4 modalitati pentru imbunatatirea memoriei

O memorie puternica depinde de starea de sanatate si vitalitate a creierului. Fie ca esti elev/student, fie o persoana care incearca sa fie mereu la curent cu informatiile din domeniul in care lucreaza sau un senior care incearca sa ramana "tanar macar cu mintea", exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati memoria si performanta mentala.
Se spune ca nu poti invata un caine batran trucuri noi, dar cand vine vorba de creier, oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta zicala nu este adevarata. Creierul uman are o abilitate uluitoare de a se adapta si de a se schimba, chiar pana la o varsta inaintata. Aceasta abilitate este cunoscuta sub denumirea de neuroplasticitate. Cu stimularea potrivita, creierul poate forma noi cai neurale, poate modifica conexiunile existente si se poate adapta si reactiona la nenumarate schimbari.

Capacitatea incredibila a creierului de a se remodela este adevarata cand vine vorba de de invatare si memorie. Puteti valorifica puterea naturala a neuroplasticitatii pentru a va creste abilitatile cognitive, pentru a imbunatati abilitatea de a invata noi lucruri si de a va imbunatatii memoria la orice varsta.


Aceste 4 sfataturi va pot arata cum:
1. Puneti creierul la treaba , fie ca e prin citit, jocuri de logica, jocuri de memorie, sport sau orice alta  activitate ce implica spargerea rutinei si iesitul din comun, din ce va este deja cunoscut si "la ordinea zilei". 
2. Dormiti suficient. Exista o diferenta enorma intre orele de somn necesare astfel incat sa nu adormiti la locul de munca si somnul  de care aveti nevoie pentru a functiona la capacitati maxime. Daca dormi 4 ore poti rezista ziua urmatoare, la scoala sau la locul de munca, dar asta nu inseamna ca vei fi la fel de atenta si receptiva ca si cand ai fi dormit 7-8 ore. Cercetarile arata ca somnul este necesar pentru consolidarea memoriei, consolidare ce are loc in timpul somnului profund ( intre orele 22-24 si 4-6 dimineata). 

3. Introduceti in dieta alimente care imbunatatesc memoria si stimuleaza creierul, cum ar fi nuci si seminte, avocado, peste gras, fructe de padure, legume verzi, cereale integrale, ciocolata neagra, etc. 
4. Folositi suplimente alimentare pentru inbunatatirea memoriei. Un astfel de exemplu este siropul Memo On Memorie de elefant, supliment alimentar ayurmedic 100% natural, din plante medicinale indiene. 

MEMO ON contine plante medicinale ayurvedice care contribuie la functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intelectual. Sustine functiile cerebrale integrative (memorie, perceptie, concentrare, sistematizare) si coordonarea fizico-mentala. Aportul bogat si variat de fitonutrienti si imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul creierului ajuta la mentinerea functiilor si performantelor psihice si intelectuale. MEMO ON diminueaza efectele oboselii mentale, epuizarii nervoase, stresului, reda increderea si optimismul. Sustine elevii si studentii la efort psihic si intelectual intens mai ales in perioada examenelor. MEMO ON sustine persoanele varstnice la mentinerea capacitatilor psihice si intelectuale si este util ca adjuvant in terapia sistemului nervos. Ginkgo biloba ajuta functiile cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea) si coordonarea fizico-mentala. Rosmarinus officinalis si Melissa officinalis sunt recunoscute pentru mentinerea atentiei, concentrarii, a capacitatii de intelegere, de prelucrare, sistematizare si de retinere a informatiilor.
 
Modul de utilizare si doza recomandata:  
Copii 4-6 ani: câte o jumătate de linguriță (2.5 ml) de 2 ori pe zi; 
Copii 6-12 ani: cate 1 lingurita (5 ml) de 2 ori pe zi; 
Adulti si copii de peste 12 ani: cate 1-2 lingurite (5-10 ml) de 3 ori pe zi. 
Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa. 
Se recomanda sa se administreze minimum 3 luni. 
Prezentare: flacon brun cu 100 ml sirop.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu