Ai nevoie de o mască pentru păr uscat? Iată care ar putea fi cea mai bună alegere

Dacă de ceva timp te confrunți cu problema părului uscat și nu știi ce poți face în această privință, atunci ar trebui să iei în considerare sfaturile specialiștilor. Altfel spus, ar fi indicat să găsești cele mai potrivite soluții pentru sănătatea podoabei tale capilare.

Alege o mască pentru păr uscat
 
Părul uscat și deteriorat are nevoie de tratamente eficiente pentru a-și recăpăta strălucirea. Având în vedere diversitatea de produse existente pe piața cosmeticelor, poți găsi produse eficiente pentru revitalizarea podoabei capilare. Dacă ai mai mult timp la dispoziție și dorești să-ți prepari singură acasă unele măști pentru păr uscat, ai putea să apelezi la remedii pe bază de ingrediente naturale.
 
Iată care sunt cele mai bune măști pe care le poți încerca:
 
Mască naturală cu avocado și ulei de măsline
 
Una dintre tratamentele la care poți recurge, datorită multiplelor sale beneficii, este aplicarea unei măști de păr cu avocado.
 
Datorită conținutului bogat de vitamine (A, E, D și B), a grăsimilor sănătoase și a uleiurilor naturale, acest remediu este ideal pentru părul uscat și lipsit de vitalitate.
 
Uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietățile sale ce pot contribui la creșterea firelor de păr asigurându-i, în același timp, un grad sporit de protecție împotriva ruperii.
 
Amestecă cu ajutorul blenderului un avocado copt cu trei linguri de măsline până obții o pastă omogenă, cu textură bogată. Aplică, mai apoi, mixul de la rădăcină spre vârfuri și așteaptă să acționeze timp de 15 minute.
 
La final, spală bine părul cu șampon și clătește cu apă călduță. Pentru un plus de strălucire alternează dușurile calde cu cele reci, dar evită să folosești apa fierbinte.
 
Mască naturală cu ouă și ulei de ricin
 
Un alt tratament pe care îl poți folosi acasă constă într-un amestec pe bază de ouă și ulei de ricin. Acesta previne despicarea vârfurilor de păr și menține elasticitatea naturală a părului. Având în vedere că ouăle sunt bogate în proteine, vitamine și grăsimi, un astfel de remediu poate contribui la hidratarea părului și la redarea strălucirii.
 
De asemenea, uleiul de ricin contribuie în procesul de creștere a părului. Într-un bol mic, se amestecă două gălbenușuri de ou (dacă ai părul lung) sau un gălbenuș (pentru păr scurt sau mediu) împreună cu uleiul de ricin.
 
Ulterior, se masează scalpul cu amestecul obținut timp de trei minute. După trecerea timpului de acționare (aproximativ un sfert de oră), vom clăti părul, îndepărtând masca de păr cu ajutorul șamponului.
 
Mască naturală cu unt de cocos și miere
 
Măștile de păr hrănitoare pot face adevărate miracole pentru părul uscat și deteriorat. Unul dintre cele mai eficiente tratamente în acest sens constă în aplicarea unei măști naturale cu unt de cocos și miere.
 
Topește puțin unt de cocos într-un vas, iar mai apoi amestecă-l cu două lingurițe de miere. Masează scalpul cu mișcări circulare, iar mai apoi așteaptă timp de aproximativ jumătate de oră să-și facă efectul.
 
La final, se recomandă utilizarea unui șampon care să te ajute să îndepărtezi masca din păr. În felul acesta, podoaba capilară își va recăpăta strălucirea și vitalitatea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu