sâmbătă, 28 octombrie 2017

Halloween food, pizza

Am multi prieteni americani, atat reali cat si "de umplutura", adica oameni cu care m-am imprietenit pentru ca folosim aceleasi aplicatii, a se citi jocuri, iar de cateva zile facebook-ul meu e invadat de statusuri despre costume, dovleci sculptati si mancare cu tematica de Halloween. Dintre toate mi-a atras atentia o fotografie cu o pizza care chiar daca are pe ea stafii desenate pare delicioasa si as manca-o oricand! 
Mi-a placut ideea atat de mult incat am pornit o mica campanie de cercetare: pizza de Halloween. Si am gasit cateva variante amuzante, aratoase si deloc scary. Ca tot astept vizita unor prieteni, ce au si copii. Vom transforma gatitul intr-o activitate haioasa, cat si un proiect de invatat ca sa zic asa.  Invata sa gateasca prin joaca. Iar eu scap de corvoada gatitului in masa. Asa fiecare va manca ce isi face ! Inseamna ca-s o gazda rea? Nuu, eu zic ca-s inventiva! Sper sa gandeasca si ei la fel. Acestea sunt pozele mele de inspiratie:
 Si daca o pizza normala e prea mult de decorat, am si variante de inspiratie pentru copii pe masura lor, mini pizza:

 Ce parere aveti despre acest modele de pizza, ati manca? Eu, da, categoric da! Anumite feluri de mancare de Halloween sunt cu adevarat revoltatoare, dar acestea mi se par chiar dragute. 

3 greseli FATALE pe care le fac parintii privitor la SIGURANTA copiilor inmasina!

Iti duci copiii la gradinita sau la scoala cu masina? Daca raspunsul este „da, in fiecare zi!”, trebuie neaparat sa stii ca normele de siguranta sunt obligatorii. Foarte multi parinti omit acest detaliu care, in caz de urgenta, poate fi esential pentru sanatatea sau chiar pentru viata micutilor.

Chiar daca te gandesti ca nu ti se poate intampla chiar tie, traficul rutier poate fi imprevizibil, caci siguranta ta si a celor din automobil nu depind doar de tine si de stilul tau de a conduce, ci si de ceilalti participanti la trafic. Soferii pot fi obositi, distrasi, sub influenta alcoolului sau pot avea un mod agresiv de conducere.

Iata 3 greseli FATALE pe care parintii le fac atunci cand isi transporta COPIII cu masina!

1. Nu stiu care sunt reglementarile legii
Primul pas pe care trebuie sa il faci, atunci cand te gandesti sa iti transporti micutul cu masina, este sa consulti regulamentul oficial, care iti spune exact normele pe care este necesar sa le respecti. De exemplu, daca cel mic are o varsta sub 3 ani, este obligatoriu sa folosesti un dispozitiv special de retinere, omologat si sigur. Asadar, afla mai multe despre scaunele auto si comanda unul chiar acum! In joc se afla viata bebelusului tau si, in mod sigur, iti doresti ca acesta sa fie in siguranta, de fiecare data cand il transporti in propria masina.

 2. Isi tin copilul pe scaunul din fata

Unii dintre parinti au falsa impresie ca, daca micutul se afla in raza lor vizuala, pe scaunul din dreapta soferului, acesta se afla in siguranta. Chiar daca iti vezi, in permanenta, copilul, nu inseamna ca evenimentele neprevazute nu pot sa apara. Legea spune ca micutii cu varsta mai mica de 12 ani nu pot ocupa locul din dreapta, ci trebuie transportati pe bancheta din spate, folosind scaune inaltatoare. Pentru acestea, poti consulta oferta Ilbambino, unde vei gasi inaltatoare omologate, in functie de varsta si greutatea copilului tau. Inainte sa achizitionezi unul, asigura-te ca este cel potrivit! Astfel, vei putea evita orice fel de pericol neprevazut.

3. Folosesc scaunul auto, dar intr-un mod gresit
O parte dintre parinti sunt perfect constienti de pericolele la care isi expun copiii, daca nu folosesc dispozitivele obligatorii prin lege. Asadar, acestia le folosesc, insa nu se informeaza corespunzator, riscand sa expuna micutii la pericole nestiute. De exemplu, daca vei pozitiona scaunul auto in dreapta ta, cu spatele la directia de mers, airbagul corespunzator acelui loc trebuie neaparat sa fie dezactivat. In caz contrar, in contextul unui accident, copilul nu va fi protejat, ci din contra, va suferi leziuni grave. Daca airbagul nu poate fi dezactivat, aseaza scaunul auto pe bancheta din spate!

Acestea fiind spuse, daca si tu iti transporti micutul cu masina, ia aminte la aceste greseli si evita-le, pentru ca toti pasagerii sa se afle in deplina siguranta!



sâmbătă, 21 octombrie 2017

Parerea mea despre biscuitii dietetici Gerble

Uneori am impresia ca expresia "biscuiti dietetici" este un oximoron, ca si cea cu dulciuri dietetice. Cum sa asociezi un produs de cofetarie-patiserie care contine faina, zahar si ulei cu dieta ? Toata lumea stie ca atunci cand esti la dieta primul lucru la care trebuie sa renunti sunt dulciurile si bauturile carbo-gazoase, asa ca de unde vine expresia asta de biscuiti dietetici? 

Nu prea sunt eu de acord cu asta, dar tind sa cred ca se refera la faptul ca au un continut mai mic de zahar, sare si grasimi fata de restul dulciurilor de pe piata, asa ca intr-un fel au dreptate. Sunt mai indicati sa fie folositi atunci cand tii o dieta daca numeri caloriile. 

Si acesta e si cazul biscuitilor de la Gerble. Copti din faina netratata chimic in timpul stocarii, fara coloranti si conservanti, acestia sunt imbogatiti cu germeni de grau, vitamine si minerale, au un continut bigat de fibre si mai putin zahar, sare si grasimi fata de media biscuitilor de pe piata.

Eu am ales sa inlocuiesc cele 2 gustari zilnice cu acesti biscuiti. In loc sa mananc ceva dulce ca de obicei, gen ciocolata, napolitane sau alti biscuiti, am mancat o portie de Gerble. Fiecare pachet de biscuiti Gerble este impartiti in 4-5 mini pachetele de biscuiti. In acest fel isi pastreaza prospetimea si stii deja cat trebuie sa mananci, sa nu depasesti portia alocata ca sa zic asa. Si daca e sa fim sinceri un pachetel e foarte satios, tine de foame, iar daca il combini cu un ceai, un pahar de suc de fructe sau chiar lapte, eu recunosc ca am incercat cu iaurt de baut, e mai mult decat o gustare, inlocuiesc cu succes o masa! 

Daca e sa fiu complet sincera, recunosc ca am folosit acesti biscuiti ca ingredient pentru niste deserturi delicioase, nimic a face cu dieta si nu mi-a parut rau :) 
Acum nu va ganditi ca recomand acesti biscuiti zilnic sau combinatiile mele nesanatoase! Dar din cand in cand chiar trebuie sa iti satisfaci portia de dulce. Altfel eu tind sa o iau razna. Oricat de sanatoase ar fi fructele, creierul meu are nevoie de "desert"!

Ati incercat acesti biscuiti? Sau alti biscuiti dietetici? Ce parere aveti despre ei?
 

marți, 10 octombrie 2017

Incaltaminte de toamna

De cateva zile sunt la tara. In zare am o priveliste de toata frumusetea: zapada! Bine ca e doar pe varful muntilor, dar parca deja simt mirosul de zapada dimineata devreme pana nu apuca masinile sa misune pe strazi.  Poate pentru ca in Muntii Bucegi ninge de cateva zile si zapada a avut timp sa se depuna. Eu am venit aici incaltata in balerini , ba chiar decupati in fata pentru ca am plecat pe vreme insorita, mai stau cateva zile bune si tare imi e teama ca trebuie sa imi cumpar incaltari noi pentru ca nu am venit deloc pregatita. Decat sa ma duc in oras sa colind magazinele, sa pierd timp pretios, timp pe care il pot petrece intr-o mie de variante mai placute, prefer sa caut online. M-am gandit sa imi iau niste botine, ca tot am nevoie de o pereche, dar uitandu-ma pe diverse site-uri am ochit si niste modele cizme care ma atrag.
Am vazut atatea modele care imi plac incat nici nu stiu ce sa aleg. Prima pe lista este o pereche de botine rosii! 
Daca in ultimii doi ani am ales botine albastre ( pe langa cele clasice negre), anul acesta mi s-a pus pata pe rosu. Rosu e mult spus, mie imi pare mai mult burgundy, dar e in aceeasi familie de culori. Ma si vad incaltata cu ele. Tocul are inaltimea de 9 cm, mai mare cu 1 cm decat sunt eu obisnuita sa port in mod normal, dar nu cred sa fie vreo problema pentru ca e destul de grosut, nu toc cui. 
 
Pentru ca merg destul de mult pe jos si cu mijloacele de transport in comun, am nevoie de obicei de incaltaminte comoda, de preferat fara toc si uite asa am ajuns la aceasta pereche de ghete casual.  E un model clasic din piele ecologica, bot rotunjit, talpa joasa, dar adus spre modern cu ajutorul cataramelor si a tintelor de pe bareta. 
 Am intrat sa vad ce e nou si in materie de cizme chiar daca mai e pana vine vremea lor si mi-a picat cu tronc aceasta pereche cu talpa ortopedica. Acest model este disponibil si pe gri inchis, dar parca se vede modelul mai bine pe gri deschis. 
 Din pozele de pe site nu imi dau seama daca au fermoar spre interiorul piciorului, da inclin sa cred ca nu au. PEntru mine asta poate sa fie o problema pentru ca ma chinui putin sa ma incaltc u ele. Cel putin asa patesc eu cu cizmele pe care le am si nu au fermoar, trebuie sa trag ceva de ele pana intra bine "de tot". Oricum imi plac, acesta e doar un mic inconvenient si oricum batalia se da intre primele doua perechi. Mi-or placea mie cizmele acestea, dar cum inca e toamna mai bine aleg botinele sau cizmele. Voi ce imi recomandati? 

 


luni, 9 octombrie 2017

Romania, plina de pajisti superbe. Efectivele de animale trebuie sa creasca

In ultimul timp, s-a observat ca Romania sta foarte bine la capitolul cultivarii de cereale, avand cea mai mare suprafata cultivata, din Uniunea Europeana, si anume: 2.5 milioane de hectare cu porumb. Cea mai noua concluzie la care s-a ajuns este ca aceste resurse importante de cereale ar trebui sa fie valorificate prin dezvoltarea zootehniei.

Randamentul la cultura de porumb va creste, in anii urmatori
 
Fiindca productia de porumb se asteapta sa creasca, in viitor, se incearca gasirea unei solutii pentru ca aceasta sa nu fie risipita. Cel mai mare consumator de hrana, in acest caz, este, de departe, zootehnia.

Cu o suprafata de 4.8 milioane de hectare de pajisti verzi, Romania se mandreste a fi una dintre cele mai frumoase tari, la acest capitol. Fermierii romani se orienteaza tot mai mult catre cresterea a doua specii de animale, si anume ovina si taurina de carne. Magazinele online care le pun la dispozitie fermierilor cele mai noi tehnologii si echipamente necesare cresterii animalelor, de la adapatoare pentru animale – intra pe site -, la utilaje de procesare a laptelui, sunt cele mai cautate, intrucat acestea asigura necesarul pentru ca fermierii sa poata avea o afacere de succes. Odata cu numarul mare de pajisti ar trebui sa vina si valorificarea acestei resurse. Asadar, cresterea animalelor de ferma este acum mai usoara si mai naturala, reprezentand un plus pentru afacerile de la ferma. 
Stam rau la capitolul tehnologizare

Cu toate ca tinerii de astazi sunt atat de familiarizati cu ultimele tehnologii aparute, se pare ca sectorul agricol a fost neglijat, din punct de vedere al tehnologizarii. Daca pe tineri ii vei gasi in fata calculatorului, dand click pe ACEST LINK, cautand o tastatura noua si mai performanta cu care sa o schimbe pe cea veche, nu vei vedea un interes atat de mare pentru tehnologizare si in domeniul agricol sau, mai bine zis, e nevoie de fonduri pentru astfel de investitii. Desi Romania are a sasea cea mai mare suprafata agricole utilizata din UE, si se pot face atat de multe lucruri avantajoase, terenurile sunt fragmentate, iar fermele medii lipsesc. Mai departe, discutia despre tehnologizarea agricola ar putea parea un pic prea mult…
Asadar, tehnologizarea precara, lipsa irigatiilor, dar si angajarea de lucratori agricoli necalificati duc, an de an, la probleme pentru fermierii romani. De retinut este faptul ca si angajatii din sectorul agricol trebuie sa termine studii de specialitate, cei care lucreaza aici doar cu ceea ce stiu din practica nefiind luati in seama, intrucat nu au o pregatire minima in domeniu. De asemenea, o alta parte din vina o are statul roman, deoarece nu este dispus sa investeasca in agricultura asa cum ar trebui, pentru ca aceasta sa cunoasca acea dezvoltare pe care o merita de atatia ani de zile. Aceste minusuri reprezinta lucruri adevarate, prezentate de catre una dintre companiile de consultanta in afaceri cele mai mari din intreaga lume.

Asadar, fermele din Romania mai au nevoie de mult timp pentru a ajunge la nivelul celor din strainatate, unde interesul pentru agricultura ia amploare. Pana atunci, ne raman pajistile, echipamentele profesionale pentru echiparea unei ferme de succes si… dorinta de a fi si noi ca altii.






sâmbătă, 7 octombrie 2017

Curs la distanta de inspector de resurse umane, 4


Lectiile 7 si 8 din cadrul cursului la distanta de resurse de inspector umane de la Eurocor se concentreaza in mare partea pe contractele de munca, de la inceputul angajarii pana la terminarea relatiei intre angajat si angajator, atat contracte individuale de munca, adica fix partea care ma intereseaza pe mine in mod special, cat si contracte colective de munca. In firma noastra nu exista contracte colective si nici nu prevad prea curand ca voi avea nevoie de aceste cunostiinte, dar sunt bine venite, intotdeauna e loc de invatat si cateva informatii noi nu strica niciodata.

La birou intocmesc contracte, acte aditionale de modificare a acestora, decizii de incetare, interviuri de angajare si desi aveam impresia ca stiu relativ bine aceste subiecte, am descoperit ca am ceva carente. Chestii minore, carora nu le-am dat importanta pana acum, dar pentru linistea mea cred ca o sa le pun in aplicare de acum inainte pentru ca nu stiam ca aceste acte se pastreaza 50 de ani de acum inainte. 

Nu stiam ca la dosarul de personal trebuie atasata cererea de angajare. De fapt nu stiam nimic de termenul acesta "cerere de angajare". In general,  la noi in firma ( si banuiesc eu ca mai in toate locurile) aceasta cerere e inlocuita pur si simplu de faptul ca ai aplicat la anuntul de angajare de pe siteurile de specialitate sau ca ai trimis cv-ul pe email. 
La sfarsitul celor 2 lectii din modulul 4 al cursului la distanta de inspector de resurse umane  este tema pentru acasa, de obicei 1-2 exercitii care trebuie trimise rezolvate si care vor fi corectate de un profesor. Eurocor iti da sansa sa intrii in legatura cu un expert pentru orice nelamurire si explicatii suplimentare daca este cazul. 
Nu exista un timp setat pentru predarea temei, dar este recomandat un termen de 30 de zile de la primirea caietului cu lectii. Eu recunosc ca am depasit acest termen, dar tot raul spre bine. Doar nu ma grabeste nimeni :)
Abia astept sa vad ce urmeaza in continuare. Pe luna viitoare! 

vineri, 6 octombrie 2017

Cum aduci frumosul in viata ta

Schimbarea este necesara pentru ca ea aduce noutate, optimism, dinamism, buna dispozitie, multumire de sine, incredere in viata tuturor oamenilor. Se pare ca femeile simt aceasta nevoie mai mult decat barbatii, unele dintre doamne marturisind ca simpla achizitie a unei rochite rosii, la moda, le transforma parca prin magie intreaga zi sau intreaga atitudine fata de cotidian. 

Pentru toti oamenii frumosul este un deziderat pe care vor sa-l atinga nu doar in ce priveste aspectul fizic, ci si a mediului inconjurator in care traiesc. Din acest motiv isi cumpara perdele noi in casa, obiecte de decor interesante (perne, tablouri, sculpturi, vaze etc), isi realizeaza gradini cu flori parfumate si arbusti spectaculosi si multe alte lucruri care le trezesc simtul estetic.

Iata cateva idei utile in acest sens:

  •  Un prim pas pentru a aduce frumosul in viata este renuntarea la gandurile negative. Un suflet curat, ganduri pozitive si o energie debordanta sunt perfecte pentru realizarea unui om adevarat, care sa emane bucurie prin toti porii. Renuntarea la persoanele toxice din viata sa poate fi un prilej perfect pentru a spune adio atitudinilor daunatoare, pe care le poate avea fata de cei din jur;

  •  De cele mai multe ori, vizita la coafor poate fi benefica pentru imbunatatirea imaginii. O tunsoare moderna, sexy, in conformitate cu varsta nu poate fi decat o idee geniala pentru o persoana care vrea sa se imprieteneasca cu oglinda si sa-si zambeasca zilnic. Firele albe raman o lupta permanenta a femeilor, click aici pentru a gasi vopseaua de par perfecta pentru a rezolva aceasta problema;
  • Innoirea garderobei cu piese vestimentare in ton cu trendurile modei este un alt prilej perfect pentru a aduce frumosul in cotidian. Rochitele din tricot pentru sezonul rece, cele vaporoase pentru anotimpul cald, sacourile office perfecte pentru birou si pantalonii sau jeansii comozi sunt doar cateva produse care nu pot lipsi si care intregesc eleganta feminina;
  • Gradina din jurul casei este prilej de contemplare in fiecare zi. Foarte multi pasionati de gradinarit reusesc sa creeze in jurul lor adevarate oaze, imbinand elemente de decor cu arbusti, flori si copaci sau pomi fructiferi intr-un mod spectaculos. Frumusetea acestor locuri poate fi admirata si seara sau noaptea cu ajutorul luminii artificiale, in acest sens pe ledel.ro gasesti proiectoare led de cea mai buna calitate;
  • O casa curata este un loc al frumosului si al linistii sufletesti. Niciun loc nu este ca acasa, se spune atat de frumos si de adevarat. Decorurile si atmosfera primitoare, stilul personal al proprietarului, culorile pastelate si incaperile aerisite, in care mobila nu se ingramadeste inutil sunt doar cateva dintre lucrurile care transforma o locuinta intr-un camin;
  • Automobilul a ramas si va ramane multa vreme un adevarat prieten al omului, devenind indispensabil din ce in ce mai mult. Pastrarea acestuia cat mai curata, verificarile tehnice periodice si inlocuirea pieselor uzate sunt cateva dintre lucrurile pe care oricine trebuie sa le faca daca isi doreste o masina frumoasa si in stare de functionare perfecta.
 In concluzie, frumosul poate fi gasit chiar si in lucrurile marunte din jurul oamenilor, este tot ceea ce place celorlalti atunci cand privesc.