Schema mea de ingrijire a tenului

Acum ceva vreme am primit un e-mail cu efectele nocive ale fumatului. Printre acestea era si imbatranirea prematura a peilii, acompaniata de urmatoarea fotografie:
Este foarte sugestiva, nu? Eu nu fumez, asa ca nu imi fac probleme din aceasta cauza. Am preferat insa sa "inmagazinez" aceasta imagine in creier pentru toata acele viitoare seri cand sunt prea obosita sa ma demachiez, cand nu am chef sa ma dau cu crema sau cand ma grabesc dimineata si zic ca nu mai am timp sa ma dau si cu crema de protectie solara. De ce? Pentru ca daca indeplinesc acesti pasi simpli de intretinere a tenului, previn aparitia ridurilor si a petelor solare, sau cel putin aman cat mai mult timp posibil momentul producerii acestora. 

De cand ma stiu am avut probleme cu tenul. Cand eram mica aveam pistrui. Nu a fost o problema grava din punct de vedere medical, dar din punct de vedere estetic a fost destul de grav pentru mine. In adolescenta am avut acnee: nu acnee vulgara, dar eruptii destul de puternice incat sa imi afecteze increderea in sine. Nici acum la 27 de ani nu am scapat complet de aceasta problema cu toate ca am incercat o mie si una de tratamente: tratamente cosmetice clasice, tratamente naturiste, tratament medicamentos. Nici unul nu a avut efect de lunga durata: acneea era vindecata pe moment, dupa care revenea in forta. Recent am descoperit produsele dermato-cosmetice si cu ajutorul lor am reusit sa tin sub control pentru cel mai mult timp aceasta problema. Probabil acum va intrebati ce sunt dermato-cosmeticele? Pe scurt, sunt produse care trateaza anumite dezechilibre ale pielii, sunt destinate unui tip special de piele si nu contin parfum, colaranti si conservanti, nu blocheaza porii si previn aparitia punctelor negre.

De ce este importanta pentru mine ingrijirea tenului? Recunosc ca pe primul loc este aspectul fizic. Cui nu ii place sa vada in oglinda o piele curata, luminoasa, fara pic de urme inestetice? Urmat indeaproape de confortul moral: nu mai sunt stresata (ca am fata plina de cosuri). Si nu in ultimul rand de sanatate. Pentru ca atata timp cat aveam fata plina de cosuri inseamna ca eram bolnava, ca ceva era in neregula cu mine. 

O combinatie de dermato-cosmetice cu un tratament medicamentos, mi-a imbunatatit vizibil aspectul tenului. Pastilele sunt pe reteta, recomandate de doctor, asa ca nu are sens sa va spun ce am luat pentru ca trebuie sa mergeti personal la un control si nu vreau sa va influentez. In schimb, mi-am ales singura dermato-cosmeticele pe baza informatiilor de pe internet si a recomandarilor unei prietene farmaciste.
In primul rand am ales o solutie de curatare a fetei si anume solutia micelara SensiBio H2O de la Bioderma
Curata fata in profunzime, nu lasa pelicula grasa, nu imi "strange" fata, il folosesc si pentru demachierea ochilor pentru ca nu are parfum, deci nu ustura. E perfect pe scurt. Am incercat si varianta pentru ten gras, dar nu m-am inteles prea bine cu ea (pentru ca are parfum si nu curata la fel de bine fata). 
Mult timp am folosit Brevoxyl: o crema minune impotriva acneei, dar care usca foarte tare pielea si   aveam nevoie de o crema super hidratanta dupa. La sfatul prietenei mele am incercat Sebium Global, tot de la Bioderma si asa am descoperit un produs 2 intr-unul, adica un produs care elimina cosurile si care hidrateaza pielea. Cu aceste 2 produse de la Bioderma, pot sa spun ca in momentul de fata am un ten curat! 
Si ca dovada va arat o poza de la mare, in care "port" pe fata doar crema de protectie solara (din aceasta cauza imi luceste fata :)) )

Pe langa acest tratament antiacneic, mai folosesc alternativ alte creme de fata, bbcream-uri, crema contur ochi si creme clasice (cosmetice) pentru gat si decolteu. Nu uitati de zona gatului si a decolteului pentru ca nu este nimic mai urat/inestetic decat sa vezi o fata ingrijita si un gat "brazdat de santuri"!

Acum ca am scapat de acnee, e important sa continui tratamentul, altfel risc sa recidivez. Eu cred ca e mai important sa previn, decat sa tratez, deci fiti atente cu ce va dati pe fata, cititi etichetele produselor si incercati sa folositi cat mai multe produse fara alcool, fara parabeni, conservanti, parfum si alte minuni, pe scurt mai multe dermato-cosmetice. Stiu ca la pret sunt putin mai scumpe decat restul cosmeticelor, dar ganditi-va la ele ca la o investitie: o investitie in viitorul vostru, pentru o piele si o minte sanatoasa

Sunt curioasa sa stiu daca voi ati avut sau inca mai aveti probleme cu acneea; daca ati avut vreau sa stiu cum ati scapat de ea si in cel mai rau caz cum o tratati momentan.

Acest articol a fost scris pentru a participa la Workshop-ul BeautyBarometer & Bioderma Romania.


2 comentarii:

  1. Eu folosesc doar Sensibio H2O, brevoxyl si orice crema de prin casa pentru hidratare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu folosesc aceleasi produse. Initial, am folosit doar brevoxyl. Apoi am urmat un tratament cu laser, folosind concomitent brevoxyl cu solutia micelara de la Bioderma, scapand de acneea inestetica care imi dadea dureri de cap. :

    RăspundețiȘtergere