Statia de calcat Philips Perfect Care Viva Review

V-am povestit aici cum a ajuns in posesia mea statia de calcat Philips Perfect Care Viva. A trecut aproape o luna de zile de cand o folosesc si zic eu ca mi-am facut o parere destul de clara despre ea.
Nu mi-a placut niciodata sa calc si ca sa va zic adevarul nici acum nu imi place! Calcatul pentru mine este o indatorire casnica, la fel ca si gatitul si curatenia. Nu imi place sa fac niciuna, nici alta, dar de nevoie fac! Pana acum 3 ani ( parca) nu calcam decat strictul necesar, adica mers la evenimente si o haina super, mega sifonata. Mergeam pe principiul "se aranjeaza hainele pe mine si ia forma corpului" :))) Asta pana am capatat o bacterie la un salon de cosmetica de la epilatul cu ceara calda, ceara la comun, incalzita si reincalzita de o mie de ori. Pentru cateva luni de zile a trebuit sa calc orice haina si sa tin un anumit regim. De atunci, mi-a ramas obiceiul de a calca toate hainele, inclusiv lenjeriile de pat si lenjeria intima. De obicei sambata e zi de calcat si foarte rar in timpul saptamanii daca apare vreo urgenta, o haina purtata si sifonata. Prefer sa calc tot odata, decat sa stau zilnic ( sau cand e nevoie) sa iau bucata cu bucata. Daca am un program bine stabilit ma tin de el, ca altfel risc sa fac ca in trecut: sa port haine necalcate.
Daca va intrebati de ce nu imi place sa calc va spun eu acum: din 2 motive! Pentru ca o haina calcata de mine nu arata niciodata ca una calcata de mama ( pana acum conta tehnica personala=talentul, nu tehnologia) si pentru ca in loc "sa irosesc" timpul pentru calcat prefer sa fac altceva, gen vazut un film, o carte buna si asa mai departe.
Cu statia de calcat Philips Perfect Care Viva, am scapat total de prima problema, de lipsa talentului ( da, acum hainele mele calcate chiar arata bine) si partial de a doua: timpul de calcare s-a injumatatit, de la 2 ore, am ajuns la una. O ora in plus castigata pentru mine inseamna foarte mult. De fapt, cred ca pentru oricine inseamna o ora in plus de stat cu familia, sau o ora de rasfat personal.

Poate va intrebati cum de s-a micsorat timpul de calcare. Raspunsul e super simplu, datorita :
  • tehnologiei OptimalTemp, care seteaza automat temperatura fierului de calcat, iar asta inseamna ca eu nu mai trebuie sa stau sa sortez hainele dupa material, pot calca orice imi pica in mana, indiferent de tipul tesaturii,
  • talpii SteamGlide, o talpa care aluneca foarte usor pe haine, un fier usor  si rapid de manevrat,
  • presiunii mare a aburului, de pana la 5 bari. 
  • rezervorului mare de apa, 1.7 L :  pun odata apa in rezervor si am o autonomie de calcat de pana la 2 ore, adica nu mai pierd vremea sa pun mereu apa in rezervor. Apropo, se poate folosi apa de la robinet, dar este indicata apa distilata sau demineralizata. Totusi, ea are si o functie de curatare a talpii, CalcClean, deci nu e nici o problema daca se foloseste apa de la robinet.
  • tehnologiei de calcare cu abur pe verticala, pe care il folosesc la perdele, sacouri si in general cand ma grabesc ( cand imi trebuie o haine si vad ca e sifonata, nu mai stau sa scot masa de calcat, folosesc direct fierul pe verticala si am scapat rapid de probleme).
La inceput mi-a fost putin greu pana m-am obisnuit sa las fierul de calcat direct pe masa, pentru ca nu poate fi sprijinit "in fund", ca la fierul de calcat clasic. Fierul poate fi lasat si in suportul lui, pe statie adica, dar mie imi e mult mai usor si comod, sa il pun direct pe masa de calcat, da, cu fata in jos, pentru ca datorita tehnologiei SafeRest, nu pateste nimic: nu se strica talpa si nici nu imi arde mie masa. Daca nu este folosit timp de 5 minute, se opreste singur. Super misto, nu? Pe vremuri m-am intors de cateva ori din drum, dimineata sa vad daca am scos fierul de calcat din priza sau nu. Acum nu mai am stres. Pot pleca de acasa linistita.

Am povestit despre statia de calcat Philips bPerfect Care Viva la toate colegele de birou, la prieteni, familie si chiar la straini ( in autocar, in drum spre Targu Jiu de la Bucuresti). 
Cel mai dulce si zambaret ascultator a fost Edy:
 Cea mai interesata si care probabil o sa cumpere pe viitor o statie de calcat este soacra sorei mele ( mie nu stiu ce imi vine :)) )
 si poza care imi place cel mai mult:  unul munceste si altul da ordine si instructiuni.
Am filmat prima mea experienta cu statia de calcat Philips cand eram singura acasa pentru ca nu am mai avut rabdare sa astept. Cu o mana calcam, cu o mana filmam :)) asa ca nu va steptati la prea multe de la clipul urmator, e pur si simplu filmat, nici un cuvintel nu am spus:
In schimb, puteti viziona un clip ceva mai bine organizat la prima incercare cu statia de calcat a unei prietene:
Eu am fost foarte multumita de rezultatele obtinute cu statia de calcat Philips Perfect Care Viva. Daca aveti oportunitatea sa cumparati una, credeti-ma ca nu o sa va para rau si chiar daca la inceput este o investitie majora, in termeni de bani, se recupereaza pe parcurs prin simplul fapt ca o sa aveti mai mult timp liber. 


12 comentarii:

  1. Eu iti doresc mult spor la calcat,oricum e usor cu aceasta minunatie...eu nu am avut norocul sa fiu printre cele alese....o zi frumoasa <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare ca ai avut parte de aceasta experienta . Poate in viitor voi face si eu parte din cercetasul "Statia de calcal Philips "

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna aceasta statie!
    Sa o folosesti cu drag! :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciubotariu Cristina Diana10 decembrie 2014 la 08:51

    spor la treaba..este foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  5. esti o norocoasa ca ai asa ceva, si eu imi doresc , este un ajutor pentru gospodine :) sa o folosesti cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc. poate data viitoare o sa ai mai multa bafta. Am auzit ca pregatesc alta campanie, dar nu stiu despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  7. E chiar utila pentru ca s-a injumatatit timpul de calcare... am mai mult timp de stat pe net acum :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper sa am si eu noroc la ei :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lazar Georgiana Loredana12 decembrie 2014 la 21:32

    dupa ce am citit artcolul si am vazut si pozele, si ce super rezultate ai....ma gandesc sa pun bani deoparte sa-mi iau si eu o asa minune sau poate am un noroc MARE si primesc de la Mos Craciun

    RăspundețiȘtergere