3 greseli FATALE pe care le fac parintii privitor la SIGURANTA copiilor inmasina!

Iti duci copiii la gradinita sau la scoala cu masina? Daca raspunsul este „da, in fiecare zi!”, trebuie neaparat sa stii ca normele de siguranta sunt obligatorii. Foarte multi parinti omit acest detaliu care, in caz de urgenta, poate fi esential pentru sanatatea sau chiar pentru viata micutilor.

Chiar daca te gandesti ca nu ti se poate intampla chiar tie, traficul rutier poate fi imprevizibil, caci siguranta ta si a celor din automobil nu depind doar de tine si de stilul tau de a conduce, ci si de ceilalti participanti la trafic. Soferii pot fi obositi, distrasi, sub influenta alcoolului sau pot avea un mod agresiv de conducere.

Iata 3 greseli FATALE pe care parintii le fac atunci cand isi transporta COPIII cu masina!

1. Nu stiu care sunt reglementarile legii
Primul pas pe care trebuie sa il faci, atunci cand te gandesti sa iti transporti micutul cu masina, este sa consulti regulamentul oficial, care iti spune exact normele pe care este necesar sa le respecti. De exemplu, daca cel mic are o varsta sub 3 ani, este obligatoriu sa folosesti un dispozitiv special de retinere, omologat si sigur. Asadar, afla mai multe despre scaunele auto si comanda unul chiar acum! In joc se afla viata bebelusului tau si, in mod sigur, iti doresti ca acesta sa fie in siguranta, de fiecare data cand il transporti in propria masina.

 2. Isi tin copilul pe scaunul din fata

Unii dintre parinti au falsa impresie ca, daca micutul se afla in raza lor vizuala, pe scaunul din dreapta soferului, acesta se afla in siguranta. Chiar daca iti vezi, in permanenta, copilul, nu inseamna ca evenimentele neprevazute nu pot sa apara. Legea spune ca micutii cu varsta mai mica de 12 ani nu pot ocupa locul din dreapta, ci trebuie transportati pe bancheta din spate, folosind scaune inaltatoare. Pentru acestea, poti consulta oferta Ilbambino, unde vei gasi inaltatoare omologate, in functie de varsta si greutatea copilului tau. Inainte sa achizitionezi unul, asigura-te ca este cel potrivit! Astfel, vei putea evita orice fel de pericol neprevazut.

3. Folosesc scaunul auto, dar intr-un mod gresit
O parte dintre parinti sunt perfect constienti de pericolele la care isi expun copiii, daca nu folosesc dispozitivele obligatorii prin lege. Asadar, acestia le folosesc, insa nu se informeaza corespunzator, riscand sa expuna micutii la pericole nestiute. De exemplu, daca vei pozitiona scaunul auto in dreapta ta, cu spatele la directia de mers, airbagul corespunzator acelui loc trebuie neaparat sa fie dezactivat. In caz contrar, in contextul unui accident, copilul nu va fi protejat, ci din contra, va suferi leziuni grave. Daca airbagul nu poate fi dezactivat, aseaza scaunul auto pe bancheta din spate!

Acestea fiind spuse, daca si tu iti transporti micutul cu masina, ia aminte la aceste greseli si evita-le, pentru ca toti pasagerii sa se afle in deplina siguranta!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu