mers la ghiseu, fara programare. Am ajuns cu chiu cu vai la 13 fara 5 minute. Stiam de luna trecuta ca daca nu ajung pana la 12:30 nu mai primesc bon. Spre surprinderea mea, mesajul  de luna trecuta cum ca bonurile se elibereaza doar pana la ora 12:30 a fost inlocuit cu unul care spune ca bonurile se elibereaza pana considera ei ca au atins limita de dosare pe care le pot solutiona. 


Dupa ce eu am luat bonul nr 744 la ora 12:55, au mai fost eliberate fix 4 bonuri, dupa care s-au oprit. Adica in jur de ora 13  s-au oprit la bonul numarul 749. Am reusit sa ajung la ghiseu pentru depunerea actelor fix la ora 20:20. Am innebunit toata ziua acolo. Cu 441 de persoane in fata am plecat linistita la mall si m-am intors la ora 16. Mare greseala! puteam sa stau linistita inca vreo 2-3 ore! Mai bine faceam programare la 19:30 si in 10 minute terminam. Eram mai castigata :))

Noutatea este ca de la 1 Februarie 2017 nu se mai plateste taxa de inmatriculare in valoare de 60 de lei, doar taxa de talon de 37 de lei si taxa de numere 40 sau 85 pentru numere personalizate. Aceste taxe se platesc la politie, la ghiseu, cand depuneti actele. 

Si cel mai important este ca nu mai platiti taxa de mediu pentru masinile nou inmatriculate pe Romania, pentru masini noi din fabrica sau masini aduse din strainatate. Sau pe scurt, pentru nici un fel de masina nu se mai plateste taxa de mediu. Si nici nu va mai trebuie adeverinta de la ANAF, de niciun fel, nici de restiturire taxa, nici de platire taxa. Deci ati scapat de un drum la aceasta institutie publica. 

Actele necesare inmatricularii unei masini la politie incepand cu 1 Februarie 2017 sunt urmatoarele
- cererea tip de inmatriculare
- contractul de vanzare-cumparare sau factura, in original si copie, cu stampila organului fiscal de care apartine vanzatorul, cat si cumparatorul
- fisa de inmatriculare ( vizata )
- cartea de identitate a masinii, in original si copie
- talonul, original si copie ( talonul sa fie completat la rubrica instarinat catre ... si ITP-ul sa fie valabil )
- asigurarea RAR ( valabila cel putin 6 luni )
- certificatul RAR ( doar pentru masinile noi ) certificatul este valabil 60 de zile, atentie sa fie valabil. Aseara un amarat a fost intors din drum dupa ce asteptat randul 8 ore pentru ca i-a expirat certificatul de 2 zile!!! si el nu si-a dat seama.
- cartea voastra de identitate
- chitantele pentru taxe, pe care le achitati acolo pe loc 
- placutele cu numere 

Pentru persoanele juridice se adauga CUI-ul firmei si daca nu sunteti administratorul firmei si trimiteti pe altcineva atunci este nevoie de o delegatie.

Aceste acte sunt valabile pentru inmatricularea unei masini care a mai fost anterior inmatriculata la noi in tara. 

Pentru o masina cumparata din UE, am facut poza la actele necesare: 

Pentru etapele anterioare inscrierii la politie, puteti citi si acest articol scris luna trecuta,  aici.

 Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Succes!

vineri, 10 februarie 2017

NOTD, Color del Sol Editt Cosmetics

Cred ca am atras ninsoarea cu manichiura mea. Zilele trecute mi-am pus fulgi de zapada pe unghii si de 2 zile chiar ninge!!! Nu mi-am dorit acest lucru.
 Abia asteptam sa dispara zapada de pe strada si acum se formeaza alte mormane... nu imi convine deloc.
 O colega a adus aceasta oja rosie de la Editt Cosmetics si imediat m-a atras nuanta. E rosul meu preferat.
Nu mai tine minte de unde a cumparat-o. Si nici nu are vre-un numar trecut pe ea sau vre-un nume de nuanta. Pana acum nu am vazut aceasta marca prin magazine. Sau am vazut dar nu am bagat de seama pentru ca nu o cautam atunci :))
Nu cred ca este ceva prea scump. Nici pe net nu am gasit prea multe despre marca aceasta.
Se aplica perfect din 2 straturi si culoarea rezista de la 3 la 8 zile. Depinde de muulti factori. 
Fulgisorii sunt water decals cumparati de pe ebay. 
Am acaparat aceasta oja. Nu o mai dau inapoi. Imi place prea mult! Seamana putin cu nuanta mea preferata de rosu numarul 351 de la Farmec, pe care o puteti vedea aici si aici. Mie imi e foarte greu sa aleg intre ele. Seamana prea tare :)) Dar macar Farmecul stiu de unde sa il cumpar, de Color del Sol nu am dat pana acum. Voi ati vazut marca asta prin magazine?

miercuri, 8 februarie 2017

Demachiant bifazic pentru ochi cu extract de musetel de la Bottega Verde, Review

Multa vreme am preferat sa folosesc doar apa micelara pentru demachierea ochilor, dar de la un moment dat am schimbat placa si acum  prefer sa folosesc un demachiant bifazic si sa clatesc apoi cu micelara. Am probleme cu demachiantele clasice, cele gen crema, lotiune, lapte, de la majoritatea ma ustura ochii. In schimb cu cele bifazice nu am avut problema pana acum. Ultimul produs de acest gen pe care l-am folosit  pentru demachierea ochilor este demachiantul bifazic cu extract de musetel de la Bottega Verde.
Este disponibil in recipient de plastic de 50 ml si 125 ml. Pentru ca nu stiam cum o sa ma inteleg cu el, am preferat sa cumpar varianta mica, acum la pret redus de doar 19 lei. Cel mare, tot redus, acum este 32. Daca nu le gasiti la reducere atunci costa 32 si 62 de lei. 
Pentru un machiaj simplu ca cel din poza de mai sus am avut nevoie de  2 dischete demachiante imbibate in solutia demachianta si inca una cu apa miceleara sa ma asigur eu ca au disparut si ultimele impuritati.
Pentru ca este un demachiant bifazic, adica o parte apa, o parte ulei, nu uitati sa agitati bine sticla inainte sa turnati produsul pe discheta.
Imi place acest produs. Curata usor, rapid, cu o cantitate relativ mica de produs, nu ma ustura ochii de la el si cel mai important pentru mine nu are parfum. Sau cel putin nu il simt. Ar trebui mai degraba sa zic ca nu are miros pentru ca daca are extract de musetel in compozitie banuiesc ca ar fi trebuit macar sa aibe un iz de musetel, nu?  (intre timp am citit pe eticheta si chiar nu contine parfum). Chiar daca are ulei in compozitie, nu lasa pielea lipicioasa. Maxim jumatate de minut simti uleiul ( simti daca atingi zona cu mana, altfel nu) pentru ca se absoarbe super rapid. Nu este nevoie de clatire cu apa micelara cum fac eu, asta e doar o preferinta personala. Dupa aplic crema contur ochi si gata!

Singura nemultumire fata de acest produs este faptul ca mereu gasesc sticluta uleioasa. Probabil curge produs cand dozez demachiantul. Se prelinge cumva. Am spalat tubul de cateva ori, dar oricat de atenta sunt, mereu aceeasi poveste. Bine, nu este foarte foarte enervant, dar daca vreau sa iau tubul cu mine in vacanta ( pentru ca este mic si perfect de luat in bagaj) trebuie mereu sa am grija sa il curat inainte sa il pun in port fard.   

Acesta este al doilea produs incercat de la Bottegaverde.ro pe langa gelurile de dus despre care v-am povestit aici

luni, 6 februarie 2017

Women's High-neck Bat-wing Sleeve Zipper Decorate Knit YesFashion Tops

De mai bine de o luna de zile port zilnic geaca de fas, nu cumva sa imi fie frig, dar m-am saturat maxim de ea si maine am de gand sa iau un palton, asa ca in seara asta fac probe si ies pe balcon sa vad ce combinatie e mai reusita, ce bluza rezista la frig si vant . Ocupatii de adult :))) 

Zilele trecute am ridicat de la posta primul mea colet de le YesFashion.com dupa aproape o luna de la comanda initiala, asa ca am probat si ceva hainute noi si maine voi purta aceasta bluza cu guler maxi:
Imi place modelul relativ simplu al bluzei, imi plac fermoarele laterale, se pot desface si inchide maxim, dar ma enerveaza putin gulerul supradimensionat. Ca sa ma exprim mai bine, nu imi place gulerul maxi la nici o bluza, nu in mod special la aceasta, dar mai am o bluza cu fermoare laterale care imi place mult si acesta a fost motivul pentru care am comandat-o. 
Materialul e moale, placut si se comporta bine la spalat. Marimile incep de la XL pana la 5XL. Eu am luat XL si este larga ( la sani, la umar), dar nu exagerat de mare. Preferam o marime mai mica, dar nu ma deranjeaza prea tare acest aspect. 

In mod normal costa 75 de dolari, dar acum este la reducere la 23. Banuiesc ca este o tactica de marketing pentru ca in nici un caz aceasta bluza nu merita 75 de dolari, adica peste 300 de lei. Mi se pare mult si 100 de lei, dar recunosc ca mi-am luat bluze de la Zara mai scumpe de  23 de dolari care seamana ca model si material cu aceasta, asa ca acum "la reducere" are un pret acceptabil.  

Este disponibila si pe o nuanta mai deschise, iar daca vreti mai multe detalii si poze, o gasiti aici. 

 

sâmbătă, 4 februarie 2017

I feel Pretty Mascara de la Melkior, Review

De doua ori am prins rimelul I feel Pretty de la Melkior la promotie: 2 la pret de 1 si apoi la pret redus in jur de 18 lei ( cred ca in decembrie ).  Din 3 tuburi, unul l-am oprit, restul cadou la prietene. 
Textura sa elastica inovatoare confera un aspect uimitor genelor, curbandu-le si oferindu-le volum. Peria din fibre este special conceputa pentru a separa genele, fara a le incarca si pentru a obtine un aspect sofisticat. Testat oftalmologic.

Eu am impresia ca ofera mai degraba alungire si culoare decat volum si curbare, dar recunosc ca imi place efectul total:
Singura nemultumire este aceea ca indiferent de cat de atenta sunt cand aplic rimelul ma murdaresc pe pleoape de la el, iar daca clipesc imediat dupa ce il aplic ma murdaresc si sub ochi, pana se usuca pe gene, gen 30 de secunde trebuie sa stai nemiscata. 

Pretul intreg este 40 de lei pe site-ul celor de la Melkior, eu zic ca merita incercat. 

Azi de exemplu au iar o promotie la rimel, dar nu la acesta, la Space Volume Black si primiti gratuit un ondulator de gene. Asteptati momentul potrivit si cumparati ce aveti nevoie :)
 












joi, 2 februarie 2017

Cand si de ce se schimba distributia unei masini

La sfarsitul lunii se implinesc 2 ani de cand mi-am luat masina, un Ford Focus second hand din afara, an de fabricatie 2012. Primul lucru care l-am facut cand am ajuns in tara cu masina a fost sa o duc la un service pentru schimbarea distributiei. Nu mi-a pasat de inscriere, de asigurare sau de altceva, grija mea a fost ca trebuie sa ii schimb cureaua de distributie pentru ca oricat de bine arata si "suna" motorul, nu am eu incredere in spusele vanzatorului cum ca e cu toate cele la zi si decat sa imi para rau mai tarziu, mai bine dau un ban si stau fara griji. 
Pentru amatorii in tainele masinilor, distributia masinii se refera la acele piese ale motorului care au rolul "de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare si pozitia cilindrilor, astfel incat sa se respecte timpii de ardere ai motorului". 

In mod normal, distributia se schimba la o anumita perioada de timp sau mai repede daca depasiti o limita de km, in functie de recomandarile producatorului. Sunt scrise obligatoriu in manualul masinii. Eu stiu ca pentru Ford se schimba o data la 2 ani sau dupa ce depasesti 50.000 km, maxim 60.000.

Eu recomand schimbarea distributiei preventiv, nu cand auziti zgomote suspecte de sub capota, pentru a evita distrugerea partiala sau totala a motorului ( ion cazul in care se rupe cureaua sau lantul din cauza uzurii). 
Daca prima data am dus masina in service si am platit piesele si manopera, anul acesta am in plan sa imi cumpar singura kit-ul de distributie de pe pieseautomix.ro pentru ca au piese Ford Motorcraft si sa platesc doar mana de lucru ca sa economisesc niste banuti. Pe langa kit-ul de distributie, am ales si un ulei Ford original si filtre pentru ca daca tot trag pe dreapta masina pentru 1-2 zile, ar fi cazul sa schimb si filtrele si uleiul pentru ca a trecut un an de la ultima operatiune de acest gen.

Am incredere in acest magazin online de piese auto pentru ca am mai cumparat de la ei piese Ford originale si vreau sa folosesc tot un ulei Ford original. Comanda ajunge a doua zi, ii dau piesele in brate mecanicului  si astept sa imi primesc masina "reparata". 

Drive safe!