Salata in mantie de iaurt

Zilele trecute mi-a aparut in newsfeed pe facebook aceasta reteta si am vrut sa o recreez. Bineinteles ca nu am respectat reteta in totalitate si am modificat ingredientele.

Daca va e pofta si voua, aveti nevoie de:

  • 500 g iaurt
  • 1 plic de gelatina
  • sunca de praga sau carne fiarta/la gratat/la cuptor taiata cubulete Eu am folosit ambele. 
  • 5 castraveciori murati ( in otet)
  • putina branza tare taiata cubulete ( puteti folosi si/sau cascaval) 
  • 2 linguri de boabe de porumb ( din conserva )
  • 4 oua 
  • 2 linguri de maioneza ( optional)
  • condimente dupa gust, eu am folosit doar sare.
Se fierb ouala tari in apa cu sare. Intre timp se pregatesc ingredientele care trebuie taiate cubulete. Eu le-am taiat mai mari, dar mi-am dat seama apoi ca trebuie cat mai mici pentru un aspect frumos al produsului finit dupa taiere. 
Se incalzeste iaurtul la foc mic, fara a-l lasa sa fiarba si separat se pregateste gelatina la bain-marie. Se toarna gelatina in iaurtul caldut si se amesteca bine. Adaugam si restul ingredientelor in iaurt, condimentele si la final maioneza si amestecam bine.
Inainte sa adaug maioneza eu am impartit in doua compozitia si am adaugat maioneza doar intr-una. Si bine am facut. Am realizat ca nu imi place maioneza in aceasta combinatie. 
Pe post de tava eu am folosit un castron si o tava micuta din silicon pentru chec. In castron am pus in mijloc un ou fiert intreg ( decojit bineinteles), iar in tava de silicon restul ( 3 adica), dupa care am turnat compozitia de iaurt pana am acoperit complet ouale. 
Se da la rece minim 4 ore, eu am lasat peste noapte. Se felieaza inainte de servire si se pastreaza la rece.

Dupa cum scrie si in reteta originala puteti adauga sau scoate ingrediente dupa propriul vostru gust. Daca viitoare eu nu mai adaug maioneza si vreau sa incerc sa pun boabe de fasole rosie. Aveam si acum in casa dar mi s-a parut putin ciudata ideea de iaurt cu fasole :))) Dar nu ma las, sunt prea curioasa si pofticioasa pe deasupra!

Eu am avut ceva probleme cu feliatul: prima felie se taia perfect, urmatoarea se destrama. De asta am zis la inceput ca ingredientele trebuie taiate cat mai mici. Ba mai mult ma bate gandul sa le toc la blender sau robot. Sau alta varianta ar fi sa folosesc forme individuale de briose in care sa pun un ou fiert si apoi compozitia de iaurt. Scap de chinul feliatului iar oaspetii au o surpriza cand dau de ou. 




1 comentarii: