marți, 27 februarie 2018

Ai castigat la Loto ceva bani? Ce faci cu ei

Visul oricarui om din intreaga lume, nu numai din Romania, este ca la un moment dat sa castige la Loto o suma de bani suficient de mare pentru a-si permite toate lucrurile marunte din viata, care l-ar face cu adevarat fericit si pe care nu si le-ar putea cumpara in mod normal. Daca suma de bani nu este prea mare, dar totusi ramane importanta, desi tentatia de a cheltui pe distractie si pe lucruri inutile ramane pe primul loc, totusi o persoana inteligenta trebuie sa se abtina.
Statisticile spun ca multi dintre marii castigatori la Loto au ajuns de unde au pornit, adica la sapa de lemn, nestiind ce sa faca cu banii, in ce sa-i investeasca. Multi au inceput afaceri paguboase impinsi de la spate de tot felul de asa-zisi experti, altii au plecat in vacante exotice aruncand cu banii in toate directiile, si foarte putini au inteles ca pentru a prospera trebuie sa planifice suma de bani in asa fel incat sa-si satisfaca dorintele, dar sa isi asigure si viitorul.

Iata ce poti face cu banii castigati:
  • Intr-adevar, un castigator trebuie sa se gandeasca ca ar fi bine sa aiba grija de viitorul sau si de cel al familiei sale, asa ca poate incepe o afacere banoasa, de mici dimensiuni: o florarie, o firma de organizarea nuntilor, un restaurant chic, o covrigarie, o pensiune intr-un colt de rai din Romania etc. Munca este importanta, chiar si atunci cand persoana are in cont cateva milioane. Nu se stie niciodata cand banii se vor termina, asa ca trebuie sa aiba o mica asigurare in spate;
  • Fiecare castigator si-a cumparat extaziat masina visurilor sale imediat ce a incasat cecul cu bani. De multe ori insa, a fost nevoit sa imbunatateasca si restul masinilor deja existente in parcul sau auto pentru ca sotia, copiii sau nepotul si-au dorit si ei o masina mai performanta, cu un look nou, modern, asa ca un ajutor in acest sens precum http://www.revizieshop.ro/jante-opel/ este intotdeauna de preferat;
 

  • O casa noua, potrivita nevoilor intregii familii, trebuie achizitionata sau ridicata intr-o zona frumoasa, de preferat in apropierea orasului, chiar si intr-un sat situat la cativa kilometri de oras, pentru ca preturile sunt mai mici decat ar fi in zona centrala. Distanta in ziua de astazi nu prea mai inseamna mare lucru, majoritatea oamenilor avand autoturisme personale cu care se pot deplasa rapid si comod;
  • Pentru ca pretul aurului creste tot mai mult, o parte din suma ar putea fi investita in cumpararea acestui metal pretios. Aurul sporeste averea, cel putin asta e parerea specialistilor care sfatuiesc castigatorii la Loto sa nu se aventureze in a dezvolta afaceri despre care nu stiu nimic pentru ca vor risca astfel sa piarda intreaga suma de bani castigata;
  • Telefonul mobil vechi, care nu se ralia timpurilor, a devenit istorie, fiind preferata noua tehnologie, mult mai performanta. Pentru ca pretul unui astfel de obiect este unul extrem de ridicat, cea mai buna solutie pentru proprietar de a-l mentine in siguranta ramane achizitia unei huse ca cea de pe https://www.itelmobile.ro/huse-samsung-a5-2017/ de exemplu, care sa reuseasca sa pastreze telefonul in bune conditii, pentru o lunga perioada de timp.

In concluzie, marele castig primit nu este un sac fara fund putand disparea la fel cum a sosit, asa ca orice castigator trebuie sa se gandeasca bine inainte de a incepe sa cheltuiasca sau sa investeasca banii obtinuti.

joi, 22 februarie 2018

Ghidul pacientului. Cum poți alege corect aparatul dentar

Oricine își dorește să aibă un zâmbet impecabil și plin de strălucire, similar vedetelor de pe coperțile revistelor. Din nefericire, însă, multe persoane nu își etalează zâmbetul, fiind jenate de anumite probleme de la nivelul danturii – fie au dinții înghesuiți pe arcadă sau foarte spațiați, fie aceștia nu sunt corect aliniați pe mușcătură sau nu creează o armonie între ei și trăsăturile feței. Una dintre clinicile premium care oferă soluții eficiente cu rezultate pe termen lung celor care întâmpină dificultăți la nivel ortodontic este Dent Estet – cea mai mare rețea de clinici stomatologice din București, ce dispune de tehnologii revoluționare și de o echipă de ortodonți certificați internațional.
 
Cât costă un aparat dentar
 
Probabil că una dintre întrebările aflate frecvent pe buzele pacienților este cea referitoare la costurile unui aparat dentar performant. Prețurile acestor dispozitive pot varia în funcție de mai mulți factori – de la materialele din care sunt confecționate până la avantajele pe care le oferă utilizatorului.
 
În urma unei consultații la un specialist în ortodonție, veți putea decide ce tip de aparat ar fi potrivit pentru dumneavoastră.
 
Ce modele de aparate dentare există
 
Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile estetice și funcționale ale unui astfel de dispozitiv, cel mai bine ar fi să alegeți un model care să îndeplinească criterii precum confortul și calitatea maximă.
 
În momentul de față, pe piață există mai multe tipuri de aparate dentare care întrunesc astfel de condiții, fiecare având particularitățile lui. Astfel, la clinica Dent Estet puteți opta pentru una din următoarele variante:
  •  Aparatul dentar din Safir – brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (safir), care prezintă un grad sporit de compatibilitate cu smalțul dinților.
De asemenea, alte avantaje constau în confortul și aspectul discret pe care îl oferă utilizatorului. Datorită structurii uniforme și microcristaline a brackeților, va fi împiedicată acumularea plăcii bacteriene. Iar brackeții vor fi incolori pe toată durata tratamentului datorită faptului că aparatul nu absoarbe coloranți.
  •  Aparatul dentar Incognito – principalul avantaj pe care îl oferă acest tip de tratament ortodontic este invizibilitatea, ceea ce determină o estetică impecabilă. Un alt beneficiu pe care îl prezintă acest dispozitiv este capacitatea de a corecta orice tip de anomalie dentară.
Avantaje semnificative mai pot constitui: rezultatele care se pot observa chiar din primele două luni de la instalare și posibilitatea de a fi personalizat, întrucât are brackeți ce pot fi special creați pentru dumneavoastră, pe baza amprentei dentare.
De asemenea, acest aparat dentar poate fi ideal atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, așadar vârsta nu reprezintă un criteriu definitoriu pentru utilizarea lui. Fiind aplicat pe partea interioară a dinților, acesta poate avea brackeți confecționați dintr-un aliaj special cu caracteristici antialergice (aur) și se înscrie pe lista celor mai populare și utilizate aparate dentare linguale atât din SUA, cât și din Europa.
  •  Aparatul dentar Invisalign – una dintre cele mai moderne alternative, acest tip de dispozitiv are structura unor gutiere transparente ce vor fi confecționate la comandă, fiind fasonate după mulajele dinților dumneavoastră cu ajutorul tehnologiei 3D.
Comparativ cu aparatele fixe convenționale, acesta nu facilitează apariția unor răni la nivelul cavității orale și este mobil, putând fi îndepărtat oricând pentru igienizare. Gutierele trebuie schimbate la intervale de aproximativ 2 săptămâni, în funcție de progres, până când dinții ajung să capete o poziție corectă.




luni, 19 februarie 2018

Cum alegi rochia pentru o nunta de pocaiti

 Vara asta o sa fiu iar domnisoara de onoare, la nunta unei foste vecine, devenita in timp o buna prietena. Am crescut impreuna in acelasi bloc asa ca dintr-o simpla vecina de joaca s-a transformat in amica, iar apoi in prietena. 

Si uite asa am nevoie de o rochie de seara - evening dresses - In mare ne-a lasat mana libera, doar ca ne-a impus cateva reguli. Problema e ca nu sunt regulile ei personale ci a religiei de care apartine. Iar aici discutia e lunga. Parintii ei s-au pocait cand era mica, iar ei daca au crescut in acest "cult" nu au stiut ce altceva sa aleaga. Si uite asa m-am trezit eu cu o serie de reguli care mai de care mai enervante. Nu imi judec prietena prin prisma religiei, dar judec principiile religiei care mi se par super demodate si degradante pt o femeie. Din ce am vazut eu in familia ei, femeia face de toate, e sluga si sotul e regele imparat. 

Fie, trecem peste. Revenim la subiect!
Cum alegi rochia pentru o nunta de pocaiti? Cu grija si cu multi nervi!
Rochia nu trebuie sa fie decoltata, sa nu fie scurta, sa nu fie prea mulata pe corp, lungimea acceptata este peste genunchi, sa aiba maneci lungi, minim 3 sferturi, sa nu aibe insertii de material prin care sa se vada pielea si fara prea multe zorzoane. Iar machiajul sa fie cat mai natural! Bine nu este nimic greu de acceptat sau imposibil, dar cand am intrebat ce reguli trebuie sa respecte barbatii, mi-a spus ca nu exista! Ei, atunci m-au apucat pandaliile. Adica ei pot sa poarte camasa cu maneca scurta daca au chef. Acum ca nu e destul de eleganta pentru o nunta, asta e partea a doua, dar daca au chef, pot sa poarte! Nu e drept! Sau sunt eu imposibila?

 
 
Rochia aceasta verde smarald ar fi fost alegerea perfecta pentru o nunta "normala". Dar e prea decoltata pentru evenimentul la care voi participa eu. Si imi place maxim. Cum as putea eu sa modific aceasta rochie ca se incadreze in tipar? More lace? More silk? 
 
 
 Cred ca aceasta rochie din dantela albastra peste un material galben, banuiesc chiffon, indeplineste toate conditiile. Problema majora e ca nu imi place DELOC! Macar de ar fi avut ceva special, care sa imi capteze atentia cum ar fi aceste rochii de aici:  backless maxi dresses here.
Dar daca stau si ma gandesc bine manecile sunt transparente, un mare no no, ca de innebunesc barbatii cand vad prea multa piele. 

 
 
De-ar fi fost ceva mai lunga aceasta rochie neagra ar fi fost cat mai aproape de perfectiune. Si pentru mine pentru ca imi place modelul dar si pentru a ma incadra in aceste reguli idioate. Lipsesc cam 2 palme bune de material pentru a acoperi genunchii din ce vad eu.
 
 
 Si pentru final am ales optiunea care mi se pare ca se apropie cel mai mult de miezul problemei: o rochie fara forma bine definita, lalaie, cu maneca lunga, fara decolteu, material opac, mai simpla nici ca se putea. Problema majora? In primul rand culoare. Prea trista pentru o domnisoara de onoare. Pare mai mult o rochie de doliu. Apoi material, nu am mai purtat catifea de cand eram copil. Si nici macar nu imi place. Aoleu, ce ma fac? Cum ma imbrac? Eu ca eu, dar abia astept sa vad ce va purta mireasa. Voua ce vi se pare ca indeplineste mai bine conditiile? 
 

luni, 12 februarie 2018

Cadouri pentru ea

Stie toata lumea ca 14 februarie e Valentine's Day, dar pentru mine mai inseamna si altceva: este ziua de nastere a unei bune prietene, iar daca intr-un an s-a nimerit sa fiu singura, adica fara pereche, nu am fost de fapt complet alone, pentru ca mereu am fost alaturi de Deea, la petrecerea ei. Ea nu face niciun compromis si indiferent de cand pica ziua in timpul saptamanii, ea atunci vrea sa isi serbeze ziua, iar daca cineva comenteaza ca are o intalnire romantica ii taie repede macaroane: poti sa iti demonstrezi dragostea in orice zi a anului, nu trebuie sa ai batuta in cuie o zi in care sarbatoreste tot "satul". Si are complet dreptate, ziua ei este o data pe an, dragostea pluteste mereu in aer sau cel putin asa ar trebui. 

 Ne intelegem asa de bine incat de ziua noastra ne permitem sa spunem verde in fata ce cadou ne dorim mai mult - more -  sa primim de ziua noastra sau diverse ocazii speciale.
Anul acesta ea isi doreste un costum de baie pentru ca in martie are programata o vacanta in tarile calde. Ce-as vrea si eu sa merg cu ea! Ha haha! Poate data viitoare. Si aici intervine problema mea. Stiu ce vrea generic, dar in rest nu am indicii. Pana la urma cadoul e surpriza, chiar daca stie ce va fi, nu stie modelul, culoarea, imprimeul ....
 De obicei avem gusturi asemanatoare, ne plac aceleasi lucruri, culori. Problema e ca imi plac prea multe modele. Iar daca stau bine sa ma gandesc daca tot dau comanda pe https://www.zaful.com/s/sheer-swimwear/ , dau si pentru mine. 
Deci dilema e ce iau pentru mine si ce iau pentru ea. 
De vreo 2 ani  ne tot dorim costume intregi, dar niciuna nu a avut tupeu sa-si cumpere.

In principiu pentru ca vrem sa ne bronzam pe tot corpul si nu vrem sa avem abdomenul alb.
 
Dar in acelasi timp ma gandesc ca nu vom purta zilnic acest costum, deci cat de cat am fi bronzate si pe burtica. Grea decizie. 
Cand credeam ca sunt hotarata la una din cele 2 costume de mai sus, mi-a sarit in ochi acest model din 2 piese: simplu, cu un detaliu interesant, dar totusi destul de decent si intr-o culoare care imi place maxim: roz pudrat. Daca va intereseaza modelul, il gasiti aici - here -. 


Nu mai pun la socoteala ca vara trecuta mi-am luat deja 2 costume de baie, vreau si eu unul. Trebuie doar sa ma pregatesc de vara, mai e putin si vine varaaa!

Voi ce ma sfatuiti, ce costum va place mai tare?






sâmbătă, 10 februarie 2018

Primul meu aparat de facut cafea



Nu am avut niciodata un aparat de facut cafea acasa. Am folosit cateva modele la munca sau am apasat pe buton cand am mers in vizita la prieteni, dar sa cumpar eu unul pentru mine nu. Poate pentru ca am fost obisnuita de mica sa pun ibricul pe foc dimineata. Cateodata e ceva automat ca nici nu ma gandesc ce fac, e ceva automat, inainte sa merg la baie dau drumul la apa pe foc. 

Dar uite ca a venit si momentul sa am in casa un astfel de aparat!
Timp de o saptamana am avut la dispozitie expressorul automat Krups Latt'Espress silver sa il folosesc dupa bunul plac. Am primit gratuit acest aparat, timp de o saptamana sa il incerc, fara sa platesc nimic.
Mi-am prins putin urechile cand a venit momentul sa cuplez rezervorul de lapte pentru capuccino, dar in rest nu am avut probleme.  Manualul de utilizare are pozele ilustratative, dar nu stricau si 2-3 vorbe despre cum se ataseaza. In cateva minute ne-am prins cums ta treaba, dar am avut ceva emotii prima data cand l-am folosit, ca de, e ceva nou si pana la urma nu e al meu, e doar in teste. 
 Poti folosi acest aparat si daca nu citesti manualul, pentru ca te indruma la orice pas. Pe display apar instructiunile, nu are multe butoane, meniul e usor de rasfoit. Poti contoriza numarul de cafele , poti alege nivelul de macinare al boabelor de cafea, cantitatea de apa, cat de fierbinte sa fie. Se curata automat la fiecare pornire. La inceput ma cam stresa aceasta setare, dar am vazut ca se poate opri.

Adica se poate programa din setari cand sa porneasca curatarea, la fiecare aprindere a aparatului sau la un anumit interval de timp. Iar un alr lucru care m-a surprins este ca acest aparat te atentioneaza cand trebuie curatat. Adica daca s-a infundat ceva, sau a trecut prea mult timp de la ultima curatare "generala", te avertizeaza si practic nu te lasa sa folosesti aparatul pana nu faci curatarea. Si nu va ganditi ca spalati voi piesele, se spala automat, tu doar apesi pe un buton. Bine ca tavita in care se aduna resturile de cafea si tavita de sub cana trebuie spalate manual, dar nu e ceva greu. 

Pe total, mi-a placut aceasta experienta: gustul cafelei e diferit de cea la ibric, mult mai bun si folosirea expressorului mult mai comoda decat procedeul clasic. Nu mai astepti sa se incalzeasca apa, nu mai masori cafeaua, apesi pe un buton si gata. Bine ca in prealabil, am pus apa in rezervorul aparatului si cafeaua in locul special, dar macar nu am masurat, am pus totul la gramada. Cred ca in zilele noastre toata lumea alearga dupa comoditate, automatizare. Cu cat e mai usor sa faci ceva, cu atat ne place mai mult.  Iar eu am fost foarte multumita de acest expressor.




luni, 5 februarie 2018

Curs la distanta de inspector de resurse umane, 7

Dupa cum v-am povestit luna trecuta, subiectul principal al modulului 6 al cursului de inspector de resurse umane de la Eurocor a fost salarizarea, iar daca sunteti la curent cu ultimele stiri din acest domeniu stiti deja ca de la 1 ianuarie au aparut cateva schimbari majore in Codul Fiscal. 

Am fost placut surprinsa sa aflu ca cei de la Eurocor au modificat cursul in timp util. Mi-au trimis pe email un document pdf cu aceste modificari si cateva explicatii. Deci e clar ca toti cursantii au primit aceste modificari si banuiesc eu ca vor modifica si cursurile in format scris pentru cine nu a primit deja varianta tip caiet.
Dupa ce am bagat la cap aceste modificari, am primit si urmatorul modul, cu lectiile 13 si 14. 
 Acum este timpul pentru aprofundarea informatiilor despre statul de plata, cum se calculeaza orele suplimentare, plata pe ture, extra plata pentru zilele de sarbatoare,  valoarea sporurilor ( daca exista ), indemnizatii, penalitati, prime, retineri pentru bugetul de stat, impozite, alte retineri sau mai pe scurt ce ne intereseaza pe noi ca salariati, cati bani primim in mana si cati bani am avut de dat la stat si/sau alte institurii ( gen daca platesti pensie alimentara la copii si esti obligat sa platesti direct din salariu sau daca ai avut intarzieri la banci si acum isi recupereaza banii autumat de la angajator). 
In ultima lectie din acest modul se vorbeste despre gestiunea economica, despre functiile gestionarului. Care intr-un fel ma privesc in mod direct pentru ca eu am grija de acest aspect in firma noastra, doar ca e mai pe neoficial. Si m-au cam luat palpitatiile cand am vazut ca gestionarului i se pot imputa penalitati, ca unii depun o garantie in contul firmei. Este o surpriza majora pentru mine. Nici prin cap nu mi-a dat ca poti tu plati firma daca gresesti ceva. Dar daca stau si ma gandesc bine intr-un fel e foarte logic. Daca eu am depozitat gresit marfa si se strica, cine e de vina? Bine, asta in cazul in care chiar am gresit si nu sunt inundatii sau alte chestii care nu tin de mine si daca depozitul chiar are toate conditiile necesare.De exemplu, la noi, depozitul nu e sigur, bine ca nu recunoaste nimeni asta, dar se stie in firma. Toate aceste lucruri trebuie clar stabilite prin contract, fisa postului si alte acte aditionale. In cazul meu, nici macar nu s-a discutat despre aceste aspecte, asa ca nu pot sa ma trezesc cu astfel de surprize. Dar daca aveti o astfel de functie, macar sa fiti pusi in tema, chiar daca nu ati discutat nimic in prealabil. Ca nu stii niciodata cum il taie capul pe "patronul" roman.

 Daca va intereseaza acest curs la distanta, sau orice alt curs puteti verifica daca exista in programa Eurocor pe site-ul lor oficial eurocor.ro
  

sâmbătă, 3 februarie 2018

Valentine's Day Zaful Dress Wishlist

Nu stiu cum voi petrece Ziua Indragostitilor in acest an, nu am niciun plan, nici macar nu stiu ce vreau: sa stau acasa, sa ies in oras, o escapada romantica, poate chiar o surpriza, dar indiferent de situatie eu ma pregatesc si ma aranjez. 


Am gasit o promotie de Valentine Days Sale si am de ales intre 3 rochite, in nunate de rosu, destul de sexxy, dar potrivite atat pentru o iesire in doi, cat si pentru o cina romantica acasa.

 Nu ai cum sa dai gres cu aceasta rochie scurta cu dantela. Manecile lungi au un farmec aparte, iar decolteul inalt, pana la baza gatului pare cuminte in contrast cu lungimea rochiei. 




Acest model imi inspira mai degraba o iesire de vara decat Valentine Day - Zaful Valentines Day - , dar imi place contrastul intre alb si grena. Valurile de dantela ma duc cu gandul la mare. Nu ar strica o plimbare la mare, ca oricum imi doresc sa vad marea "inghetata". 




Nu stiu cat de bine s-ar adapta aceasta rochie la corpul meu, nu am mai purtat demult ceva sa de mulat, dar in mod cert aceasta e preferata mea.  Nu este exact nuanta de rosu pe care o prefer, dar imi plac maxim detaliile din partea de sus, model care se pastreaza si pe spatele rochiei.





Daca va place acest model puteti gasi mai multe detalii aici.

Voi ce planuri aveti de Valentines Day? Cum va pregatiti?