Manicure Fail!!!

V-am mai zis de nenumarate ori ca nu ma pricep sa-mi fac unghiile si am inca o dovada in plus :)

De ceva timp vazusem pe net un tutorial pentru niste unghiute super dragute si parea chiar usor de facut, asa ca am zis sa fac o incercare. Am urmat pas cu pas, dar rezultatul meu a fost un dezastru.

Tutorialul arata asa:


Inainte sa ma apuc de treaba am cautat articole cu mai multe explicatii, m-am uitat la filmulete pe youtube sa inteleg exact mecanismul. Am inteles, nu e asa mare filosofie, dar cand incepi sa pui in practica se complica treaba.

Hai sa incepem pas cu pas.

Aplicam culoarea de baza- in cazul meu o oja alba.



Ca de obicei am depasit conturul unghiei, dar retusam la sfarsit.

Pun si scoci pe degetul mare sa nu ma murdaresc
Imi pregatesc buretelul cu cele 3 nuante de roz pe care le-am ales si incep cu nuanta cea mai deschisa.





La prima vedere nu arata asa rau. Hai sa continuam.................




Parca merge din ce in ce mai prost. In sinea mea gandesc ca poate se rezolva cu al doilea strat, dupa cum scria in explicatiile citite de mine.



Acum chiar ca oribil se vede. Nu seamana deloc cu originalul! :))))


M-am chinuit degeaba. Am stricat si oja si buretelul, ca sa nu mai zic de timpul si nervii mei.

Am cautat apoi informatii despre ce tip de oja trebuia folosit, dar nu am gasit nimic specific, iar in videoclipurile vazute de mine erau marcile obisnuite: Farmasi, Golden Rose, Gabrini, etc.

Chiar asa de neindemanatica sa fiu eu? Am facut exact ca ele. Nu-mi dau seama ce am gresit. Ideea e ca nu o sa mai incerc niciodata. O sa admir pozele cu acest fel de manichiura si gata.

Am stat vreo 5 minute,am facut pozele si apoi mi-am sters unghiile si am revenit la manichiura mea clasica: adica dat pur si simplu cu oja, fara nici un efect, fara briz-brituri. Negru simplu, cu putin sclipici sa-l mai inveselesc.

Va mai las 2 poze cum ar trebui sa arate o manichiura cu umbre sau ombre style:


Voi ati incercat? Ati avut mai mult noroc decat mine?


5 comentarii:

  1. Si eu am tot admirat pozele cu ombre nails, insa nu m-am incumetat sa incerc de teama aceluiasi rezultat ca al tau. Am mai folosit tehnica buretelului, cea simpla, pentru french nins, si mi-a iesit cat de cat; e metoda care ma salva atunci cand imi sarea oja de pe varfuri :))))

    Pe toata unghia nu mi-a placut deloc

    http://justmealejandra.blogspot.ro/2011/05/unghiutze_30.html
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat dar din cate stiu se face cu un buretel de make-up, adica pentru fond de ten...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si cu buretel de fond de ten, acelasi rezultat urat am avut. Poate sa fie si de la consistenta ojei, dar am incercat cu diverse marci si nu am avut rezultate "bune".

    RăspundețiȘtergere
  4. Manichiura de genul chiar si la cineva care face de ceva vreme s-ar putea sa nu ii iasa. Ai incercat sa pui nuantele toate pe buretel adica dungi de fiecare nuanta, prima fiind alb apoi tot tamponezi pe unghie in sus si in jos, nu o singura tamponare si incearca sa aplici toap coat-ul imediat dupa ca sa mai amestece putin nuantele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat in 2 feluri: prima data am dat cu pensula direct pe buretel 3 culori, una langa alta si am tamponat unghia de 2 ori. Am terminat toate degetele si apoi am dat top coat. Apoi am incercat sa amestec oja pe o farfurie si sa moi buretelul in oja. Dar cu acelasi rezultat :))) zilele astea imi fac curaj sa incerc iar.

    RăspundețiȘtergere