Fursecuri cu alune si migdale

Nu am reusit sa rezist 30 de zile fara dulce. Provocarea mea e esuat lamentabil! Dupa 15 zile fara nimic dulce cumparat am cazut prada tentatiei si am mesterit niste fursecuri. O reteta simpla, gustoasa si cat de cat sanatoasa ( fata de dulciurile din comert).
M-am inspirat de pe spatele unui pliculet de praf de copt, doar ca eu am inlocuit zaharul cu indulcitor, faina cu tarate de ovaz, nu am folosit zahar vanilat si am adaugat in plus niste alune.

Ingrediente necesare:
  • 2 oua
  • 100 g de migdale macinate 
  • 100 g de alune crude macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de tarate de ovaz
  • 4 linguri de indulcitor praf
  • esenta de vanilie
Se separa albusul de galbenusuri. Se amesteca toate ingredientele uscate cu galbenusurile si esenta de vanilie.
Albusul se bate spuma si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
Compozitia se lasa 10-15 minute l-a "odihnit". Niciodata nu am inteles rostul acestei proceduri, ca doar nu are drojdie ca sa creasca, dar fie, daca asa scrie, asa fac :))
Eu le-am pus cu lingura pe hartia de copt. Pentru cine are rabdare si chef, poate folosi presa pentru biscuiti/fursecuri sau clasica punga taiata intr-un colt. 
Eu le-am lasat 45 de minute la cuptor, la foc mic. Urmatoarea tura doar 30 de minute ( pentru ca deja cuptorul era incins, prima data nu a fost, am aprins focul cand am bagat tava cu prajituri). Concluzia? Nu uitati sa preincalziti cuptorul!
Un desert light si gustos! Perfecte cu iaurt de baut pentru un mic dejun delicios! Deseara elimin alunele si incerc cu stafide! Daca incercati si voi sa-mi spuneti daca va plac! 



1 comentarii:

  1. Nici eu nu pot trai fara dulce, mai ales fara ciocolata...Nu pot, dom'le, nu pot. :))) Fursecurile arata demential.

    RăspundețiȘtergere