marți, 31 ianuarie 2017

Salonul de masaj de Cornel George Popa, Recenzie

Au trecut cateva ore de cand am terminat de citit Salonul de masaj scrisa Cornel George Popa si inca nu imi dau seama daca mi-a placut sau nu. Incepe promitator, se lalaie pa parcurs si in ultimele 80 de pagini devine interesanta. Te intriga povestea initiala, apoi incepe sa povesteasca altceva, iar revine la inceputuri, mai apare un personaj, o alta poveste, iar revine la nu stiu ce incident si tot asa pana simti ca nu se mai descurca deloc itele povestii initiale. 
Ma enerveaza si in acelasi timp ma captiveaza. Am citit pagini intregi cu sentimentul ca imi irosesc timpul, pur si simplu vroiam sa las cartea din mana, dar totusi vroiam sa aflu deznodamantul si am continuat. Am obiceiul sa sar pagini daca ma enerveaza povestea, dar in acest caz am perseverat, nu cumva sa pierd vreun detaliu. 

Cartea este scrisa la persoana I, este jurnalul unei tipe acuzate pe nedrept de moartea a 4 barbati si condamnata la 20 de ani de inchisoare. Nu prea inteleg eu cum a fost acuzata fara dovezi clare, doar pentru ca nu are alibi, ca ii cunoastea si pentru ca cei patru  au frecventat salonul ei de masaj ( erotic) in ziua in care au murit, dar de dragul povestii accept lucrul acesta. Daria Silvestri Mircescu incepe sa scrie in inchisoare acest jurnal pentru ca este pe moarte (intr-un final aflam ca are cancer osos ) si vrea sa ii explice fetitei ei de 3-4 anisori circumstantele arestarii ei. Iar pana ajunge la povestea propriu zisa a crimelor, incepe tot istoricul, de cand s-a nascut, cu toate bolile copilariei ( care se leaga cumva cu activitatea de masaj pe care ajunge sa o practice), cum a devenit o mini vedeta la gradinita pentru ca lua lectii de balet, cum indurau frigul pe vremea lui Ceausescu, plecarea dintr-un oras mic la facultate la iasi, primul ei iubit si tot mai departea. Adica toata povestea vietii ei pana in acel moment, iesirea din inchisoare pe caz de boala si din pacate pana la final, finalul vietii! 

Mi-a placut mai mult a doua jumatate a cartii, dar si in prima sunt destul de multe momente bune. Cel putin e o carte care starneste emotii. M-am enervat, am simtit nedreptatea, am ras, m-am si minunat putin de anumite situatii, cum de e posibil sa i se intample anumite faze, dar de, asa e viata ca o telenovela uneori :))) 

Gasiti cartea "Salonul de masaj"  in colectia Strada Fictiunii Contemporane de pe editura All la un pret redus de 19 lei in format fizic si doar 13 lei in format electronic.   

Cateva pasaje care merita amintite:

Barbatii se razbuna pentru a se elibera, pentru a scapa de stres si incordare; razbunarea, la ei, e ca un orgasm urias. Femeile se razbuna pentru ca nu pot altfel; viata lor e blocata de gandul acela apasator; trebuie eliminat gandul pentru ca viata lor sa poate continua. 

O femeie se poate purta ca un barbat, cand necesitatea ori viata o cer. Unui barbat ii vine greu si depune efort, in aceeasi situatie, dar invers. Femeile se transforma fulgerator in barbati daca sunt presate. Barbatii devin femei ocazional si razlet.

Miruna, mama iti ureaza sa cresti mare, sa fii frumoasa si desteapta si sa nu ma uiti! Adio, draga mea!

Abuzul, nedreptatea si injustitia raman, indiferent de identitatea si numarul celor implicati in crimele acelea. ... un om a fost condamnat fiind nevinovat .. din motivul acesta omul acela a murit mai repede decat scria in ciclul vietii lui. 

Spor la citit!  

