Romania, plina de pajisti superbe. Efectivele de animale trebuie sa creasca

In ultimul timp, s-a observat ca Romania sta foarte bine la capitolul cultivarii de cereale, avand cea mai mare suprafata cultivata, din Uniunea Europeana, si anume: 2.5 milioane de hectare cu porumb. Cea mai noua concluzie la care s-a ajuns este ca aceste resurse importante de cereale ar trebui sa fie valorificate prin dezvoltarea zootehniei.

Randamentul la cultura de porumb va creste, in anii urmatori
 
Fiindca productia de porumb se asteapta sa creasca, in viitor, se incearca gasirea unei solutii pentru ca aceasta sa nu fie risipita. Cel mai mare consumator de hrana, in acest caz, este, de departe, zootehnia.

Cu o suprafata de 4.8 milioane de hectare de pajisti verzi, Romania se mandreste a fi una dintre cele mai frumoase tari, la acest capitol. Fermierii romani se orienteaza tot mai mult catre cresterea a doua specii de animale, si anume ovina si taurina de carne. Magazinele online care le pun la dispozitie fermierilor cele mai noi tehnologii si echipamente necesare cresterii animalelor, de la adapatoare pentru animale – intra pe site -, la utilaje de procesare a laptelui, sunt cele mai cautate, intrucat acestea asigura necesarul pentru ca fermierii sa poata avea o afacere de succes. Odata cu numarul mare de pajisti ar trebui sa vina si valorificarea acestei resurse. Asadar, cresterea animalelor de ferma este acum mai usoara si mai naturala, reprezentand un plus pentru afacerile de la ferma. 
Stam rau la capitolul tehnologizare

Cu toate ca tinerii de astazi sunt atat de familiarizati cu ultimele tehnologii aparute, se pare ca sectorul agricol a fost neglijat, din punct de vedere al tehnologizarii. Daca pe tineri ii vei gasi in fata calculatorului, dand click pe ACEST LINK, cautand o tastatura noua si mai performanta cu care sa o schimbe pe cea veche, nu vei vedea un interes atat de mare pentru tehnologizare si in domeniul agricol sau, mai bine zis, e nevoie de fonduri pentru astfel de investitii. Desi Romania are a sasea cea mai mare suprafata agricole utilizata din UE, si se pot face atat de multe lucruri avantajoase, terenurile sunt fragmentate, iar fermele medii lipsesc. Mai departe, discutia despre tehnologizarea agricola ar putea parea un pic prea mult…
Asadar, tehnologizarea precara, lipsa irigatiilor, dar si angajarea de lucratori agricoli necalificati duc, an de an, la probleme pentru fermierii romani. De retinut este faptul ca si angajatii din sectorul agricol trebuie sa termine studii de specialitate, cei care lucreaza aici doar cu ceea ce stiu din practica nefiind luati in seama, intrucat nu au o pregatire minima in domeniu. De asemenea, o alta parte din vina o are statul roman, deoarece nu este dispus sa investeasca in agricultura asa cum ar trebui, pentru ca aceasta sa cunoasca acea dezvoltare pe care o merita de atatia ani de zile. Aceste minusuri reprezinta lucruri adevarate, prezentate de catre una dintre companiile de consultanta in afaceri cele mai mari din intreaga lume.

Asadar, fermele din Romania mai au nevoie de mult timp pentru a ajunge la nivelul celor din strainatate, unde interesul pentru agricultura ia amploare. Pana atunci, ne raman pajistile, echipamentele profesionale pentru echiparea unei ferme de succes si… dorinta de a fi si noi ca altii.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu