Cum alegi primul instrument muzical pentru copilul tau?

Micutii iubesc muzica si in plus aceasta este extrem de benefica pentru ei! Copiii sunt atrasi de sunete inca din burtica, exista o serie de cercetari care atesta faptul ca muzica ii ajuta sa se dezvolte armonios de la primele semne de viata. Aceasta poate sa influenteze pozitiv dezvoltarea copilului tau din toate punctele de vedere: emotional, intelectual, social, pronuntie, etc. In momentul in care cresc, micutii au vesnic dorinta de a se juca cu instrumente care scot sunete. Si ar fi minunat sa il ajuti sa produca sunete armonioase. In cazul in care copilul tau si-a manifestat deja preferinta pentru un instrument anume atunci esti unul dintre norocosi, daca insa cel mic nu a facut acest lucru, iata cum poti alege primul instrument al copilului tau. 

 Mergi cu copilul intr-un magazin cu instrumente muzicale 

Primul pas si poate cel mai distractiv este sa mergeti impreuna intr-o vizita la un magazin de instrumente muzicale, sa il lasi sa le descopere si sa le studieze in voie. Timp in care tu il poti observa, sa vezi care dintre ele ii plac cel mai mult. Oricum cu siguranta pana la finalul vizitei, iti va spune el singur extrem de entuziasmat ce l-a atras. Atingerea si sunetele produse de instrumentele muzicale vor crea o experienta foarte frumoasa pentru cel mic. Eventual poti cere ajutorul unuia dintre consilieri de vanzari, care va poate face o scurta prezentare si va va arata exact cum se folosesc fiecare dintre ele. Alege un magazin  care sa permita copiilor sa atinga si sa testeze instrumentele si va veti distra impreuna pe cinste. Astfel ca nu doar vei putea descoperi o noua pasiune a micutului tau, ci vei crea si amintiri memorabile in familie.

Participa impreuna cu micutul tau la un spectacol unde se canta cu mai multe instrumente

Ascultarea diverselor sunete il pot face sa se indragosteasca pe loc de unul din instrumente. Filarmonica, de exemplu, organizeaza periodic spectacole special pentru copii unde nu doar ca poate asculta o muzica de calitate dar poate sa isi faca si prieteni noi. Un mare avantaj al acestor tipuri de spectacole este ca volumul muzicii este adecvat pentru cei mici. Pentru buna desfasurare a lucrurilor in timpul spectacolului este bine sa vii de acasa pregatit. Sa ai la tine tot ce stii ca are nevoie copilul tau in mod uzual, apa, ceva de mancare, un medicament pentru copii, o jucarie, etc Dupa spectacol puteti discuta despre muzica, instrumente, ce i-a placut cel mai mult , ce nu i-a placut si astfel nu doar ca poti afla daca are preferinte muzicale ci il ajuti sa constientizeze mai bine cum s-a simtit in timpul concertului. Acesta poate fi un exercitiu extrem de benefic pentru copilul tau din toate punctele de vedere. Daca un concert al Filarmonicii nu este genul tau, orice alt tip de concert cultural poate fi o solutie buna. De exemplu, poti incerca un concert de pian sau orga, un concert de nai, tambal, vioara, etc. Un concert de pian poate fi o experienta frumoasa pentru intreaga familie, in plus daca cel mic va fi atras de acest instrument exista in magazine o varietate de piane portabile sau orgi profesionale special create pentru copii. Iar acestea ocupa foarte putin spatiu si pretul pentru o orga este considerabil mai mic decat pentru un pian clasic. Iti vei putea face o idee mai clara daca intai de toate vei verifica online oferta cautand pe soundcreation.ro, de exemplu.
 Micul secret al multor cantareti la pian este ca au inceput sa invete sa cante la clape folosind o orga noua simplista sau chiar una mai veche. 

Testeaza-i talentul la orele speciale de muzica cu instrumente 

O varianta mult mai costisitoare si de durata este sa il duci la mai multe lectii de muzica pana descoperi care este preferinta lui. Daca gradinita ofera astfel de optionale este perfect, pentru ca nu vei fi nevoit sa modifici programul tau sau al copilului, si poti imbina utilul cu placutul. 

Daca insa nu beneficiezi de aceasta oportunitate la gradita, poti incepe cu lectii individuale cu profesori specializati in lucrul cu copiii sau sa il duci la o academie de muzica pentru copii. Daca apelezi la orele individuale si nu ai tu o preferinta anume, pentru un instrument pe care ai vrea ca micutul tau sa il testeze, specialistii au cateva recomandari in acest sens. 
 
Primele instrumente pe care trebuie sa le incercati, conform celor ce au studiat intens muzica sunt pianul si vioara, urmate apoi de chitara, violoncel si percutie. 
 
Odata descoperita pasiunea micutului, poti merge intr-un magazin dedicat muzicii sau sa cauti instrumente muzicale pe Soundcreation si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si micutul tau, tinand cont de varsta acestuia dar si de bugetul in care doresti sa te incadrezi. 
 
Indiferent pe care din variantele mentionate doresti sa le incerci, nu uita ca primul instrument muzical este cea mai pretioasa amintire a odraslei tale. 
 
In mana ta poate sta viitorul glorios al micului tau artist. Copilul merita tot ce e mai bun, petrece timp de calitate cu acesta la un concert pentru copii sau chiar lasa-l sa testeze fiecare instrument in parte. S-ar putea ca aceasta investitie sa ajute la crearea unui potential mare artist.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu