Eliberarea unui nou certificat de inmatriculare ca urmare a modificarii unor date inscrise in acesta

Daca vi s-a pus pata sa va schimbati culoarea masinii prin vopsire/colantare sau orice modificari tehnice  (la masina ) care trebuie anuntate la  Registrul Auto Roman, atunci trebuie sa mergeti la politie pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare. Sau daca va schimbati numele dupa casatorie/divort, adresa sau daca v-ati mutat dintr-un oras in altul. 

Actele necesare pentru eliberarea unui nou certificat de inmatriculare ca urmare a modificarii unor date inscrise in acesta sunt urmatoarele: 
  • cererea solicitantului
  • cartea de identitate a vehiculului, cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma " Registrul Auto Roman ", in original si copie - daca modificarile se refera la vehicul
  • fisa de inmatriculare a vehiculului, vizata de organulf iscal competental autoritatii administratiei publice locale, numai in cazul modificarilor care se refera la schimbarea domiciliului sau, dupa caz, a resedintei, pentru cetateni straini, ori a sediului in cadrul aceluiasi judet sau la schimbarea motorului cu un altul de o capacitate cilindrica diferita. 
  • vechiul certificat de inmatriculare, in original
  • dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare de 37 de lei ( se plateste fix cand depuneti actele la ghiseu )
  • actul de identitate al solicitantului, in original si copie
  • in cazul persoanelor juridice, copia certificatului de inregistrare al societatii, delegatia si actul de identitate al delegatului
  • copie dupa polita de asigurare RCA in termen de valabilitate.
In cazul solicitarii atribuirii unui alt numar de inmatriculare, se vor depune in plus fata de documentele de mai sus, placutele cu numarul de inmatriculare si se va plati direct la ghiseu taxa pentru numere de 40 de lei sau de 85 de lei pentru numere preferentiale.
Aceste informatii le-am preluat direct de pe peretii din sala de asteptare de la sediul politiei de inmatriculari auto din Pipera, asa ca ar trebui sa fie corecte :) 

Nu uitati ca pentru Bucuresti trebuie sa ajungeti acolo pana la 12:30, maxim 13 pentru ca altfel nu mai elibereaza bonuri de ordine. Ei se scuza ca nu mai elibereaza bonuri cand se ajunge la capacitatea maxima de bonuri pe care sunt ei in stare sa le rezolve. Din experienta mea, asta inseamna undeva la bonul de ordine 800. Eu am ajuns la performanta de a avea numarul 799, dupa mine a mai luat o persoana si apoi gata, nu a mai mers aparatul. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu