Cum folosesc eu uleiul de argan

De un an si ceva uleiul de argan e la mare cautare pe piata cosmeticelor. Am inceput sa folosesc tot felul de produse care au un continut mai mic sau mai mare de ulei de argan, pana am ajuns intr-un punct in care am cumparat ulei de argan pur, bio. 
Este un un ulei vegetal, cu un continut ridicat de acizi grasi ( acid oleic, acid alfa-linoleic, acid palmitic, acid stearidonic, acid linoleic şi acid miristic), de vitamina E si acizi grasi nesaturati ( Omega 3, 6 si 9). 
Uleiul de argan are efect antiinflamator (amelioreaza durerile de articulatii si reumatism), hidratează în profunzime pielea şi părul, contribuie la buna circulaţie sangvină (prin masaj cu ulei pe zonele afetate), protejează sistemul imunitar şi are efecte pozitive asupra performanţelor sexuale (oare?! :))) ). 
Pentru mine personal este important pentru ca regenerează, hrăneşte şi hidratează pielea, are efect anti-rid, adica combate îmbătrânirea cutanată şi contribuie la reducerea celulitei.

Prima data l-am folosit direct pe ten, aplicat cu degetele. Pentru cine e mai pretentios se poate aplica cu o discheta demachianta. L-am lasat sa actioneze 15 minute si apoi am sters surplusul de ulei cu un servetel de hartie. 
Am tenul gras, senzatia de ulei pe fata a fost destul de neplacuta si enervanta .... am renuntat sa il mai folosesc. Intre timp am scris articolul "finish 6 by Christmas" si am ales acest produs pentru ca stiu efectele uleiul in teorie, dar vreau sa le vad si in realitate.
Insa gandul de ulei pur pe fata nu imi da pace, asa ca am ales o ruta ocolitoare!
Am ales sa amestec uleiul de argan cu crema de fata.
Nu este o reteta cu cantitati fixe, eu am pulverizat de vreo 5 ori , dupa ochi si am ales sa amestec doar pe jumatatea borcanasului de crema (ca sa vad cum este). 
Am amestecat pana s-a incorporat uleiul in crema. Dupa cum se vede in poza nu si-a schimbat foarte mult culoarea (se vede o dunga de demarcatie, nu e chiar la jumatate), insa consistenta da. A devenit mai moale si mai cremoasa. Crema astfel obtinuta s-a intins mai usor pe fata si intra mai repede in piele decat originalul si nici nu am mai avut acea senzatie neplacuta de ulei pe fata. Pentru mine este ideala aceasta reteta. O sa incep sa amestec si crema de corp cu ulei de argan. Am vazut ca ajuta si la prevenirea vergeturilor si a celulitei. E bun la toate uleiul asta!

Uleiul de argan se poate folosi direct pe par si pe scalp ca o masca de par. De preferat sa stai minim 4-6 ore cu el inainte sa va spalati. Parul aspru devine moase si matasos.

Este indicat si pentru mainile uscate si aspre. In acelasi timp daca amestecati si putina zeama de lamaie cu uleiul de argan, il puteti folosi pentru unghiute.
Imi imaginez ca este bun si pentru pielea coatelor (de obicei este mai aspra decat pielea de pe restul corpului).  

Cam astea sunt combinatiile mele pentru uleiul de argan, voi cum il folositi? 



 

6 comentarii:

  1. foarte fain! Mersi pentru mai multe idei de a folosi uleiul de argan! Eu il combin cu ulei de ricin si il pun pe par, pentru cateva ore.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mi-am cumparat inca ulei de argan pur. Caut produse ce contin in compozitia lor acest ulei. ar m-ai cam facut sa-l cumpar asa, pur. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place acest articol

    RăspundețiȘtergere
  4. Merita cumparat si chiar te tine muult timp. Il folosesc intr-una de cand mi-am pus in cap sa il termin, dar nu se vede :))) sticluta e inca mai mult pe jumatate plina. Eu am avut o crema de corp cu argan , dar nu a fost prea stralucita, nici un efect deosebit si de asta am cumparat ulei pur. Mi-am dat seama ca in produsele cu argan procentul uleiului e destul de mic , sub 5%, asa ca daca vreau efecte ,trebuit cumparat ulei pur. Sunt curioasa daca o sa gasesti produse cu o concentratie mai mare de argan! Eu mai am un gel de dus cu argan, dar tot la fel, e ceva 3-4%. O sa ma uit pe sticluta si o sa iti zic sigur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super eficient ! Mersi pentru mai multe idei de a folosi uleiul de argan! Eu il combin cu ulei de ricin si il pun pe par, pentru cateva ore.

    RăspundețiȘtergere