joi, 30 martie 2017

Ser antirid restructurant pentu ochi Seametry de la Elmiplant, Review


De ceva vreme folosesc serul restructuranta pentru ochi Seametry de la Elmiplant, chiar daca este recomandata femeilor cu varsta peste 45+ de ani. Nu prea sunt eu de acord cu impartirea cosmeticelor pe varste, prefer clasificarea pe tipul de ten si diverse probleme ale acestuia. Sunt persoane de 20 de ani cu pielea super uscata si persoane de 40-50 cu ten acneic, iar in aceste situatii nu ar rezolva nimic daca ar folosi creme specifice varstei.
Chiar daca nu am probleme majore cu cearcanele si ridurile in zona ochilor am vrut un ser pentru ochi si cu toate astea nici pana acum nu sunt sigura daca acest produs e crema sau ser. La cum arata tind sa cred ca e o crema, iar denumirea din titlu serum e doar asa de publicitate. Eu aveam impresia ca produsele tip ser sunt lichide, gen apa, cel putin asa au fost toate cele pe care le-am folosit eu pana acum. Acesta e crema toata ziua. Partea buna e ca imi place super mult pompita de dozare. Nu se blocheaza, nu curge, usor de transportat in vacanta. Produsul intra repede in piele, nu lasa pelicula grasa si lasa pielea fina. Eu am avut zile in care am folosit aceasta crema pe toata fata si mi-a placut foarte mult cum se vede tenul la cateva minute dupa: luminos si radiant. 
Am zile cand dorm 4-5 ore pe noapte, iar atunci se accentueaza destul de mult cearcanele, iar aceasta crema mascheaza cumva acest lucru. Daca recuperez orele de somn, dispar complet.
SEAMETRY este imbogatita cu ingredientul natural MATRIGENICS.14G ce reactiveaza cele 14 gene responsabil de sinteza si dezvoltarea celor mai importante trei elemente strucurale ale pielii: colagenul, elastina si acidul hialuronic. Nu contine parabeni, parafine si conservanti. MATRIGENICS.14G este obtinut din celulele reproductive ale algelor Wakame, prin metode sustenabile, eco-friendly.

 Eu am luat acest serum dintr-un supermarket si am dat in jur de 25 de lei daca nu ma insel. Online preturile varieaza, de la 27 la 30. Fata de alte produse pentru zona ochilor pe care le-am folosit eu, acesta are un pret mic, chiar foarte mic, iar efectele sunt asemanatoare :)) Cand termin ce am pe stoc, o sa o recumpar sigur!

joi, 23 martie 2017

Reteta: macaroane cu branza

Ador macaroanele cu branza! E mancare si desert in acelasi timp :) Am vazut multe retete de macaroane, dar preferatele mele sunt cele cu branza sarata si stafide. Combinatia de sarat cu dulce e mortala. 
Reteta e super simpla, nu cred ca e o surpriza pentru voi, dar daca e totusi cineva care nu stie sa faca, atunci aveti nevoie de:
- 500 g paste fainoase ( orice forma, eu prefer funditele, se pot folosi si spaghete)
- 400 g branza sarata ( sau branza dulce, branza telemea, sau combinatii intre ele, branza dulce cu branza sarata, depinde de va place ) 
- 2 oua
- 2/4 linguri de zahar 
- 150 g stafide
- esenta de rom 

 Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Mie imi place sa la clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs. Stafidele se pun in apa fierbinte cu putina esenta de rom. Se da branza pe razatoare. Se bat ouale si se amesteca cu branza rasa si zaharul.
In loc de zahar eu am folosit Sugar Green, un zahar fara calorii. Se scurg stafidele de apa aromata si se amesteca in compozitia de ou cu branza. 

Pe langa stafide eu am ales sa pun si fructe goji cu merisoare. In acest moment puteti adauga si 6-8 linguri de iaurt sau smantana. De obicei eu renunt la acest pas. Deja e bomba calorica, cu smantana e bomba atomica :)) Sunt mai cremoase  cu smantana. Acum depinde cum va plac si cat de mult tineti la silueta. 

La final se amesteca bine pastele cu aceasta compozitie. Eu prefer sa le amestec 1-2 minute pe foc pe aragaz, dupa care le pun intr-un vas de silicon si le las la cuptor jumatate de ora. Am vazut in multe retete ca nu se mai pun pe foc, ci direct in tava, dar eu asa m-am obinuit si asa fac mereu.
Iar pentru copii mofturosi puteti folosi diverse forme din silicon pentru ai tenta sa manance. Eu una nu-s pretentioasa, dar tot prefer forma de ursulet :)) 
 
Pofta buna! 

marți, 21 martie 2017

Demachiant nutritiv pentru ochi de la Elmiplant, review

In goana mea dupa demachiantul perfect pentru ochi, am zis sa incerc si demachiantul nutritiv pentru ochi de la Elmiplant.
L-am cumparat fara sa stiu ceva despre el, pur si simplu pentru ca am vazut pe eticheta ca nu contine alcool si ca este recomandat purtatoarelor de lentile de contact. 
Trebuia sa imi dau seama ca ceva nu e in regula cu el pentru ca scrie clar pe eticheta ca se foloseste cu ochii inchisi, dar nu am dat importanta pe moment. Rau am facut! Ustura ochii ingrozitor de la el, fie ca il folosesc cu ochii inchisi fie deschisi. Bine daca tin ochii inchisi am momente cand nu ustura, dar totusi, eu folosesc eyeliner pe waterline, cum ma demachiez acolo daca tin ochii inchisi?
Nu sunt multumita nici de puterea de curatare. Chiar si dupa ce insist, tot raman urme sub ochi. In colajul de exemplificare nu am cine stie ce machiaj, doar rimel, fard gri pe pleoapa si o combinatie de gri cu negru pe partea inferioara si mie mi se pare ca se vede inca fardul de sub ochi. In schimb pentru demachierea fetei mi se pare ideal pentru ca e un demachiant lichid tip apa ( asemanator cu apa micelara) si nu lasa pielea grasa. Se simte usor pe piele si are un miros fresh, care chiar imi place si stiti ca eu sunt foarte mofturoasa la parfumuri. 

Se dozeaza bine, nu face risipa, are un pret micut 10-14 lei pentru 125 ml de produs , in functie de unde il cumparati si un tub mi-a ajuns pentru 2 luni de zile in conditiile in care eu l-am folosit pe toata fata, nu pentru ochi. 

Eu l-am cumparat din farmacie, dar se gaseste mai peste tot, l-am vazut in magazinele mari si in plafare, asa ca e la indemana oricui. 

Il recomand doar pentru fata, nu pentru ochi! Cunoasteti produsul, l-ati folosit? Cum vi s-a parut?

miercuri, 15 martie 2017

NOTD, Pure Seduction de la Melkior

Astept primavara, dar cand am vazut vremea de afara mi-am lipit frunze pe unghii pentru ca am vazut frunze pe asfalt si am impresia ca vine toamna :))
Am primit aceasta oja rosie Pure Seduction de la Melkior cadou de ziua mea prin octombrie si o folosesc mereu de atunci.
Culoarea e foarte misto, rosu aprins, fix cum imi place mie. Primul strat se usuca foarte repede, dar trebuie neaparat doua straturi pentru a da viata culorii, altfel pare un rosu spalacit. 
Culoarea rezista 3-4 zile. Are un finish semi lucios. Depinde de lumina. Recunosc ca de obicei eu prefer unghiile mai lucioase dar nici acesta nu e rau.
Pozele sunt realizate in casa, la lumina becului pe vreme intunecata, altfel se vedea si mai bine cat de placuta este culoarea aceasta Pure Seduction de la Melkior.
Toata luna Martie aveti cadou de la Melkior transportul gratuit la orice  comanda realizata pe site. Daca va place aceasta nuanta de oja, o gasiti in varianta de 15 ml la pret de 29 de lei aici
 

marți, 14 martie 2017

Ingrijirea sugarului si a copilului de Dr. Spock

Nu am copii si nici planuri de viitor in acest sens, dar am ales sa citesc cartea Ingrijirea sugarului si a copilului de Dr. Spock de la editura All, revizuita si adaptata de Dr. Robert Needlman, pentru ca in cateva luni voi deveni matusa si cum nu am avut tangenta cu nou nascuti am vrut sa fiu si eu pregatita cat de cat. 


Este primul bebelus din familia noastra, asa ca pornim de la zero, iar cartea aceasta este un real ajutor, atat mie cat si viitoarei mamici. Eu recunosc ca am citit pe sarite, dar parintii chiar studieaza cartea asta.  Stiu in mare despre ce este vorba, iar la nevoie gasesc imediat ce am nevoie pentru ca  acest "manual" este structurat foarte bine, capitolele au titluri foarte sugestive, iar la sfarsit exista si un index in ordine alfabetica cu diversi termeni medicali si situatii care pot aparea in viata unui copil plus pagina la care gasesti informatiile despre ele.  
Capitolele sunt structurate pe varste, de la sugar pana la adolescenta.
Gasiti absolut toate informatiile necesare cresterii unui copil, de la orele de somn, alimentatie, educatie, joaca, cum sa ii sporesti interestul pentru invatat, urgente medicale si multe altele probabil pe care eu nu am apucat sa le citesc pentru ca noi asteptam un sugar si nu am ajuns la capitolul adolescentei :) 

Am invatat si cum se aplica corect un pampers la baiat, chestie care nu se aplica la fetite, lucru care poate parea banal,  dar pana nu te confrunti cu el, nu ai de unde sa il cunosti. 

Cred ca orice parinte ar trebui sa detina aceasta carte, iar daca nu au habar de ea atunci  este cadoul perfect de oferit in dar. Nu spun ca trebuie sa va bazati exclusiv pe aceasta carte, nu sunt de acord ca poti invata sa fii parinte din recomandarile unui doctor, cat de bun o fi el, dar este un punct de plecare. Mai departe faceti cum simtiti. 

Gasiti aceasta carte la editura All, la un pret de 55 de lei, redus de la 72, aici.  Momentan nu exista in format electronic.

joi, 9 martie 2017

Produse terminate, 31


Aseara am vazut si eu ca mi s-a umplut punguta cu produse terminate si ca e timpul sa va arat agoniseala mea din ultimele doua luni, asa ca azi va prezint recolta mea de produse terminate in ianurarie, februarie si inceput  de marti!
1) Apa micelara SensiBio H2O de la Bioderma: am pierdut sirul sticlelor folosite, o am mereu in casa si chiar daca incerc mereu alte produse, tot acesta este preferata mea si ma intorc mereu la ea. Am scris mai pe larg aici.
2) Masca de fata Planet Spa Himalaya Goji de la Avon: am uitat complet de acest produs, il am de ani de zile. L-am folosit intens cand l-am cumparat, apoi am uitat de el. Am scris despre el aici
3) Apa de gura Sensodyne: prima data cand folosesc aceasta apa de gura, cam dulceaga pentru mine, putin mentolata. Merita recumparata.   
4) Sampon uscat Batiste XXL Volume, cu review aici. De-alungul timpului am observat si ceva efecte negative ale folosirii acestuia in sensul ca imi usuca parul spre varfuri. Dar nimic grav care nu se poate repara cu ceva masti pentru par.
5) Sapun Sweet Kiss cu aroma de trandafir de la Careline: cumparat strict pentru ambalajul placut si pentru ca era o marca noua pentru mine. Ma bucur ca am descoperit acest produs, imi place textura cremoasa si faptul ca atunci cand ma spal pe maini miroase foarte intens, dar dupa cateva minute trece efectul. Adica imi place pe moment sa simt parfumul, iar apoi nu mai vreau sa il simt. Sunt si eu ciudata :))) 
6) Rezerva de sapun Dove: m-am saturat de el si totusi il cumpar mereu. Cand sunt in fata raftului cu sapunuri daca nu imi atrage nimic atentia in mod deosebit, intind mana dupa clasicul Dove alb. 
7)  Betisoare pentru corectat machiajul de la Cleanic: nu mi-au prea placut ca forma, batul prea subtire si partea de bumbac prea "slaba", mica, dar le-am cumparat pentru ca erau la oferta. 
8) Mostra sampon 63 Rekze: ofera parului volum, mi-a placut mult. Daca are si efect contra caderii parului dupa cum se lauda ar fi super. Mie mi se pare scumput produsul, dar pentru cine are probleme cu parul cred ca merita incercat. Eu il vreau doar pentru volum, ca in rest nu am probleme, in acest moment :)) .
9) Unt de corp cu shea ( cred ) de la Body Shop: are un miros de cacao pura, nu mi-a placut deloc. Cumva amar. Consistenta difera mult de cea a sortimentului cu capsuni. Ar fi trebuit sa fie la fel, nu? Practic e acelasi produs, difera doar parfumul si substantele folosite pentru a ajunge la aroma respectiva. Acesta era mai tare si nu asa de cremos ca cel de capsuni. Acela mi-a placut mult de tot, pe acesta nu vreau sa il mai cumpar in veci. Hidrateaza bine, nimic de comentat, dar nu am avut acelasi sentiment de placere la aplicarea produsului pe corp. 
10) Fard de obraz Tender Blush On de la Farmasi: un roz prafuit, roz pal, perfect pentru cine nu vrea sa aibe obrajii prea imbujorati. 
11) Un aplicator de pudra, tip burete, gasit printr-un colt de sertar.
12) Crema antiperspiranta Protesud de la Vectem, cu review aici. M-am obisnuit cu acest produs tip crema, iar acum ca am invatat cum se dozeaza corecct, nu mai termin tubul asa de repede.
13) Mostra pasta de dinti Meridol: nu stiu daca se gaseste si la noi, eu am primit-o de la cineva din Elvetia. Seamana mult la gust cu pasta de dinti pe care o folosesc acum de la iWhite.
14) Mostre pasta de dinti Splat Sea Minerals
15)  Crema de zi si de noapte Alive de la Phito Cream. Are un termen de garantie destul de mic pentru ca are ingrediente organice si cum eu am obiceiul sa deschid mai multe produse in acelasi timp, am uitat de acesta, iar cand l-am redescoperit avea un miros ciudat si isi schimbae culoarea. S-a stricat ca sa zic asa.
16) Eyeliner negru de la Estee Lauder: nu se justifica pretul piperat in comparatie cu restul produselor de pe piata. Adica eu una nu am vazut cine stie de diferente. De fapt nici o diferenta. Tot negru e, dupa cateva ore tot se intinde, se strange in coltul ochiului. Adica chiar nu are nimic special. Posibil sa fie ceva din compozitie, habar nu am din ce sunt facute creioanele astea, dar mai mult de 80% cred ca platim renumele firmei.
17) Creion dublu alb - negru de la Avon: acesta chiar mi se pare inposibil de folosit, partea neagra abia scrie, iar cea alba nu se vede deloc pe pielea mea. Nu l-am folosit mai mult de 2-3 ori, il arunc pentru ca nici nu mai tin minte cand l-am cumparat si zace deageaba prin sertarele mele. 
18) Dischete demachiante de la Tami: prea aspre pentru tenul meu, nu mi se potrivesc.
19) Dischete demachiante de la Bella: nu stiu daca au schimbat ambalajul sau daca acesta este un sortiment nou, dar nu mi s-au parut la fel de fine ca cele pe care le foloseam eu inainte. De obicei Bella erau preferatele mele, acestea nu mi-au placut.  
20) Benzi pentru indepartarea punctelor negre de la 7th Heaven: nu indeparteaza nici macar 20% din punctele negre, am dat banii de pomana pe ele. 
21) Masca neagra, tot pentru indepartarea punctelor negre. Am dat o gramada de bani pe acest pliculet, 10 lei pt o cantitate minuscula si nu scoate nici un punct negru de pe fata, ba chiar o irita.  Daca gasesc timp o sa scriu mai detaliat despre ea alta data.
22) Solutie multifunctionala pentru intretinerea lentilelor ReNu Multiplus
23)  Lentile de contact +1 Softlens, care se schimba lunar.

Sunt bucuroasa ca nu am mai cumparat cosmetice ca nebuna in ultima perioada, vreau sa termin ce am prin casa, dar nu stiu cum se face ca mereu am nevoie de cate ceva fix din ce nu am pe stoc! Trebuie sa imi fac un inventar sa fac ce produse am prin casa si ce trebuie sa folosesc mai mult, ca innebunesc cand vad ca am produse sigilate si nu le deschid :)) 

Voi cum stati cu productia de produse consumate? Ce ati mai terminat?  

 

miercuri, 8 martie 2017

Albirea dintilor acasa cu produse iWhite

De cand ma stiu am probleme cu dintii si sunt nemultumita de dantura mea: mostenirea genetica, nu am ce sa ii fac. Iar daca la forma nu prea poti umbla, ca ce am eu nu se corecteaza cu aparat dentar, atunci pot macar sa umblu la culoare.Asa ca atunci cand am vazut pe pagina de facebook Buzzstore ca va urma o campanie de testare gratuita a unor produse pentru albirea dintilor m-am inscriu si eu, dupa cateva zile am primit confirmarea ca am fost acceptata in program, iar mai tarziu am primit kit-ul de testare direct acasa. 
Pachetul include o pasta de dinti cu efect de albire iWhite, apa de gura Instant White si benzile de albire profesionale iWhite 2 Instant, plus un ghid de folosire si cateva vouchere cadou pentru prieteni de 20% reducere in farmaciile SensiBlue la achizitionarea  produselor din gama iWhite.

In prima saptamana am ales sa folosesc doar apa de gura si pasta de dinti sa vad ce rezultate obtin, fara benzile de albire. 
Am folosit pasta si apa de gura de 2 ori pe zi, seara si dimineata. Primul efect notabil a fost ca am scapat de gingiile inflamate. Mie imi par dintii mai curati si stralucitori, un usor efect de albire. Pasta de dinti are un gust dulce, chiar placut in comparatie cu ce folosesc eu de obicei iar apa de gura este pe placul meu pentru ca nu este foarte mentolata si nu simt ca imi ia gura foc de la ea.

Dupa ce am scapat de inflamatia gingiilor am folosit si benzile de albire iWhite. Nu am ajuns la performanta de albire cu 8 nuante, dar una, doua tot sunt. Eu sunt bucuroasa ca mi s-au albit caninii pentru ca acolo aveam eu problemele cele mai grave.

Benzile mi s-au parut ceva incomode prima data, in special pentru ca nu trebuie sa vorbesti timp de 20 de minute :)) Apoi m-am obisnuit. Am avut ceva emotii, ma gandeam ca poate inghit substanta aceea alba, dar nu am avut accidente, de fapt nu ai cum sa inghiti nimic, substanta este in mulajul de plastic si nu are cum sa cada de acolo. Frica mea cea mai mare a fost sa nu imi sensibilizez si mai tare dintii ca si asa am eu probleme, dar avand in vedere ca aceste benzi nu contin peroxid de hidrogen nu ataca smaltul dintilor.   Aceste benzi de albire se folosesc cu acordul dentistului dumneavoastra ca sa nu aveti surprize pe parcurs. Mie mi-a indicat sa astept sa scap de sangerarile gingiei, iar apoi pot sa il folosesc linistita. 


Stiam de la inceput ca aceste benzi nu au efect pe plombe, coroane sau implanturi, dar nici nu sunt afectate, asa ca aveti grija daca aveti plombe frontale pentru ca riscati sa va albiti dintii naturali si sa se vada diferenta intre plomba si dintele natural.
Nu stiu exact cat tine acest efect de albire, dar minim cateva luni banuiesc ca dureaza.
Rezultatele difera de la om la om, iar cele mai notabile rezultate le obtin bineinteles oamenii cu dintii patati de cafea si tigari. Daca doriti sa incercati un tratament de albire care nu afecteaza smaltul dintilor, va recomand kitul de albire iWhite Instant. Succes!

duminică, 5 martie 2017

Ma tratez cu Spirulina Star de la Ayurmed

De cateva zile ma tratez cu Spirulina Star de la Ayurmed. Nu sunt bolnava in sensul clasic, am doar o stare ciudata , banuiesc ca in termeni medicali se numeste apatie ... 
 Nu sunt in stare sa ma mobilizez sa fac sport, nu gatesc, mananc doar prostii, ma enerveaza schimbarile bruste de temperatura. Ba ninge, ba vine caldura, ba e frig, ba e putin Soare. Ma deprima schimbarile astea, vreau sa fie vara odata direct!  Cum se intuneca nu mai am chef de nimic si bineinteles ca pana ajung eu acasa deja e intuneric, asa ca sar direct in pat la televizor sau cu laptopu in brate. Mai am putin si simt ca ma cuprinde depresia. 
De obicei in anii trecuti cum venea Martie, cum incepeam sa ma duc sa imi fac abonament la fitness. Acum nu am avut nici cea mai mica intentie sa revin la sala, in schimb am inceput sa iau spirulina. 
Si mai exact Spirulina Star de la Ayurmed. Cate o pastila de 3 ori pe zi cu jumatate de ora inainte sa mananc. Am avut zile cand am uitat sa o iau la pranz, dar dimineata si seara e deja instinct.
Rezultatele nu au intarziat sa apara. Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de sport acasa, iar cel mai notabil a faptul ca dupa 8 zile inca nu am renuntat. Am inceput sa mananc la ore fixe, uneori tot junk food, nu am inceput miraculos sa gatesc :)) dar oboseala a disparut si am energie!!! 
Unul din efectele spirulinei este scaderea poftei de dulce si a apetitului. La mine nu se vad efecte in acest sens, dar nu disper. Pentru rezultate optima cura cu spirulina se tine minim 3 luni de zile si pana atunci sper sa ma ajute sa scap de cateva kilograme nedorite.  


Spirulina Star este un supliment alimentar ayurvedic care contine o combinatie originala de Spirulina plantensis - 50% - si Ashwagandha sau Withania somnifera (Ginseng indian) - 50% - care, datorita continutului bogat de vitamine, minerale, aminoacizi si enzime, ajuta la revigorarea si functionarea optima a organismului. Spirulina Star ajuta la mentinerea capacitatii organismului de a rezista in conditii de efort fizic si psihic intens, in conditiile stresante din mediul cotidian.

Daca doriti mai multe informatii "tehnice" despre acest produs, puteti intra pe site-ul oficial aici. Un recipient cu 100 de pastile costa 24 lei si este suficient pentru o luna de zile.