In al treilea modul al cursului la distanta de Inspector Resurse Umane de la Eurocor, lectiile 5 si 6, am invatat multe lucruri noi, cateva de care stiam cat de cat, unele informatii pe care le-am consolidat, altele de care habar nu aveam si cel mai important este ca am regasit situatiile de care ma lovesc eu tot mai des la locul de munca si anume cele legate de modificarile contractului individual de munca:
- durata contractului
- locul muncii ( si aici e o nebunie curata cu punctele de lucru ale unei firme mari)
- felul muncii
- conditiile de munca
- salariul
- timpul de lucru si cel de odihna ( se stie clar ca anumiti patronii nu tin cont de ore suplimentare, nici macar de cele 2 zile consecutive libere, dar in acte totul trebuie sa fie perfect si e greu sa imparti cotele de lucru cand cineva lucreaza mai mult decat poate duce, ture duble, oameni putini!)
- criterii de evaluare a activitatii salariatului ( nu e nimic mai urat sa iti evaluezi colegii, mai ales pe cei apropiati, care sunt si prieteni, mai ales cand le stii "defectele", cand vezi tot timpul pierdut si cand stii ca pot mai mult, dar nu vor )
Ceva ce nu stiam este importanta certificatului medical care atesta ca persoana este apta de munca in anumite situatii. Stiam ca este necesar pentru anumite locuri de munca, nu pentru toate. Aveam impresia ca e mai mult o formalitate, dar imi dau seama ca este ceva ce trebuie luat in serios. Nu aveam habar ca acest certificat medical este necesar dupa o intrerupere a activitatii mai mare de 6 luni si nici nu stiam ca trebuie luat de ucenici, practicanti, elevi sau studenti care urmeaza sa fie instruiti pe meserii.
Cursul la distanta de inspector de Resurse Umane este structurat in 24 de lectii in 12 caiete. Ritmul de studiu recomandat este de un modul pe luna, timp indelungat in care puteti aprofunda cele 2 lectii si pentru a trimite tema profesorului care se va ocupa de voi. La finalul cursului veti primi un certificat de absolvire al cursului de la Eurocor, iar pentru o taxa suplimentara si un examen sustinut cu o comisie de la Ministerul Muncii veti primi o diploma recunoscuta oficial in Romania si in alte tari din Uniunea Europeana. Succes!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu