Ingrijirea sugarului si a copilului de Dr. Spock

Nu am copii si nici planuri de viitor in acest sens, dar am ales sa citesc cartea Ingrijirea sugarului si a copilului de Dr. Spock de la editura All, revizuita si adaptata de Dr. Robert Needlman, pentru ca in cateva luni voi deveni matusa si cum nu am avut tangenta cu nou nascuti am vrut sa fiu si eu pregatita cat de cat. 


Este primul bebelus din familia noastra, asa ca pornim de la zero, iar cartea aceasta este un real ajutor, atat mie cat si viitoarei mamici. Eu recunosc ca am citit pe sarite, dar parintii chiar studieaza cartea asta.  Stiu in mare despre ce este vorba, iar la nevoie gasesc imediat ce am nevoie pentru ca  acest "manual" este structurat foarte bine, capitolele au titluri foarte sugestive, iar la sfarsit exista si un index in ordine alfabetica cu diversi termeni medicali si situatii care pot aparea in viata unui copil plus pagina la care gasesti informatiile despre ele.  
Capitolele sunt structurate pe varste, de la sugar pana la adolescenta.
Gasiti absolut toate informatiile necesare cresterii unui copil, de la orele de somn, alimentatie, educatie, joaca, cum sa ii sporesti interestul pentru invatat, urgente medicale si multe altele probabil pe care eu nu am apucat sa le citesc pentru ca noi asteptam un sugar si nu am ajuns la capitolul adolescentei :) 

Am invatat si cum se aplica corect un pampers la baiat, chestie care nu se aplica la fetite, lucru care poate parea banal,  dar pana nu te confrunti cu el, nu ai de unde sa il cunosti. 

Cred ca orice parinte ar trebui sa detina aceasta carte, iar daca nu au habar de ea atunci  este cadoul perfect de oferit in dar. Nu spun ca trebuie sa va bazati exclusiv pe aceasta carte, nu sunt de acord ca poti invata sa fii parinte din recomandarile unui doctor, cat de bun o fi el, dar este un punct de plecare. Mai departe faceti cum simtiti. 

Gasiti aceasta carte la editura All, la un pret de 55 de lei, redus de la 72, aici.  Momentan nu exista in format electronic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu