Rutina tenului meu , dimineata

La ultimul concurs organizat de mine pe pagina de facebook, v-am intrebat ce articol ati dori sa cititi pe blog si multe dintre voi ati ales rutina tenului meu. M-am conformat. Asadar azi va povestesc despre cum imi ingrijesc eu tenul dimineata.
Pentru cine nu stie am tenul mixt cu tendinte acneice: gras in zona T, pana nu demult si in zona pometilor, dar acum este uscat (pentru ca am folosit crema anti-acneica Brevoxyl) si in rest normal.
In ultimul timp am inceput sa folosesc cat mai multe dermato-cosmetice si produse naturale. (Produsele naturale si bio nu sunt acelasi lucru, pana nu demult si eu le mai incurcam). 
 Dimineata ma spal pe fata cu gelul spumant  Sebium de la Bioderma
 Este un gel fara particule abrazive, curata bland, este recomandat tenului mixt sau gras pentu ca limiteaza secretia de sebum si previne blocarea porilor. O cantitate mica de produs face foarte multa spuma. Cred ca de aici ii vine si numele de gel spumant. Pe eticheta scrie ca poate fi folosit ca si spuma de ras. Ma gandesc ca se refera aici la barbati?! Il folosesc mereu dimineata, recunosc ca seara nu il prea folosesc, desi este indicat a se folosi de 2 ori pe zi. 
Il folosesc si pe zona ochilor si curata destul de bine, insa raman urme de dermatograf si rimel. Nu ustura ochii!  Are un miros discret si din fericire pentru mine nu persista. Dupa ce clatesti cu apa nu se mai simte.
Pretul unui flacon de 200 ml este 38-40 de lei, varianta cu pompita si cantitate mai mare (500 ml) costa in jur de 50-70 de lei in functie de unde il cumparati. Eu am primit varianta aceasta de 100 ml gratuit la cumpararea cremei Sebium Global (erau lipite una de alta).
Dupa ce folosesc gelul spumant de curatare, astept sa mi se usuce fata (nu imi place sa ma sterg cu prosopul) si folosesc apa micelara Sensibio H2O, tot de la Bioderma. S-au scris multe despre acest produs. Nu stiu ce as putea eu sa mai spun in plus. Va enumar doar cateva calitati din punctul meu de vedere:
  • poate fi folosit cu incredere pentru demachierea ochilor pentru ca nu irita si nu ustura;
  • inlocuieste cu succes demachiantele clasice si lotiunile tonice, in acelasi timp;
  • nu are miros;
  • nu usuca pielea, nu am senzatia aceea de piele care "tine"
  • curata in profunzime (chiar si fondul de ten cu acoperire mare)
  • nu e uleioasa, nu lasa pelicula grasa pe piele: e ca si cum te-ai spala cu apa, dar cu o apa care curata tot. 
 De 2 ani de zile de cand am descoperit acest produs il cumpar intr-una. Uneori mai incerc si alte produse de demachiat, dar dupa folosesc imediat si apa micelara :))
Se gaseste in farmacii, in flacoane de 100 , 250 si 500 ml, cu preturi incepand de la 20 pana la 60 de lei. Eu am avut noroc sa cumpar mai tot timpul faimoasa oferta a celor de la Bioderma: 1+1 gratis. Deci am mereu in casa apa micelara, in acest moment am una inceputa, una sigilata si una la birou (varianta verde pentru ten gras).
Apa micelara pentru ten gras (cea verde) nu ma coafeza: in primul rand pentru ca simt ca ma strange pielea pe pometi dupa ce o folosesc, nu curata la fel de bine fata, imi irita ochii si nu imi place parfumul. Am terminat cu greu o sticluta, acum ma chinui sa o termin pe a doua.
 La final, aplic  un strat fin de Sebium Global, Bioderma. Aceasta crema previne aparitia cosurilor si a punctelor negre si din ce am observat eu pe pielea mea reduce vizibil cosurile inflamate. Tin minte ca atunci cand am folosit-o prima data pe un cos rosu, mare, super inflamat si m-am uitat in oglinda dupa 2 ore nu mi-a venit a crede ca s-a micsorat vizibil (parca s-a retras). Am fost putin dezamagita ca nu a disparut complet pana dimineata, dar asta e, macar nu mai era asa de mare si de inflamat (cam in 2-3 zile dispare complet). Mie imi place sa spun ca dintr-un bolovan rosu dupa ce folosesc Sebium Global raman cu un punctulet, si nu e exagerata analogia, chiar asa este. 
Din cate stiu, aceasta crema se gaseste doar in varianta de 30 ml si costa 38-40 de lei. Eu am avut noroc si am gasit promotia cu gelul spumant, de care v-am spus mai sus (gelul si crema la 38 de lei). 

Dupa aceste 3 produse, uneori folosesc un bb cream sau o crema cu factor de protectie, dar nu tot timpul. Cel mai folosit bb cream in aceasta vara a fost unul de la NYX (o sa scriu in curand despre el) si crema de zi de la Oxyance. 

Ieri am participat la workshop-ul de beauty blogging organizat de Ana Maria de la BeautyBarometer in colaborare cu Bioderma
Am invatat cateva lucruri noi pe care sper sa le pun in practica cat de curand si pe langa acest fapt, arsenalul meu de produse Bioderma s-a marit: am primit crema Hydrabio Legere despre care nu stiu inca multe lucruri si deja bine cunoscuta apa micelara roz :)
 Colectia mea Bioderma in acest moment arata cam asa:
 To be continued...
 




5 comentarii:

  1. Aceeasi rutina o am si eu, folosind aceleasi produse, sunt chiar foarte bune pentru tenul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar 2 produse (1 apa micelara si crema Hidrabyo), restul sunt cumparate de mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bioderma are, din punctul meu de vedere, unele dintre cele mai bune produse de pe piata iar pretul este unul cat de cat accesibil

    RăspundețiȘtergere