Manicure fail , 2

Dupa 2 tentative nereusite ( le puteti vedea aici si aici), a venit vremea  pentru a treia :))) 

Am vazut pe net manichiura in apa, asa zisa water marble manicure:

Sunt dragute, nu? Am citit instructiunile, am inteles procesul, parea destul de simplu. Sa va spun si voua pasii:
  • se pregatesc unghiile (pilit, forma, ingrijirea cuticulei, aplicare baza: incolora, alb sau crem)
  • se infasoara degetele deasupra unghiei cu scoci, pentru a nu te murdari prea tare.
  • Intr-un pahar cu apa la temperatura camerei se picura oja (nu exista limita de culori, minim 2 picaturi de oja, ca sa faci 2 cercuri - o sa va arat poza)
  • Cu o scobitoare se amesteca oja, in ce model se doreste sau pur si simplu la nimereala.
  • Se introduce unghia in oja din pahar si gata transferul. Modelul se ia pe unghie.
  • Se curata suprafata apei cu un betisor de portocal sau cu o scobitoate si repeti ultimii 3 pasi de mai sus pentru fiecare unghie in parte.
  • Dupa ce se usuca total oja, se aplica un top coat.
  • La final, indepartezi excesul de oja de pe langa unghie.
Tutorialul in imagini arata asa:


De ce totul pare foarte usor pe net, in imagini, dar cand te apuci propriu zis, te apuca groaza? Sau cel putin pe mine. Primul lucru care nu mi-a placut a fost scociul pe degete: ma strangea, parca nu mai respiram bine:
Urmatorul pas: oja in apa. Nu am nimerit tot timpul picatura peste picatura, am mai dat pe langa, deci nu am avut cercuri concentrice. Dar nu-i bai asta. Am avut si tentative mai reusite, doar ca nu am facut poza (trebuia sa ma misc relativ repede).
Iar rezultatul pe unghii: dezastruos e putin spus!
 Asta e singura unghie care mi-a placut cat de cat. Restul au fost oribile. Oja era prea groasa, s-a uscat super greu.
M-am enervat asa de tare, incat am renuntat dupa 4 unghiute. Am asteptat totusi sa se usuce oja, sa aplic top coat. M-am gandit ca poate se schimba modelul cand se usuca :)))

Si rezultatul final (am folosit un top coat cu particule negre prin el, dar dupa cum se vede fugeau de mine punctuletele alea negre):
E de la sine inteles ca de mana cealalta nici nu m-am apucat, nu? Am sters tot cu acetona si gata. Am pierdut cam jumatate de ora din viata pentru ca am tot asteptat sa se usuce bine oja. 

Asta e a doua oara cand incerc water marble. Si prima data a fost la fel de urat, dar acum am incercat cu alt tip de oja. Am crezut ca poate asta era problema, dar nu. Eu sunt de vina! Sunt nepriceputa si gata!

Am vazut poze minunate pe net cu acest tip de manichiura, dar nu inteleg cum reusesc acele fete, voi ati avut ai mult noroc decat mine? 

Voi ati incercat water marble? Ce rezultate ati avut? 

13 comentarii:

  1. Eu nu am incercat inca....dar am văzut pe youtube si pare asa usor :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta e cuvantul de baza: PARE! :)))) am vazut si eu multe clipuri pe youtube, am respectat toti pasii, dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Nu esti singura care are fail dupa fail la watermarble :) cica tot trebuie sa incerci cu diferite oje, temperaturi de apa s.a.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am vazut ca unii recomanda ca apa sa fie la temperatura camerei, altii sa fie rece. Eu am incercat prima data cu apa rece, am pus si un cub de gheata in ea. Acum am incercat cu apa de la robinet. Ma dau batuta. Nu mai incerc tehnica asta. Ma bate gandul sa incerc iar cu tehnica ombre, sa vedem ce timp liber am.

    RăspundețiȘtergere
  5. am incercat si eu dar m-am enervat foarte rau sui am spus ca nu voi mai face asta niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
  6. asa zic si eu ca nu mai incerc cand nu imi iese bine, dar apoi vad iar poze care ma imbie si iar incerc...e un cerc vicios! cine stie, poate pana la urma o sa nimeresc rezultatul dorit :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. am incercat si eu de cateva ori dar nu mia iesit niciodata ca in tutoriale.
    Poate au ojele noastre ceva haha ca altfel nu imi explic de ce nu se desfac ceruletele acelea in apa :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine macar ca nu sunt eu singura nepriceputa :)) stiu ca nu e frumos sa ma bucur de suferinta altuia, dar nu ma pot abtine! poate e oja de pictura sau oja pentru stampile, gen Konad? Cu din astea nu am incercat inca, doar oja simpla.

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) Si eu am incercat si nu mi a iesit. :( Am zis ca nu am eu rabdare dar se pare ca nu este chiar asa

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru a se desface oja in apa,trebuie sa folosesti oja de calitate. Eu am incercat cu oja Avon si pot sa zic(,)ca au iesit mult mai bine ca in poze :)) E super asta,dar iti trenuie indemanare si oja buna.

    S inca ceva,pentru a nu te murdari cand bagi unghia in apa,poti folosi un fel de "lipici" sau chiar lipici. Arata ca un gloss si se numeste "Mess no more" si se cumpara de pe Amazon.com

    https://www.google.com/search?q=mess+no+more+pentru+unghii&espv=2&biw=1152&bih=739&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9-knVcqVBcPyUvqdhIgL&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=qwCuIyEBJWgASM%253A%3Bj0wEDapLzsnuwM%3Bhttp%253A%252F%252Fecx.images-amazon.com%252Fimages%252FI%252F61GEKFyvtJL._SY355_.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.amazon.com%252FMess-More-Liquid-Pretty-Nails%252Fdp%252FB00QT14EB0%3B314%3B355

    RăspundețiȘtergere
  11. Am incercat cu mai multe tipuri de oja, inclusiv Avon, dar tot nu mi-a placut rezultatul. In apa am facut modele super frumoase, dar pe unghie nu s-au transferat bine. Cand am mai incercat watermarble mi-am facut o solutie din lipici lichid non-toxic si apa, nu am vrut sa cumpar solutia pentru ca stiam ca nu e pentru mine acest model de manichiura. Pe scurt, nu am indemanarea necesara :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar sa nu uitam ca inainte de a baga degetul in apa cu modelul facut,trebuie aplicata o baza

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, nu am uitat. De obicei am folosit o oja alba, in acest artticol am folosit un base coat de la Orly daca nu ma insel.

    RăspundețiȘtergere