PowerProExpert aspirator fara sac de la Philips, review

In cadrul campaniei de testare BuzzStore am primit gratuit, pentru o luna de zile, aspiratorul fara sac de la Philips PowerProExpert, modelul FC9723/09 .
Pentru cine nu stie, oricine se poate inscrie aici pe platforma BuzzStore si raspunzand la cateva intrebari simple poate primi acasa pentru testare diverse produse. Totul gratuit, fara niciun cost, cu posibilitatea de a pastra produsul respectiv, daca se indeplinesc cateva conditii impuse, care iti sunt aduse la cunostiinta inainte de a primi produsul.
Eu particip deja pentru a 5a oara la astfel de campanii de testare, iar la ultima campanie am reusit sa pastrez o statie de calcat, tot de la Philips, despre care am scris mai demult pe blog. 
V-am povestit data trecuta ca nu am fost acasa niciodata cand primeam coletele de la Buzz, dar uite ca s-a intrerupt lantul si acum am fost pe faza.
Puteti urmari momentul desfacerii coletului in clipul urmator:
M-am convins de la prima utilizare de eficienta acestui aspirator: nu exista termen de comparatie intre PowerProExpert si vechiul meu aspirator; aspirator care are 3-4 ani, deci nu e chiar o vechitura.

Cum am desfacut coletul si am asamblat noua mea "jucarie", l-am incercat pe un covor relativ curat, aspirat de 2 zile. Nu va puteti imagina cat praf am scos din el. Surpriza mea a fost sa nu vad pic de praf in aer. De obicei cand aspiram cu vechiul meu aparat vedeam pur si simplu cum se ridica praful dla suprafata si eram nevoita sa deschid geamul, sa aerisesc.

Citisem eu pe site ca Philips PowerProExpert beneficieaza de tehnologia PowerCyclone 6 pentru separarea exceptionala a prafului de aer, dar nu am inteles acest lucru pana nu am folosit produsul si am simtit lipsa prafului din aer. Nu stiu sa va explic in termeni tehnici cum functioneaza, dar pe cuvant ca se simte diferenta. Suficient sa va spun ca inainte stersul prafului era ultimul pas la curatenie, dupa aspirare. Acum nu mai tin cont de acest lucru si nu mai conteaza ordinea acestor doua operatiuni.
Aspiratorul este usor de folosit, ca orice alt aspirator de fapt: apesi pe butonul de deschidere si te apuci de treaba. Diferenta se vede in puterea de aspirare si in timp. Se injumatateste timpul de curatenie si nici nu consuma atat de mult curent pt. ca face parte din categoria produselor de clasa de eficienta energetica A+. Imi place ca este usor, are doar 5,5 Kg si te poti deplasa cu el prin casa pentru ca are maner! Bara aspiratorului este de fapt formata din 2 bucati, care se pot alungi sau micsora, in functie de inaltimea persoanei care foloseste aspiratorul.
A venit la pachet cu cateva accesorii: o perie pentru spatii inguste, 1 perie cu cap de aspirare mic, 1 perie pentru suprafete dure si peria principala cum imi place mie sa ii spun, capul TriActivMax. 
Un alt plus al acestui aspirator este cupa de colectare a mizeriei, care se desface si se curata super usor. Nu atingi deloc mizeria, pur si simplu o golesti in galeata de gunoi, spre deosebire de vechiul meu aspirator, tot fara sac, la care de fiecare data cand goleam cupa trebuia sa spal si cele 2 filtre care erau in interior ( in interiorul cupei).
Asa arata cupa de la aspiratorul Philips:
 Se varsa continutul:
Cupa ramane aproape curata:
Ca sa fiu sincera va spun ca nu de fiecare data am clatit cupa cu apa, uneori am lasat-o asa. Dar in instructiuni spune ca trebuie clatita de fiecare data :)
Si acum sa va arat si cupa de la aspiratorul meu:
O parte din "mizerie" se opreste in aceste 2 cilindre care trebuie curatate de fiecare data!!! Aici nu merge doar sa golesti cupa. Nuu! Trebuie sa pui mana propriu zis pe par, praf si mai stiu eu ce, iar apoi sa le speli cu apa. Si pe langa faptul ca te chinui sa le speli la 2-3 saptamani, la 6-7 luni trebuie inlocuite. Plus ca trebuie schimbat si filtrul. Alti bani, alta distractie. Daca curata bine, nu ma mai plangeam atata de el, dar avand in vedere cat de greu "trage", aceste minusuri atarna si mai mult in balanta.

La aspiratorul fara sac Philips PowerProExpert  filtrul e lavabil, se spala o data la 6 luni si se inlocuieste cand prezinta urme de uzura.
 Daca mai pui la socoteala si faptul ca e foarte silentios, nu cred ca trebuie sa va mai spun cine castiga razboiul, nu? PowerProExpert e net superior, pe orice plan, aspiratorului meu!
In curand o sa va arat si o comparatie "live" intre cele doua, ca sa va convingeti ca spun adevarul.

Cred ca v-am spus tot despre cele 2 aspiratoare, daca mi-a scapat ceva si vreti sa stiti mai multe informatii, astept intrebarile voastre. 

Voi ce aspirator folositi? Sunteti multumit de el? 

15 comentarii:

  1. Eu folosesc un Philips, dar model cu sac. Are aproape 5 ani, dar functioneaza bine. E mai zgomotos al meu din cate mi-am dat seama din clipurile tale de pe youtube. Dar cat timp merge, nu o sa cumpar altul. Insa o sa tin minte acest model :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Habar nu am ce aspirator folosesc :))) Oricum este un model vechi, cu sac de panza. Nu cred ca se mai gaseste pe piata. Merge relativ bine. Poate o sa primesc de Craciun unul nou, ca al tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super , si eu am tot un Philips , model cu sac , nu-i asa ca sun fantastice aceste aspiratoare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina Gabriela Sima6 aprilie 2015 la 17:52

    Si eu folosesc acest model si sunt foarte incantata. Nu credeam ca o sa scap vreodata de parul de catel de pe covor. Inainte dupa aspirare luam covorul la periat, iar acum cu Philips doar aspir, iar timpul castigat il folosesc in favoarea copilasului meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. profesional aspirator, merita sa il acasa ! super ! de drag faci curatenie.

    RăspundețiȘtergere
  6. excelenta prezentare! adevarul este ca aspiratorul asta este un "must have":)

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este, nu mai pot face curat fara el. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu imi place mie sa fac curatenie, dar macar cu acest aspirator termin mai repede :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, si eu faceam la fel cand aveam catel in casa pana sa-i transfer la tara. Acum ma chinuie doar parul meu, imi cade la greu, dar de cand cu Philips, am scapat de periatul clasic al covoarelor.

    RăspundețiȘtergere
  10. :)) te cred, nici eu nu mai stiu ce aspirator vechi foloseam pana sa primesc Philips :))

    RăspundețiȘtergere
  11. imi place mult ca poti sa-i golesti usor recipientul pt praf, nu te mai chinui ca la cele cu sac

    RăspundețiȘtergere
  12. Aspiratorul Philips e unul dintre cele mai bune, e exceptional !

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie sa spun ca aspiratorul meu pe covor se comporta la fel cu cel de la Philips, pe parchet insa face diferenta. Ambele au sac, nu am incercat niciodata unul fara. Defapt unul vertical care ma omora de spate, dar nu l-am analizat prea bine, nu am golit mizeria, experienta e aproape zero.

    RăspundețiȘtergere