Ușile de exterior – în ce direcție este mai bine să se deschidă?

Ușile de intrare în apartament sau în casă se pot deschide în două direcții: spre interior sau spre exterior. Dintr-un oarecare motiv, cele care se deschid spre interior domină vânzările, deși nu există un motiv particular pentru care să optezi pentru această variantă. 

De fapt, ușile de exterior care se deschid în afară sunt mai sigure, etanșează aerul mai bine și sunt mai durabile decât cele care se deschid spre interior. De fapt, în anumite circumstanțe, chiar legea obligă ca ușile clădirilor să se deschidă spre exterior, din motive variate. 

Iată, în cele ce urmează, cum se văd diferențele dintre aceste două tipuri de uși:
 
Pragul 
 
Partea inferioară a unei uși care se deschide spre interior se bazează pe o garnitură de etanșare, ca să controleze mișcarea aerului și a apei. Dar mișcările ușii își fac resimțite efectele și nu durează prea mult până să se uzeze. Și, pentru a obține o etanșare bună, ai nevoie de un contact apropiat între ușă și prag.
 
În plus, partea inferioară a ușilor  cu deschidere interioară se deplasează peste cel mai înalt punct al pragului, astfel încât orice reziduu de apă este îndreptat spre interior, cu excepția cazului în care acoperișul și sistemul tău pluvial „aruncă” apa departe de casă.
Pragul unei uși care se deschide spre exterior nu întâmpină aceste probleme. Pragul creează o cale greu de străbătut pentru apă spre interiorul casei și, cuplat cu o garnitură de comprimare, vei fi sigur că vântul și apa stau unde le este locul: afară. Deoarece acest tip de garnitură nu are ca principiu de funcționare forța de frecare, o ușă care se deschide spre exterior va fi semnificativ mai ușor de deschis și de închis.
 
Durabilitate 
 
Această problemă se leagă indisolubil de prag. Ținând apa la distanță, automat vor exista mai puține șanse de putrezire. Multe dintre ușile care se deschid spre interior creează premisele unei pardoseli putrezite, cu plăci de lemn de esență tare deteriorate datorită evenimentelor repetate de scurgere a apei. În general, ușile care se deschid spre interior nu suferă de aceeași problemă, fiind în general mai rezistente.
 
Siguranță
 
Probabil că majoritatea oamenilor este preocupată de această problemă. Mulți au sentimentul că expunând pinii balamalelor oferi un pretext bun de exploatat pentru hoți. Această problemă însă nu mai este de actualitate, balamalele balamalele ușilor de exterior ridicându-se la cele mai înalte standarde de siguranță în zilele noastre.
 
Ușile care se deschid în interior sunt un chin pentru cei care doresc să le spargă cu piciorul, având în vedere că sunt folosite șuruburi și plăci special concepute împotriva lovirii. Ușile care se deschid spre exterior pe de altă parte sunt aproape imposibil de spart, fiind puțin probabil să fie trase cumva de pe locul lor (cu excepția cazului în care un hoț prinde ușa de bara de protecție a unei mașini, dar să lăsăm aceste cazuri să rămână doar un subiect de film).
 
Așadar, putem vedea că ușile de exterior, indiferent de modalitatea în care se deschid, oferă siguranța necesară oricărei locuințe. Problema apare la capitolul durabilitate, dar o problemă generală pe care o vei întâmpina dacă dorești să optezi spre o ușă cu deschidere exterioară este disponibilitatea. În general, sunt disponibile pe comandă, având în vedere cererea preponderent mai mari de uși de celălalt tip. Dar dacă ai timp de așteptat, pe termen lung vei obține rezultate semnificativ mai bune!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu