Produse pentru ten mixt sau gras de la Bottega Verde

Cea mai grava problema a tenului meu mixt spre gras sunt eruptiile de acnee. Cand imi e lumea mai draga sau am un eveniment important ma trezesc cu monstruleti pe fata. Niciodata nu stiu la ce sa ma astept, asa ca folosesc mereu tratamente preventive si cu toate acestea tot am perioada cand am cosuri pe fata. In ultima perioada am folosit produse din gama Piele Pura de la Bottega Verde. Am ales o lotiune astringenta, un gel tratament si un ulei pentru ten. 
Lotiune tonica astringenta cu extract de salcie este printre preferatele mele. Porii s-au micsorat vizibil si am mai putine puncte negre. Este ideala pentru tenul mixt sau gras. O aplic dimineata si seara dupa ce mi-am curatat tenul in prealabil, iar dupa folosesc gelul corector S.O.S pentru imperfectiuni.  Conform descrierii oficiale acest produs "ascunde imperfectiunile pielii si o lasa fina, catifelata si moale, eliminand impuritatile". Eu am presupus in mod eronat ca aceste impuritati ar fi punctele negre si acneea, dar acest gel nu are absolut nici un efect asupra acneei. Are miros de alcool destul de pronuntat si imediat cum aplic acest gel simt cum mi se strange fata (pielea) de la el. Practic o usuca. O senzatie destul de neplacuta, dar dupa cateva zile chiar se observa ca pielea este mai neteda si mai putin grasa. A echilibrat cumva secretia de sebum ( in combinatie cu restul produselor folosite). 

Dupa acest pas, dimineata aplic bb cream si pielea revine la normal, in sensul ca nu o mai simt uscata, iar seara folosesc uleiul din arbore de ceai din Melaleuca. Cateva picaturi si le intind bine pe toata fata. Are actiune dermopurificatoare si chiar are efect impotriva acneei. Daca am cosuri sub piele, acest produs le scoate la suprafata ca sa zic asa, iar apoi le usuca. Tot procesul dureaza 4-5 zile. Daca este vorba de cosuri rosii cu varf alb, le micsoreaza vizibil de pe o zi pe alta si dispar complet  in 3-4 zile, in functie de marime. Nu este un tratament rapid, de pe o zi pe alta, dar totusi sunt multumita de el. Se recomanda folosirea acestui ulei de mai multe ori pe zi, banuiesc ca in acest caz are rezultate mai rapide, dar eu il simt foarte uleios pe fata si nu imi place senzatia, iar din acest motiv il folosesc doar seara, inainte de culcare si foarte rar dimineata, cand simt ca am monstrii prea multi si prea mari pe ten.
De cand am citit un review la acest produs pe alt blog, am inceput sa il amestec dimineata in crema si nu il mai simt asa uleios, asa ca sper ca de acum inainte sa am si mai putine probleme cu acneea. 

 Momentan sunt multumita de aceasta combinatie de produse, tenul este mai luminos, neted si fruntea mai putin lucioasa. Treptat treptat au disparut si petele de la urmele vechi de acnee.

De cand mi s-a terminat lotiunea astringenta ( si nu am inlocuit-o cu alt produs) am observat ca am mai multe puncte negre, dar momentan porii au ramas la fel, nu s-au marit, deci chiar a functionat. Eu sunt obsedata de marimea porilor, de fiecare data cand vad gaurele in obraz ma apuca toti nervii din lume.  Din pacate aceste produse sunt destul de scumpe la pret intreg, dar la reducere merita cumparate. 

Lotiunea astringenta costa 73 de lei, acum 43 la reducere, gelul corector este 82, 44 acum si uleiul de tea tree este 91 lei, 48 acum. Eu as recumpara tonicul si uleiul, de gel nu sunt complet convinsa. Din gel mai am foarte putin si uleiul se consuma foarte greu. Sistemul de dozare cu pipeta este perfect, nu irosesti produs si e foarte igienic. De cateva luni il folosesc si nu am terminat nici un sfert din el. Tonicul mi-a ajuns aproape 2 luni. Sunt produse spornice, iar la ce rezultate am avut cu ele, cred ca merita banii, chiar daca la prima vedere am tendinta sa zic ca sunt scumpe. 

Daca ati folosit aceste produse, sunt curioasa sa aflu ce rezultate ati avut voi cu ele. Sau ce imi recomandati pentru preventia si tratamentul acneei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu