Curs la distanta de inspector de resurse umane, 5


 Modulul 5 al cursului la distanta de inspector de resurse umane de la Eurocor se axeaza in mare parte pe principalele aspecte ale legislatiei pentru somaj, stimularea fortei de munca si (re)formarea profesionala. 

Am retinut ca nu poti da un om afara  din companie fara motive obiective. Daca totusi se ajunge aici si trebuie sa bagi in somaj o persoana inseamna ca se desfiinteaza postul, deci nu mai ai voie sa angajezi niciodata un om pe aceeasi pozitie ( aceeasi functie) sau declari ca esti in faliment. 

De asemenea, daca o persoana alege sa isi dea demisia de la locul de munca, pierde automat dreptul la somaj. Multa lume are impresia ca poti sa renunti la job, sa intrii in somaj si in acest timp sa iti cauti de lucru. Dar nu este adevarat! Odata ce ai semnat incetarea contractului de munca cu acordul partilor, adio somaj.

Statul nu te incurajeaza sa iti schimbi locul de munca. In sensul ca nu iti ofera ajutor banesc sa renunti la un joc in timp ce iti cauti altul. Daca vrei sa pleci dintr-o companie, iti cauti de munca concomitent, iar apoi cand ai o oferta ferma, iti dai demisia si te angajezi in alta parte. 


 Ajutorul de somaj se calculeaza in functie de vechimea in campul muncii si de vechimea si salariul avut la ultimul loc de munca. De aceste lucruri depinde si perioada pentru care puteti primi acest ajutor de somaj, undeva de la 3 la 12 luni.

In tot acest timp, agentia de ocupare a locurilor de munca de care apartineti va asista in cautarea unui loc de munca, iar daca refuzati 3 oferte gasite de ei atunci ajutorul de somaj este taiat. 

Daca va gasiti singur un loc de munca sunteti obligat sa anuntati acest lucru, pentru a opri indemnizatia de somaj.

Daca esti deja somer atunci statul iti pune la dispozitie o serie de cursuri pentru reformare profesionala cu acces gratuit, cu prezenta la zi. Puteti sa va inscrieti la un singur curs gratuit, restul se platesc. 

Pentru cine nu poate participa la aceste cursuri, exista mereu varianta de cursuri la distanta de la Eurocor. Aveti o gama larga de meserii la alegere. Dupa terminarea cursului primiti o diploma de participare, iar in urma sustinerii examenului cu o comisie de la Ministerul Muncii, aveti si diploma recunoscuta in tara si in Uniunea Europeana. 

In aceasta perioada, Eucoror va ofera o reducere de 55% la orice curs ( reducerea se aplica pentru orice curs complet, nu va puteti alege doar cateva lectii dintr-un curs ). 

Daca nu as fi ales cursul de inspector umane, mi-ar fi placut cursul de fotografie. Poate data viitoare! Voua ce curs v-ar placea sa urmati? Gasiti lista cursurilor disponibile pe siteul oficial Eurocor.




 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu