Ghid pentru părinți: Alegerea unei biciclete ideale pentru cel mic

Specialiștii ne recomandă să ne încurajăm copii să facă cât mai multă mișcare, iar una dintre cele mai bune metode este mersul pe bicicletă.

Și cum diversitatea produselor de pe piață poate fi copleșitoare uneori pentru părinți și poate crea confuzie, ar fi bine ca atunci când vrei să achiziționezi o bicicletă să te informezi suficient de bine. Așadar, dacă te-ai hotărât să-i cumperi copilului tău un astfel de cadou, ar trebui să ții cont de câteva aspecte esențiale. Iată ce factori ar trebui să ai în vedere în acest sens:

  • Ține cont de vârsta și de greutatea celui mic

Așadar, pentru un copil care cântărește 25 kilograme, se recomandă alegerea unei biciclete copii ce nu depășește greutatea de 10 kilograme.
 
  • Alege bicicleta în funcție de mărimea roții.

Spre deosebire de bicicletele pentru adulți unde mărimea cadrului primează, în cazul bicicletelor de copii, mărimea roții este unul dintre aspectele esențiale de care ar trebui să ții cont în cadrul procesului de selecție. Așadar, dimensiunile obișnuite pentru cei mici sunt 12 inchi (2 - 5 ani), 16 inchi ( 3 - 6 ani), 20 si 24 de inchi (7-14 ani).
 
  • Nu uita de echipamentele de protecție.

Accesoriile de protecție au un rol foarte important, așadar odată cu achiziționarea bicicletei pentru copii, ar fi indicat să cumperi și echipamentele de protecție (cască, genunchiere, cotiere, mănuși) Până la 14 ani, copiii nu au voie să pedaleze pe carosabil, dar pot avea loc mici accidente chiar și în parc sau pe trotuar.
 
Care sunt componentele unei biciclete de copii
 
În funcție de producător și de magazinul din care achiziționezi acest articol, fiecare bicicletă are caracteristicile sale specifice. Dar cum ar trebui să fie componentele acestui vehicul pentru ca cel mic să se poată bucura de confort și de siguranță în același timp? Iată care sunt elementele importante ale unui astfel de articol:
 
Cadrul
 
Este indicat ca bicicleta să aibă un cadru cât mai mic (13 sau 14 inchi) care să îi permită celui mic să urce și să coboare ușor de pe bicicletă. De asemenea, ar fi indicat să poată atinge solul oricând cu picioarele.
 
Furca și suspensiile
 
Suspensiile sunt importante deoarece amortizează șocurile puternice și asigură mobilitatea și stabilitatea vehiculului. Este indicat ca furca să fie una fixă fără amortizor deoarece o furcă cu amortizor adaugă greutate mare
 
Ghidonul și tija de ghidon 
 
Este recomandat ca ghidonul să nu fie mai lat decât lățimea umerilor pe care îi are copilul. De asemenea, tija de ghidon va trebui să fie mai scurtă pentru ca cel mic să poată ajunge destul de ușor și rapid cu mâinile pe ghidon.
 
Frânele și manetele de frână
 
Este important ca manetele de frână să fie de mici dimensiuni pentru a putea fi trase spre ghidon cât mai ușor și să funcționeze rapid.
 
Pedalele
 
Pedalele sunt cel mai des lovite de către cei mici, așadar piciorul copilului poate să alunece oricând de pe suprafață, tocmai de aceea, cu cât suprafața acestora este mai dreaptă cu atât mai impactul va fi mai ok.
 
Fără îndoială că unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poți face unui copil este o bicicletă cu care să se poată plimba în voie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu