marți, 30 mai 2017

Reteta: biscuiti de post cu gris si mar

Aveam impresia ca grisul se foloseste doar la supa de galuste si cu lapte, dar recent am descoperit o reteta de biscuiti destul de gustoasa, care se incadreaza cat de cat la un regim de dieta. Nu are faina, in scimb contine fulgi de ovaz si gris. Se pot manca fara griji la micul dejun, sunt satiosi, plini de fibre, ajuta tranzitul intestinal si e 2 in 1: desert si mancare. Pentru mine cel putin :) 
Reteta in sine e super simpla, nu trebuie sa ai cine stie ce talent la gatit, asa ca hai sa trecem la treaba:

Ingrediente necesare:
  • 1 mar mare
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 100 g gris calitate superioara
  • 3-4 linguri Green Sugar ( zahar sau orice alt indulcitor dupa gust) 
  • 30-50 ml apa ( sau suc natural de fructe ) 
Se rumenesc fulgii de ovaz, la foc mediu (  in tigaie fara ulei). Marul se da pe razatoare. Eu prefer sa decojesc marul, dar cum mai toate vitaminele sunt in coaja e mai indicat sa il lasam intreg. Se amesteca toate ingredientele si la final se adauga apa. In loc de apa eu am folosit suc natural de visine pentru a obtine o culoare rozalie, la gust nu face diferente. Poate doar sa indulceasca ceva mai mult biscuitii, dar la asa catntitate mica nu cred ca face diferenta prea tare.
Apa se pune treptat, sa nu fie prea apoasa compozitia, doar pana se leaga compozitia cat sa va permita sa modelati biscuitii.
Se modeleaza biscuitii si se dau la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute la 180 de grade. Daca va plac biscuitii mai crocanti, la jumatatea timpului puteti sa ii intoarceti de pe o parte pe alta. Eu ii pastrez intr-o cutie metalica timp ( rezista cateva zile din experienta mea ) si am observat ca au gust mai bun a doua zi. 

Nu va asteptati sa fie la fel de buni ca o reteta de biscuit clasic cu faina si ciocolata, dar pentru mine a fost un experiment reusit. Am mancat ceva nou si cat de cat de dieta! Pofta buna!





luni, 29 mai 2017

Fata din Brooklin de Guillaume Musso, Recenzie

Ultima mea descoperire de la Guillaume Musso este Fata din Brooklin, un adevarat festin literar pentru devoratorii de mistere, gen thriller  intercalate cu o poveste de dragoste.
La baza acestui roman este povestea unui cuplu, Raphael si Anna, indragostiti la nebunie care planuiesc sa se casatoreasca, dar planurile lor de destrama intr-o clipa ( bine cam intr-o jumatate de ora) cand Raphael insista sa afle trecutul iubitei. Anna ii arata o poza, Raphael e socat si pleaca fara sa spuna ceva, pe drum in masina isi da seama ca ar fi trebuit sa asculte macar versiunea ei de adevar, nu sa traga concluzii propite, se intoarce inapoi, dar surpriza eroina noastra nu sta ca proasta sa astepte sa dea explicatii si isi ia talpasita. Mi se pare si normal. Adica insisti atata sa afli ceva, iar la primul semn de necaz dai bir cu fugitii fara sa mai astepti explicatiile.  Bine ca si-a venit in fire repede eroul, altfel nu imi placea de el :) 
Cu ajutorul prietenului lui politist, Raphael merge pe urmele Annei si treptat treptat afla toate secretele ei. Actiunea e captivanta, suspansul la el acasa. Ai impresia ca esti pe punctul de a descoperi marele mister, dar de unde, te afunzi si mai tare si citesti in continuare, fara sa te plictisesti, ca doar trebuie sa afli mai repede finalul. 
La un moment dat m-am cam enervat ca se lungeste atata. Sunt atatea indicii si detalii ca m-am pierdut in ele. La un moment dat m-am intors sa citesc cateva pagini din urma ca sa ma lamuresc. E si vina mea ca am trecut prea repede printre pagini, pentru ca povestea e fluida, se citeste usor si intr-un final se descurca itele, iar dragostea castiga.

Mi s-a parut putin ironic faptul ca Raphael e un scriitor faimos in carte, un book worm, care pana la nasterea fiului sau statea numai cu nasul in carti, dar de 3 ani nu a mai scris nimic pentru ca s-a ocupat de cresterea fiului lui dupa ce sotia lui l-a abandonat practic de la nastere, iar apoi in cateva zile traieste la maxim evenimente mai ceva ca in cartile lui de mister.

Ca o paranteza: actiunea se petrece in 2016, nu am mai citit niciodata o carte cu actiunea asa de apropiata de prezent, ca timp, ma refer :)) Am fost putin surprinsa sa vad localizarea (in timp) din primele pagini ale cartii. 

Daca va intereseaza aceasta carte o gasiti pe Strada Fictiunii la editura All  aici la un pret pecial de numai 32 de lei in editie cartonata ( adica copertile sunt de carton ). Mie mi-a placut mult povestea, iar daca sunteti fan carti de mister, povesti cu detectivi si pe deasupra romane de dragoste, v-o recomand cu drag.

miercuri, 24 mai 2017

Ultimele cumparaturi

In ultimele 2 saptamani am fost ceva mai des la cumparaturi decat in mod obisnuit, mi-am refacut stocul de cosmetice si de haine. De haine nu aveam nevoie in mod special, am deja 2 sifoniere pline, unul cu 5 usi, unul cu 2, dar gasesc eu loc sa mai inghesui ceva acolo. Iar la capitolul cosmetice de unele aveam nevoie, de altele eram curioasa si restul trebuia sa le iau ca aveau un pret bun! Motive intemeiate pentru a lasa o mica avere prin straini :) 

Prima oprire a fost la Bebe Tei din Sun Plaza. Au schimbat locatia, de la parter, la subsol si au ceva mai mult spatiu acum. Nu pot sa spun ca ma da pe spate, imi placea mai mult sus. Sau poate e doar faza ca nu-mi plac schimbarile, am nevoie de o perioada de ajustare. O sa ma obisnuiesc eu si cu sediul asta! Am luat ceva chestii cadou pentru un bebelus, iar apoi am aterizat direct in sectiunea de dermato cosmetice.  
Cum am vazut promotia la apa micelara Sensibio H2O de la Bioderma am pus mana pe ea. Ce mai conteaza ca am acasa o sticla inceputa si inca una sigilata? Am verificat termenul de garantie si am pus pachetul in cos. Inca plang dupa vremurile cand era un produs cu unul gratuit, dar nici oferta asta cu -70% din pretul la al doilea produs nu e de aruncat. O sticla de 500 ml costa 51 de lei, iar pe acest pachet am dat 65. La alte farmacii, nu dau nume, o singura sticla costa 78 lei! 
Am ales o solutie pentru indepartat cuticula de la Delia pentru ca aveam nevoie de acest produs. Nu cunosc firma, dar imi trebuia produsul, asa ca am riscat. S-a dovedit o afacere buna. Imi place produsul, indeparteaza foarte bine pielea moarta si e ieftin 7-8 lei.
Cum e pe terminate tratamentul meu anti acneic de la Bioderma, am vrut sa incerc altceva, sa nu se obisnuiasca fata cu el si mai tarziu sa nu dea rezultate, asa ca am ales ceva de la Avene Cleanance. Citisem eu un review pozitiv despre TriAcneal Expert si mi-a ramas in minte. O asistenta draguta m-a vazut ca am pus mana pe el si mi-a schimbat crema cu acest pachet cadou, care la acelas pret de 58 de lei, contine o apa micelara si o apa termala din aceeasi gama.  Ambele produse erau pe acelasi raft, dar eu nu am bagat de seama. Am cautat doar crema pentru ca stiam cum arata si nu am analizat bine restul produselor. Foarte dragut din partea ei ca mi-a atras atentia si mi-a aratat promotia. 
Am cumparat si 2 sampoane uscate de la Batiste, dar am uitat sa le pozez :)) Am luat varianta tropicala pentru ca nu am mai folosit-o pana acum si cea clasica, pentru ca nu am gasit varianta mea preferata XXL Volume. Varianta de 50 ml a fost 9,5 lei, iar cea mare de 200 ml era 19 sau 22, nu mai retin exact. Depinde oricum de aroma, am vazut  de exemplu ca cel mai ieftin Batiste de 200 ml este 17,5 lei. 
Serul 8 in 1 pentru gene de la Eveline nu imi trebuie in mod deodebit, dar sunt curioasa sa vad daca are vreun rezultat, iar la 12 lei nu e pierderea prea mare daca nu functioneaza. Inca nu l-am deschis, urmeaza.  Nici de masca de fata cu miere de la Cosmetic Plant nu pot sa spun ca ardea, dar cum nu am nici un produs de acest tip si nici chef sa imi fac masti home made, am zis sa o iau si pe asta. Nu strica sa o am in casa.
In Sephora am intrat sa imi cumpar o crema de maini marca proprie, varianta movulie, cu aroma de Myrtille BlueBerry, dar nu am dat de ea, nu aveau absolut nimic din aceasta gama. Se vede ca e cea mai iubita de cliente! Si cum ma uitam eu pe acolo mi-am dat seama ca nu am incercat niciodata ceva din gama rozalie Cherry Blossom, asa ca am remediat situatia si am ales un exfoliant pentru corp. De parca nu mai aveam vreo 2 prin "camara". Dar de... era doar 39 de lei.
In L'Occitane nu stiu de ce am intrat, m-a impins un dracusor de la spate si am ales produsul meu preferat de la ei: uleiul de dus  cu migdale Amande. Nu costa decat 140 de lei! Am vazut si o promotie in Sensiblue, daca cumparai si rezerva de sapun aveau un pret de 198 lei impreuna.   
O prietena mi-a recomandat balsamul pentru improspatarea parului vopsit blond si asa m-am trezit ca dau 65 de lei pe Wella Color Recharge Cool Blond. Sper sa vad rezultate ceva rezultate. Ea e foarte multumita de el. 
Tot in Sun Plaza m-am oprit si in Cora sa iau ceva mancare si cum am uitat ca am deja o lotiune tonica pe stoc, mi-am luat alta ca doar mi se terminase cea de la Bottega Verde despre care am scris aici. A fost pana in 20 de lei, nu mai retin exact. 
Mi-am mai luat o rochie de la H&M, un rucsacel de la Bershka, un blazer de la C&A, o pereche de blugi din Zara, am fost si la o consultatie oftalmologica la Regina Maria, plus cadoul pentru bebe si uite asa m-am trezit ca am terminat 1200 de lei intr-o singura seara sau mai bine zis in vreo 2 ore. Si toate in acelasi loc! ca din mall traversezi un hol si ajungi direct in clinica medicala. 
Si dupa toate cumparaturile astea, tot imi mai doream anumite chestii, in special haine, dar m-am abtinut. Simteam eu ca am depasit 1000 de lei, dar inca nu facusem tot calculul :)) 


Iar ca o surpriza super placuta, cand am ajuns acasa am vazut ca am primit premiul castigat  de la Brander: o crema de masaj  cu extract de fructe si un scrub cumente aliment aloe si coji de nuci. Mai erau si ceva suplimente alimentare, dar nu le-am mai fotografiat. 
Luna aceasta nu mai am buget pentru cumparaturi, dar astept salariul ca nu ma las pana nu imi iau inca o rochie si ceva de incaltat. Mai ales ca le-am vazut deja si stiu ce vreau. Sper sa mai fie pe stoc pana atunci. Sa va mai zic ca trebuie sa imi pun plase de tantati urgent? Si dupa raman leftera iar?! 


Sper ca voi sunteti mai cumpatate  decat mine! Voi cum procedati la cumparaturi: luati doar ce aveti nevoie, ce va atrage, va impuneti limite de bani sau fara numar?




sâmbătă, 20 mai 2017

Chemarea ingerului de Guillaume Musso, Recenzie

Cand am ales cartea Chemarea Ingerului de pe site-ul editurii All ma asteptam sa citesc o poveste de dragoste,ceva siropos, cand colo am nimerit un super roman politist. Daca dadeam ceva mai multa atentie copertii trebuia sa imi dau seama de asta, dar m-am lasat furata de aripi si de peisajul cu Turnul Eiffel si nu am bagat de seama ca tipa are o arma in mana! 
Inainte de a alege aceasta carte am citit cateva recenzii care descriau actiunea in mare parte ca pe o poveste de dragoste presarata cu momente de actiune si ceva suspans. In schimb eu una nu vad deloc povestea de dragoste, cel putin nu intre personajele principale Madeline si Jonathan, nu  inteleg cum doi oameni care nu se cunosc in viata reala, dar se cearta mai tot timpul prin mesaje fac dragoste la cateva ore dupa ce s-au vazut fizic si gata iubirea e mare intre ei, mai ales cand nu exista pic de chimie intre ei. Eu chiar speram pe alocuri ca Jonathan sa se impace cu fosta lui sotie pentru ca la un moment dat se dovedeste ca nu l-a inselat, deci motivul pentru care au divortat nu exista. Dar finalul este unul deschis, lasat interpretarilor, asa ca fiecare isi poata aranja povestea in capul lui dupa bunul plac :) 
Povestea incepe bine: doi oameni grabiti in mijlocul unui fast food intr-un aeroport international, se ciocnesc, din neatentie isi inverseaza telefoanele si isi dau seama abia cand ajung acasa, la mii de km distanta. Jonathan este un fost bucatar faimos, care are acum un mic restaurant. Madeline este o florareasa, fosta politista, iar ei sunt cumva legati intre ei fara sa stie de o fata de 14 ani, Alice, presupusa victima a unei morti violente, care se dovedeste a fi rapire, iar mai tarziu un plan bine pus la punct de familia fetei impreuna cu protectia martorilor. 
Unele faze sunt trase mult de par .... care e probabilitatea sa gasesti poza si numele fetei care te-a impiedicat sa te sinucizi in telefonul unei tipe super enervante, care la randul ei a incercat sa se sinucida dar de aceasta data motivul fiind tocmai disparitia fetei care te-a salvat pe tine de la moarte?  dar trecem peste, pentru ca povestea te prinde, te tine in suspans, crime peste crime, violenta, droguri, disparitii  si intr-un final totul se termina cu bine. Mie mi-a placut mult cartea si chiar daca la unele faze mi-am dat ochii peste cap, e doar fictiune, asa ca merge! :)) Eu v-o recomand cu drag! 


vineri, 12 mai 2017

Colectia mea de geluri de dus, 2

De cand am inceput sa fiu mai cumpatata si sa nu mai cumpar produse cosmetice doar asa de dragul de a-mi lua ceva nou de fiecare data cand merg la cumparaturi, colectia mea de geluri de dus a scazut in mod dramatic! 
O sa va spun pe scurt cateva vorbe despre fiecare, pentru ca nu am stare sa fac review separat la fiecare produs in parte.

Cel mai recent intrat in colectie si unul din preferatele mele este gelul de dus cu vanilie neagra de la Bottega Verde despre care am scris mai pe larg aici. Daca o sa cititi articolul respectiv o sa vedeti ca mai aveam inca 3 variante de gel de dus de la Bottega: cu ceai verde, strugure rosu si orhidee salbatica, dar am ramas fara ele pentru ca le-am dat mamei. I-au placut si ei cand a venit la mine si nu avea sens sa comand altele cand eu aveam deja atatea variante ramase si oricum le folosesc si eu cand ma duc la ea acasa :)

Uleiul de dus Atoderm de la Bioderma are review aici si din pacate imi mentin parerea: imi usuca pielea, simt ca ma strange imediat dupa ce ma clatesc. Nu aveam nici o intentie sa il cumpar si pe acesta nu am dat banii, l-am ales cadou cu ajutorul programului club Bioderma: la 4 produse cumparate, primesti unul cadou. Acum s-au schimbat regulile si trebuie sa cumperi 5 produse pentru a primi un cadou. Nu stiu de ce am ales acest ulei de dus. Probabil pentru ca am citit atatea recenzii pozitive despre el si am vrut sa vad daca au schimbat formula sau poate daca s-a schimbat ceva la pielea mea, sa nu mai am reactia asta negativa la el. Am dat mai mult de jumatate din el la o prietena careia ii place, iar restul il folosesc pe post de spuma de ras :) pentru ca miroase bestial. 

Gelul de dus de la Ziaja Bubble Cola miroase autentic a Coca Cola. Face multa spuma si chiar daca nu este asa de cremos si hidratant ca altele, imi place sa il folosesc pentru parfumul de Cola, la cat de obsedata sunt eu de bautura asta nu se putea sa nu il am. Imi place si guma cu gust de Cola. Orice cu Cola e bestial ;)) Acest gel de dus este de fapt pentru copii, banuiesc ca asta inseamna ca are ingrediente safe, nu am verificat, e din colectia Ziaja Kids. 

Gelul de dus Tutti Frutti Cherry de la Farmona este un alt preferat. Toata iarna am poftit la cirese si nu am avut de unde sa cumpar! Pe langa parfumul "autentic" de cirese care rezista ore bune, lasa pielea hidratata si de multe ori dupa nu mai folosesc crema de dus, chiar daca am si untul de corp din aceeasi gama. 

Gelurile de dus marca Klorane le-am cumparat la promotie: doua la pret de unul. Erau mai multe variante disponibile, dar erau legate aleatoriu 2 cate 2 si am ales la nimereala pentru ca nu folosisem anterior nimic de la ei. Daca stau sa ma gandesc bine am ales dupa culoarea ambalajului, mi-a placut combinatia de rosu cu galben :))  Pe cat de mult imi place varianta galbena Nectar de Vara cu lapte de cocos, ylang ylang, sare de mare si vanilie pe atat de mult imi displace cea rosie Buna Dispozitie cu nuante fructate pentru ca acesta din urma imi usuca pielea si lasa senzatia de piele care tine. Ambele au un parfum placut, super placut, nu contin sapun, dar au textura diferita. Nectar de Vara este un gel de dus cremos imbogatit cu crema hidratanta, iar Buna Dispozitie este un gel clasic, gel aproape  transparent cu o usoara tenta rozalie. 
Eu le-am cumparat de la Farmacia Tei cu 25 de lei acum ceva vreme, dar la inceputul saptamanii le-am facut iar o vizita si am observat ca au din nou aceasta promotie ( 25 de lei bucata, dar primiti doua). Am fost tentata sa aleg alte culori, sa vad cum sunt, dar m-am abtinut. Probabil pentru ca deja depasim 200 de lei cu produsele din cos, altfel sigur luam.

Iar cele 2 mini geluri de la Nivea si Dove le pastrez pentru vacante, dar au si ele locul lor in baie. Am folosit Dove Pampering in vacanta de 1 Mai cand am fost la Viena, iar Nivea isi asteapta cuminte randul. 

Nu mai am nici macar rezerve. Daca inainte aveam cate 2-3 geluri de dus sigilate, acum am desfacut tot si pace! Iar acum stau si ma gandesc bine daca atunci cand mi se termina un produs sa-mi iau altul sau nu, avand in vedere cate mai am ramase in baie :)) Ce constiincioasa am devenit! Ma mir si eu singura de mine! Voi cate geluri aveti deschise in baie? Care este preferatul vostru?  

miercuri, 10 mai 2017

Reteta: pui prajit cu legume

Stiu multe retete de dulciuri cu ulei de cocos si preparate cosmetice pentru diverse afectiuni, dar am decis sa folosesc uleiul de cocos extra virgin primit de la Vegis intr-o reteta de mancare pentru ca vreau sa introduc acest ulei in stilul meu de gatit. Si pentru ca nu sunt cine stie ce bucatareasa, am ales o reteta super simpla, una din mancarurile mele preferate: pui prajit cu cartofi, morocovi si dovlecel. Nu este deloc o reteta sanatoasa, stiu ca prajelile nu sunt indicate, dar la cateva luni de zile imi permit cate un deliciu culinar! Puiul si legumele se pot gati si la cuptor, gustul se modifica putin, dar in acest weekend eu am avut liber la dieta, asa ca am ales sa prajesc ingredientele! Voi faceti ce vreti :)
Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de:
  • 500 g piept de pui
  • faina de cocos
  • sare
  • pudra de usturoi
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • ulei de cocos
  • 2 cartofi dulci
  • 1 dovlecel 
  • baby carots ( eu am avut 100 g) 
  • 3 oua


Legumele de spala bine si se taie bucatele lunguiete. Morcovul l-am lasat intreg pentru ca am folosit morocovi baby, daca nu gasiti sa cumparati atunci folositi morcov normal, taiat pe lung. Dovlecul se pune pe servetele de hartie pentru ca este apos si trebuie sa fie uscat. Eu am nimerit o specie de cartofi dulce albi, din Egipt. Nu stiam de ei. Ma asteptam sa fie portocalii. Seamana cu telina, dar este de fapt cartof :) 
Se bate 2 oua omleta. Intr-un vas separat se amesteca faina de cocos cu sarea, piperul si pudra de usturoi. Cantitatile sunt "din ochi" si dupa gust. Se pune la incins uleiul de cocos.

Bucatile de legume se dau prin faina, apoi prin ou, din nou in faina si apoi se pun in tigaie la prajit. Dupa ce se rumenesc bine, se scot pe sevetele de hartie sa absoarba excesul de ulei.
Daca preferati sa gatiti legumele la cuptor, se procedeaza la fel, se dau prin faina-ou-faina, se pun in tava pe o hartie de copt si se picura deasupra ulei de cocos topit si se lasa in jur de 30 minute.  
Pe sfarsite am ramas fara faina de cocos si ultima tura de legume am pus-o direct in tigaie, fara sa le tavalesc prin faina si ou. Puteam sa folosesc faina normala, dar am preferat sa le las simple. 
Pentru carne, se bate 1 ou omleta si se amesteca separat restul de faina de cocos cu sarea, pudra de usturoi, boia dulce si piperul. Procedam la fel. Se dau bucatile de carne prin faina-ou-iar faina.
Din curiozitate cateva bucatele le-am tavalit doar prin faina si ou, sa vad diferenta de gust. Se scot la fel pe servetele de hartie sau se pot pune la cuptor, in loc sa le prajiti. 
Nici nu vreau sa ma gandesc cate calorii are. Sau ca nu trebuie combinata carnea cu cartofii. Nici nu va imaginati ce parfumata a fost casa mea de la combinatia de faina de cocos prajita in ulei de cocos. Demential. Iar gustul e pe masura: la fel de bun ;)
Trebuie insa sa recunosc ca morcovul si cartoful mi-au placut mai mult simple, adica nu date prin faina si ou. Ambele variante sunt gustoase, va recomand sa le incercati pe ambele si sa vedeti ce va place mai tare. Mie imi place puiul cu legume si cocos #retetameacucocos. Voi ce gatiti cu ulei de cocos?









 

sâmbătă, 6 mai 2017

Produse terminate, 32


Am fotografiat produsele consumate in lunile martie si aprilie de cateva zile bune, dar nu m-am indurat sa scriu pana acum. 
1) Sampon Johnson's Baby, varianta clasica, este samponul la care ma intorc mereu. Imi da volum si in cazuri extreme pot sta si 5-6 zile nespalata pe par fara sa se vada.
2)  Sampon pentru par blond cu extract de musetel de la Pellamar, imi mentin parerea din acest review
3) Spuma Lady Health pentru igiena intima : folosesc acest tub de aproape 2 ani de zile, aproape zilnic, vara chiar si de 2 ori pe zi. Aveam impresia ca nu se mai termina! Nu am avut niciodata probleme  si ma simt in siguranta. Mai multe detalii tehnice despre produs, gasiti in acest articol
4) Apa de gura Listerine Cool Mint
5) Lotiune tonica   cu extract de salcie de la Bottega Verde, cu review aici. Mi-a fost de ajutor acest produs in lupta contra porilor si a punctelor negre. E pe lista de produse ce trebuie recumparate! 
6) Demachiant nutritiv pentru ochi de la Elmiplant, cu review aici. De cand l-am terminat am cumparat din nou demachiantul bifazic de la Nivea si imi dau seama inca o data diferenta dintre cele doua. Nivea e net superior, de fapt nu prea exista termen de comparatie intre cele doua. Recomand Elmiplant doar pentru fata, pentru ochi in niciun caz. 
7)  Demachiant bifazic pentru ochi cu extract de musetel de la Bottega Verde, cu review aici. Un produs bun, se ridica la nivelul demachiantului megacunoscut de la Nivea, dar nu se gaseste in toate farmaciile, iar la nevoie pun mana pe Nivea pentru ca se gaseste practic in orice magazin si nu stau mereu sa dau comanda in avans. Daca ar avea o retea de distributie mai larga, probabil l-as cumpara mai des. 
8) Pasta de dinti travel size Elmex Sensitive Professional: gust placut dulce, chiar prea dulce, de efecte nu mi-am dat seama asa de repede pentru ca mi-a ajuns doar pentru o saptamana, dar mi-ar placea sa o refolosesc daca o voi gasi si la noi in tara. 
9) Balsam de buze de la Oriflame, nu stiu numele exact, nu se mai poate citi de pe eticheta, dar are o  culoare super draguta roz pal si edaca nu ma insel sunt disponibile inca 2 nuante: una nude si una mai rosiatica. Sau cel putin erau la vremea cand am comandat eu ( acesta e destul de vechi, dar eu l-am inceput la mult timp dupa ce l-am cumparat asa ca nu stiu daca mai e in catalog acum ).
10) Creion 2 in 1 fard si ruj, no name: cumparat mai mult din curiozitate, dar nu se poate folosi, fardul se strange pe pleoape din momentul in care il aplici, indiferent daca folosesti baza sau nu, are o textura ciudata, e ca un lipici cu sclipici prin el. Se comporta la fel si buze, plus ca are un gust ciudat. Mi-a placut culoarea cand l-am vazut in vitrina si cred ca am dat in jur de 12-15 lei pe el. Am vrut sa incerc o nuanta sa vad cum este ca sa vad daca merita sa cumpar mai multe, dar din pacate nu se poate folosi.
11) Dischete demachiante Cleanic
12) Ser antirid restructurant pentru ochi Seametry de la Elimiplant, cu review aici
13) Instant Cuticle Remover de la Sally Hansen, cu review aici. Nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor dupa ce i-am citit laudele de pe net si nici nu isi justifica pretul. Intre timp mi-am cumparat alta solutie pentru cuticule de la Delia, firma despre care nu am auzit nimic pana acum, la doar 8 lei si e net superioara, curata super bine iar raportul calitate pret e super avantajos. 
14) Lentila de contact TopVue Air Plus, cu review aici.
15) Sapun lichid spuma Gerovital Plus: primul sapun din gama Gerovital pe care il folosesc. Mi-a placut textura de spuma, e o spuma lichida, nu se compara cu spuma de ras de exemplu, iar in contact cu apa "se dizolva". Au multe arome, voi incerca si altele.
16) Sapun lichid Nivea cu lemongrass: alta aroma care imi place super mult, e un gel verde care imi da instant o senzatie de prospetime. 
17) Servetele umede Toujours, din Lidl: servetele mari, destul de groase, imbibate bine cu solutie sa fie umede pana la ultimul servetel, chiar daca ai pachetul deschis de multa vreme. De cand m-am mutat, nu mai am aproape nici un magazin Lidl, asa ca am fost nevoita sa cumpar diferite marci si pana acum nu am gasit nimic care sa imi placa :(
18)  Servetele umede Fresh, fara alcool: inca mai au pretul pe ele 2,5 lei. Nu imi plac deloc, sunt micute ca marime, subtiri si rare, de vezi prin ele. Pe deasupra ma enerveaza mirosul, le-am folosit mai mult la sters praful, decat in scopuri "cosmetice".
19)  Servetele umede Frotto, castravete si ceai verde: numai bune de tinut in geanta. Nu-mi place parfumul, dar macar sunt ceva mia mari decat cele de la Fresh si nu asa de invizibile. Le-am folosit mai mult sa imi curat incaltamintea.
20) Plasturi transparenti marca Carrefour: nu se lipesc bine, se deplaseaza imediat din locul aplicat si din acest motiv am facut rana la picior cand i-am folosit in avans cu o pereche noua de incaltaminte. Cred ca am mers cu ei 10 minute de acasa pana la metrou, unde i-am schimbat, dar raul era deja facut. 
21) Plasturi Pelikan: nu sunt complet multumita nici de aceasta marca, dar rezista ceva mai mult pana sa deplaseaza si acestia din locul aplicat initial. 
22) Plasturi Family Care cu acid salicilic: acestia sunt pentru tratamentul bataturilor, nu pentru preventia acestora. Nu mi-a placut banda super subtire, desi lipiciul e destul de rezistent. Partea rotunda cu tratament e maricica, dar partea portocalie care se lipeste pe piele are mai putin de 1 cm latime, desi de pe cutie se vede destul de lata, ca un bandaj normal, dar nu este asa deloc.

Anul asta trecerea din cizme la balerini a fost super dureroasa. Mi-am cumparat 3 perechi de incaltaminte, din piele, dar toate m-au distrus. Dupa ce am purtat fiecare pereche noua, am fost nevoita sa port adidasi aproape o saptamana ca sa imi revin. Apoi purtam iar incaltaminte noua, iar faceam rana si tot asa. Nici acum nu mi-am revenit complet, desi am purtat plasturi preventiv si am folosit si spray de largire. E super nasol sa fii intre numere. Nu pot sa cumpar mai mare pentru ca raman desculta, automat cumpar mai mic si mor de durere pana se muleaza pe picior!

Sper ca ati avut rabadre sa cititi toata povestea asta, daca nu macar sa va uitati la poze :) sa va dati seama usor ce am terminat eu in ultimele doua luni. Voi ce ati mai consumat in ultima perioada?