La ce folosesc eu fixativul de par

De regula folosesc fixativ cand imi incretesc parul ( pentru ca la asta se rezuma talentul meu in arta coafarii). Nu am mereu fixativ in arsenalul meu de cosmetice, prefer spuma. In schimb, am mereu un tub de fixativ in camara, langa solutiile de curatat. Sa va spun la ce folosesc eu mai des fixativul: 
  • aplic un strat de fixativ pe jaluzelele de la geam (dupa ce le-am spalat si uscat in prealabil): in acest fel se formeaza un strat protector si sunt mult mai usor de curatat data viitoare. Sfat primit de la nenea care mi-a schimbat geamurile. Am obiceiul de a pulveriza fixativ pe draperii si perdele ca sa nu atraga praful.
  • in lipsa de rola pentru scame, aplic un strat de fixativ si apoi sterg cu o laveta uscata: parul, praful si scamele se strang imediat. Sfat primit de la curatatorie cand am dus un covor plin cu par de caine :)))
  • de la profesoara de lucru manual (inca se mai facea pe vremea mea) am invatat cea mai buna metoda de a baga ata in ac: se aplica putin fixativ pe firul de ata sa se intareasca si gata: problema e rezolvata. Nu ca as fi cine stie ce croitoreasa, dar mi-a ramas in cap metoda asta. 
  • pulverizez un nor de fixativ pe desenele in creion/creioane colorate si se vor pastra pentru mai mult timp (culorile vor ramane vii, dar hartia se va ingalbeni in timp). Am vazut asta cand mi-am facut portretul in creion in parc la Unirea si tipul mi-a zis ca a ramas fara "spray de carbune", dar ca se va pastra la fel de bine si cu fixativ. Au trecut 2 ani de zile si portretul meu in creion inca rezista, fara sa fie inramat.
  •  am folosit fixativ pe caietul meu cu retete pe care bineinteles ca il tin in bucatarie si era in pericol de la aburi si urme de mancare. Fixativul intareste paginile de hartie ca un lac intaritor si daca din greseala pun mana murdara pe caiet se sterge mai usor, fara sa lase urme. Totusi nu am scapat de petele de sfecla rosie, dar in majoritatea cazurilor a functionat.
  • Putin fixativ pe coronita de brad de la intrarea in casa si se va pastra mai mult timp fara sa se usuce si sa ii pice acele. De asemea, putem da cu fixativ pe flori si frunze uscate ( asta pentru cine colectioneaza asa ceva). De la o florareasa stiu ca se poate aplica fixativ pe spatele frunzelor si a petalelor, actioneaza ca un conservant. De asta florile lor sunt vii si frumoase, iar cand ajungem cu ele acasa se pleostesc repede. 
Pe langa aceste intrebuintari neobisnuite ale fixativului de par, el are totusi un scop bine definit: fixarea si mentinerea unei anumite coafuri. Eu il folosesc preponderent pentru bucle si par tapat. Aplic un puf de spray fixativ pe "spatele" suvitelor tapetate aproape de radacina pentru ca am nevoie de volum si  inca unul pe tot parul.
Rezultatul:

De obicei tin tubul la o distanta de minim 30 de cm fata de par si tin mereu ochii inchisi. Imi place fixativul 3 Weather Taft pentru ca nu incarca parul si nu il lasa lipicios. Nu l-am folosit indeajuns incat sa imi dau seama daca usuca parul sau nu ( contine alcool), dar presupun ca daca iti ingrijesti adecvat parul poti preveni uscarea acestuia. 

Parul electrizat se poate imblanzi daca pulverizati fixativ pe palme si apoi treceti degetele prin par. Initial am incercat sa dau cu fixativ pe perie/pieptene, dar prefer prima varianta. Cam astea sunt experientele mele cu fixativul. Voi cum il folositi? 






7 comentarii:

  1. Woww, cate chestii am aflta, bine de stiut intrebuintarile fixativului. Mersi, :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru sfaturi! Foarte utile. Nu aveam habar de multifunctiunile fixativului. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa fiu de ajutor :) Astea sunt testate de mine, am mai vazut pe net si altele, dar daca nu le-am probat, nu am vrut sa risc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriela Catalina9 decembrie 2014 la 23:11

    genial articolul.. aveam nevoie de sfaturile astea! Chiar aveam!


    Muuultumim draga noastra!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow.....Multumim de sfaturi! :-* Chiar nu le stiam aceste intrebuintari :)
    Eu il folosesc doar pentru par si atunci cam rara :)

    RăspundețiȘtergere