Primele impresii despre Statia de Calcat PhilipsPerfectCare

De ceva vreme sunt membru Buzzstore, o agentie de marketing participativ, adica o platforma online de comunicare intre companii si consumatori, unde buzzerii (adica eu si oricine doreste sa participe) au sanse egale sa primeasca in mod gratuit diverse produse si sa isi spuna parerea despre ele, fie ea pozitiva sau negativa. Daca vrei si tu sa ai sansa pe viitor sa participi la campaniile de testare gratuit, inscrie-te aici

Din data de 28 august 2014 si pana acum am participat la 4 campanii de testare consecutive: balsamul de hane Coccolino, detergentul Persil, biscuitii dietetici Gerble si cea mai recenta statia de calcat Philips Perfect Care. Am fost tare norocoasa. 

Mecanismul acestei "äfaceri" este foarte simplu: te inscrii pe site, completezi chestionarul de participare (intrebari scurte si la obiect, de genul: cine e persoana responsabila cu calcatul rufelor in gospodaria dumneavoastra sau sunteti principalul responsabil cu achizitiile din casa?), astepti sa vezi daca esti selectat pentru a primi GRATUIT produsele acasa si odata ce le-ai primit, le testezi, vezi cum sunt, esti "obligat" sa iti spui parerea, sa trimiti 2-3 poze cu produsul si la finalul campaniei sa completezi alt chestionar, cu intrebari legate de folosirea produsului resectiv. Simplu, nu? 


Eu am raspuns sincer la intrebari si am avut sansa sa ma incadrez in profilul cautat de companii. Am vazut multa lume care se intreaba cum de unii sunt alesi de mai multe ori si altii deloc. Nu sunt nici saraca, nici bogata, am un venit mediu, folosesc si produse ieftine, dar investesc in anumite lucruri pentru ca nu te pui cu sanatatea (de exemplu cumpar detergent de haine de calitate si mananc dulciuri cat mai naturale). Nu exista raspunsuri bune sau rela la intrebarile din chestionar. Raspunde cat mai aproape de adevar si daca te incadrezi in profilul dorit de companii, "in target" o sa fii ales! De exemplu, acum la campania Philips au fost alese doar femei. Sa fim sinceri, cati barbati calca in ziua de azi? Ori calca sotia, ori prietena, ori mama. Si nu vorbim de barbatii care locuiesc singuri, ei nu au de ales :)) 


Am stat cu sufletul la gura pana am aflat daca o sa fiu aleasa printre cei 100 de norocosi pentru ca mi-am dorit aceasta statie de calcat foarte mult. Si nu atat de mult pentru mine, cat pentru mama. Eu am un fier de calcat Philips de care sunt destul de multumita, (imi doresc un fier fara fir), dar la ce volum mare de haine calca mama, ea chiar are nevoie de o statie de calcat si chiar isi dorea una cadou, inainte sa aflu eu despre aceasta campanie. Deci, o aveam deja pe lista de cadouri de Craciun. Poate, daca am ceva noroc o sa am sansa sa o pastrez pe aceasta sau macar  sa o pot cumpara la jumatate de pret. 

La 15 zile de la completarea chestionarului de participare la campania de testare a statie de calcat Philips PerfectCare Viva am primit kit-ul de testare:
Un pachet mare, voluminos, dar foarte usor. Puteti vedea aici videoclipul in care deschid cutia. Din pacate calitatea clipului este foarte proasta pentru ca era seara, am becuri economice in casa si nici camera nu este foarte performanta:
Se vede mai bine continutul cutiei in poza de mai jos: 
Kit-ul BuzzStore contine:

  • Statia de calcat Philips PerfectCare Viva ( varianta turcoaz, nu aslbastru cum se vede in poza) , cu accesoriul de curatare anti-calcar al talpii (chestiuta din plastic alb);
  • Manual de utilizare al statiei de calcat, pe care l-am rasfoit imediat pentru a afla cum se utilizeaza minunatia asta;
  • ghidul de Buzzer, unde gasesc toate informatiile de care am nevoie pentru ca la sfarsitul campaniei sa pastrez statia sau sa o cumpar la jumatate de pret. In cel mai rau caz, o dau inapoi, fara nici un cost din partea mea;
  • 11 pliante/brosuri in care sunt descrise toate statiile de calcat din gama Philips, pentru a le oferi prietenilor. Eu am "scapat" deja de cateva, dar din pacate nu am dovezi pentru ca fetele cu care lucrez sunt destul de serioase si nu am avut tupeu sa le cer sa faca poze cu mine :)) Dar ma credeti pe cuvant! 
  • O jucarie de plus, destul de "uratica", pe care am botezat-o "Mutunila". 

Nu este prima data cand folosesc produse din gama Philips, sunt destul de familiarizata cu marca. Detin deja un fier de calcat, un epilator electric, un feon, un blender vertical si ultima mea achizitie un epilator Lumea IPL. Iata ca acum am sansa sa incerc statia de calcat Philips. De fapt prima statie de calcat pe care pun mana. Stiam de ele, le-am vazut prin magazine, dar nu stiam care e diferenta intre un fier de calcat clasic si o statie de calcat. Acum m-am lamurit: este vorba despre presiunea aburului, care la statia de calcat ajunge pana la 5/7 bari in functie de model. 
Al meu ajunge la 5 bari. are un rezervor mare in care se poate pune pana la 1,7 L de apa, inclusiv apa de la robinet. Nu are rotita pentru reglarea temperaturii in functie de material, deci am scapat de o grija!
Nu mai trebuie sa sortez hainele pe categorii. Acum pot calca orice imi pica la mana: o camasa, apoi o pereche de blugi si la urma o bluza din matase, fara sa ma mai stresez ca trebuie sa-i setez temperatura. E suficiente ca sortez hainele pe culori inainte sa le spal, macar acum am scapat de sortarea in functie de material. 

Pe manerul fierului de calcat exista un buton pentru dozarea aburului, care trebuie apasat continuu daca vrem sa calcam cu abur, tot ca la un fier obisnuit. Cordonul care se baga in priza este foarte lung, la fel si cel care leaga fierul de statie. Imi place ca pe statie exista un loc special, in care se infasoara cordonul cand nu este utilizat pentru ca nu se roteste in jurul fierului si nu se mai incurca. 
Pe statie exista doar 3 butoane: Eco, On/Off si AntiCalc. Are deasemenea un buton tip clapeta cu care fixezi fierul pe statie, ca sa nu alunece. Dupa ce citesti o data manualul de utilizare, te poti numi expert in utilizarea acestei statii. Este explicat foarte clar, usor si pe intelesul oricui. Pe scurt: se pune apa in rezervor, se baga in priza (!), se aprinde butonul On, se lasa 2 minute pentru incalzirea apei si gata, poti incepe actiunea! Daca vrei sa folosesti aburul apesi pe butonul de pe manerul fierului, daca nu, nu. 

Sunt curioasa sa aflu daca voi ati incercat o statie de calcat pana acum sau daca folositi un fier de calcat clasic. Ce parere aveti la prima vedere despre statia "mea"?  Daca aveti intrebari va astept cu drag.




27 comentarii:

  1. Ma bucur pentru tine ca ai posibilitatea sa testezi statia de calcat.Eu nu m-am numarat prinre norocoase,dar asta e ...macar am ocazia sa citesc la voi . Sa ai spor la testat si poate ai norocul sa ramai cu ea fara sa mai platesti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am incercat genul acesta de statie, dar nu mai tin minte marca. Este un pic dificil pana te deprinzi ca fierul de calcat sa-l pui pe statie si nu in alta parte, altfel risti sa-l zgarai. Consuma multa electricitate si face mult abur. Sincer, statia am incercat-o la cumnata mea Turcoaica care are nevoie de haine perfect calcate. Pe mine nu m-a impresionat, din pacate. Dar sper sa-ti placa. Spor la calcat, pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. In instructiuni spune ca poti lasa fierul si pe masa de calcat fara sa pateasca cev, cu talpa in jos, dar sincer inca nu l-am lasat asa. MEreu il pun la loc pe statie. La inceput mi-a fost putin greu pentru ca tot vroiam sa il proptesc "in fund" ca pe un fier normal de calcat. Abur mult face, despre curent chiar nu am idee cat consuma. O sa ma interesez. Pana acum mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona's Wonderland13 noiembrie 2014 la 20:19

    Foarte interesant articolul, as vrea sa incerc si eu la un moment dat o statie de calcat! Sper sa ramai cu ea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am o fobie fata de calcat :)) la noi se calca doar in cazul in care avem un eveniment si trebuie o camasa sau ceva elegant. altfel...nu ma complic. imi place sa calc, dar nu mai am suficienta rabdare pentru asta. statia ta de calcat pare foarte interesanta. si treaba fara rotita...asa da!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper si eu :) Daca esti din Bucuresti si iti e usor sa ajungi in zona Drumul Gazarului ( Sos. Giurgiului) te invit la mine sa o testezi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa eram si eu inainte, dar de cand am capatat o infectie la un salon de cosmetica am fost obligata sa calc orice pun pe mine si asa nu am mai avut de ales, a trebuit sa ma conformez. Intre timp am scapat de problema, dar calc in continuare :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie nu imi place sa calc, dar daca statia asta face treaba mai repede si mai bine m-as risca!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici mie nu imi place sa calc, as fi ipocrita daca as spune ca e o placere. Dar e adevarat ca e mai rapid pentru ca nu mai dai de cateva ori cu fierul pe aceeasi portiune de material. Daca vrei sa o testezi, te astept la mine acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat mi-as dori si eu o astfel de statie,m-ar ajuta foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am norocul de a testa statia de calcat Philips si sunt foarte multumita de ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. arata foarte bine aceasta statie de calcat, cu siguranta i-ar fi de folos fiecarei gospodine

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte frumos articolul ,felicitari ,nu am statie de calcat ,calc cu un fier obisnuit , iti doresc spor la calcat :)

    RăspundețiȘtergere
  14. citind articolul doua sentimente ma incearca: invidia(pentru cele care au asa ceva) si dorinta de a avea si eu

    RăspundețiȘtergere
  15. pana sa o primesc nu stiam ce e statia de calcat, adica le-am vazut in magazine dar nu stiam care e smecheria cu ele. multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  16. sa urmaresti pagina de facebook a celor de la philips, au niste concursuri tare dragute acum, mixere, blendere si alte minuni de la ei. cine stie, poate in viitorul apropiat o sa aibe si concursuri cu vreo statie de calcat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Citind articolul ma gandesc ca ceea ce utilizez eu pare din epoca de piatra

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu am folosit statii de calcat, Dar cu frica :))) nu era asa performanta, si scotea aburii pe langa, imi era teama sa nu explodeze,; asa ca mai bine e un fier de calcat normal. 😆
    Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca vrei vin al tine acasa sa bem o cafea langa statia aia de calcat si poate sa facem o sedinta foto :)).

    RăspundețiȘtergere
  20. nu am incercat, m-am inscris la campanie dar nu am avut noroc, oricum iti doresc mult noroc sa ramana la tine statia

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc. Bafta si tie la urmatoarea campanie :*

    RăspundețiȘtergere