EUCERIN SUN 2014

Am fost de 2 ori la mare pana acum: pe 1 Mai si week-end-ul trecut. Prima data nu am luat creme de protectie solara. Am zis ca e 1 mai, ca nu o sa fie cine stie ce soare si rau am facut! M-am bronzat binisor, dar dupa mi s-au luat 3 straturi de piele. Acum m-am desteptat si mi-am luat 2 creme, 2 marci diferite: una cu SPF 20 si alta cu SPF 50. Adevarul e ca nu m-am prea bronzat. Nici nu se vede ca am fost la mare, fata de data trecuta cand de la un alb branza am trecut la un maroniu placut. Dar better safe, than sorry. Am auzit multe despre alergii solare si ma bucur ca nu am patit nimic de genul acesta. Mamei mele ii apare in fiecare varea o pata pe obraz de la soare, indiferent daca foloseste creme cu protectie solara sau nu, asa ca m-am hotarat mai bine sa previn decat sa tratez. 

Kit-ul Eucerin Sun 2014  de protectie solara cuprinde urmatoarele produse:
  • Gelul crema impotriva alergiilor solare cu SPF 25(UVA/UVB) sau SPF 50
  • Sprayul transparent cu protectie ridicata, SPF 50(UVA/UVB) sau SPF 30
  • Gelul-crema, pentru ingrijirea dupa plaja
Gelul crema nu are miros! Asta ma bucura foarte tare pentru ca de cativa ani buni nu mai suport nici un parfum. Imi place sa simt la altii miros de parfum, dar pe pielea mea ma dispera. Imi vine pur si simplu rau. In afara de gelul si crema de dus, caut mai tot timpul produse cosmetice fara miros. 
Chiar daca nu stiu sa innot, stau mai tot timpul in apa, asa ca imi trebuie o crema solara rezistenta la apa, deci alt punct bifat pe plus!

Uneori imi este pur si simplu lene sa aplic crema pe tot corpul, asa ca prefer un spray. Dar mai tot ce am incercat eu pana acum lasa pielea grasa si lipicioasa( asa ca intram in apa imediat sa ma spal, deci nu avea nici un efect). Am auzit ca acest spray nu este lipicios. Nu stiu sigur daca asa este, pana nu il probez nu am cum sa va spun adevarul. Dar sper sa am sansa sa il incerc daca o sa-l castig la concursul organizat pe blogul Adelei. Daca nu, ma risc si o sa-mi cumpar singura acest kit. La cate am citit despre el, merita probat. Daca aveti blog va puteti inscrie si voi la concurs. 

M-am obisnuit cu greu sa folosesc zilnic emulsie dupa plaja, dar pot sa spun ca ma tin de treaba cand merg la mare. Pentru sanatatea pielii mele am inceput sa scap de multe obiceiuri proaste: nu mai stau la soare intre 12-16, folosesc creme, stau si la umbra, nu tot timpul, dar cat rezist. 

Voi cum va protejati de soare? Ce creme folositi ?  

2 comentarii:

  1. Buna.. Pana acum nu am folosit produse de marca si cred ca regret acest lucru.. De cativa ani mi-au aparut de ceva vreme de la soare pete maronii deschise la culoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Eu am avut noroc: cand am folosit produse cu factor de protectie, cand nu. Dar nu am patit nimic, spre deosebire de mamii. Eu am folosit produse de serie: gen Nivea, Avon, Oriflame, Gerocosen. Sincer, am cumparat ce e mai ieftin pana acum. Dar am inceput sa ma documentez mai bine si sa ma gandesc la sanatatea pielii mele, asa ca nu o sa mai fiu zgarzita de acum inainte in aceasta privinta.

    RăspundețiȘtergere