joi, 29 martie 2018

Cerceii din argint, accesoriul care evidențiază trăsăturile feminine

Femeile își doresc să-și pună în valoare ținuta în fiecare zi, nu doar la ocazii speciale. De aceea, aleg cu grijă accesoriile pe care le asortează cu piesele vestimentare.  De multe ori, acestea petrec ore în șir în fața unui dulap cu haine, neștiind ce să poarte. Odată ce au ales cu ce să se îmbrace, le vine foarte ușor să aleagă bijuteriile pe care le vor asorta la outfituri. 
Fie că sunt din argint, fie că sunt ornați cu pietre sau că au alte motive decorative, cerceii nu pot lipsi din colecția de bijuterii a unei femei. Aceștia pun accent pe feminitate și sunt o expresie a personalității purtătoarei.

Industria bijuteriilor s-a extins mai ales în zona online, astfel că în ziua de azi, se pot găsi o sumedenie de modele pentru toate gusturile la prețuri potrivite pentru oricare buzunar.

De unde pot cumpăra cercei din argint online
 
Dacă ai aruncat o privire în cutia cu bijuterii și ți se pare că ai avea nevoie de o nouă pereche de cercei, vizitează website-ul magazinului Ariki Bijoux. Ulterior, poți comanda foarte ușor de pe site, economisind timpul pe care l-ai aloca colindatului prin magazine. În plus, prețurile sunt accesibile și sunt cuprinse între 20 și 250 lei, în funcție de modelul dorit.

Cerceii din argint sau cu pietre ? Ce model să aleg?
 
Cerceii din argint reprezintă o alegere clasică potrivită multor ținute vestimentare ce nu se va demoda niciodată. Aceste bijuterii sunt apreciate mai ales de către femeile distinse, care adoptă un stil bine definit și care doresc să pună în valoare aceste trăsături ale bunului gust cu discreție și rafinament. 

Dacă ești o fire independentă și nonconformistă poți opta pentru o bijuterie modernă cu un design deosebit, lucrată cu finețe și delicatețe precum cerceii cu pietre semiprețioase precum sunt cei confecționați din Paua Shell.

Ce este Paua Shell?

Paua Shell este cochilia unei moluște ce poate ajunge la o lungime de cca. 20 cm. Paua se găsește în marea nepoluată de pe coastele meridionale ale Noii Zeelande și este comestibilă, fiind foarte apreciată local ca o specialitate tradițională. Pentru îndepărtarea crustei de calcar marin de deasupra cochiliei se utilizează o metodă specială de curățare. Ulterior, cochilia este mai apoi tăiată și prelucrată pentru a fi montată pe bijuteriile deosebite de la Ariki Bijoux. 

Scoica Paua reprezintă un simbol al prosperității, al abundenței, al puterii și al fertilității. De asemenea, există credința conform căreia persoanele care poartă această piatră vor deveni mai norocoase și se vor bucura de protecție pe parcursul călătoriilor, mai ales pe mare.

În Noua Zeelanda, această scoică este considerată comoară națională. Fiind un dar al mării, se spune că preia din calitățile pe care le are apa – sensibilitate, puritate, fluiditate, transmițând adesea purtătoarei o stare de pace, liniște și relaxare.

Indiferent de mărimea cerceilor, de designul pe care îl au sau de materialul din care sunt confecționați, cerceii fac parte din gama celor mai îndrăgite bijuterii. Femeile adoră cerceii din argint pentru că le pun în evidență trăsăturile feței și îi pot accesoriza cu ușurință atât la ținutele de zi cu zi, cât și la ținutele destinate unor ocazii speciale.

marți, 27 martie 2018

Safirul albastru – piatra pretioasă a iubirii

Încă din cele mai vechi timpuri, inelul de logodnă a reprezentat unul dintre cele mai importante simboluri ale iubirii, fiind o bijuterie populară în rândul domnișoarelor de viță nobilă, dornice de măritiș. Aceste podoabe, incrustate cu diferite pietre prețioase, au fost purtate cu drag de-a lungul timpului de către femei indiferent de contextele cultural.

Inelul de logodnă cu safir
Gestul de a dărui un inel de logodnă ca simbol al unei promisiuni de căsătorie a dăinuit în timp până în zilele noastre. Aproape că nu există femeie care să nu fi visat vreodată la ziua în care va deveni mireasă, considerând acest eveniment ca fiind unul dintre cele mai importante din viața lor. Cu toate acestea, înainte de nuntă, un alt moment special este acela în care va fi cerută în mod oficial de către partenerul său prin intermediul unui inel de logodnă - incrustat de regulă cu pietre prețioase.

Safirul albastru este una dintre cele mai populare pietre întâlnite în rândul bijuteriilor și poate avea o semnificație deosebită pentru viitoarele mirese.

Potrivit unor credințe din popor, această piatră prețioasă poate aduce noroc în dragoste femeilor care poartă inele de logodnă împodobite cu safir.

Safir – proprietăți și autenticitate
 
Safirul este un mineral corindon – cea mai cunoscută varietate a safirului – și în stare naturală poate găsi în mai multe nuanțe fie de albastru verzui sau chiar violet. În cadrul unor culturi, acesta este un simbol important al iubirii, purității, înțelepciunii constituind adesea un simbol al regalității.
Îl putem recunoaște cu ușurință, în primul rând după culoare datorată în mare parte conținutului bogat de fier și titan și după proprietățile pe care le are – este o piatră de culoare albastră care poate avea nuanțe închise sau deschise.

Inelul de aur incrustat cu safir albastru, un simbol al regalității
 
Adesea regii și reginele purtau inele confecționate din aur cu safir datorită atributelor pe care le aveau astfel de bijuterii. De altfel, aceștia se simțeau protejați împotriva dușmanilor, împotriva bolilor sau chiar a spiritelor malefice.

În zilele noastre, safirul are un rol estetic – fiind utilizat în mod deosebit de către industria bijuteriilor și poate fi exploatat din unele regiuni precum Sri Lanka, Australia, India, Nigeria, SUA, etc.
Cel mai mare safir stelat din lume (1.404 carate), estimat la cel puțin 100 de milioane de dolari, a fost descoperit la sfârșitul anului 2015 într-o mină din Sri Lanka.

Oferă-i viitoarei logodnice un inel cu safir!

Dacă te-ai hotărât să o ceri în căsătorie pe iubita ta și încă nu ai găsit bijuteria potrivită, poți intra pe E-ring pentru a opta pentru un inel de aur incrustat cu safir. Dacă totuși consideri că un model personalizat ar fi o alegere mult mai bună în materie de inele, pe site ai la dispoziție 6508 de variante. Prin urmare, dacă ai o idee în minte, poți concepe un desen în care să fie înfățișat inelul pe care ți l-ai imaginat, menționând atât materialul din care să fie confecționată bijuteria, cât și piatra cu care să fie incrustată. Ulterior, vei trimite desenul echipei de la E-ring, iar după ce vei primi o realizare 3D a bijuteriei care să fie pe măsura așteptărilor tale, vei primi produsul finit.

sâmbătă, 24 martie 2018

Pufosenii pentru bebei

In ritmul in care inca ninge, cred ca vom avea zapada de Paste, pentru prima data in viata mea. Asa ca nu e o surpriza ca in loc sa ma uit de haine de vara, ochii imi fug dupa haine calduroase si pufoase. 
Si nu dupa orice haine de iarna, ci dupa hainute pentru nepotica mea! Creste intr-un ritm ametitor : combinezonul cumparat in noiembrie nu ii mai vine deja, la inceput ii era mare, iar acum nu mai incape in el!  Si uite asa ma uit eu la paltoane - newborn baby jackets - si bluzite mai groase.
Nu am mai cumparat haine pentru bebelusi on-line,dar nu e niciodata prea tarziu pentru a incepe. Am descoperit un nou site 
Popreal cu haine super dragalase, la preturi acceptabile si sper eu de o calitate buna. Cel putin asa reiese din descrierea materialelor de pe site.

Mereu am fost invidoase pe hainele de copii, au modele si imprimeuri mult mai frumoase decat hainele pentru adulti. Uneori ma gandesc ca daca cineva ar face haine asortate - matching home accessories - seturi mama fiica, tata - fiu ar deveni o afacere profitabila. Stiu ca sunt deja pe piata astfel de seturi, dar prea putine pentru gustul meu si cred eu pentru cerinta de pe piata. Nu sunt singura care isi doreste sa-si vada copii in haine asortate, inclin sa cred ca e o tendinta foarte actuala.

In ultima perioada am capatat o pasiune aparte pentru hainele cu urechiuse, probabil pentru ca i-am tot cumparat hainute ce aduc aminte de animalute: iepurasi, ursuleti si pisicute. Iar ca imprimeuri aleg flori, buline si diverse personaje Disney. 






Voi pentru ce imprimeuri optati, cand vine vorba de copii sau nepotei?





miercuri, 14 martie 2018

NOTD, Heart Beat

Modelul de pe unghiile mele nu are nici o legatura cu Ziua Indragostitilor si/sau Dragobetele, chiar daca poate parea asa la prima vedere.
Anul acesta am facut pentru prima data o electrocardiograma si am vrut cumva sa marchez momentul. Nu va speriati, nu am avut nevoie de aceasta analiza, a fost doar pentru a testa un nou aparat la clinica medicala la care lucrez :) Dar mi s-a parut o idee draguta pe moment. Si daca tot nu am avut inimioare pe unghii sa sarbatoresc iubirea, am ales inima pentru a celebra viata! 
Culoarea adevarata a unghiilor este cea din prima poza, un gri cald. A doua poza este realizata, afara, la munte, unde zapada a creat o lumina super puternica, efect de blitz il numesc eu. Fara ochelari de soare nu poti sta afara, cel putin eu. Dar eu sunt un caz special pentru ca am purtat ochelari de vedere cu lentile heliomate mai bine de 20 de ani, asa ca fara lentile colorate eu nu ma prea descurc, fie vremea buna, fie rea.

Unghiile sunt facute la salon, cu gel, asa ca habar nu am ce a folosit. Am apelat la profesionisti pentru ca m-am saturat de unghii ciobite si rupte. Macar asa am siguranta ca minim 3 saptamani nu se intampla nimic. Sa vedem acum cat de repede ma plictisesc de model...

luni, 12 martie 2018

Te-ai saturat de viata aglomerata din Capitala? Iata de ce sa te muti la marginea Bucurestului

In ziua de astazi, foarte mul locuitori ai Capitalei se declara stresa de agitaa si zgomotul codian, asa
In ziua de astazi, foarte multi locuitori ai Capitalei se declara stresati de agitatia si zgomotul cotidian, asa ca folosesc acest motiv

pentru a schimba peisajul citadin al metropolei cu o zona relaxanta, linistita, plina de frumusetea parcurilor din jur. Pentru ca salariile romanilor sunt foarte mici, din pacate, putini reusesc sa faca aceasta schimbare benefica in viata lor fara implicatii financiare deosebite. Insa, in ultima vreme, tot mai multi reusesc sa-si vanda vechile apartamente din diferite cartiere ale Bucurestiului. 

Urmatorul pas pe care il fac este sa-si achizitioneze o locuinta noua, intr-o zona de la marginea orasului, acolo unde traficul este mai putin aglomerat, unde verdeata pare la ea acasa prin parcurile din apropiere, intr-o cladire noua, care ofera traiul civilizat atat de des intalnit in tarile din Occident prin facilitatile numeroase si moderne pe care le presupune. 

Iata cateva motive in acest sens:
  • Preturile pentru locuintele din oras sunt extrem de mari, iar avantajele obtinute in urma achizitionarii acestora nu dau pe nimeni pe spate pentru ca majoritatea sunt situate in cladiri vechi, care aduc probleme in viata cotidiana a cumparatorului imediat dupa mutare. Un apartament intr-o zona de la marginea Bucurestiului are avantajul de a fi construit recent, asa ca vine cu o gramada de facilitati si cu probleme zero.
  • Zona de la marginea Bucurestiului este una intr-o continua dezvoltare, asa ca Agentia Imobiliara Cubic Residence din Bucuresti ar putea oferi cea mai buna oferta de garsoniere si apartamente pentru cei interesati. Din acest motiv, aici exista acces la transportul in comun, iar locuitorii nu vor fi nevoiti sa faca zilnic naveta cu masina la serviciu, parcurile din apropiere vor ajuta mamicile pentru a-i distra pe cei mici, iar supermarket-urile sunt prezente pretutindeni. 
  • Viata tumultoasa a Capitalei ramane in continuare la dispozitia oricui decide sa se mute la marginea ei. Evenimentele diverse si concertele mari raman parte din viata persoanei, chiar daca acum nu mai sta in centru. Daca se plictiseste de liniste si de relaxare, oricand poate sa urce intr-un mijloc de transport in comun sau in masina personala si sa revina in orasul palpitant cu numeroasele sale cluburi si baruri.
  • Din pacate pentru romani, capitala Romaniei ramane una dintre cele mai poluate din lume, iar sanatatea locuitorilor sai are de suferit tot mai mult. Centrul orasului nu este o zona propice vietii umane, asa ca solutia cea mai buna pentru a scapa de problema aceasta este evadarea de aici si mutarea in zonele de la margine, recomandate de oricine pentru aerul curat, dar si pentru spatiul verde din apropierea locuintelor.
  • Ideea de a pleca si de a se stabili la marginea metropolei este una potrivita pentru orice persoana ce isi doreste un nou inceput in viata sa, mai ales pentru proaspetii parinti care vor intimitate si liniste pentru a-si creste cum se cuvine copiii.
In concluzie, desi viata la Bucuresti poate fi extrem de incitanta si de atragatoare, totusi, o persoana trebuie sa aleaga sanatatea inainte de toate, lipsa stresului, a zgomotului, a poluarii, a traficului infernal, asa ca solutia ideala ramane alegerea unei zone din apropiere, ce poate oferi bunastare si o viata normala.


In ziua de astazi, foarte mul locuitori ai Capitalei se declara stresa de agitaa si zgomotul codian, asa
In ziua de astazi, foarte mul locuitori ai Capitalei se declara stresa de agitaa si zgom

duminică, 4 martie 2018

Curs la distanta de inspector de resurse umane, 8

Am primit al optulea caiet de studiu din cadrul cursului de Inspector de Resurse Umane pe care il urmez la distanta in cadrul Institutului Eurocor. Acest curs se gaseste atat in varianta electronica, in format digital, cat si format scris, cel pe care il folosesc eu. Pentru mine formatul nu conteaza atat de mult, imi e indiferent daca citesc cursul de pe hartie sau de pe laptop, dar ma bucur ca am ambele optiuni. 

Sunt persoane care nu suporta sa citeasca de pe laptop sau le este incomod, dar din fericire eu nu ma aflu printre ele. Ba chiar eu uneori prefer formatul electronic pentru ca de multe ori este mult mai ieftin sa cumperi o carte "digitala" decat o carte "printata". 
Fiecare varianta are beneficiile si minusurile ei: la formatul digital ma enerveaza faptul ca nu se pot salva lectiile si trebuie sa ai neaparat acces la internet. 

Adica nu poti descarca lectiile in calculator, sa le rasfoiesti cand ai chef, in orice conditii, trebuie sa intri in aplicatia Eurocor, iar daca esti intr-o zona in care semnalul la net e slab sau chiar inexistent, e destul de enervant. Iar pentru forma scrisa, inconvenientul meu e o bebelina care roade tot. Daca uit caietul pe pat, pe masa sau chiar pe jos cateva secunde si nu sunt atenta, nu il mai gasesc intreg. Musca din el, trage de foi, chiar rupe. Pentru cine care invata "normal" nu e problema, adica asezat la birou, dar eu citesc in pat sau direct pe jos, pe covor, cand am chef sau cand pot, asa ca nu e de mirare ca uneori le las pe unde apuc. Asa ca nu e de mirare ca ajung in gura bebelinei. 

Noroc ca am ambele variante, iar daca raman fara un caiet de curs, il gasesc mereu in aplicatie si il pot studia online!
Eu mai am de primit doar 4 caiete din acest curs si deja incep sa ma uit pe site ce cursuri mai sunt disponibile. Imi fac cu ochiul cursul de fotografie, de masaj si cel de japoneza. Domenii complet diferite, dar pe interesul meu. Cel de fotografie ar fi cel mai util pe moment, ca tot ma chinui sa fac poze "bune" pentru blog si nu prea reusesc, japoneza m-ar scapa de cautatul traducerilor pe net a desenelor pe care le urmaresc, iar de masaj s-ar bucura altcineva, nu eu, asa ca nu ma grabesc sa-l aleg :))
Tu pentru ce curs la distanta ai opta sa te inscrii la Institutul Eurocor daca ai avea de ales?