Sarea de baie

Baile in apa sarata au o istorie veche: Hippocrate, parintele medicinei, a vazut ca pescarii isi tratau ranile cu apa sarata de mare. El a observat ca acestia aveau mai putine infectii si complicatii ale ranilor dupa ce le spalau cu apa de mare. Astfel el si-a incurajat pacientii sa faca bai in apa de mare incalzita, parte a unui tratament pe care l-a numit talasoterapie. Intr-un studiu din 1982 in Israel, cercetatorii au descoperit ca baile in apa sarata ajuta la reducerea durerilor musculare si articulare. Alt studiu a aratat efecte benefice in osteoartrite si tendonite. Alti cercetatori au studiat efectul bailor sarate asupra urticariilor, probleme cu somnul si eczeme si au ajuns la concluzia ca aceste simptome sunt ameliorate de aceste bai sarate.

Eu fac bai cu apa sarata de cand eram mica. In special toamna, pentru a intari sistemul imunitar si ca un tratament preventiv impotriva racelilor si a infectiilor respiratorii. 
Anul acesta am pus mana pe o sare de baie de la Pellamar
" Acest produs este inspirat de ritualurile de purificare cu ajutorul soluţiilor saline, care erau bazate pe proprietăţile sanctificatoare, purificatoare ale cristalelor de sare. De asemenea, medicina populară valorifică proprietăţile curative ale soluţiilor saline în numeroase tratamente ale pielii, reumatismului, durerilor musculare, ca antiseptic. Produsul are acțiune în menţinerea sănătăţii şi funcţiilor pielii, stimulează circulaţia şi, nu în ultimul rând, induce o stare de relaxare şi prospeţime şi contribuie la eliminarea stresului cotidian.

Principii active:

Extract Pell Amar - acţionează ca un generator de energie pentru piele - conţinut bogat de săruri minerale ce ajută la refacerea rezervei energetice a pielii stresate, are efect de lungă durată în hidratarea epidermei care îşi recăpătă aspectul sănătos, devine luminoasă şi fermă, concentrează toate proprietăţile benefice ale soluţiei saline din care provine.

Sare - un aditiv unic în conceptul SPA, bazat pe simbolurile spirituale şi culturale - contribuie la menţinerea echilibrului hidric la nivelul pielii, are proprietăţi antibacteriene. 


Ingrediente: 
SALT, SODIUM BICARBONATE, CITRIC ACID, SORBITOL, MINERAL SALTS AND AMINO ACIDS FROM PELLOID MUD EXTRACT (PELL AMAR), FRAGRANCE .
Nu conţine parabeni şi agenţi de parfumare."

Este prima sare de baie eferfescenta pe care am folosit-o vreodata. Efervescenţa contribuie la uniformizarea principiilor active şi la crearea unui pH favorabil pentru piele. Testele dermatologice au demonstrat o tolerare perfectă  a produsului.​ 

Sarea de baie se topeste/se dizolva de obicei in contact cu apa fierbinte in cateva minute, in functie de marimea cristalelor din care e compusa, dar sarea de baie Pellamar se topeste instant si daca nu ma credeti vizionati clipul urmator: 


Am folosit un plic de sare la o cada aproape plina cu apa. Spuma obtinuta a disparut destul de repede, cam in 2-3 minute. Baia nu trebuie sa dureze mai putin de 15 minute. Pentru efecte maxime eu stau 30-45 de minute, timp in care ma relaxez si respir "aer sarat". Pe langa faptul ca pielea noastra absoarbe sarea, e bine sa si respirati adanc (profund) de cateva ori. Stiti mirosul de calciu efervescent? Exact la fel miroase si sarea Pellamar. Imi place mirosul calciului si implicit al acestei sari de bai ( gustul calciului mi se pare oribil, nu ca as fi gustat apa cu sare :)) ). Nu este indicat sa va spalati cu gel de dus dupa; pur si simpla dupa ce iesiti din baie va uscati si stergeti eventual cu un prosop urmele de sare de pe corp.
Tratamentul cu bai sarate pentru imunitate se face zilnic, cel putin 5 zile. Eu aleg varianta de 7 zile. Pentru cine nu suporta baile fierbinti, se pot face doar bai locale, adica doar la picioare: intr-un lighean cu apa fierbinte dizolvati sare (un sfert de cana, sau in acest caz jumatate de plic) si stati cu picioarele in apa 15-30 de minute.

In instructiunile de pe ambalaj scrie ca la o cada de apa se poate folosi o doza sau o doza si jumatate. De curiozitate am cantarit sarea inainte:
De obicei cumpar sare de baie la kilogram si folosesc o cana de ceai pentru a masura cantitatea: jumatate de cana inseamna aproximativ 100 de g.

Sarea de baie Pellamar este ambalata in pungute de hartie si pastrata intr-o cutie rotunda de plastic. Singura mea problema cu acest produs a fost ambalajul.
  M-am chinuit tare mult sa scot primele doua pungute de sare din cutie pentru ca erau super inghesuite si nici nu am vrut sa rup ambalajul. Sugestia mea pentru echipa Pellamar ar fi sa schimbe cutia la acest produs. Sa o faca patrata sau dreptunghiulara. Sau daca ei chiar vor sa fie rotunda, macar sa faca cutia mai mare :))) 
 Sunt 300 g de sare in aceasta cutie, impartita in 4 doze ( pungute ).
In poza apar doar 3, pentru ca la momentul acestei sedinte foto, deja terminasem o doza. 
Intre timp le-am consumat pe toate. Am folosit 3 doze pentru 3 bai in cada si ultima pentru 2 bai "la lighean". Eu am fost foarte multumita de aceasta sare Pellamar, in special pentru ca nu are coloranti, arome si mirosuri artificiale. Voi ati folosit aceasta sare?

Terapia cu sare este o metoda naturala pentru a te relaxa si a trata anumite afectiuni de sanatate si sper ca v-am convins sa incercati si voi. Daca nu, va fac un rezumat pentru a vedea pe scurt beneficiile bailor cu sare:
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • intareste sistemul imunitar si respirator
  • ajuta la relaxarea muschilor
  • amelioreaza durerile articulare
  • amelioreaza durerile de cap
  • alina stresul
  • grabeste procesul de vindecare a ranilor
  • recomandat persoanelor care sufera de boli respiratorii 
  • imbunatateste somnul
  • trateaza acneea si alte eczeme si boli ale pielii (este recomandat atat pentru acneea de pe corp , cat si pentru cea de pe fata)
  •  hidrateaza pielea si ajuta chiar si la lupta impotriva celulitei.
  • te scapa de matreata ( in combinatie cu o masca de par, fie ea cumparata sau preparata in casa, in care adaugati un pumn de sare; lasati masca sa actioneze minim 3 ore, dupa care va spalati normal pe cap). 
 Ce spuneti, merita incercate baile cu sare? Ce saruri folositi de obicei? 



1 comentarii: