vineri, 30 iunie 2017

Curs la distanta de Inspector Resurse Umane de la Eurocor

Am terminat facultatea de aproape 11 ani, lucrez intr-un domeniu complet diferit decat cel pentru care m-am pregatit iar uneori primesc atributii care nu au nici o legatura cu jobul meu, dar pe care trebuie sa le rezolv asa ca m-am hotarat sa urmez un curs de inspector resurse umane ca sa nu ma mai  simt depasita de situatie. 


Am inceput sa caut cursuri acreditate, dar mi-am dat seama ca nu imi doresc sa merg fizic la ore. Nu am timp sau prefer sa imi petrec serile altfel, nu la scoala, in plus nu cred ca as mai avea rabdare sa stau in banca sa ascult pe cineva. Mi se potriveste mult mai bine varianta de curs la distanta sau cursuri online unde pot sa invat cand vreau eu, fara sa simt ca imi sufla cineva in ceafa.


Nu trebuie sa ma grabesc cand plec de la munca sa ajung in cine stie ce locatie si nici nu trebuie sa imi pierd weekendurile pentru ca am gasit si varianta de cursuri doar la sfarsitul saptamanii. Stiam deja de cursurile prin corespondenta de la Eurocor de pe vremea cand am cautat si am ales de la ei cursul de machiaj, iar cand am vazut ca la final poti primi si o diploma de la Ministerul Muncii daca optezi sa dai examenul optional, pe langa certificatul de absolvire de la Eurocor, nu am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba. 

Mecanismul e simplu: in fiecare luna primesti prin curier un caiet cu 1-2 lectii, trimiti tema prin posta sau direct online pe site-ul lor, iar apoi primesti urmatoarea lectie si tot asa. Poti amana primirea cursului daca pleci in vacanta sau din orice alt motiv. Poti opta sa cumperi din prima tot cursul si ai parte de o reducere considerabila sau poti alege varianta de cursuri direct online, cu mentiunea ca acestea nu pot fi tiparite, le poti citi direct de pe site!

Singurul dezavantaj al acestor cursuri este nepasarea si dezinteresul vostru. Si spun asta din proprie experienta. Eu am cumparat din prima tot cursul de machiaj si pe la jumatatea lui nu am mai trimis temele, mi-am pierdut treptat interesul si a trecut anul in care puteam sa primesc diploma. Dar nu imi pare rau, am invatat multe, mi-a fost de folos, iar acum am ales varianta de a primi curs cu curs, sa ma forteze sa ma tin de treaba si sa nu am tendinta de a ma opri din studiu.  Wish me luck!

joi, 29 iunie 2017

5 reguli DE CONDUITA la birou!

Ai obtinut, in sfarsit, jobul mult visat si iti doresti sa te faci remarcat intr-un mod pozitiv? Iti doresti sa iti construiesti o cariera de succes in noul domeniu? Ei bine, exista un aspect deloc de neglijat, care, de altfel, cantareste extrem de mult in aceasta privinta: comportamentul! 
 Modul in care te afisezi la birou, gesturile si reactiile tale vor spune multe despre tine. Cu alte cuvinte, conduita care te reprezinta este cea care iti asigura sau nu viitorul in compania in care tocmai ai fost angajat.  
De aceea, pentru a te bucura de evolutie la noul job, tine cont de recomandarile de mai jos, caci ele formeaza, nici mai mult, nici mai putin, decat ghidul bunelor maniere la birou!

Iata cele mai importante 5 reguli de eticheta la job: 

1. Tinuta. Renunta la jeansi, tricouri si adidasi atunci cand mergi la serviciu. Mediul business impune o tinuta office, impecabila din cap pana in picioare. Piesele vestimentare pe care sa le iei in considerare atunci cand concepi un outfit pentru birou sunt camasile, pantalonii din stofa inchisi la culoare, sacourile si, bineinteles, incaltamintea din piele. Daca nu stii ce sa alegi, verifica AICI cele mai frumoase modele de pantofi pe care sa le iei la birou. Cu siguranta, te vei remarca prin eleganta!

2. Fii punctual. Este indicat sa fii la birou cu aproximativ 10 minute inainte de inceperea programului de lucru. Daca intarzii, nu faci decat sa le dovedesti superiorilor tai ca nu esti indeajuns de interesat ori ca esti o persoana dezorganizata. Si sa stii ca nimeni nu isi doreste un angajat care nu acorda importanta necesara jobului.

3. Pastrarea curateniei. Cu siguranta, spatiul in care iti desfasori activitatea arata impecabil. Pastreaza curatenia si arata-ti interesul atunci cand cei din jur au nevoie de ajutor in acest sens. La Sanito.ro gasesti prosoape pliate din hartie pe care sa le ai la indemana la birou, precum si multe alte produse. Fii un exemplu pentru colegii tai!

4. Nu iti barfi colegii sau seful! Fereste-te cat de mult poti de discutiile referitoare la colegii tai. Incearca sa fii impartial si discret de fiecare data cand cineva incearca sa-ti transmita informatii despre ceilalti angajati. In plus, nu vei sti niciodata cine si cum te poate auzi in mijlocul unei discutii compromitatoare. Cu siguranta, nu iti doresti ca reputatia profesionala sa iti fie afectata.



5. Mare atentie la telefonul mobil! In timpul programului de lucru, asigura-te ca telefonul tau se afla setat pe modul silentios. De asemenea, incearca sa eviti verificarea permanenta a acestuia, precum si a retelelor de socializare. O astfel de atitudine nu arata decat nepasarea ta cu privire la responsabilitatile pe care le ai de indeplinit la birou, asa ca mare atentie!

Iata 5 dintre cele mai importante reguli de eticheta ESENTIALE intr-un mediu business. Tine cont de ele si, in mod cert, te vei bucura de o carierea frumoasa in domeniul ales! 

miercuri, 28 iunie 2017

Materiale ieftine de constructie online


De mai bine de 5 ani de zile am inceput sa construim casa visurilor noastre ...  in curtea parintilor si nu am terminat nici pana in ziua de azi. Ne-am lungit mai mult decat ne este plapuma. Calculele noastre initiale nu s-au potrivit cu realitatea, de fapt calculele echipei care s-a ocupat de construirea ei, a fost nevoie de mult mai multe materiale de constructii decat era notat in deviz, implicit zile mai multe de munca, deci salarii mai mari pentru muncitri si uite asa treptat am ramas fara bani si la un moment dat ne-am oprit.  Bine, casa e ridicata, dar nu e tencuita pe exterior, in interior doar parterul este amenajat, e locuibil, avem si centrala pe lemne pentru ca nu este gaz in zona, iar etajul e "la rosu" , adica se vad blocurile de BCA, nu e tencuit, nu avem parchet, gresie, baia nu e echipata, geamuri avem! Intre timp am strans ceva banuti si planuri muulte. 

Problema e ca nu stim cu ce sa incepem. Pe de o parte vrem sa terminam etajul, dar nu avem nevoie in mod expres de el, casa trebuie imbracata in polistiren extrudat si apoi tencuita, iar gardul din plasa de sarma dinprejurul casei pe 3 laturi da semne de oboseala si trebuie inlocuit pe portiuni, daca nu chiar tot iar avand in vedere ca avem 2 lupi cu tendinte de escapade nocturne acesta ar fi prioritar. Dar pe de alta parte ma enerveaza aspectul casei neterminat. Vreau si eu sa avem o casa normala, tencuita, vopsita! Ca sa nu mai punem la socoteala efectul termic! O casa izolata consuma mult mai putina energie pentru a se incalzi si a mentine o temperatura optima in interior. Iar daca stau si ma mai gandesc mult ma gandesc ca avem nevoie de etaj sa putem primi si noi vizite mai lungi de la prieteni. Si uite asa stau si ma gandesc ce sa aleg si nu am habar! 

Pana la urma cred ca vom alege in functie de bani. Calculam pretul fiecarei variante si vedem unde ne incadram. Iar pentru acest lucru vom apela la consultanta gratuita oferita de angajatii Depozit Online. Ei vor calcula materialele necesare si ne vor prezenta  cele mai bune oferte pentru materialele cautate de noi. La o prima accesare a siteului am observat ca au tot ce ne trebuie, adica nu mai stam sa umblam prin diverse magazine, vom cumpara totul din acelasi loc.  

Livrarea e gratuita in anumite conditii, dar chiar daca vom plati livrare, mereu am platit livrarea si din depozitele fizice de materiale de constructii de unde am cumparat in trecut, asa ca nu e problema. Au mai mereu promotii si preturi bune, asa ca eu prefer sa comand online decat sa ma duc la un magazin fizic, prefer sa fac orice altceva in timpul acesta! Economie de timp, bani si dureri de cap! 

Cumpara online! 

Produse terminate, 33

Nu e inca sfarsit de luna - cel putin nu era cand m-am apucat de scris articolul acesta :))), dar pe mine m-a apucat curatenia si trebuie sa golesc punguta cu ambalaje goale!
Este vorba despre produsele terminate in luna mai si mai mult de jumatate din luna iunie.
1) Sensibio H2O de la Bioderma, apa micelara care este inclusa zilnic in rutina mea de ingrijire a tenului, atat dimineata cat si seara, despre care am povestit mai multe aici, asa ca nu e o surpriza prea mare ca dua gata rapid sticla dupa sticla.  
2) Apa micelara cu apa termala La Roche Posay , cu review aici. Imi mentin parerea: nu il recomand ca un produs pentru demachierea ochilor. Pe scurt: nu mi-a placut. Ma astept la mai mult de la o apa micelara.
3) Lotiune antiacneica purificatoare cu ulei de tea tree de la Vivanatura, cu review aici.  
4) Crema antiacneica Brevoxyl: nu se mai gaseste la noi in tara, acesta este ultimul tub din rezerva mea. Am folosit-o constant la inceput, preventiv inainte cu o saptamana inainte de menstruatie, iar apoi doar cand aveam episoade acneice din senin. In ultima perioada am observat ca tenul meu se obisnuiese cu ea si nu mai actiona asa de repede ca inainte impotriva acneei. Daca inainte aplicam crema pe un cos si pana dimieata nu mai aveam nimic, acum dura si 4-5 zile sa scap.  A fost buna, imi pare rau ca nu se mai gaseste la noi. Poate fi comandata din Anglia.
1) Crema de masaj facial cu scortisoara si curmale de la Ayurmed, cu review aici.  S-a terminat asa de repede pentru ca am folosit-o la masaj si pe alte zone a corpului. Mi-a placut mult!
2) Anti-persipirant Invisible Dry de la Dove : nu e chiar asa de invizibil precum se spune, lasa urme albe pe anumite haine, nu pe toate, dar se vede clar . Oricum imi place si deja l-am recumparat. 
3) Anthelios crema uniformizatoare Blur Dore de la La Roche Posay cu SPF 50 : nu mai stiu de unde am primit aceasta mostra sau daca am luat-o eu singura din vreun borcan de mostre de la farmacie. Ca produs mi-a placut mult textura si efectul pe ten, dar din pacate am dat gres cu nuanta, mult prea inchisa pentru mine. Am vazut ca sunt doar 2 optiuni disponibile: Dore si Rose. As vrea totusi sa nimeresc o mostra Rose inainte sa cumpar produsul. 
4) Gel corector S.O.S de la Bottegaverde, cu review aici. Imi mentin parerea, nu as recumpara acest produs. 
5) Pasta de dinti Vectorident de la Vectem, cu review aici
6) Emo Cold, crema pentru picioare obosite, de la Vectem. Super buna, parca iti ia oboseala cu mana si te trezesti cu picioarele usoare, indiferent de faptul ca ziua precenta ai mers pe jos peste 20 de km. Am cautat crema asta prin farmacii de am innebunit si pe net, dar nu au pe stoc. 
7) Servetele umede Freshmaker, varianta clasica cu aloe vera: cat de cat acceptabile, maricele, dar totusi subtirele.
8) Dischete demachiante de la Cleanic
9) Betisoare cu cap de bumbac de la Bella 
10) Plasturi Pelikan : inca nu am scapat de problemele cu incaltaminte, pana si sandalele ma jeneaza pe anumite portiuni
11)  O sticluta de oja rosie, nu mai descifrez marca: culoarea foarta draguta, dar am apucat sa o folosesc o singura data pentru ca s-a uscat foarte repede. Mai am 3 culori din acest set, nu le-am desfacut inca, sa vad daca se mai pot folosi sau nu.
12) Periute intradentare de la G.U.M., varianta de unica folosinta: sunt practic niste scobitori mai sofisticate, am scris mai multe despre acest subiect aici si de atunci nu imi lipsesc din casa. Ca sa fiu complet sincera, a doua cutie nu e consumata, am aruncat doar ambalajul pentru ca periutele le-am pus in cutiuta in care le pastrez ( cutie care vine in pachet ). 
13) Rimel Astor Seduction code nr. 2 Volume & Curve: cumparat la promotie din Dm pentru ca era doar 15 lei. Ca sa il gasesc mai apoi pe net cu 17 lei, mare promotie :)) Nu mi-a placut deloc, a fost uscat de cand l-am desfacut prima data, abia am reusit sa il folosesc de cateva ori, incarca genele si nu avea cine stie ce efect. 
14) Douglas Devill Eyes Mascara, cu review aici.
15) Cap de periuta electrica Oral-B
16) Suport de lentile si lentila de contact TopVue Plus.

Pana am terminat eu de scris toata povestea asta aproape a trecut luna si intre timp am mai terminat cateva produse, dar intra deja pentru tura viitoare! Voi ce produse folositi frecvent care se termina in mod alarmant? Din ultimele articole cu produse consumate observ ca la mine pe primul loc e apa de la Bioderma, servetele umede si dischetele demachiante :))))

luni, 26 iunie 2017

Top 3 lucruri care le preocupa pe femei!

 Fara indoiala, femeile se preocupa continuu, iar motivele lor sunt diverse. In timp ce unele au probleme de sanatate sau poate membri ai familiei lor, altele se gandesc numai la aspectul lor fizic. Insa, in ultimul an, se poate observa o crestere a interesului doamnelor, in special, asupra catorva lucruri!
 Daca vrei si tu sa vezi ceea ce le obsedeaza atat de tare pe femei sau, pur si simplu, vrei sa afli daca ai aceleasi “simptome” precum ele, citeste acest articol pana la sfarsit!

Iata care sunt lucrurile care le preocupa cel mai mult pe femei:

1. Curatenia

 Dintotdeauna doamnele si domnisoarele au fost preocupate de modul in care locuinta lor arata! Insa, in ultima vreme, avand in vedere cresterea spectaculoasa in comertul online privind electrocasnicele, se poate spune ca femeile acorda un interes foarte mare curateniei. Ele cauta tot felul de aparate care sa le usureze munca si sa reuseasca sa faca totul mai repede. De exemplu, daca esti si tu interesata sa termini curatenia mai repede, poti sa gasesti masini de spalat rufe cu uscator pe badabum.ro, la preturi senzationale! Cu ajutorul unei astfel de masini o sa scapi de lucrurile intinse pe uscator si nu vei mai sta cu grija uscarii lor!

2. Organizarea nuntii

 In ultimii ani, organizarea unei nunti a ajuns sa fie un mare motiv de stres pentru cele care urmeaza sa se casatoreasca. Femeile sunt perfectioniste, motiv pentru care au ajuns sa petreaca ore in sir cautand cele mai bune variante. De exemplu, numai pentru alegerea invitatiilor de nunta, o femeie cauta cel putin trei-patru companii pentru a le analiza modelele, dar si pentru a citi recenzii de la alti clienti. Una dintre cele mai bune firme care realizeaza invitatii este Mandiva, iar site-ul acesteia poate fi accesat aici: https://www.mandiva.ro/invitatii/invitatii-nunta/, invitatiile de vis fiind doar la un click distanta! Intra si tu pentru a face alegerea ideala in privinta acestora! Bineinteles, pe langa acestea, viitoarele doamne sunt obsedate de gasirea celei mai frumoase rochii, dar si de cei mai aspectuosi pantofi!

3. Sarcina

Avand in vedere ca o sarcina se poate dovedi destul de dificila, femeile sunt foarte preocupate de starea fatului. Pentru a se asigura ca totul este in regula, ele merg destul de des pentru a-si face controale ginecologice De asemenea, pentru a se informa, acestea citesc foarte mult pe Internet, gasind tot felul de informatii utile. Printre cele mai cautate amanunte sunt cele despre sarcina oprita in evolutie semne si simptome, mai ales in cazul celor care sunt pentru prima oara insarcinate. Daca si tu esti insarcinata si acest subiect te obsedeaza, intrucat nu consideri ca stii suficient de multe informatii despre tot ceea ce se intampla cu tine, atunci intra pe blogul celor de la babystem.ro si vei gasi o multime de sfaturi pentru gravide!

Asadar, majoritatea femeilor sunt obsedate de curatenie, de organizarea nuntii perfecte, dar si de sarcina. Doamnele care sunt preocupate continuu de curatenie cauta solutii ajutatoare, in timp ce viitoarele mirese petrec ore in sir pentru a face cele mai bune alegeri. Chiar si viitoarele mamici cauta pe Internet si citesc informatii despre sarcina. Tu in care dintre cele trei categorii te incadrezi? 

miercuri, 21 iunie 2017

ATELIER SMARTKID GRATUIT PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII



Daca ai un copil si nu stii cum sa il tii ocupat in acest week-end, te invit la smARTkid!


Adu-ți copilul la atelierul de lectură pentru copiii smARTkid, cu tema prietenia, iar noi, părinții, vom discuta despre relațiile de amiciție, dar și de abuz, care se creează între copii, despre vacanță și despre copiii speciali! Se întâmplă duminică, 25 iunie, de la ora 18.00, la KALEIDOSCOPE (Bvd. Mărăşti nr. 35, punct de reper: Biserica Caşin).

Evenimentul are două componente: mini-conferinţă pentru părinţi şi atelier smARTkid adresat copiilor, un eveniment marca 7 ARTE. 

Speakerii evenimentului:
·       Adele Chirica, preşedinte Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare
·       Ioana Marinescu, blogger, www.pisicapesarma.ro
·       Neacsu Teodora, învăţător, ciclul primar, Colegiul Naţional de Muzică Geroge Enescu
·       Iulia Stoian, psihoterapeut, consultant Analiza Aplicată a Comportamentului, preşedinte Asociaţia ON Institute.

Vom discuta despre provocările pe care le aduce în viaţa copiilor nostri şi a noastră relaționarea dintre copii
-          Cum pot să-mi ajut copilul să dezvolte relaţii frumoase de colegialitate la şcoală și la joacă
-          Cum învăţăm un copil tipic să interacţioneze cu un copil special?
-          Cum să colaborăm, părinții de copii tipici și părinții de copii speciali, pentru ca și cei mici să ne urmeze exemplul?
-          Cum ajut copilul să nu fie victima bullyingului şi ce pot să fac pentru copilul meu dacă s-a transformat într-un bully (agresor)?
-          Ce putem cere celoralați și ce putem face noi înșine pentru a nu încălca drepturi și libertăți fundamentale, pentru a nu răni și a nu discrimina?
-          Ce exemple din alte sisteme de învăţământ ne-ar putea fi un model?

Evenimentul este cu intrare liberă şi se adresează părinţilor care au copii în ciclul primar, clasele I-IV. Pentru că locurile sunt limitate, iar materialele destinate atelierului pentru copii trebuie adaptate la numărul de participanţi, vă rugam să vă înscrieţi folosind adresa de email liviarosca@gmail.com şi să precizaţi numărul de adulţi şi de copii participanţi.

Evenimentul poate fi accesat pe facebook la aceasta adresa:

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura. SmArtkid este un proiect de educaţie experienţială care constă în ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri.

Pentru mai multe detalii despre ateliere și echipa de implementare, accesaţi www.7arte.org.

marți, 20 iunie 2017

Top 5 produse achizitionate de femei pentru plaja



Temperaturile ridicate din ultima vreme au inceput sa arate clar ca deja vara incepe sa se instaleze cate putin si ca oamenii trebuie sa inceapa pregatirile pentru sezonul estival. Caldurile toride care incing asfaltul si cladirile din marile orase reusesc sa alunge locuitorii catre plajele insorite ale statiunilor de pe litoral, astfel incat majoritatea femeilor recunoaste ca aceste lucruri o determina sa inceapa deja cumparaturile de produse necesare pentru plaja.

Daca pentru barbati nu pare deloc o mare problema acest aspect si reusesc usor sa gaseasca din doi timpi si trei miscari costumul de baie potrivit si un prosop care sa-i ajute sa se usuce de apa racoroasa a marii, pentru femei nu este deloc simplu sa gaseasca produsele necesare pentru asigurarea unui look fabulos si in ton cu tendintele modei.
 
Care sunt cele mai cumparate articole pentru plaja?

Reprezentantele sexului frumos sunt dornice de a fi admirate de cei din jur, iar pentru a iesi din anonimat este musai sa se imbrace modern, sa aiba accesoriile cele mai interesante si sa atraga atentia 
prin corpurile tonifiate, lipsite de celulita. Foarte multe clinici de remodelare corporala sunt cautate in sezonul de primavara pentru ca femeile vor sa arate fabulos pe plaja si sa arate ca au scapat de kilogramele in plus, acumulate in timpul iernii.


Dintre articolele pentru plaja pe care fetele nu uita sa le achizitioneze se numara:


   1.  Garderoba de vara este dotata de orice femeie cu cel putin un costum de baie. Unele magazine online reuseste sa aduca in prim-plan o multime de produse de calitate superioara, in culori vii, vesele, la preturi accesibile, iar modelele sunt unele moderne, care scot in evidenta trupurile si ascund defectele acolo unde este cazul. Urmareste colectia 2017cu costume de baie de la Atmospherefashion si alege ceea ce ti se potriveste;
       
   2.   Rochita de plaja trebuie sa completeze tinuta ideala de plaja. Cele mai fashion sunt din dantela alba, transparente, lucrate fin si care emana pretiozitate si eleganta. Orice doamna sau domnisoara nu uita ca un astfel de produs nu poate sa-i lipseasca din sifonier, astfel incat va cerceta piata in cautarea celor mai in trend modele;


      3.    Ochelarii de soare aduc un plus de personalitate si asigura tinutei un aer rafinat. Oferta de astfel de accesorii este una larga, astfel incat femeile pot alege dintre ochelarii de aviator, cei cu rame rotunde sau in forma de inimioare, cu sticla alba sau colorata viu etc. Raman in continuare la moda ochelarii de soare cu rame mari, care te ascund de privirile indiscrete ale celor din jur;

        4.  Palaria de paie protejeaza de razele puternice ale soarelui de vara si fereste posesoarea de posibile dureri de cap sau de insolatii chiar, astfel incat nu poate lipsi din topul produselor cumparate de orice reprezentanta a sexului frumos;



   5. Accesoriile pentru par (elastice, clame, casca de baie, coronite etc.) sunt practice pentru oricine isi doreste sa-si protejeze podoaba capilara de apa sau de razele solare, dar si pentru o femeie mereu cocheta si frumoasa, indiferent de imprejurari.

   In afara de aceste produse, o doamna nu uita sa-si mai cumpere si slapii, obligatorii pentru a-si feri picioarele atunci cand merge pe nisipul plin de scoici, geanta de plaja care ascunde micile lucruri utile (o integrama, un roman, o crema de protectie solara, o sticla de apa, cateva fructe, 1-2 prosoape) si o esarfa care sa-i ofere acel look glamour atat de iubit de femei.