Pasta de dinti Vectorident , review

Nu experimentez des cu pasta de dinti, de cativa ani de zile folosesc aceeasi marca, doar cand merg acasa la parinti am de obicei vreo 3-4  variante la dispozitie de incercat. Una din ele garantat este e Colgate, pentru ca ne place gustul, restul sunt pentru dinti sensibili sau prevenirea parodontozei, gen Lacalut, Sensodyne, Glister. Recent am primit 3 tubulete de pasta de dinti: o mostra de la dentist, una la iesirea de la metrou  si una la intalnirea bloggerilor organizata de Ani de la BeautyBarometer. De la dentist am primit Colgate, stiu cum e, nu sunt curioasa, o pastrez pentru urmatoarea vacanta. De la promoterul de pe strada am primit Himalaya Herbal, urmeaza sa o incerc. Iar ultima primita este si prima incercata: pasta de dinti Vectorident
Nu stiu de ce am pus prima data mana pe ea. Poate pentru ca am 3 tuburi si am zis sa le termin. Eu am tuburi mostra, de 10 ml, care nu se gasesc la vanzare. Tubul original are marimea obisnuita, de 75 ml si costa in jur de 18-20 de lei in functie de unde o cumparati. 
Vectorident este o pasta de dinti cu fluor si extracte din plante. Ingredientele sale lupta impotriva cariilor, tartrului, placii dentare si protejeaza gingiile.
In descrierea oficiala nu se spune nimic despre albirea dintilor si ma bucur sa vad ca nu isi fac reclama mincinoasa pentru ca intr-o luna de zile de la folosire nu am observat nici un efect de albire, nici macar unul temporar. In schimb pot sa ma laud ca timp de 3 saptamani nu am avut probleme cu sangerarea gingiilor. Probabil datorita alantoinei din continut care protejeaza si accelereaza regenerarea mucoasei gingivale. Chiar ma gandeam ca o sa pot scrie pe blog ca este prima pasta de dinti de la care nu sangerez, dar m-am inselat. Insa un incident pe luna fata de un incident pe saptamana cu pasta mea obisnuita tot este ceva. 
Pasta are o consistenta mai moale decat ce am incercat eu pana acum. Este foarte mentolata si la inceput mi s-a parut ca are un gust ciudat. Nici acum nu imi place gustul ei, eu care sunt obisnuita cu gustul amar al pastei Parodontax :)) Este asa de mentolata incat la inceput imi amortea toata gura de la ea, apoi doar jumatate de limba, iar acum la o luna de utilizare doar varful limbii. 
Face mai putina spuma decat Colgate, dar mai mult decat Parodontax, iar daca imi scapa putina spuma imprejurul buzelor simt cum imi "arde" pielea. Dupa ce dau cu apa trece efectul imediat. Daca simt ca imi apare un cos, pun imediat pasta si pana dimineata se retrage. 
Imi place ca Vectorident lasa dintii curati si respiratia proaspata. Nu m-am obisnuit inca cu gustul ei, dar pentru ca m-a ajutat cu problema mea cu gingii sensibile , o sa o folosesc in continuare. dar in paralel cu pasta mea obisnuita pentru ca vreau totusi si un efect de albire al dintilor. 

Vreau o pasta de dinti care sa imi albeasca dintii, sa ma protejeze de carii si de sangerari gingivale. Pana acum nu am gasit o pasta care sa le faca pe toate in acelasi timp. Voi ati avut mai mult noroc decat mine? Ce folositi? 







6 comentarii:

  1. Pai in primul rand nu te poti astepta de la o pasta de dinti sa iti albeasca dintii.In primul rand daca consumi cafea,cola,ceaiuri,bauturi colorate nu te astepta sa ai dintii prea albi.O pasta de dinti care zic eu are un pic de rezultate la albire,o nuanta sa zicem se numeste Elgydium toothpaste whitening.Se gaseste la farmacie,cred ca in sensiblu,helpnet,centrofarm sigur o gasesti.Pt sangerari si prevenirea cariei iti recomand Parodontax.Are o cantitate mare de fluor asemanator cu Sensodyne.
    Pt o albire mai intensa iti spun din din start sa treci pe la stomatolog.Se fac niste gutiere in care se pune o substanta care iti albeste dintii dar nu si plombele sau dintii falsi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact Parodontax folosesc de cativa ani buni si nu isi face treaba, dar eu tot asta folosesc cu gandul ca poate poate o sa scap de probleme. De la Glister si Colgate Whitening mi s-au albit dintii vizibil. Nu beau decat cola din ce ai enumerat tu si am culoarea A2. Nu vreau sa folosesc albirea chimica pentru ca am deja probleme cu dintii, nu vreau sa ii sensibilizez si mai tare. Orice albire afecteaza smaltul :( Am noroc de un dentist onest si mi-a spus sa ma abtin. Imi face in schimb periaj si fluorizare si se vede un efect frumos de albire/

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi ca si o periuta prea tare gen hard sau un periaj prea agresiv poate sa iti cauzeze sangerarile alea gingivale.Fi atenta si la tartru pentru ca tartru este una din cauzele sangerarilor dar daca spui ca mergi la dentist presupun ca ti-a facut medicul si detartraj cu ultasunete inainte de periaj,fluoarizare

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a placut si pasta de dinti de la Himalaya aia pt gingii sensibile.F buna si contine multe extracte din plante.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, procedurile astea 3 le fac toate odata: detartraj cu ultrasunete, periajul si fluorizare dupa. inainte aveam probleme cu periuta de dinti, avea perii prea tari, acum am trecut pe periuta electrica si nu mai am problema asta. doctorul a spus doar ca sunt predispusa genetic la o dantura proasta si are dreptate: tatii are toti dintii falsi acum, iar mamii are inceput de parodontoza. Eu macar sunt fericita ca nu am dureri, cum stiu ca au alte persoane.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca nu am inceput tubul de Himalaya pe care l-am primit, o sa il testez curand.

    RăspundețiȘtergere