marți, 24 ianuarie 2017

Apa micelara pentrru piele sensibila cu apa termala La Roche Posay, Review

Ma bucur de fiecare data cand gasesc produse travel size pentru ca am ocazia sa le incerc fara a plati pretul intreg si sa imi dau seama daca mi se potrivesc sau nu. Asa a fost si cazul apei micelare pentru piele sensibila, pentru ten si ochi, cu apa termala La Roche Posay
Nu aveam intentia sa o cumpar, citisem despre ea, dar nu imi doream in mod expres sa o folosesc, pur si simplu am vazut sticluta mica cand am ajuns la casa sa platesc, la Farmacia Tei si nu am putut sa plec fara ea. 
Nu o recomand pentru demachierea ochilor. Este foarte slaba la acest capitol, dizolva greu machiajul dupa cum se vede si in fotografia de mai sus. Pentru un machiaj de zi cu zi: fard, creion dermatograf, rimel am tinut discheta imbibata in apa micelara cateva secunde pe ochi, fara sa "frec", doar cateva miscari circulare si acesta e rezultatul. Slabut de tot. Pana la urma se ia tot machiajul, dar cu miscari apasate si multe dischete, spre deosebire de alte produse de acest gen. Daca folosesc un demachiant bifazic sau orice alt demachiant pentru ochi prima data, iar apoi revin cu aceasta apa micelara ca o clatire, atunci da, sunt multumita, dar ca demachiant principal pentru ochi nu face fata.
 Partea buna este ca nu ma ustura ochii de la ea, chiar daca contine parfum. Nu prea inteleg eu cum este destinata tenului si ochilor sensibili daca contine parfum, bine macar ca nu am avut probleme de la ea.  Fara sapun. Fara coloranti. Fara alcool. Fara parabeni. 
O recomand in schimb pentru demachierea tenului, isi face treaba bine la acest capitol. Nu usuca pielea, nu mi-au aparut iritatii. Calmeaza pielea iritata. Mie imi place sa o pulverizeze pe fata cand simt ca imi e cald ( am transferat o parte din produs intr-o recipient cu pompa de spray). 
Varianta de 100 ml pe care am cumparat-o eu a costat 15 lei la Farmacia Tei, dar e disponibila si in varianta de 200 si 400 ml. Cea de 400 costa 56 de lei. Aceste preturi sunt valabile la Farmacia Tei, in alte locatii au preturi mai mari. Mi se pare destul de scumpa pentru ceea ce face. Daca tot dau atatia bani pe un produs, atunci vreau sa fie demachiant principal si pentru ochi si pentru fata. Nu imi pare rau ca am incercat-o, dar sigur nu voi cumpara varianta full size pentru ca ma inteleg mai bine cu altele. 


duminică, 22 ianuarie 2017

Acte necesare inmatriculare auto 2017

De o luna de zile tot umblu sa inmatriculez o masina auto, cand credeam ca am dosarul complet si ajungeam cu el la ghiseu mai aparea o chichita, care bineinteles ca nu era trecuta pe niciun site, nici macar pe site-ul lor oficial ( si ma refer in special la taxe si impozite), asa ca m-am gandit ca ar fi util sa scriu un ghid cu toate etapele necesare pentru inmatricularea unui autoturism in 2017. 
Daca vrei sa vinzi/cumperi o masina primul pas este contractul de vanzare cumpare in cazul persoanelor fizice, pentru persoanele juridice este nevoie doar de factura. Iar in cazurile speciale persoanaj fizica cumpara de la persoana juridica este nevoie de factura de vanzare si invers persoana juridica cumpara de la persoana fizica este nevoie de contract de vanzare cumparare. 

In cazul persoanelor juridice factura se face la sediul societatii, cel mai probabil cu un program de facturare pe care il au deja. In cazul persoanelor fizice acest contract se face la un centru de tehno-redactare documente. Sunt formulare prestabilite care se completeaza la masina de scris/calculator. Nu se accepta formulare completate de mana. In aceasta perioada am observat ca sunt formulare care se autoimprima, adica scrii pe prima pagina, iar pe urmatoarele 4 e ca un fel de indigo.

Pentru Bucuresti: aceste firmulite de redactare documente auto se gasesc in Pipera, pestru drum de sediul Permise si Inmatriculari Auto sau pe denumirea oficiala DRPCIV Bucuresti. Sunt cateva si pe la Obor si direct la sediul Directiei Taxe locale si Impozite de care apartineti. Cu siguranta in incinta Taxe locale sector 1 si 5 exista ( am fost eu acolo), banuiesc ca si restul au. 

1. Cu contractul sau factura dupa caz, in original si cele 4 copii in dinti ( nu ma intrebati de ce, dar asta e regula, pentru acest motiv m-a intors pe mine din drum ca aveam doar o copie), vanzatorul trebuie sa mearga la taxe si impozite sa scoata masina de pe rol si sa va dea certificatul fiscal prin care atesta ca masina nu mai e pe numele lui si ca a platit tot impozitul datorat, fisa de inmatriculare vizata si contractul/factura cu viza administratiei.

2. Acum urmeaza randul vostru sa mergeti la sediul Administratiei Taxe si Impozite ( care nu inseamna acelasi lucru cu Administratia Financiara) de care apartineti pentru a inregistra masina pe numele vostru. Pentru inregistrarea pe rol a unui autoturism sau pe romaneste il inregistrati unde trebuie sa platiti impozitul, va trebuie urmatoarele documente: 
- Cerere tip adica declaratie fiscala pentru stabilirea impozitului pe mijloacele de transport ( pe care o luati de la ghiseul informatii sau o descarcati de pe net ) 
- contractul de vanzare cumparare  sau factura pt. persoane juridice in original si 1 copie
- cartea de identitate a masinii in original si copie
- certificatul de atestare fiscala emis pe numele fostului proprietar
- fisa de inmatriculare original ( se face la centru de tehnoredactare, cand faceti contractule convenabil sa faceti si aceasta fisa pentru ca trebuie semnata de cumparator si de vanzator si vizata de sectia taxe si impozite de care apartine vanzatorul).  
- cartea voastra de identitate in original si copie

Pt persoanele juridice se adauga:
- copie CUI
- delegatia persoanei care depune dosarul ( in cazul in care nu e administratorul firmei)
  
3. De anul trecut nu mai este nevoie de autentificarea R.A.R. pentru masinile deja inmatriculate anterior in Romania. Pentru masinile noi sau cele cumparate din strainatate, atunci aveti nevoie de certifarea R.A.R. Se face programare telefonic sau on-line si va prezentati acolo cu masina si un dosar care contine:
- cartea de identitate a masinii in original
- talonul masinii original
- cartea voastra de identitate original
- formularul completat ( pe care il primiti la poarta).
Se plateste taxa in functie de masina. "Masina mica" in jur de 150 de lei, dubite cam 250, microbuz cam 450 de lei. 

EDIT: incepand cu 1 Februarie nu se mai plateste taxa de mediu pentru orice fel de masina si nici nu mai este necesara vreo adeverinta de nerestituire taxa de la ANAF. 

4. Daca ati cumparat o masina noua trebuie sa mergeti la ANAF pentru calculul taxei de mediu pe baza calcului emisiilor CO2, calculate la RAR. Va duceti frumusele la sectia adminsitratiei fiscale de care apartineti, cu urmatoarele documente:
- contract vanzare cumparare , original si copie
- carte de identitate a masinii, original si copie
- talonul masinii, original si copie
- cartea voastra de identitate, original si copie
- cerere tip, de pe net sau de la ghiseul "informatii"

Pentru masinile second hand, trebuie sa cereti o adeverinta prin care se atesta nerestituirea taxei de mediu. Sa se asigure ei ca vechiul proprietar nu si-a cerut banii inapoi, ca altfel trebuie sa platiti voi din nou taxa de mediu. Pentru aceasta adeverinta, va trebuie:
- cerere tip, de pe net sau de la informatii
- cartea de identitate a masinii, original si copie
- talonul masinii, original si copie
- cartea voastra de identitate, original si copie

Pentru persoanele juridice se mai adauga C.U.I.-ul firmei si delegatia persoanei care depune dosarul. 


Termenul de raspuns este de 5 zile lucratoare calculate de a doua zi de cand ati depus actele.

5. Directia inmatriculari auto/Politie este ultima oprire. Inainte sa mergeti la politie trebuie platita taxa de inmatriculare de 60 de lei care se achita la posta ( plus un comision de vreo 5 lei parca) sau la taxe si impozite. Cel mai convenabil este sa o  platiti in ziua in care mergeti acolo sa bagati masina pt impozit pe numele vostru, ca tot sunteti in zona si in plus nu mai platiti comision la posta. Taxa de talon 37 lei se platea inainte la CEC sau la posta, acum se plateste la posta ( +comision) sau pentru Bucuresti direct la politie, la ghiseu cand mergeti sa depuneti dosarul. Banuiesc ca si pentru alte orase este la fel. Tot la politie, la acelasi inspector care va primeste actele se plateste si taxa de numere 40 de lei sau 85 lei pentru numar personalizat. Dosarul pentru politie contine:
- cererea tip de inmatriculare auto
- contract de vanzare cumparare/ factura, in original si copie, cu stampila organului fiscal de care apartine atat cumparatorul, cat si vanzatorul( adica care au fost vizate la pasii anterior)
- fisa de inmatriculare ( o aveti de la primii 2 pasi)
- cartea de identitate a masinii, original si copie
- talonul, original si copie ( iar talonul trebuie sa fie completat la rubrica de pe spate un scrie instrainat catre ... ). Eu am uitat de faza asta si am completat acolo, nu e problema. ITP-ul trebuie sa fie in termen.
- asigurarea RAR pe cel putin 6 luni, original si copie
- adeverinta Anaf ca ati platit taxa de mediu sau dupa caz ca nu a fost restituita taxa
- chitantele pentru taxele de mai sus, ori le aveti, ori le platiti acolo. Atentie doar taxa de talon si cea de numere se poate plati la politie. Taxa de inmatriculare se plateste la taxe si impozite sau la posta!
- certificatul RAR ( doar pentru masinile noi). 
- cartea voastra de identitate, original si copie
- placutele cu numere, doar in cazul in care va hotarati sa le schimbati
Pentru persoanele juridice se adauga CUI-ul firmei si delegatia.

Pentru Bucuresti recomand sa va faceti programare online pentru a depune actele. Scapati de coada in acest fel. Daca nu, trebuie sa ajungeti acolo pana la 12:30, maxim 13 pentru a lua bon de ordine. dupa aceasta ora nu se mai elibereaza bonuri, adica veniti degeaba. 

Eu am fost de 2 ori la politie, cu 2 masini. Prima data nu stiam cum stau treburile si am luat bon de ordine si nu am schimbat numerele masinii si mi-au dat termen de ridicare al actelor 2 saptamani. Data viitoare am avut programare online si am ales varianta de numere personalizate si am avut termen de ridicare 2 zile. Asa ca nu stiu de ce depinde, dar sa va asteptati la un minim de 2 zile fara masina daca ii schimbati numerele ( pentru Bucuresti, posibil in alte orase sa se miste mai cu talent ).  

Ca o recapitulare pe scurt: faceti contractul de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare, vanzatorul se duce la taxe si impozite, unde i se va pune stampile pe actele originale si pe copii, apoi va da si voua un original si 2 copii. Cumparatorul merge cu acestea la taxe si impozite de unde apartine el sa inregistreze masina, unde i se va pune si lui stampile, atat pe originale cat si pe copie. Deci pe original si pe copii aveti 2 seturi de stampile. Tot la taxe si impozite platita taxa de 60 de lei. Faceti asigurarea masinii. Inspectia tehnica ITP sa fie valabila. Pentru masina noua va duceti la RAR. Faceti dosar pentru administratia financiara sa luati adeverinta, ori sa va calculeze taxa de mediu si sa o platiti ( pt masina noua), ori adeverinta de nerestituire a taxei de mediu ( pt masina second hand). Cu toate actele va duceti la politie, va hotarati daca schimbati numerele sau nu, platiti restul taxelor si gata: sunteti fericitul posesor al unei autoturism.

Pentru alte situatii, masina in leasing, masina cumparata din strainate, se schimba actele, va trebuie traduceri, etc. 

Sper sa va fie util acest ghid de inmatriculare auto valabil in 2017. Este posibil sa apara modificari pe parcurs, asa ca trebuie sa va informati din mai multe locuri, intrati pe siteurile oficiale ale institutiilor in cauza inainte sa mergeti acolo, dar pentru ianuarie 2017 garantez vericiditatea acestor informatii. 

marți, 17 ianuarie 2017

Diavolul in rochie albastra de Walter Mosley, recenzie

Dupa primele 10-20 de pagini citite din Diavolul in rochie albastra, scrisa de Walter Mosley aveam impresia ca povestea imi e cunoscuta. Mi-am stors creierii sa imi dau seama de ce carte imi aduce aminte, dar treptat treptat am realizat ca stiu povestea dintr-un film, nu din o carte! Nu mi s-a mai intamplat sa vad un film, iar apoi sa imi pice cartea in mana. Invers da.

Povestea romanului scris de Walter Mosley a fost adaptata si ecranizata de regizorul Carl Franklin. Sunt cateva diferente majore intre film si carte, dar recunosc ca mi-a fost super usor sa imi imaginez locurile descrise de autor in carte pentru ca deja aveam imaginea vizuala in cap din film. Daca la inceputul cartii personajele nu aveau chip in mintea mea, dupa ce am facut conexiunea cu filmul,  personajele au luat viata: Denzel Washington in rolul carismaticului Ezekiel Rawlings poreclit Easy, Don Cheadle in rolul nebunului exploziv si siret Mouse Alexander si personajul feminin principal  Daphne Monet interpretat de  Jennifer Beals. 
Easy este un tanar ( de culoare) veteran de razboi proaspat concediat de la fabrica de avioane la care lucra in pericol sa isi piarda casa daca nu plateste la timp ipoteca/rata. Prietenul lui Joppy ii gaseste de lucru: trebuie doar sa gaseasca o fata alba care isi face veacul in barurile frecventate de negrii pentru 100 $. Destul de simplu, nu?  Accepta cu inima stransa doar pentru a nu isi pierde casa. Daphne este o femeie misterioasa, cand puternica, cand vulnerabila,  cand inocenta, cand sirena  fortata de imprejurari. 

Totata actiunea se invarte in jurul conceptului de rasa si culoarea. Marele secret al frumoasei noastre in rochie albastra este faptul ca este mulatra, iar in anii '40 povestile de dragoste intre un barbat alb si o femeie de culoarea este un mare no no, mai ales cand barbatul in cauza are aspiratii politice si de aici toate problemele. 

Easy devine detectiv fara voie, gaseste fata si pana la final este nevoit sa isi dovedeasca nevinovatia  de crimele de care este invinuit. Daca reuseste si cum se termina povestea, va las pe voi sa aflati: cititi cartea , iar apoi vizionati si filmul!

Gasiti acest roman pe site-ul editurii All, in categoria Strada Fictiunii, la un pret de doar 19 lei in format fizic si la 15 lei in format electronic aici.



 

miercuri, 11 ianuarie 2017

Reteta clasica gnocchi din cartofi

Va vine sa credeti ca pana anul trecut eu nu auzisem de gnocchi? O verisoara mi-a explicat reteta, dar nici ea nu stia cum se numeste. Mi-a spus doar ca trebuie sa incerc guguloaiele sau galustele de cartofi. Din ce mi-am dat eu seama erau un fel de paste din cartofi si din una in alta am gasit reteta pe google sub denumirea de gnocchi. Am citit mai multe retete, dar m-am oprit la reteta clasica italiana de gnocchi din cartofi.
 Ingrediente necesare: 
- 1 kg de cartofi galbeni 
- 1 ou ( daca tineti post renuntati la el) 
- 300 g faina
- sare
- putina faina pentru modelat

Mod de prepare:
Se fierb cartofii in apa cu putina sare, cu tot cu coaja. Dupa ce se racesc se curata, se sfarama bine, sa nu faca cocoloase, se adauga oul si faina si se amesteca bine pana devine ca un aluat omogen. Aluatul este moale si lipicios.
Din aluatul obtinut se formeaza snururi. Ideal ar fi sa fie egale, la mine cu practica e mai greu. Daca avem perfectionisti printre noi, puteti imparti aluatul in cateva portii egale si apoi modelate snurile.
In general se taie bucati de 1-2 cm, nici prea mari, nici prea mici, numai bune de apucat cu furculita. 
Bucatile astfel taiate se pot modela in bilute, se pot apasa cu furculita pentru a imprima model pe ele sau pentru lenesi se pot lasa ca atare  :)) 
Exista si o forma special de gnocchi pentru modelare cu striatii, ca o paleta din lemn, dar rezultatul este identic cu cel obtinut din furculita.
 
Bucatile modelate ( dupa gustul vostru ) se lasa pe masa la uscat 10-15 minute. Intre timp se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga gnocchi. Se adauga treptat, nu toti odata, ca sa fiarba bine. In momentul cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se pune urmatoarea tura. 

Mai departe se pot prepare diverse sosuri, poate fi mancare sau desert. In reteta de mai sus se pot adauga diverse adaosuri: verdeata, parmezan, unt, ardei, suc de rosii, etc. 

Gnocchi se poate pregati pe loc sau se pot congela si fierbe atunci cand aveti nevoie. Bucatile modelate se congeleaza in pungi ermetice, iar in momentul folosirii se pun direct la fiert in apa clocotita, fara decongelare prealabila. 
Eu prefer varianta clasica de gnocchi cu sos de carne ( se caleste 1 ceapa, se adauga carne tocata dupa preferinta, eu am pus pui, se pune putina apa si se lasa pe foc mic in jur de 30 de minute. Spre sfarsit se adauga putin sos de rosii/bulion/ketchup si condimente dupa gust ). 
Acest sos se poate pune direct in farfurie peste gnocchi sau se adauga gnocchi in tigaia cu sos de carne si se mai lasa 1-2 minute pe foc. Nu e mare diferenta la gust intre cele 2 metode, dar eu o prefer pe ultima. 

De cand am invatat sa fac gnocchi am repetat reteta de cateva ori, dar mereu cu acelasi sos de carne. Pe viitor vreau sa incerc si alte combinatii. Voi ce reteta de gnocchi ati incercat?

PS: respectati cantitatile de cartof si faina, sau macar proportia, altfel indiferent de cat ii fierbeti o sa fie cruzi la mijloc - cel putin asa am patit eu prima data cand am pus faina din ochi . Pofta buna!  

duminică, 8 ianuarie 2017

Slabeste rapid dupa Sarbatori

Au trecut sarbatorile de iarna si ai ramas in plus cu 2-3 kilograme? Ai gustat toata bunatile de pe masa si te-ai indopat cu dulciuri?  Actioneaza rapid sa scapi de ele inainte sa se transforme cu adevarat in grasime. Metode radicale incercate de mine cu rezultate garantate... cel putin pe corpul meu:

1) Mananca doar proteine 3-4 zile, adica doar carne, oua, lactate. Fara dulciuri, fructe, legume, paine, alcool si sucuri acidulate. Eu recunosc ca am trisat: am baut cola zero, dar atata timp cat e un suc fara zahar se slabeste garantat. Nu incercati aceasta varianta mai mult de 5 zile pentru ca nu da rezultate pe termen lung, apare constipatia si riscati o anemie de toata frumusetea. 

2) Mananca doar hrana lichida: supa crema, shake-uri de fructe sau legume, iaurt, lapte. Se poate incorpora putina carne in supa crema. Secretul e sa blenduiti totul perfect. Ideal ar trebui "lungite" cat mai mult. Cu cat e mai lichida supa, cu atat e mai saraca in calorii. La fel in cazul shakeurilor. Pe ideea bea apa chioara si vei slabi. Cel putin 2 zile pentru a avea efect. Nu mai mult de 5 zile. 

3) Nu mai manca dupa ora 16. Mananci ce vrei ziua, in limitele bunului simt ca doar vrei sa slabesti, dar dupa ora 16 faci foamea.  E greu pana te obisnuiesti, dar avantajul acestei diete este ca o poti tine pe termen lung si poti slabi mai mult decat cele 2-3 kilograme puse in zilele de sarbatoare. 

4) 2-3 ore de sala/sport plus sauna pentru cateva zile, 2-3, mai mult nu cred ca rezistati. Avantajul? Mananci ce vrei. Dezavantaje: cine are timp si mai ales chef sa faca atata sport? 

Aceste 2-3 kilograme nu sunt grasime pura din corp, e mai degraba continutul stomacului si apa retinuta in corp. Dupa cateva zile de festin aceste metode dau rezultate, dar nu va ganditi ca o sa slabiti pe termen lung. Cel putin cu cu primele doua "diete". Nu o sa reusiti niciodata sa ardeti depuneri de grasime acumulate de-alungul timpului doar in cateva zile. 

Dar cum aceasta postare nu este despre slabitul sanatos si de durata, voi ce metode rapide de slabit cunoasteti? Incercate, testate si cu rezultate?

vineri, 6 ianuarie 2017

Produse terminate, 30

In loc sa termin 2016 cu o postare de produse consumate in ultimele 2 luni ale anului, m-am trezit ca deja a trecut Revelionul si eu inca nu am apucat sa scriu despre ele. Ambalajele goale sunt demult la gunoi, iar pozele stau frumos in telefon. Azi m-am incumetat in sfarsit sa le trec in registrul de evidenta al casei :)) asa ca iata mormanul meu de produse consumate in noiembrie si decembrie:
Nu e cine stie ce colecta, la prima vedere pare ca am consumat doar pasta de dinti, dar asa s-a nimerit acum sa termin aproape toate tuburile de pasta pe care le aveam incepute. Ca eu nu-s om normal sa incep doar un produs, eu deschid orice am in casa! 
1) Pasta de dinti Biorepair Oral Care Total Protective Repair: gust dulceag, nementolat, curata dintii, mi-a placut. 
2) Pasta de dinti G.U.M. HaliControl: si mai dulce la gust, putin mentolat, dar din pacate imi usuca gura foarte tare, asa ca nu o voi recumpara. Din ce am citit eu pe net senzatia de gura uscata este  data de sorbitolul din compozitie, adica un substitut al zaharului.
3) Mostra pasta de dinti Sea Mineral Splat: pasta verzuie, cu ceva particule neabrazive prin ea. Nu mi-a placut la gust. 
4) Pasta de dinti travel size Elmex pentru intarirea si protectia smaltului dentar: gustul imi pare super cunoscut, dar de cand o folosesc ma chinui sa il asociez cu ceva, dar nu reusesc. Trebuie sa o cumpar din nou, poate odata si odata o sa reusesc sa imi dau seama. Chiar ma enervez cand o folosesc ca nu imi dau seama de ce si cine imi aduce aminte :)) Ceva dulce in orice caz. Dulciuri demult apuse.
5) Pasta de dinti Colgate Sensitive Pro Relief: oribila la gust. Nu am mai folosit demult pasta de dinti Colgate, iar acest sortiment niciodata pana acum, dar nu vreau sa il mai folosesc vreodata. Colgate clasic imi place, cred ca varianta white foloseam eu, dar cand folosesc aceasta varianta parca am praf si ciment amestecate in gura. O senzatie super naspa. 
6) Capac pentru periuta de dinti. In loc sa cumparati un set de 2 capace de dinti la 8-10 lei, am descoperit in Kaufland o periuta de dinti cu capac la 2 lei!!! Nu inteleg cum poate sa fie asa de scump un amarat de capac din platic, iar capacul cu o perie de dinti chiar foarte misto e doar 2 lei.
7) Servetele umede cu musetel Dex Premium: destul de maricele si farte umede, imbibate exact cum imi place mie. Capacul de plastic este un plus pentru mine. Cred ca am dat 6 lei pe acest pachet, dar din pacate l-am cumparat din DCNeu, care e foarte departe in complexul Doraly, in afara Bucurestiului. Daca mai ajung pe acolo le voi recumpara, altfel nu am cum. Nu le-am vazut in alte magazine.
8) Servetele demachiante Alverde, cumparate din DM: slabute rau, mai mult uscate, nu te poti demachia cu ele. 
9)  Servetele umede Senza, cumparate din Cora, foarte micute sidintr-un material rar, daca trageai putin de el sa il intinzi puteai sa vezi prin el, abia te puteai sterge pe maini. 
10) Dischete demachiante Ebelin, marca prorpie DM. Mi-au placut, destul de fine si mai mari ca forma decat cele clasice. 
11) Dischete demachiante marca proprie Mega Image: prea aspre pentru mine, nu-mi plac, dar daca nu am alte variante la indemana sunt nevoita sa le cumpar.
12) Dischete demachiante Cleanic: printre preferatele mele, alaturi de cele de la Bella. 
13) Plasturi Alinta. Am o pereche de cizme nenorocite, din piele, care si acum ma deranjeaza, dupa ce am folosit spray pentru largirea lor, plus inca o gramada de metode neortodoxe de pe net :))
14) Rezerva de sapun Dove: clasicul Dove, cremos si bun.
15) Sapun Careline Midnight Glow cu unt de shea: cumparat pur si simplu pentru ambaj, mi-a placut eticheta. Miroase placut, e cremos, dar nu straluceste :)) 
16) Sampon Klorane cu extract de bujor, cu review aici
17) Sampon uscat Batiste XXL Volume, cu review aici
18) Mostra sampon Rekze 63: mi-a placut destul de mult de la prima spalare. Miroase bine, lasa parul voluminos, dar din pacate un pliculet mi-a ajuns pentru o singura spalare. Ei recomanda ca dintr-un plic sa te speli de 3 ori. Poate cine are parul scurt?!
 19) Dizolvant pentru oja cu acetona Cien, marca proprie Lidl. Slabuta fata de alte dizolvante, dar imi place mult sistemul de dozare. De regula dupa ce termin acetona din sticla, cumpar altceva si torn in acest recipient pana mi se pare mie ca se uzeaza plasticul. Dupa care cumpar iar dizolvantul Cien si se repeta povestea. 
20) Dizolvant pentru unghii Care, cumparat din Mega Image. Cantitate mare la un pret rezonabil. Comparabil cu Cien la efect. 
21) Ulei pentru cuticule CCn, bunicel, miros de piersica. 
22) Lentile de contact Bausch & Lomb, lentile cu dioptrii, de vedere, nu pentru schimbarea culorii ochilor.
23) Trusa de sclipici pentru ochi Beilizz: cel mai prost sclipici pentru ochi cumparat vreodata de mine. Era un fel de gel colorat cu particule de sclipici prin el, care nu se usca niciodata. Am pus si feohnul pe ochi sa se usuce, dar degeaba. Se creeaza dare inestetice, se imprastie peste tot, nu poti sa ii dai forma, nu se poate lcura cu el. Culori super frumoase, dar degeaba. M-am jucat de vreo 2 ori cu ea pe ochi, dupa care am folosit trusa la ceva mai practic. La ora de lucru manual pentru copii :)) Nici aici nu am avut mare succes din acelasi motiv pentru ca nu se usca pe hartie, iar cand luai obiectul respectiv in mana te murdareai tot. Am facut un fulg de zapada din carton inainte de Craciun si acum daca pun mana pe el se ia culoarea. Noroc ca nu a costat foarte mult, vreo 15 lei cred. 
24)  Calciu, Magneziu si Zinc: complex pentru piele, par si unghii. Rezultate pauza, dar eu continui tratamentul. 
25) 5-in-1 Wonder Lash Mascara din gama The One de la Oriflame, cu review aici. 

Acum am si eu o curiozitate ca tot am terminat eu atatea tuburi de pasta de dinti. Voi ce folositi? Eu vreau ceva mentolat, dar nu foarte, cu efect de albire si pe cat posibil pentru dinti sensibili. De regula folosesc Parodontax, dar m-am cam saturat de ea dupa cum se vede din incercarea mea de a testa cat mai multe paste de dinti :))  



miercuri, 4 ianuarie 2017

Mini colectia mea de geluri de dus de la Bottega Verde

In 2016 am auzit prima data despre "cosmeticele cadou" de la BottegaVerde.ro si nu puteam lasa sa treaca anul fara sa fac si eu o comanda la ei. Initial am crezut ca aceasta expresie se refera la faptul ca ofera cadou un produs la orice comanda, ca sa aflu mai tarziu ca de fapt sunt site-ul numarul 1 in Italia pentru produsele cosmetice oferite in dar si de aici expresia cosmetice cadou. La prima mea comanda de pe BottegaVerde.ro am primit cadou un gel de dus cu ceai verde si mi-a placut atat de mult ca la urmatoarea comanda mi-am luat aproape numai geluri de dus: 
Preferatul meu este gelul de dus catifelat cu vanilie neagra. Ador parfumul acestuia, desi in general nu ma omor dupa vanilie. Miroase dulce, mult mai placut decat vanilia clasica, are ceva diferit si asemanator in acelasi timp, te binedispune instant, face multa spuma, e catifelat, simti ca nu mai ai nevoie de hidratare dupa acesta. 
Aroma: Note de varf, dulci si aromatice: flori de vanilie, lapte de cocos si cafea boabe. Note de mijloc din fructe florale: tuberoza, flori de heliotrop, piersici si zmeura. Note de baza: patchouli, malț, fructe de padure si note de mosc.
Descriere sintetizata: O creatie speciala in care s-a adunat toata senzualitatea vaniliei negre si dulceata extractelor de fructe si flori.
Pret: 32 lei/ 400 ml.  Acum doar 19 lei pret redus.  

Urmatorul pe lista e gelul de dus energizant cu ceai verde. Daca imi spunea cineva mie ca o sa imi placa aroma de ceai verde ii radeam in fata, dar acum sunt nevoita sa recunosc ca imi place maxim. Beau ceai verde, dar nu imi place nici gustul, nici parfumul. Am creme cu extract de ceai verde pe care le folosesc strict pentru efectele benefice, dar nu imi imaginam vreodata ca o sa imi placa un produs cu aroma de ceai verde. Combinatia de ceai verde cu extras de tei e super placuta. Trebuie sa incerc si un ceai clasic din aceste combinatii, poate o sa imi placa si gustul.  Gelul de dus are o consistenta vascoasa de culoare verde, imbogatita cu extracte din proteine hidrolizate si grau.  
"Ceaiul verde trezeste spiritul si inspira gandurile intelepte". Un adevarat elixir de infrumusetare, perfect pentru o baie revitalizanta, reda prospetimea si energia. 
Pret: 32 lei/ 400 ml.  Acum doar 19 lei pret redus.  
  
Gelul de dus delicat cu extract de struguri rosii nu are parfumul de strugure pe care mi l-am imaginat eu, dar compenseaza pe partea de spuma fina, densa si bogata.  Are un parfum asociat cu verde in mintea mea, ceva crud, iarba, nu cu aroma dulce a strugurilor. 
Aroma: Note de varf: lamaie, acorduri proaspete de struguri rosii, piersica; Note de mijloc: marine, petale de iasomie, mosc alb; Note de baza: ambra alba, patchouli, lemn de cedru.
Consistenta: lichid vascos 
 Placut pe moment, dar nu ma face sa mi-l doresc din nou ca restul gelurilor din aceasta mini colectie. Sau descris pe scurt numai bun de dat cadou mamei sau la cineva careia ii plac mirosurile "verzi". 
Pret: 32 lei/ 400 ml.  Acum doar 20 lei pret redus.  

Gel de dus nectar pretios magnolie neagra cu note de varf: fructe de mandarin, piersica, fructe; note de mijloc: flori de trandafir, iasomie, iris; note de baza: orientale, lemn de santal, lemn de cedru, pathouly, vanilie, muschi. Am observat ca face mult mai multa spuma decat gelurile prezentate anterior, asa ca trebuie folosita o cantitate foarte mica pentru tot corpul, deci e super econom. Are un parfum oriental, super oriental, m-a dus cu gandul la vremurile cand urmaream Clona. Cam asa imi imaginam eu ca miroase in casa lui Jade cand vedeam bolurile cu betele alea parfumate.  Parfumul e foarte intens, intepator  si dureaza cateva ore bune pe piele. Recomandat pentru o experienta "exotica" :))
Pret: 32 lei/ 400 ml.  Acum doar 21 lei pret redus.   

Pe langa consistenta, parfum, hidratare si catifelare sau altfel spus  toata experienta in urma utilizarii, imi place si ambalajul acestor produse. Nu doar din punct de vedere estetic, trebuie sa recunoastem ca au etichete super dragute, dar si din punct de vedere practic. Capacul de ridica usor, un mare avantaj pentru mine ca nu imi mai rup unghiile in ele, se dozeaza o cantitate rezonabila de produs, sticla este dintr-un plastic maleabil, dar nici prea elastic. Eu am boala pe sticlele de plastic prea moi, care se strang acordeaon cum apesi mai tare pe ele.  
Am de gand sa imi maresc colectia de geluri de dus de la BottegaVerde.ro si urmatoarele pe lista sunt variantele cu ulei de migdale, lapte de cocos, unt de shea si neroli. Voi ati incercat vreun gel de dus de la ei? Ce aroma? Sau ce variante va tenteaza?